Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Takatam wrote:A ja 36 dc i okresu dalej brak 🙄
Zapisałam się jutro do gin, zaczynam się martwić. Brzuch boli od tygodnia niby jak na okres ale bardziej ciągnięcie.
Nigdy nie miałam takich długich cyklów nie wiem czym to jest spowodowane może stres? Może to że zaczęłam brać euthyrox?
Co myślicie?
Jak miałam za dużą dawkę euthyroxu i TSH mi zjechało prawie do zera to cykle wydłużyły mi się do 36-39 dni. Nie musi to być to, ale możesz zobaczyć czy dawka euthyroxu nie jest za wysoka dla CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 11:00
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
A mi już siada na psychice dopatrywanie się objawów... i kurczę żeby coś było, ale nie widzę i nie czuję absolutnie nic. Dopatruję się tego ewentualnego zagnieżdżenia I bólu z nim związanego, ale jak dotąd nic. To jest jakaś psychoza. W poprzednich ciążach zawsze coś czułam a to cycki bolały inaczej a to śluzu było więcej niż zwykle po owulacji, brzuch też bolał jak na okres. No wiem że sama sobie robię tę bubę, ale to taki trudny czas 🥺 Mam duże nadzieje na ten cykl, bo był monitoring i ładny pęcherzyk tylko czy wstrzelilismy się w ten odpowiedni czas i chyba nie 😔
-
Kapa gratuluję, piękne kreseczki, cieszymy się razem z Tobą❤️
AnMiPe przytulam po prostu. I życzę dużo ciepła i dobra dla siebie samej. Czasem są takie dni, kiedy wiatr wieje w oczy mocniej niż normalnie, ale pamiętaj, że pogoda zmienna jest i coś, co dzisiaj nas mocno boli - za tydzień może być całkiem okej:) dużo zdrówka dla Ciebie ❤️
Takatam a polecę klasykiem, ale test robiłaś?AnMiPe, Kapa lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
Truskawkowykompot wrote:A mi już siada na psychice dopatrywanie się objawów... i kurczę żeby coś było, ale nie widzę i nie czuję absolutnie nic. Dopatruję się tego ewentualnego zagnieżdżenia I bólu z nim związanego, ale jak dotąd nic. To jest jakaś psychoza. W poprzednich ciążach zawsze coś czułam a to cycki bolały inaczej a to śluzu było więcej niż zwykle po owulacji, brzuch też bolał jak na okres. No wiem że sama sobie robię tę bubę, ale to taki trudny czas 🥺 Mam duże nadzieje na ten cykl, bo był monitoring i ładny pęcherzyk tylko czy wstrzelilismy się w ten odpowiedni czas i chyba nie 😔
Rozumiem Cię. Ja w tym cyklu od rozpoczęcia starań po raz pierwszy udało mi się zdążyć do gina tuż przed owulacją i widziałam, że warunki są bardzo dobre - i pęcherzyk i endometrium. Ogórkówanie 2 dni przed, dzień przed, w dzień i dzień po, więc bylo z czego wybierać. A póki co nie czuję nic. To czekanie i obsesyjnie obserwowanie swojego ciała jest wykańczające. Tak jak piszesz, psychoza. Okropne, że trzeba czekać tak długo. U mnie dopiero 9 dpo. 😐
A nie, przepraszam, plamienie 4 dpo i 2 niteczki krwi. Ale to za wcześnie na implantację. 😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 11:23
👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Trzymam kciuki za wszelkie podwojne tęcze!
Przytulam za beznadziejne cykle z plamieniami, za Wasze zwątpienia i załamki. Nie jesteście same🤞🫂Luna11, karczoch321, Powder, malrzrz, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim!
