X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z was może będzie miała owulację w podobnym czasie co ja? 😀 Planowo około 23 lipca 🥰

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Dziewczyny a Wy testowałyście: JulaJula, Witynja, Aurora98, MMM123, Paula6432 ❓❔❓czy coś ominełam...

Powodzenia dla kolejnych testujących, a dla tych co widzą narazie biel, życzę żeby pojawiły się drugie kreseczki 💪👍😍

Miłego poniedziałku Wam życzę, bo kiedyś pójdziemy na emeryturę i nie będzie już " jak ja nie lubię poniedziałku".

Tak się śmiałam do mojej Mamuśki dziś, że ona już nie powie, że jej się nie chce do pracy iść. PS. Właśnie siedzi na ostatnim urlopie i potem już tylko emeryturka.

Edit.: PS. 2. Cierpie na bezsenność przez burze, która szaleje u mnie od 22.eh a ( a pochwaliłam się dziś na głos, że mi burza to nic nie robi, śpię jak zabita......to masz........bezsenność.

O moja mama też ostatnie dni przed emeryturą 😎 i też się dziś na maksa nie wyspałam przez burze i przez komara 🤬🤬🤬☠️☠️💀💀💀

Idę zaraz spuscić krew na 2gą betę, proga i tsh. Trzymajcie kciuki. Wczoraj zeby o tym nie myśleć odkopałam grę Heroes III i przypominałam sobie jak to cudnie marnować czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 05:42

Mimi7, Agat99, Lianaa, Daisy1, ater, Locus, bambusek-94, S_va_88, malrzrz, Gnom, Monini15, Mardotka lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Mimi7 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka97 wrote:
    Byłam dzisiaj na chrzcie z rodziny męża i znienawidziłam takie imprezy rodzinne... Jedna z kobiet w rodzinie, która długo się starała i w końcu udało się z pomocą in vitro, stwierdziła, że nie piję alko(kierowałam) "a to pewnie już nie możesz" A kiedyś jej powiedziałam, że staramy się, ale to nie takie proste, myślałam, że ona zrozumie. Jak widać nie. Kolejna czyli mama chrzczonego dziecka na koniec wypaliła z tekstem" Napatrzcie się to się zarazicie " Sami starali się 4 lata. Chciałam już tylko szybciej wyjść, bo łzy już stanęły mi w oczach. Nie wiedziałam, że kobieta kobiecie, może taką szpilę wbić, tym bardziej, że były w tym miejscu gdzie ja jestem teraz... Ehh

To bardzo przykre 😔 niby tyle się o tym mówi, żeby tak nie pytać, nie zaczynać tematu, bo nie zna się historii pary, a i tak raz na jakiś czas na tego typu imprezie, ktoś coś takiego wypali… tym bardziej dziwi, że mówią to pary, które też nie miały w tym temacie łatwo 🤯 ostatnio też miałam podobną sytuację, tulę mocno 🫂 obiecałam sobie, że jak jeszcze raz coś takiego będzie to nie będę milczeć, tylko już odpowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 06:19

31 👩🏻 33 👱🏻‍♂️ 🐶

✨5cs, od 03.2025

✔️niedoczynność tarczycy
    ✔️09.2024 histeroskopia przegrody macicy
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu trzymamy kciuki za dobre przyrosty 🤞🏻

Dobrego tygodnia dziewczyny! ❤️

Dżozu, Lianaa, ater, S_va_88, Mardotka lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    O moja mama też ostatnie dni przed emeryturą 😎 i też się dziś na maksa nie wyspałam przez burze i przez komara 🤬🤬🤬☠️☠️💀💀💀

Idę zaraz spuscić krew na 2gą betę, proga i tsh. Trzymajcie kciuki. Wczoraj zeby o tym nie myśleć odkopałam grę Heroes III i przypominałam sobie jak to cudnie marnować czas

Kim grasz? :D

malrzrz, Gnom lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Kim grasz? :D
    Twierdzą i Starożytnymi Behemotami 😅 ale wklepałam jakąś kampanię z planszą xxl i poziom najlatwiejszy, bo nic nie pamiętałam.

IM8y-LZe-K9-MJHq-GIy.jpg

Lianaa, Sagi, Gnom, emciak, Monnie lubią tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

🐕4 / niedobór masła
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Dziewczyny a Wy testowałyście: JulaJula, Witynja, Aurora98, MMM123, Paula6432 ❓❔❓czy coś ominełam...

