X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiek, super! czekamy w takim razie na pierwsze dobre wiadomości!

SolarPolar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie czytałaś uważnie :-P
    Podczas spuszczania wody przy otwartej klapie po całej łazience latają drobinki moczu i kału. Miłego mycia zębów ;-)

Nakręciłyscie mnie i zrobiłam audyt u siebie. Wynik pozytywny w 300%. Wszyskie trzy sedesy miały opuszczone deski i zamknięte klapy. Brawo dla Waciaków! :-)

Natomiast do szału doprowadziła mnie ostatnio sterta mokrych ręczników rzucona po jednym uzyciu na podłogę w łazience.

moremi, Reni, Dziobak, efcia, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A mój m odebrał wyniki. No - tym razem możliwe było zbadanie morfologii. Jest nawet 3%. To najlepszy wynik do tej pory (poprzednio, jeśli dobrze pamiętam było 1%, potem niemożliwe do zbadania).
    No i mamy mało plemników. 4,84 mln/ml. Nieruchome 80%, ruch postępowy 10%, ruch całkowity 20%. Martwych 38%.

Ogólnie rzecz biorąc to same strzałki w dół. Jedyne strzałki w górę to ta przy liczbie martwych (też niedobrze) i przy liczbie komórek okrągłych (i to też niedobrze).
    Kometa zdajesz sobie sprawe ,ze przy takich wynikach jedynie in vitro ???Bo do inseminacji sie to nie nadaje.Uderzcie do kliniki zeby zapasy plemnikow zostawic.
    Kciukam <3

ComeToMeBaby, moremi, Bozia3, efcia, malgos741, BISCA, ania.g, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a ja dziekuje ze ktos to zrozumial
    a mi wiszo cycki z leksza ;)
    a nie wisiały
    to jest dopiero trauma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 18:31

Mimbla, moremi, Bozia3, Bursztyn, efcia, SolarPolar, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn a jakie to ma znaczenie, że Ty na codzień jesteś psychiatrą i jak piszesz, nie oceniasz po wyglądzie?

Naprawdę nigdy nie oceniasz?

Bo ja np. często oceniam. I dbam o swój wygląd, nie jakoś obsesyjnie ale jednak. To jest kwestia szacunku do ludzi i samej siebie.

I nikogo nie pouczam o etyce, jak piszę o e(ste)tyce.

ale ja to ja. Ja jestem ta Muminkowa to wiesz, nie zjedź mnie teraz bo nie dam rady w takiej dyskusji:) Bardzo się boję że mi napiszesz znowu, że moje wywody dziwnie się czyta.

dziekuję za uwagę i wszystkim życzę uśmiechniętego wieczora. U mnie 5 dc.

moremi, paszczakin, dorbie, BISCA, ania.g, iwcia77, kkisia, caffe, Simba lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a nie wisiały
    to jest dopiero trauma
    a ty jak zawsze od czapy ;)

Heretyczka, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a ja dziekuje ze ktos to zrozumial
    Jako opiekun medyczny mialam stycznosc naprawde z ludzmi roznej masy , roznych ulomnosci i wad. Nigdy nie skomentowalam tego do kogos bo prawda jest taka ,ze nie wiem co mnie czeka i jak losy w zyciu sie potocza.Na ten moment jestem gruba.
    I jako gruba z maluchem nie jest mi z tym moze dobrze ale wiem ,ze to teraz drugi plan.

Bursztyn, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a nie wisiały
    to jest dopiero trauma
    Napewno Ci nie wiszO tak jak moje dzis...Nie chrzan!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Bursztyn a jakie to ma znaczenie, że Ty na codzień jesteś psychiatrą i jak piszesz, nie oceniasz po wyglądzie?

Bo ja np. często oceniam. I dbam o swój wygląd, nie jakoś obsesyjnie ale jednak. To jest kwestia szacunku do ludzi i samej siebie.

ale ja to ja. Ja jestem ta Muminkowa to wiesz, nie zjedź mnie teraz bo nie dam rady w takiej dyskusji:) Bardzo się boję że mi napiszesz znowu, że moje wywody dziwnie się czyta.

co ma szacunek wspólnego z wyglądem? tzn grubi ludzie nie szanuja innych?

kapturnica, Bursztyn lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solar :-D

SolarPolar lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Napewno Ci nie wiszO tak jak moje dzis...Nie chrzan!!
    wiszo dramatycznie
    tobie napewno nie wiszo bo masz nawał mleka
    pózniej zwisną ;)

Bozia3, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa zdajesz sobie sprawe ,ze przy takich wynikach jedynie in vitro ???Bo do inseminacji sie to nie nadaje.Uderzcie do kliniki zeby zapasy plemnikow zostawic.
    Kciukam <3
    Przecież jadą do kliniki.
    Z takimi wynikami plus niedrożny jajowód szansę na program rządowy mają ogromne. Gorzej niestety z kasą na ten program :/
    Kciuki zaciśnięte.

Będzie się działo :-)
    Efcia, cisnij swojego. Jestem pewna, że nie będziecie żałować :-)

I czekam na Sabinkę :-)

kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby, efcia, malgos741, Mega, BISCA, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

ja w ogóle nie pamieam żebys pzrechodziła tutaj jakis zestaw pytań przyjęciowy pzred komisją a sie wymądrzasz....kto ci udzielił prawa głosu żeby starszyzne pouczać?

