X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Jeszcze chciałabym zapytać czy znacie jakieś pozytywne historie jeżeli chodzi o wczesne owulacje i ciążę? W tamtym cyklu miałam pik juz 10 dc, dziś 9 dc a prawy jajnik już sie odzywa i myślę, że będzie powtórka z rozrywki...

Kurcze nie znam się na wczesnych owulacjach, ale tak sobie myślę na chłopski rozum, że jeżeli pęcherzyk był wystarczająco duży i pękł, ty wiesz o owulacji i działasz to chyba nic straconego? Ważniejsze jest chyba ile trwa faza lutealna, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia zarodka. Tak myślę, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ☺️ A robiłaś jakiś monitoring?

S_va_88 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl: lametta ⌛

08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Kurcze nie znam się na wczesnych owulacjach, ale tak sobie myślę na chłopski rozum, że jeżeli pęcherzyk był wystarczająco duży i pękł, ty wiesz o owulacji i działasz to chyba nic straconego? Ważniejsze jest chyba ile trwa faza lutealna, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia zarodka. Tak myślę, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ☺️ A robiłaś jakiś monitoring?

Nie, na razie tylko testy owulacyjne plus od pierwszej ciąży ja owulację mocno czuję, więc wiem mniej więcej kiedy i z którego jajnika 😅

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Jeszcze chciałabym zapytać czy znacie jakieś pozytywne historie jeżeli chodzi o wczesne owulacje i ciążę? W tamtym cyklu miałam pik juz 10 dc, dziś 9 dc a prawy jajnik już sie odzywa i myślę, że będzie powtórka z rozrywki...

Tak, ja miałam w pierwszej ciąży pik w 7dc, a teraz w 11dc :)
    Testy ciążowe pozytywne w 23 i 22dc…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 07:29

Kitkat, cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Dziewczyny będę zaglądać czy macie już wyniki! 🤞

Dzisiaj pierwszy raz w życiu zabieram testy ovu do pracy - mam 12h zmianę a dzisiaj/jutro/pojutrze powinen wyjść dodatni 🥲
    Powodzenia, misja niełatwa 🙂

Locus, kleopatr4 lubią tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml
    ✅️11.08 jest pęcherzyk ciążowy 1,36cm i pęcherzyk żółtkowy 0,41cm
    🔜21.08 USG i pierwsza wizyta

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 50

preg.png
  • bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Powodzenia Dziewczyny na dziś, Ounai, krolik, MMM123 i za resztę testukących dzis.

Ja spuściłam krew na 3 betę, tsh i progesteron po 3 nocach z globulkami Cyclogestu. Chyba sobie odpuszczam kłucie na jakiś czas, bo dzis już mi się słabo zrobiło po pobraniu (nie lubię krwi, jestem w stanie zemdleć). A cały czas pobieraja mi z tej samej żyły, bo z drugiej nic nie widać, nawet próbowała się dziś babka wkłuć ale nic nie leciało. Chyba do gmyranie w żyłach podziałało na mnie osłabiająco... dobrze, że miałam banana 🍌🍌🍌🍌

Trzymam kciuki za wysoką betę i proga 😊
    Współczuję z tymi żyłami, mam bardzo podobnie. Najgorzej było zawsze na krzywej cukrowej jak musieli 3 razy kłuć, praktycznie w to samo miejsce bo z innego z reguły nic nie leci. Ehhh...
    Najważniejsze że już po!

Dżozu lubi tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml
    ✅️11.08 jest pęcherzyk ciążowy 1,36cm i pęcherzyk żółtkowy 0,41cm
    🔜21.08 USG i pierwsza wizyta

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 50

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie o 6:30 na siku, zrobilam test, patrze na niego i nic nie wiedze wiec poszlam spac. Ale smutno mi bylo i nie moglam zasnac. Maz wstal o 7 i lrzyczy "obiecałaś mi, że zanim wyjde z pracy zrobisz test". Wiec krzycze do niego ze lezy w toalecie zrobiony. A maz wpada do sypialni i drze się, że jest druga kreska. Mowię mu, że nie ma szans, nic nie było a on mowi "no patrz, nie jestem slepy, jest druga kreska!". Patrzę, a ti taka sytuacja:

20mlU/ml

20250717-074131.jpg

Mowie, w sumie to Ci kupilam prezent gdyby wyszedl pozytyw, zobacz sobie w szafie.
    Pojechal wlasnie po test o wiekszej czulosci

Sagi, Dżozu, Belia, AnMiPe, Kitkat, MoniaB, malrzrz, bambusek-94, Marzycielka94, Idawoll, Promyczek39, Agat99, Gnom, Świeżynka97, _Hope, cysterka95, Locus, assialbnn, kikix0o, S_va_88, kleopatr4, Jedno_zyczenie, cukrzyk1991, Bubu04 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Remedios Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie czemu wczesne owulacje miałyby być złe? Mi się kojarzy, że właśnie późne są „gorsze”, ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy. Oczywiście ja mam późne 😆

Mi trochę dzisiaj odbiło i spontanicznie kupiłam te magiczne globulki z inozytolem. W przyszłym tygodniu powinno być bliżej owulki to będziemy próbować. Jak już biorę inozytol doustnie to można spróbować i drugą stroną… trochę się boje, czy nie rozkręca mi się jakaś infekcja intymna, to by było słabe w tym momencie, na razie działam clotrimazolem

29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
    5 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina

30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
    8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
  • Luizaczek Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka kobietki 🤗 nooo muszę bo się po prostu udusze 😨 mój obecny cykl to po prostu jakiś żart i spisałam go na straty. Wyczekuje okresu jak głupia, bo mam mieć robione HSG i sprawdzić polipa.Dzisiaj 32dc i 14 dpi i cisza. Wczoraj przy podcieraniu różowy śluz (spokojnie nie mam zdjęcia 😅) i fakt mamy w pracy papier toaletowy z jakimś pierdykniętym kolorowym jednorożcem ale to na bank był śluz. Od razu po wyjściu zadzwoniłam do położnej umówić się na badanie bo przecież okres się zaczął .... No i co? Po okresie nie ma śladu. Miałam nie głupieć i się nie nakręcać w tym cyklu 🤡🤯

Belia, Bella_33, S_va_88 lubią tę wiadomość

MUCHA nie siada 🪰✅
    6cs
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie odzywam się i nawet nie zapisałam się w tym miesiącu do wątku. Ale coś mnie podkusiło pójść do gina i sprawdzić czy ta owulacja w ogóle jest i co tam się dzieje, przy okazji zrobiłam cytologię. Wahałam się czy czekać jeszcze ze staraniami , ale myślę zobaczymy co jest i zadecydujemy.
    No i pęcherzyk był jeden 19 mm i działanie było w ten sam dzień i 2 dni później. Nie wiem czy to wystarczy. Dopiero trzeciego dnia czułam ból brzucha taki konkretny, że ten pęcherzyk mógł pęknąć tylko czy plemnik jakikolwiek przeżył. I czy to na pewno mogła być owulacja. Teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i czasu.

S_va_88, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Imazolka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a gdzie robiłyście mucha? Jakiś Alab/diagnostyka? Jak dodałam do koszyka w diagnostyce to mi wyszło 700zł 🧐
    Chyba muszę zrobić na własną rękę. W ogóle czytałam wczoraj na innym wątku, że to konieczne badanie do histeroskopii, a ja miałam robioną bez tego badania. Plus do tej pory nie miałam też robionej drożności a mam robione stymulację… nie wiem czy jednak nie zmienić ginekolozki. Prześledziłam moje owulacje przez te 2 lata i zawsze mam jeden pęcherzyk w lewym jajniku, a jak on jest jakiś feralny? 😢 no i też tak czytałam, że te plamienia mogą być spowodowane złymi wynikami much i nie wiem co teraz robić

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS
    MUCh✅
    Drożność ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • Imazolka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Siemka kobietki 🤗 nooo muszę bo się po prostu udusze 😨 mój obecny cykl to po prostu jakiś żart i spisałam go na straty. Wyczekuje okresu jak głupia, bo mam mieć robione HSG i sprawdzić polipa.Dzisiaj 32dc i 14 dpi i cisza. Wczoraj przy podcieraniu różowy śluz (spokojnie nie mam zdjęcia 😅) i fakt mamy w pracy papier toaletowy z jakimś pierdykniętym kolorowym jednorożcem ale to na bank był śluz. Od razu po wyjściu zadzwoniłam do położnej umówić się na badanie bo przecież okres się zaczął .... No i co? Po okresie nie ma śladu. Miałam nie głupieć i się nie nakręcać w tym cyklu 🤡🤯
    Noo to czas na teścik 😎