Powodzenia dla kolejnych testujących, a dla tych co widzą narazie biel, życzę żeby pojawiły się drugie kreseczki 💪👍😍

Miłego poniedziałku Wam życzę, bo kiedyś pójdziemy na emeryturę i nie będzie już " jak ja nie lubię poniedziałku".

Tak się śmiałam do mojej Mamuśki dziś, że ona już nie powie, że jej się nie chce do pracy iść. PS. Właśnie siedzi na ostatnim urlopie i potem już tylko emeryturka.

Edit.: PS. 2. Cierpie na bezsenność przez burze, która szaleje u mnie od 22.eh a ( a pochwaliłam się dziś na głos, że mi burza to nic nie robi, śpię jak zabita......to masz........bezsenność.

O to wszystkiego dobrego dla mamy, niech zdrówko dopisuje i zasłużony odpoczynek ☺️

U mnie było też troszkę burzowo ale bardziej postraszyło niż było cokolwiek z tego 🧐

Niestety zatrucie tak mocno mnie męczyło, że mój mąż wczoraj dwa razy leciał do apteki. Nigdy aż tak mocnego zatrucia nie miałam, nic się nie trawiło 🫩🫩 z tego wszystkiego musiałam zażyć smecte i nifuroksazyd i oczywiście się nakręciłam, że jeżeli w tym cyklu się nie uda, to na pewno przez wpływ tych leków, bo nie powinno się stosować ich w ciąży 🤡 w każdym razie dzisiaj mam L4, konsultacje z lekarzem o 10.
    Najpewniej i tak ten cykl jest stracony, bo mój organizm był tak słaby i łapał co popadnie, że tracę nadzieję 😵‍💫

Życzę lekkiego tygodnia❤️

S_va_88 lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Wstępna cytologia oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG

🙏
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    A któraś z was może będzie miała owulację w podobnym czasie co ja? 😀 Planowo około 23 lipca 🥰

Planowo coś między 21 a 23 lipca pokazuje mi aplikacja :)

kikix0o lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Kiki93 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, mi małpa robi takie jaja teraz...🙄 Planowo miala być sb/nd, nie robiłam owulaków, więc wszystko na podstawie temperatury. W sobotę miałam krew przy szyjce ze śluzem, no to ok zaczyna sie malpa. Podpaska wjechała i czekam. Parę godzin później nic, no to sobie mysle, ze sie pewnie rozkręci w nocy. Rano wstaje podpaska pusta🤦‍♂️
    Czyli powtorka z poprzedniego cyklu, też czekałam w sobote, aż w końcu rozkręciła sie w niedzielę. Byliśmy na rownicy, jedliśmy obiad koło 16:00 poczułam taki specyficzny ból i pierwsza myśl -okres!
    Poszłam do łazienki, przy szyjce już ewidentna krew no i przyszła w końcu. (Zawsze tak miałam, ze jak przy szyjce wylapalam to w ciągu paru godzin przychodził już normalny okres). Wróciłam do domu koło 19, podpaska dalej pusta😅
    Ale ewidentnie śluz zabarwiony krwią jak na okres. Rano wstaje podpaska dalej pusta,sprawdzam w środku, krew jest na 100%
    Nie wiem co sie odwala w mojej macicy 😅🤣 pierwszy raz mam taką akcję, temperatura dzisiaj już spadła, więc moze do 3 razy sztuka 🙈

S_va_88 lubi tę wiadomość

16cs
    Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
    Ona👩‍🦰 32 On👨‍🦰 35.
    Ona👩‍🦰:
    AMH 1,89👍, Tsh 03.2025 0.97👍 FT3 4,19 pmol/l FT4 1,05 ng/dl
    Morfologia 👍 AST 23,3👍 ALT 25,1👍 Glukoza 87.5 👍
    Ferrytyna 41
    B12 121 (zakres 25,1-165)👍
    Kwas foliowy 15,54👍
    Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
    GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, niepokalanek, magnez, cynk, selen, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
    PROGESTERON W OSTATNIM CYKLU 19,70 ng/mL ❤️