Ja tak sobie postanowiłam, że w tym cyklu będę zajęta i nie będę miala czas na analizy, to los wziął to zbyt poważnie i młoda chora, a ja mam w poniedziałek jechać na szkolenie... wiem, że mąż sobie świetnie poradzi, ale jednak ja nie umiem jej zostawić chorej 🫣
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
09.07.2025 - początek cyklu
30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
1.08.2025 - beta 15,5 -
Claudie_28, catmole, Bubu04, Velaria - co u Was?🫶🏻
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
08.25 - sono-HSG -
AnMiPe ehh tak strasznie przykro się to czyta, mam nadzieję, że w końcu Ci się wszystko ustabilizuje i to tylko okres przejściowy i będziesz mogła juz mieć spokojniejsza głowę 💗
A ja właśnie dziś zaczęłam zażywać lamette, zobaczymy co się wydarzy. Mam nadzieję, że pęcherzyki fajnie urosną i będzie więcej możliwości plus drożność w tym cyklu także zobaczymy 😎AnMiPe lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ⌛
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Cześć wszystkim jest to mój pierwszy wpis ale czytam was już od dwóch miesięcy. Dopiero teraz odważyłam się napisać i przywitać 😀 Staramy się od czerwca 2024 więc już trochę to trwa. Miesiąc temu chciałam zrobić badanie drożności jajowodów niestety przy wymazie niespodziewanie okazało się że mam bakterię. Oczywiście dostałam antybiotyk dopochwowy na 6 dni i brałam go .Drożność przełożona na ten miesiąc i ponownie zrobiłam wymaz i nadal wykryto jakieś bakterie. Więc antybiotyk nie pomógł 🙈 teraz czekam na wyniki posiewu żeby dowiedzieć się co to za bakteria. Czy któraś miała podobną sytuację z infekcjami ?
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
🧔♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️ -
Kameleon wrote:Cześć wszystkim jest to mój pierwszy wpis ale czytam was już od dwóch miesięcy. Dopiero teraz odważyłam się napisać i przywitać 😀 Staramy się od czerwca 2024 więc już trochę to trwa. Miesiąc temu chciałam zrobić badanie drożności jajowodów niestety przy wymazie niespodziewanie okazało się że mam bakterię. Oczywiście dostałam antybiotyk dopochwowy na 6 dni i brałam go .Drożność przełożona na ten miesiąc i ponownie zrobiłam wymaz i nadal wykryto jakieś bakterie. Więc antybiotyk nie pomógł 🙈 teraz czekam na wyniki posiewu żeby dowiedzieć się co to za bakteria. Czy któraś miała podobną sytuację z infekcjami ?✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
08.25 - sono-HSG -
Luna11 wrote:Rozumiem Cię. Ja w tym cyklu od rozpoczęcia starań po raz pierwszy udało mi się zdążyć do gina tuż przed owulacją i widziałam, że warunki są bardzo dobre - i pęcherzyk i endometrium. Ogórkówanie 2 dni przed, dzień przed, w dzień i dzień po, więc bylo z czego wybierać. A póki co nie czuję nic. To czekanie i obsesyjnie obserwowanie swojego ciała jest wykańczające. Tak jak piszesz, psychoza. Okropne, że trzeba czekać tak długo. U mnie dopiero 9 dpo. 😐
A nie, przepraszam, plamienie 4 dpo i 2 niteczki krwi. Ale to za wcześnie na implantację. 😖Luna11 lubi tę wiadomość
-
Powder wrote:A miałaś potwierdzoną owulkę na usg? Może bezowulacyjny, raz w roku się każdemu trafia. Mi kiedyś okres spóźnił się dwa tygodnie, po czym przyszedł jak gdyby nigdy nic i najpewniej to był właśnie cykl bez owulacyjny. Ale wtedy dopiero zaczynaliśmy starania na luzie, więc olałam temat i nie analizowałam za bardzo.
Euthyrox raczej nie, ja sama biorę od 10 lat i nie widzę tu żadnych powiązań.
Właśnie w tym cyklu monitoringu nie miałam tylko test owulacyjny w 22 dc👱🏻♀️31
👨32
➡️starania od 05.2024 -
Dżozu wrote:Hej, no właśnie z tymi objawami... ja sie nadal nie czuję w ciąży, więc skoczyłam dziś na betę i proga znowu, z nerwów oczywiście. Wizyta usg 29.07.
