X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Jeszcze chciałabym zapytać czy znacie jakieś pozytywne historie jeżeli chodzi o wczesne owulacje i ciążę? W tamtym cyklu miałam pik juz 10 dc, dziś 9 dc a prawy jajnik już sie odzywa i myślę, że będzie powtórka z rozrywki...

Kurcze nie znam się na wczesnych owulacjach, ale tak sobie myślę na chłopski rozum, że jeżeli pęcherzyk był wystarczająco duży i pękł, ty wiesz o owulacji i działasz to chyba nic straconego? Ważniejsze jest chyba ile trwa faza lutealna, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia zarodka. Tak myślę, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ☺️ A robiłaś jakiś monitoring?

S_va_88 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.

⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
    2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
    4/5 - owulacja
    7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
    8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
    18 - BetaHCG 🤞
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Kurcze nie znam się na wczesnych owulacjach, ale tak sobie myślę na chłopski rozum, że jeżeli pęcherzyk był wystarczająco duży i pękł, ty wiesz o owulacji i działasz to chyba nic straconego? Ważniejsze jest chyba ile trwa faza lutealna, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia zarodka. Tak myślę, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ☺️ A robiłaś jakiś monitoring?

Nie, na razie tylko testy owulacyjne plus od pierwszej ciąży ja owulację mocno czuję, więc wiem mniej więcej kiedy i z którego jajnika 😅

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Jeszcze chciałabym zapytać czy znacie jakieś pozytywne historie jeżeli chodzi o wczesne owulacje i ciążę? W tamtym cyklu miałam pik juz 10 dc, dziś 9 dc a prawy jajnik już sie odzywa i myślę, że będzie powtórka z rozrywki...

Tak, ja miałam w pierwszej ciąży pik w 7dc, a teraz w 11dc :)
    Testy ciążowe pozytywne w 23 i 22dc…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 07:29

Kitkat, cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • bambusek-94 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Dziewczyny będę zaglądać czy macie już wyniki! 🤞

Dzisiaj pierwszy raz w życiu zabieram testy ovu do pracy - mam 12h zmianę a dzisiaj/jutro/pojutrze powinen wyjść dodatni 🥲
    Powodzenia, misja niełatwa 🙂

Locus, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Cykle 31-40d
    IO i hiperandrogenizm

TSH 2,74 uIU/ml⬆️
    DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
    17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️

Euthyrox 25
  • bambusek-94 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Powodzenia Dziewczyny na dziś, Ounai, krolik, MMM123 i za resztę testukących dzis.

Ja spuściłam krew na 3 betę, tsh i progesteron po 3 nocach z globulkami Cyclogestu. Chyba sobie odpuszczam kłucie na jakiś czas, bo dzis już mi się słabo zrobiło po pobraniu (nie lubię krwi, jestem w stanie zemdleć). A cały czas pobieraja mi z tej samej żyły, bo z drugiej nic nie widać, nawet próbowała się dziś babka wkłuć ale nic nie leciało. Chyba do gmyranie w żyłach podziałało na mnie osłabiająco... dobrze, że miałam banana 🍌🍌🍌🍌

Trzymam kciuki za wysoką betę i proga 😊
    Współczuję z tymi żyłami, mam bardzo podobnie. Najgorzej było zawsze na krzywej cukrowej jak musieli 3 razy kłuć, praktycznie w to samo miejsce bo z innego z reguły nic nie leci. Ehhh...
    Najważniejsze że już po!

Dżozu lubi tę wiadomość

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Cykle 31-40d
    IO i hiperandrogenizm

TSH 2,74 uIU/ml⬆️
    DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
    17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️

Euthyrox 25
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie o 6:30 na siku, zrobilam test, patrze na niego i nic nie wiedze wiec poszlam spac. Ale smutno mi bylo i nie moglam zasnac. Maz wstal o 7 i lrzyczy "obiecałaś mi, że zanim wyjde z pracy zrobisz test". Wiec krzycze do niego ze lezy w toalecie zrobiony. A maz wpada do sypialni i drze się, że jest druga kreska. Mowię mu, że nie ma szans, nic nie było a on mowi "no patrz, nie jestem slepy, jest druga kreska!". Patrzę, a ti taka sytuacja:

20mlU/ml

20250717-074131.jpg

Mowie, w sumie to Ci kupilam prezent gdyby wyszedl pozytyw, zobacz sobie w szafie.
    Pojechal wlasnie po test o wiekszej czulosci

Sagi, Dżozu, Belia, AnMiPe, Kitkat, MoniaB, malrzrz, bambusek-94, Marzycielka94, Idawoll, Promyczek39, Agat99, Gnom, Świeżynka97, _Hope, cysterka95, Locus, assialbnn, kikix0o, S_va_88, kleopatr4, Jedno_zyczenie, cukrzyk1991, Bubu04 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Remedios Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie czemu wczesne owulacje miałyby być złe? Mi się kojarzy, że właśnie późne są „gorsze”, ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy. Oczywiście ja mam późne 😆

Mi trochę dzisiaj odbiło i spontanicznie kupiłam te magiczne globulki z inozytolem. W przyszłym tygodniu powinno być bliżej owulki to będziemy próbować. Jak już biorę inozytol doustnie to można spróbować i drugą stroną… trochę się boje, czy nie rozkręca mi się jakaś infekcja intymna, to by było słabe w tym momencie, na razie działam clotrimazolem

29 lat
    Hashimoto, dłuższe cykle
    4 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez
  • Luizaczek Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka kobietki 🤗 nooo muszę bo się po prostu udusze 😨 mój obecny cykl to po prostu jakiś żart i spisałam go na straty. Wyczekuje okresu jak głupia, bo mam mieć robione HSG i sprawdzić polipa.Dzisiaj 32dc i 14 dpi i cisza. Wczoraj przy podcieraniu różowy śluz (spokojnie nie mam zdjęcia 😅) i fakt mamy w pracy papier toaletowy z jakimś pierdykniętym kolorowym jednorożcem ale to na bank był śluz. Od razu po wyjściu zadzwoniłam do położnej umówić się na badanie bo przecież okres się zaczął .... No i co? Po okresie nie ma śladu. Miałam nie głupieć i się nie nakręcać w tym cyklu 🤡🤯

Belia, Bella_33, S_va_88 lubią tę wiadomość

MUCHA nie siada 🪰✅
    6cs
  • Truskawkowykompot Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie odzywam się i nawet nie zapisałam się w tym miesiącu do wątku. Ale coś mnie podkusiło pójść do gina i sprawdzić czy ta owulacja w ogóle jest i co tam się dzieje, przy okazji zrobiłam cytologię. Wahałam się czy czekać jeszcze ze staraniami , ale myślę zobaczymy co jest i zadecydujemy.
    No i pęcherzyk był jeden 19 mm i działanie było w ten sam dzień i 2 dni później. Nie wiem czy to wystarczy. Dopiero trzeciego dnia czułam ból brzucha taki konkretny, że ten pęcherzyk mógł pęknąć tylko czy plemnik jakikolwiek przeżył. I czy to na pewno mogła być owulacja. Teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i czasu.

S_va_88, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Imazolka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a gdzie robiłyście mucha? Jakiś Alab/diagnostyka? Jak dodałam do koszyka w diagnostyce to mi wyszło 700zł 🧐
    Chyba muszę zrobić na własną rękę. W ogóle czytałam wczoraj na innym wątku, że to konieczne badanie do histeroskopii, a ja miałam robioną bez tego badania. Plus do tej pory nie miałam też robionej drożności a mam robione stymulację… nie wiem czy jednak nie zmienić ginekolozki. Prześledziłam moje owulacje przez te 2 lata i zawsze mam jeden pęcherzyk w lewym jajniku, a jak on jest jakiś feralny? 😢 no i też tak czytałam, że te plamienia mogą być spowodowane złymi wynikami much i nie wiem co teraz robić

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce
    Diagnoza: brak

06/24 histeroskopia, brak stanu zapalnego, 400 komórek NK
    3 stymulację nieudane ❌
    06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną
    07/25 ovaleap, ovitrelle, encorton

💊 Siofor, omega 3, magnez, olej z wiesiołka, inozytol
    Mąż ✅

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - Podejrzenie na PCOS
  • Imazolka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Siemka kobietki 🤗 nooo muszę bo się po prostu udusze 😨 mój obecny cykl to po prostu jakiś żart i spisałam go na straty. Wyczekuje okresu jak głupia, bo mam mieć robione HSG i sprawdzić polipa.Dzisiaj 32dc i 14 dpi i cisza. Wczoraj przy podcieraniu różowy śluz (spokojnie nie mam zdjęcia 😅) i fakt mamy w pracy papier toaletowy z jakimś pierdykniętym kolorowym jednorożcem ale to na bank był śluz. Od razu po wyjściu zadzwoniłam do położnej umówić się na badanie bo przecież okres się zaczął .... No i co? Po okresie nie ma śladu. Miałam nie głupieć i się nie nakręcać w tym cyklu 🤡🤯
    Noo to czas na teścik 😎