Mimbla, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mi wisi -oponka i nie zamierzamsie pochlastac ..Mam nadzieje ,ze sie jej pozbede bo przy malym nie mam czasu zjesc cokolwiek.Mysle ,ze Dorbie nie chciala w ten sposob nikogo napietnowac-chociazby mnie. Ale fakt poczulam sie trochu glupio i nieprzyjemnie jesli ktos tak powiedzialby o mnie.Dzieki Burszta ,ze Ty tez to zauwazylas
    ja zauważyłam to dziś pierwsza....o !

Bursztyn, kapturnica lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czej Czej nie ogarniam? Podnosi sedes?????
    BISCA wrote:
    Wizualizacja- rewelacja hihihi

Nie, nie podnosi sedesu jak sika. Wiec nie zostawia go "w gorze"
    Jasne ?

moremi, ComeToMeBaby, Mega, BISCA, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Przecież jadą do kliniki.
    Z takimi wynikami plus niedrożny jajowód szansę na program rządowy mają ogromne. Gorzej niestety z kasą na ten program :/
    Kciuki zaciśnięte.

Będzie się działo :-)
    Efcia, cisnij swojego. Jestem pewna, że nie będziecie żałować :-)

I czekam na Sabinkę :-)
    Ale.ja nigdzie nie poszłam, siedzę cały czas ;-)

malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt, ktoś wspominał o pytaniu o połyk a ja nie dopytałam i pewnie dlatego oblałam egzamin. Nie pouczam jednak starszyzny. Zwłaszcza w kwestii etyki, nie mam takich ambicji.

Usiłuję korzystać z prawa do głosu jeśli starszyzna oraz dyżurny psychiatra pozwolą. Przedstawiam punkt widzenia. A jeśli nie można, bo to nieetyczne, to okay drogie panie, widać trochę inszy obraz miałam tego wątku. Ja szukałam luzu a tu tak poważnie... Szkoda.

Nota bene też pracuję na codzień z ludźmi, a w poprzedniej pracy miałam nawet bezdomnego w biurze który zwyczajnie śmierdział. I co? I nic. Nigdy tu nie napiszę gdzie pracowałam / pracuję bo to na anonimowym forum nie ma znaczenia.

moremi, ComeToMeBaby, macduska, efcia, gretka, Mega, BISCA, megan8, iwcia77, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ale.ja nigdzie nie poszłam, siedzę cały czas ;-)
    To wstań i idź ;-)
    Oj Sabcia, wiesz o co mi chodzi :-) jak Twój mąż? Przekonał Cię już?

Mega, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    ja w ogóle nie pamieam żebys pzrechodziła tutaj jakis zestaw pytań przyjęciowy pzred komisją a sie wymądrzasz....kto ci udzielił prawa głosu żeby starszyzne pouczać?

przechodziła, musiałaś być na wagarach ;)

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

ty naprawde niczego nie rozumiesz...
    nie jestem psychiatra, tylko psychologiem, ale to akurat nie ma znaczenia
    czytaj ze zrozumieniem- nie pisalam nigdzie o tym, ze nie mozna oceniac, kazdy to robi w wiekszym lub mniejszym stopniu
    pislam o relacji lekarz-pacjent, terapeuta-pacjent, a taka relacja zobowiazuje do szacuku i etycznego postepowania, tak mnieprzynajmniej uczono, w kodeksie tez jest napisane
    Mimbla wrote:
    Bo ja np. często oceniam.
    to mnie nie obchodzi, chyba ze jestes lekarzem lub terapeuta i robisz to publicznie, i nie w formie konsultacji dotyczacej zdrowia pacjenta
    Mimbla wrote:
    I dbam o swój wygląd, nie jakoś obsesyjnie ale jednak. To jest kwestia szacunku do ludzi i samej siebie.
    to bardzo uprzejmie z twojej strony, ale nie jest przedmiotem tej dyskusji
    jesli jestes lekarzem lub terapeuta to pewnie wiesz, ze szacunek pacjentowi w pierwszej kolejnosci okazuje sie nie poprzez dbanie o wyglad- nie mowimy tu o standartach ale poprzez etyczne zachowanie miedzy innymi
    Mimbla wrote:
    a jaki zawod wykonujesz?
    jesli sie skupisz i przeczytasz jeszcze raz to dojdziesz do wnisku mam nadzieje, ze komentarz o pacjentce nie powinien byl sie pojawic w ogole, ale sie pojawil i to w takiej a nie innej formie, a to juz zahacza o etyke
    jesli tego nie rozumiesz to przykra sprawa, mam tylko nadzieje ze nie jestes lekarzem, psychologiem lub terapeuta
    Mimbla wrote:

nikogo nie "zjezdzam", napislam co mysle o takim zachowaniu, mam nadzieje ze nie znajdziesz sie kiedys na miejscu tej pacjentki o ktorej mowa i nie trzeba bedzie wiecej tlumaczyc oczywistosci
    a to jak sie czyta twoje wywody jest tutaj sprawa drugorzedna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 18:58

Karen_1980, Natka_79, kapturnica lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 11309 11310 11311 11312 11313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