Remedios lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że całkowicie rozwaliła mnie śmierć Joanny Kołaczkowskiej ...😭😭😭 nie wiem czy to hormony, ale siedzę i ryczę :(
    https://www.youtube.com/watch?v=NfnVw0QuHDE&list=RDNfnVw0QuHDE&start_radio=1

malrzrz, cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    A w sumie czemu wczesne owulacje miałyby być złe? Mi się kojarzy, że właśnie późne są „gorsze”, ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy. Oczywiście ja mam późne 😆

Mi trochę dzisiaj odbiło i spontanicznie kupiłam te magiczne globulki z inozytolem. W przyszłym tygodniu powinno być bliżej owulki to będziemy próbować. Jak już biorę inozytol doustnie to można spróbować i drugą stroną… trochę się boje, czy nie rozkręca mi się jakaś infekcja intymna, to by było słabe w tym momencie, na razie działam clotrimazolem

W poprzednim wątku któraś dziewczyna pisała (przepraszam, nie pamiętam która), że wtedy pęcherzyk może nie zdążyć dojrzeć i tak trochę sie na tym zafiksowałam 😅

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
  • Luizaczek Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Laski a gdzie robiłyście mucha? Jakiś Alab/diagnostyka? Jak dodałam do koszyka w diagnostyce to mi wyszło 700zł 🧐
    Chyba muszę zrobić na własną rękę. W ogóle czytałam wczoraj na innym wątku, że to konieczne badanie do histeroskopii, a ja miałam robioną bez tego badania. Plus do tej pory nie miałam też robionej drożności a mam robione stymulację… nie wiem czy jednak nie zmienić ginekolozki. Prześledziłam moje owulacje przez te 2 lata i zawsze mam jeden pęcherzyk w lewym jajniku, a jak on jest jakiś feralny? 😢 no i też tak czytałam, że te plamienia mogą być spowodowane złymi wynikami much i nie wiem co teraz robić
    Mi wymaz pobierała położna w klinice i płaciłam 250 zł a klinika wysyła je do Alaba.
    Ja właśnie do drożności musiałam mieć zrobione te badania

MUCHA nie siada 🪰✅
    6cs
  • Luizaczek Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Noo to czas na teścik 😎
    Poczekam jeszcze , @ na bank przyjdzie.

MUCHA nie siada 🪰✅
    6cs
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Powiem Wam, że całkowicie rozwaliła mnie śmierć Joanny Kołaczkowskiej ...😭😭😭 nie wiem czy to hormony, ale siedzę i ryczę :(

Są takie osoby, za którymi płaczemy, choć wcale ich nie znaliśmy osobiście. Ja też jakoś mocno to dzisiaj przeżywam.

Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • malrzrz Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Miałam podobny szok dzisiaj rano, jak przeglądałam ig :( bardzo smutna wiadomość ❤️‍🩹

👩🏻‍🦰 + 🧑🏻‍🦱 +🐕‍🦺

👩🏻‍🦰 33
    Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
    🧑🏻‍🦱41
    Profertil

Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
    👩🏻‍🦰🧑🏻‍🦱 - wyniki badań ok

04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
    05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
    06.2025 - kwalifikacja ivf🌴
    07.2025 - start stymulacji 💉 gonal-f + cetrotide
    16-22.07 🔍: mamy kilkanaście 🫧
    🗓️ 24.07 - punkcja
    🔍 29.07 - 11 🫧 pobranych, 11 zapłodnionych, 11 ❄️ 🥹 (6x 4AA, 5x 4BB)
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:

Nie no, bez zdjęcia się nie liczy ;)

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Imazolka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Mi wymaz pobierała położna w klinice i płaciłam 250 zł a klinika wysyła je do Alaba.
    Ja właśnie do drożności musiałam mieć zrobione te badania
    W klinice niepłodności?

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
  • Luizaczek Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    W klinice niepłodności?
    No to nie jest typowa klinika od niepłodności, ale część lekarzy stamtąd się tym zajmuje.

MUCHA nie siada 🪰✅
    6cs
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