On 👨‍🦰 - pod opieką adrologa
    Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
    Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
    Morfologia 6%----> 2%---> 3% :(
    Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
    Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
    Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
    Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
    tsh, ft3, ft4 w porządku.
    Wór supli.
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spędziliśmy weekend rodzinnie, pojechaliśmy z moimi rodzicami na wycieczkę i jechaliśmy pociągiem- moja mama powiedziała, że następnym razem bierzemy siedzenie w przedziałach takich rodzinnych na 6 osób. Nas jest piątka, więc powiedziałam, że i tak ktoś jeszcze sie dosiądzie, a moje dziecko powiedziało - jak będę miała siostrę to będzie komplet 😅 Więc afirmuję kolejne wakacje w szóstkę 😅

Kiki93, bambusek-94, Ounai, Monnie lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Twierdzą i Starożytnymi Behemotami 😅 ale wklepałam jakąś kampanię z planszą xxl i poziom najlatwiejszy, bo nic nie pamiętałam.

IM8y-LZe-K9-MJHq-GIy.jpg

Ale mi wspomnienia odkopałaś. Chyba dziś daruję sobie drzemkę, odkopię starego laptopa i pogram krówkami.

arn3YKK_460swp.webp

Dżozu, Gnom, Monnie lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Ale mi wspomnienia odkopałaś. Chyba dziś daruję sobie drzemkę, odkopię starego laptopa i pogram krówkami.

arn3YKK_460swp.webp

Polecam, jak masz zly dzień, albo wiesz ze bedziesz się stresować - lepiej "przegrać" caly dzień.

⏸️ 10.07.2025 🤩

🐕4 / niedobór masła
  • Locus Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Ja powinnam mieć 19-21 lipca w 16-18 dc

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Locus Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki93 wrote:
    Jeju dziewczyny, mi małpa robi takie jaja teraz...🙄 Planowo miala być sb/nd, nie robiłam owulaków, więc wszystko na podstawie temperatury. W sobotę miałam krew przy szyjce ze śluzem, no to ok zaczyna sie malpa. Podpaska wjechała i czekam. Parę godzin później nic, no to sobie mysle, ze sie pewnie rozkręci w nocy. Rano wstaje podpaska pusta🤦‍♂️
    Czyli powtorka z poprzedniego cyklu, też czekałam w sobote, aż w końcu rozkręciła sie w niedzielę. Byliśmy na rownicy, jedliśmy obiad koło 16:00 poczułam taki specyficzny ból i pierwsza myśl -okres!
    Poszłam do łazienki, przy szyjce już ewidentna krew no i przyszła w końcu. (Zawsze tak miałam, ze jak przy szyjce wylapalam to w ciągu paru godzin przychodził już normalny okres). Wróciłam do domu koło 19, podpaska dalej pusta😅
    Ale ewidentnie śluz zabarwiony krwią jak na okres. Rano wstaje podpaska dalej pusta,sprawdzam w środku, krew jest na 100%
    Nie wiem co sie odwala w mojej macicy 😅🤣 pierwszy raz mam taką akcję, temperatura dzisiaj już spadła, więc moze do 3 razy sztuka 🙈
    Raz w życiu tak miałam i to było krwawienie implantacyjne. Życzę Ci żeby tak było 😘🤞

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś z rana trochę emocji. Po sobotnim spadku temperatury trochę liczyłam się z tym że nic z tego, ale jednak gdzieś wydawało mi się, że coś może być ma rzeczy. Zrobiła dzisiaj test żeby zakończyć już męki i wyszedł pozytywny :)
    Na razie umiarkowany optymizm, bo póki co sytuacja jest identyczna z tą sprzed miesiąca. 12 dni po owulacji lekki pozytyw. Obawiam się że może być powtórka, ale na ten moment chyba na to nie mam wpływu. W każdym razie krew pobrana i czekam :)

Wrzucę wam, bo wiem że fajnie popatrzeć :D

20250714-070950.jpg

Dżozu, AnMiPe, bambusek-94, Kiki93, Kitkat, cukrzyk1991, Imazolka, Bella_33, onalola, karczoch321, Bergamotka94, Claudii, _Hope, Sagi, Ounai, Marzycielka94, malrzrz, Agat99, Świeżynka97, Reja13, Gnom, Remedios, S_va_88, Sylwia_G-K, Monini15, Promyczek39, MroziaMM, Mardotka, Belia, Bubu04, assialbnn, kikix0o, Ilaria, Locus, emciak, MoniaB, Meggi_**, Daisy1, Powder, Yoanne, ferrytynka25, Mimi7, Malineczka, Monnie, beautifullady, cysterka95, Paula6432 lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    U mnie dziś z rana trochę emocji. Po sobotnim spadku temperatury trochę liczyłam się z tym że nic z tego, ale jednak gdzieś wydawało mi się, że coś może być ma rzeczy. Zrobiła dzisiaj test żeby zakończyć już męki i wyszedł pozytywny :)
    Na razie umiarkowany optymizm, bo póki co sytuacja jest identyczna z tą sprzed miesiąca. 12 dni po owulacji lekki pozytyw. Obawiam się że może być powtórka, ale na ten moment chyba na to nie mam wpływu. W każdym razie krew pobrana i czekam :)

Wrzucę wam, bo wiem że fajnie popatrzeć :D

20250714-070950.jpg

Hurraa!!! 🥳 trzymam mocno kciuki🤞
    U mnie tez był spadek temperatury dwa dni z rzędu i nawet Wam pisałam tutaj, że lada chwila spodziewam się 🐒 a tu pn, małpy nie ma 🤪

MMM123 lubi tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩

🐕4 / niedobór masła
  • bambusek-94 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 trzymam kciuki za wysoką betę 😊😊

MMM123 lubi tę wiadomość

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Cykle 31-40d
    IO i hiperandrogenizm

TSH 2,74 uIU/ml⬆️
    DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
    17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️

Euthyrox 25
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    O to wszystkiego dobrego dla mamy, niech zdrówko dopisuje i zasłużony odpoczynek ☺️

U mnie było też troszkę burzowo ale bardziej postraszyło niż było cokolwiek z tego 🧐

Niestety zatrucie tak mocno mnie męczyło, że mój mąż wczoraj dwa razy leciał do apteki. Nigdy aż tak mocnego zatrucia nie miałam, nic się nie trawiło 🫩🫩 z tego wszystkiego musiałam zażyć smecte i nifuroksazyd i oczywiście się nakręciłam, że jeżeli w tym cyklu się nie uda, to na pewno przez wpływ tych leków, bo nie powinno się stosować ich w ciąży 🤡 w każdym razie dzisiaj mam L4, konsultacje z lekarzem o 10.
    Najpewniej i tak ten cykl jest stracony, bo mój organizm był tak słaby i łapał co popadnie, że tracę nadzieję 😵‍💫

Życzę lekkiego tygodnia❤️

Ale Cię dopadło... moja kuzynka jak ostatnio wirusa złapała to pogotowie musiało przyjechać, bo zemdlała 2 razy.
    Trzymaj się i dużo zdrówka!

⏸️ 10.07.2025 🤩

🐕4 / niedobór masła
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Jeśli wszystko pójdzie ok i owulacja będzie normalna i o normalnej porze to powinna być 21/22 lipca :)

nowy cel : schudnąć 5 kg

nie ok ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40

ok ✅️ FSH/LH, jajowody drożne, potwierdzone owulacje, zespół antyfosf, regularne cykle, MUCHa, czynnik V i protrombina

Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    🤞 13 cykl starań o drugie dziecko ! (bez lametty 💉)

👩34 lata
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat), insulinooporność

3.10.25 I wizyta in-vitro

• Kiki93 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Raz w życiu tak miałam i to było krwawienie implantacyjne. Życzę Ci żeby tak było 😘🤞
    Ale myślisz ze krwawienie implantacyjne w ok planowanej miesiaczki? Nie za późno?

16cs
    Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
    Ona👩‍🦰 32 On👨‍🦰 35.
    Ona👩‍🦰:
    AMH 1,89👍, Tsh 03.2025 0.97👍 FT3 4,19 pmol/l FT4 1,05 ng/dl
    Morfologia 👍 AST 23,3👍 ALT 25,1👍 Glukoza 87.5 👍
    Ferrytyna 41
    B12 121 (zakres 25,1-165)👍
    Kwas foliowy 15,54👍
    Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
    GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, niepokalanek, magnez, cynk, selen, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
    PROGESTERON W OSTATNIM CYKLU 19,70 ng/mL ❤️

On 👨‍🦰 - pod opieką adrologa
    Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
    Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
    Morfologia 6%----> 2%---> 3% :(
    Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
    Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
    Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
    Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
    tsh, ft3, ft4 w porządku.
    Wór supli.
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