Remedios lubi tę wiadomość

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce

3 stymulację nieudane ❌
    06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną

Mąż ✅

Badania:
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że całkowicie rozwaliła mnie śmierć Joanny Kołaczkowskiej ...😭😭😭 nie wiem czy to hormony, ale siedzę i ryczę :(
    https://www.youtube.com/watch?v=NfnVw0QuHDE&list=RDNfnVw0QuHDE&start_radio=1

malrzrz, cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    A w sumie czemu wczesne owulacje miałyby być złe? Mi się kojarzy, że właśnie późne są „gorsze”, ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy. Oczywiście ja mam późne 😆

Mi trochę dzisiaj odbiło i spontanicznie kupiłam te magiczne globulki z inozytolem. W przyszłym tygodniu powinno być bliżej owulki to będziemy próbować. Jak już biorę inozytol doustnie to można spróbować i drugą stroną… trochę się boje, czy nie rozkręca mi się jakaś infekcja intymna, to by było słabe w tym momencie, na razie działam clotrimazolem

W poprzednim wątku któraś dziewczyna pisała (przepraszam, nie pamiętam która), że wtedy pęcherzyk może nie zdążyć dojrzeć i tak trochę sie na tym zafiksowałam 😅

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Luizaczek Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Laski a gdzie robiłyście mucha? Jakiś Alab/diagnostyka? Jak dodałam do koszyka w diagnostyce to mi wyszło 700zł 🧐
    Chyba muszę zrobić na własną rękę. W ogóle czytałam wczoraj na innym wątku, że to konieczne badanie do histeroskopii, a ja miałam robioną bez tego badania. Plus do tej pory nie miałam też robionej drożności a mam robione stymulację… nie wiem czy jednak nie zmienić ginekolozki. Prześledziłam moje owulacje przez te 2 lata i zawsze mam jeden pęcherzyk w lewym jajniku, a jak on jest jakiś feralny? 😢 no i też tak czytałam, że te plamienia mogą być spowodowane złymi wynikami much i nie wiem co teraz robić
    Mi wymaz pobierała położna w klinice i płaciłam 250 zł a klinika wysyła je do Alaba.
    Ja właśnie do drożności musiałam mieć zrobione te badania

MUCHA nie siada 🪰✅
    6cs
  • Luizaczek Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Noo to czas na teścik 😎
    Poczekam jeszcze , @ na bank przyjdzie.

MUCHA nie siada 🪰✅
    6cs
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Powiem Wam, że całkowicie rozwaliła mnie śmierć Joanny Kołaczkowskiej ...😭😭😭 nie wiem czy to hormony, ale siedzę i ryczę :(

Są takie osoby, za którymi płaczemy, choć wcale ich nie znaliśmy osobiście. Ja też jakoś mocno to dzisiaj przeżywam.

Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • malrzrz Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Miałam podobny szok dzisiaj rano, jak przeglądałam ig :( bardzo smutna wiadomość ❤️‍🩹

👩🏻‍🦰 + 🧑🏻‍🦱 +🐕‍🦺

👩🏻‍🦰 33
    Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
    🧑🏻‍🦱41
    Profertil

Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
    👩🏻‍🦰🧑🏻‍🦱 - wyniki badań ok

04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
    05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
    06.2025 - mamy kwalifikację do ivf, chillout 🌴
    07.2025 - start stymulacji 💉 gonal-f
    16.07 - monitoring 🔍
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:

Nie no, bez zdjęcia się nie liczy ;)

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Imazolka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Mi wymaz pobierała położna w klinice i płaciłam 250 zł a klinika wysyła je do Alaba.
    Ja właśnie do drożności musiałam mieć zrobione te badania
    W klinice niepłodności?

Starania od 09/23

3 stymulację nieudane ❌

Mąż ✅

Badania:
  • Luizaczek Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    W klinice niepłodności?
    No to nie jest typowa klinika od niepłodności, ale część lekarzy stamtąd się tym zajmuje.

MUCHA nie siada 🪰✅
    6cs
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