Każda inaczej na pewno, jedna ma objawy druga nie najważniejsze że ci się udało:)
Najgorzej jak się nie jest w ciąży i się dopatruje co miesiąc objawów, może przez to mi się spóźnia👱🏻♀️31
👨32
➡️starania od 05.2024 -
Marzycielka94 wrote:Temat infekcji wraca u nas jak bumerang. Pierwsze pytanie - nosisz wkładki na co dzień? Drugie pytanie - czy śpisz w majtkach? I jaką bieliznę nosisz na co dzień? Ostatnio pisaliśmy o tym, że często w basenie czy w spa można coś złapać, więc może warto rozważyć ograniczenie wizyt w takich miejscach lub noszenie tamponów na basenie? Dodatkowo czy brałaś jakiś probiotyk po antybiotyku? Ja jestem również świeżo po antybiotyku dopochwowym (10 dni) i potem kolejne 10 dni brałam probiotyk, zeby odbudować florę bakteryjną. Może tu jest problem, że jesteś osłabiona po antybiotyku, bakteria wraca i robi się błędne koło? Albo antybiotyk za słaby?👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
Kameleon wrote:Brałam od razu po skończeniu antybiotyku probiotyk dopochwowy. Więc podejrzewam że antybiotyk nie zadziałał na tą bakterie. Pozostało mi tylko czekać na wyniki posiewu i zobaczyć jaka to konkretnie bakteria oraz jaki antybiotyk tym razem przypisze lekarz. A jak podchodzicie to starań w trakcie leczenia ? Bo zastanawiam się czy wstrzymać na jakiś czas starania. I też nie wiem czy po owulacji brać antybiotyk. Miesiąc temu brałam antybiotyk w 8-14 dniu cyklu.
Chyba warto wiedzieć jaka to bakteria.
Ja miałam do wyleczenia ureaplasme i na ten czas dostaliśmy zaraz starań.🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🍀26.08 - pierwsza wizyta w klinice -
Kameleon wrote:Brałam od razu po skończeniu antybiotyku probiotyk dopochwowy. Więc podejrzewam że antybiotyk nie zadziałał na tą bakterie. Pozostało mi tylko czekać na wyniki posiewu i zobaczyć jaka to konkretnie bakteria oraz jaki antybiotyk tym razem przypisze lekarz. A jak podchodzicie to starań w trakcie leczenia ? Bo zastanawiam się czy wstrzymać na jakiś czas starania. I też nie wiem czy po owulacji brać antybiotyk. Miesiąc temu brałam antybiotyk w 8-14 dniu cyklu.
Starania przy antybiotykach to bardzo kontrowersyjny temat. Sama dużo szukałam tu na forum informacji o tym i powiem Ci, że informacje były bardzo sprzeczne. Ja żeby mieć spokojna głowę poprostu dopytywałam lekarza i w zależności od leków dawał zielone światło albo nie. Na przykład przy dokscylinie i metronidazolu zakazał współżycia. Dla własnego spokoju polecam zapytać, bo znajdziesz informacje ze można, albo i takie że nie a pewnosci i tak mieć nie będziesz
A i podkreślam zakazał współżycia, a nie tylko staraniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 12:06
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
karczoch321 wrote:Chyba warto wiedzieć jaka to bakteria.
Ja miałam do wyleczenia ureaplasme i na ten czas dostaliśmy zaraz starań.
w kwietniu 2025 r. robiłam Mucha i nie wykryto nic. Dlatego też byłam bardzo w szoku, że jednak drożności nie mogę mieć wykonanej bo wykryto jakieś bakterie.
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. Jak będę dzwoniła do lekarza to dopytam się go czy mamy zielone światło na współżycie👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
Antybiotyki też utrzymują się jakiś czas w organizmie. Jak jakiś jest zakazany w ciąży to rozsądne by było na czas jego brania nie starać się. Szkoda, żeby potem w ciąży zastanawiać się czy się nie zaszkodziło…
Leczyliście się oboje z partnerem? Być może zarażacie się nawzajem.
Wg mnie standard taki:
•na czas leczenia zerwo wspolzycia (ewentualnie w prezerwatywie)
• leczenie dla obojga!
• do antybiotyku probiotyk i coś na wsparcie wątroby
• po kuracji probiotyk, ale lepiej doustny np. z healthlabs albo omnibiotic.
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, vitex, pluskwica groniasta, cynk
•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Kameleon wrote:w kwietniu 2025 r. robiłam Mucha i nie wykryto nic. Dlatego też byłam bardzo w szoku, że jednak drożności nie mogę mieć wykonanej bo wykryto jakieś bakterie.
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. Jak będę dzwoniła do lekarza to dopytam się go czy mamy zielone światło na współżycie✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG