Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitkat wrote:Jeszcze chciałabym zapytać czy znacie jakieś pozytywne historie jeżeli chodzi o wczesne owulacje i ciążę? W tamtym cyklu miałam pik juz 10 dc, dziś 9 dc a prawy jajnik już sie odzywa i myślę, że będzie powtórka z rozrywki...
Kurcze nie znam się na wczesnych owulacjach, ale tak sobie myślę na chłopski rozum, że jeżeli pęcherzyk był wystarczająco duży i pękł, ty wiesz o owulacji i działasz to chyba nic straconego? Ważniejsze jest chyba ile trwa faza lutealna, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia zarodka. Tak myślę, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ☺️ A robiłaś jakiś monitoring?S_va_88 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
Claudii wrote:Kurcze nie znam się na wczesnych owulacjach, ale tak sobie myślę na chłopski rozum, że jeżeli pęcherzyk był wystarczająco duży i pękł, ty wiesz o owulacji i działasz to chyba nic straconego? Ważniejsze jest chyba ile trwa faza lutealna, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia zarodka. Tak myślę, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ☺️ A robiłaś jakiś monitoring?
Nie, na razie tylko testy owulacyjne plus od pierwszej ciąży ja owulację mocno czuję, więc wiem mniej więcej kiedy i z którego jajnika 😅
S_va_88 lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje -
Kitkat wrote:Jeszcze chciałabym zapytać czy znacie jakieś pozytywne historie jeżeli chodzi o wczesne owulacje i ciążę? W tamtym cyklu miałam pik juz 10 dc, dziś 9 dc a prawy jajnik już sie odzywa i myślę, że będzie powtórka z rozrywki...
Tak, ja miałam w pierwszej ciąży pik w 7dc, a teraz w 11dc
Testy ciążowe pozytywne w 23 i 22dc…Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 07:29
Kitkat, cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Locus wrote:Dziewczyny będę zaglądać czy macie już wyniki! 🤞
Dzisiaj pierwszy raz w życiu zabieram testy ovu do pracy - mam 12h zmianę a dzisiaj/jutro/pojutrze powinen wyjść dodatni 🥲Locus, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Starania od 06/2025
Aktualnie 2cs
Cykle 31-40d
IO i hiperandrogenizm
TSH 2,74 uIU/ml⬆️
DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️
Euthyrox 25 -
Dżozu wrote:Powodzenia Dziewczyny na dziś, Ounai, krolik, MMM123 i za resztę testukących dzis.
Ja spuściłam krew na 3 betę, tsh i progesteron po 3 nocach z globulkami Cyclogestu. Chyba sobie odpuszczam kłucie na jakiś czas, bo dzis już mi się słabo zrobiło po pobraniu (nie lubię krwi, jestem w stanie zemdleć). A cały czas pobieraja mi z tej samej żyły, bo z drugiej nic nie widać, nawet próbowała się dziś babka wkłuć ale nic nie leciało. Chyba do gmyranie w żyłach podziałało na mnie osłabiająco... dobrze, że miałam banana 🍌🍌🍌🍌
Trzymam kciuki za wysoką betę i proga 😊
Współczuję z tymi żyłami, mam bardzo podobnie. Najgorzej było zawsze na krzywej cukrowej jak musieli 3 razy kłuć, praktycznie w to samo miejsce bo z innego z reguły nic nie leci. Ehhh...
Najważniejsze że już po!Dżozu lubi tę wiadomość
Starania od 06/2025
Aktualnie 2cs
Cykle 31-40d
IO i hiperandrogenizm
TSH 2,74 uIU/ml⬆️
DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️
Euthyrox 25 -
Obudzilam sie o 6:30 na siku, zrobilam test, patrze na niego i nic nie wiedze wiec poszlam spac. Ale smutno mi bylo i nie moglam zasnac. Maz wstal o 7 i lrzyczy "obiecałaś mi, że zanim wyjde z pracy zrobisz test". Wiec krzycze do niego ze lezy w toalecie zrobiony. A maz wpada do sypialni i drze się, że jest druga kreska. Mowię mu, że nie ma szans, nic nie było a on mowi "no patrz, nie jestem slepy, jest druga kreska!". Patrzę, a ti taka sytuacja:
20mlU/ml
Mowie, w sumie to Ci kupilam prezent gdyby wyszedl pozytyw, zobacz sobie w szafie.
Pojechal wlasnie po test o wiekszej czulosciSagi, Dżozu, Belia, AnMiPe, Kitkat, MoniaB, malrzrz, bambusek-94, Marzycielka94, Idawoll, Promyczek39, Agat99, Gnom, Świeżynka97, _Hope, cysterka95, Locus, assialbnn, kikix0o, S_va_88, kleopatr4, Jedno_zyczenie, cukrzyk1991, Bubu04 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
A w sumie czemu wczesne owulacje miałyby być złe? Mi się kojarzy, że właśnie późne są „gorsze”, ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy. Oczywiście ja mam późne 😆
Mi trochę dzisiaj odbiło i spontanicznie kupiłam te magiczne globulki z inozytolem. W przyszłym tygodniu powinno być bliżej owulki to będziemy próbować. Jak już biorę inozytol doustnie to można spróbować i drugą stroną… trochę się boje, czy nie rozkręca mi się jakaś infekcja intymna, to by było słabe w tym momencie, na razie działam clotrimazolemS_va_88 lubi tę wiadomość
29 lat
Hashimoto, dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez -
Siemka kobietki 🤗 nooo muszę bo się po prostu udusze 😨 mój obecny cykl to po prostu jakiś żart i spisałam go na straty. Wyczekuje okresu jak głupia, bo mam mieć robione HSG i sprawdzić polipa.Dzisiaj 32dc i 14 dpi i cisza. Wczoraj przy podcieraniu różowy śluz (spokojnie nie mam zdjęcia 😅) i fakt mamy w pracy papier toaletowy z jakimś pierdykniętym kolorowym jednorożcem ale to na bank był śluz. Od razu po wyjściu zadzwoniłam do położnej umówić się na badanie bo przecież okres się zaczął .... No i co? Po okresie nie ma śladu. Miałam nie głupieć i się nie nakręcać w tym cyklu 🤡🤯
Belia, Bella_33, S_va_88 lubią tę wiadomość
MUCHA nie siada 🪰✅
6cs -
Hej. Nie odzywam się i nawet nie zapisałam się w tym miesiącu do wątku. Ale coś mnie podkusiło pójść do gina i sprawdzić czy ta owulacja w ogóle jest i co tam się dzieje, przy okazji zrobiłam cytologię. Wahałam się czy czekać jeszcze ze staraniami , ale myślę zobaczymy co jest i zadecydujemy.
No i pęcherzyk był jeden 19 mm i działanie było w ten sam dzień i 2 dni później. Nie wiem czy to wystarczy. Dopiero trzeciego dnia czułam ból brzucha taki konkretny, że ten pęcherzyk mógł pęknąć tylko czy plemnik jakikolwiek przeżył. I czy to na pewno mogła być owulacja. Teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i czasu.S_va_88, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Laski a gdzie robiłyście mucha? Jakiś Alab/diagnostyka? Jak dodałam do koszyka w diagnostyce to mi wyszło 700zł 🧐
Chyba muszę zrobić na własną rękę. W ogóle czytałam wczoraj na innym wątku, że to konieczne badanie do histeroskopii, a ja miałam robioną bez tego badania. Plus do tej pory nie miałam też robionej drożności a mam robione stymulację… nie wiem czy jednak nie zmienić ginekolozki. Prześledziłam moje owulacje przez te 2 lata i zawsze mam jeden pęcherzyk w lewym jajniku, a jak on jest jakiś feralny? 😢 no i też tak czytałam, że te plamienia mogą być spowodowane złymi wynikami much i nie wiem co teraz robićStarania od 09/23
Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce
Diagnoza: brak
06/24 histeroskopia, brak stanu zapalnego, 400 komórek NK
3 stymulację nieudane ❌
06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną
07/25 ovaleap, ovitrelle, encorton
💊 Siofor, omega 3, magnez, olej z wiesiołka, inozytol
Mąż ✅
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - Podejrzenie na PCOS -
Luizaczek wrote:Siemka kobietki 🤗 nooo muszę bo się po prostu udusze 😨 mój obecny cykl to po prostu jakiś żart i spisałam go na straty. Wyczekuje okresu jak głupia, bo mam mieć robione HSG i sprawdzić polipa.Dzisiaj 32dc i 14 dpi i cisza. Wczoraj przy podcieraniu różowy śluz (spokojnie nie mam zdjęcia 😅) i fakt mamy w pracy papier toaletowy z jakimś pierdykniętym kolorowym jednorożcem ale to na bank był śluz. Od razu po wyjściu zadzwoniłam do położnej umówić się na badanie bo przecież okres się zaczął .... No i co? Po okresie nie ma śladu. Miałam nie głupieć i się nie nakręcać w tym cyklu 🤡🤯
Remedios lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce
3 stymulację nieudane ❌
06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną
Mąż ✅
Badania:
AMH: 5,5 - Podejrzenie na PCOS -
Powiem Wam, że całkowicie rozwaliła mnie śmierć Joanny Kołaczkowskiej ...😭😭😭 nie wiem czy to hormony, ale siedzę i ryczę
https://www.youtube.com/watch?v=NfnVw0QuHDE&list=RDNfnVw0QuHDE&start_radio=1malrzrz, cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Remedios wrote:A w sumie czemu wczesne owulacje miałyby być złe? Mi się kojarzy, że właśnie późne są „gorsze”, ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy. Oczywiście ja mam późne 😆
Mi trochę dzisiaj odbiło i spontanicznie kupiłam te magiczne globulki z inozytolem. W przyszłym tygodniu powinno być bliżej owulki to będziemy próbować. Jak już biorę inozytol doustnie to można spróbować i drugą stroną… trochę się boje, czy nie rozkręca mi się jakaś infekcja intymna, to by było słabe w tym momencie, na razie działam clotrimazolem
W poprzednim wątku któraś dziewczyna pisała (przepraszam, nie pamiętam która), że wtedy pęcherzyk może nie zdążyć dojrzeć i tak trochę sie na tym zafiksowałam 😅👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje -
Imazolka wrote:Laski a gdzie robiłyście mucha? Jakiś Alab/diagnostyka? Jak dodałam do koszyka w diagnostyce to mi wyszło 700zł 🧐
Chyba muszę zrobić na własną rękę. W ogóle czytałam wczoraj na innym wątku, że to konieczne badanie do histeroskopii, a ja miałam robioną bez tego badania. Plus do tej pory nie miałam też robionej drożności a mam robione stymulację… nie wiem czy jednak nie zmienić ginekolozki. Prześledziłam moje owulacje przez te 2 lata i zawsze mam jeden pęcherzyk w lewym jajniku, a jak on jest jakiś feralny? 😢 no i też tak czytałam, że te plamienia mogą być spowodowane złymi wynikami much i nie wiem co teraz robić
Ja właśnie do drożności musiałam mieć zrobione te badaniaMUCHA nie siada 🪰✅
6cs -
Dżozu wrote:Powiem Wam, że całkowicie rozwaliła mnie śmierć Joanny Kołaczkowskiej ...😭😭😭 nie wiem czy to hormony, ale siedzę i ryczę
https://www.youtube.com/watch?v=NfnVw0QuHDE&list=RDNfnVw0QuHDE&start_radio=1
Są takie osoby, za którymi płaczemy, choć wcale ich nie znaliśmy osobiście. Ja też jakoś mocno to dzisiaj przeżywam.
Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dżozu wrote:Powiem Wam, że całkowicie rozwaliła mnie śmierć Joanny Kołaczkowskiej ...😭😭😭 nie wiem czy to hormony, ale siedzę i ryczę
https://www.youtube.com/watch?v=NfnVw0QuHDE&list=RDNfnVw0QuHDE&start_radio=1
Miałam podobny szok dzisiaj rano, jak przeglądałam igbardzo smutna wiadomość ❤️🩹
👩🏻🦰 + 🧑🏻🦱 +🐕🦺
👩🏻🦰 33
Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
🧑🏻🦱41
Profertil
Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
👩🏻🦰🧑🏻🦱 - wyniki badań ok
04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
06.2025 - mamy kwalifikację do ivf, chillout 🌴
07.2025 - start stymulacji 💉 gonal-f
16.07 - monitoring 🔍 -
Luizaczek wrote:Siemka kobietki 🤗 nooo muszę bo się po prostu udusze 😨 mój obecny cykl to po prostu jakiś żart i spisałam go na straty. Wyczekuje okresu jak głupia, bo mam mieć robione HSG i sprawdzić polipa.Dzisiaj 32dc i 14 dpi i cisza. Wczoraj przy podcieraniu różowy śluz (spokojnie nie mam zdjęcia 😅) i fakt mamy w pracy papier toaletowy z jakimś pierdykniętym kolorowym jednorożcem ale to na bank był śluz. Od razu po wyjściu zadzwoniłam do położnej umówić się na badanie bo przecież okres się zaczął .... No i co? Po okresie nie ma śladu. Miałam nie głupieć i się nie nakręcać w tym cyklu 🤡🤯
Nie no, bez zdjęcia się nie liczy
-
Luizaczek wrote:Mi wymaz pobierała położna w klinice i płaciłam 250 zł a klinika wysyła je do Alaba.
Ja właśnie do drożności musiałam mieć zrobione te badaniaStarania od 09/23
3 stymulację nieudane ❌
Mąż ✅
Badania:
AMH: 5,5 - Podejrzenie na PCOS