X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kometa a co będzie jak punkcja czy transfer wypadną w święta?

dużo dziewczyn na ivf dostało antyki na grudzień
    nie wiem, ale u nas idzie wszystko na bieżąco jak czytam i dziewczyny są na bieżąco stymulowane, chyba się jakiejś wielkiej przerwy świątecznej nie przewiduje. jeśli u mnie wszystko się zgra to będę miała parę dni do świąt, więc nawet jeśli mi się coś przesunie to powinnam zdążyć. W każdym razie mam zaczynać stymulację a potem zgłosić się w 6dniu na usg. Wtedy będą planować dalsze terminy.

Ale powiem wam teraz numer stulecia:
    Robiłam wcześniej stopień czystości. Wyszedł IV, bakteryjny, Lactobacillusów brak. Poszłam do ginki po receptę wg wskazań lekarza z kliniki ale też poprosiłam ją o pobranie materiału do posiewu, żeby wiedzieć co to za konkretne bakterie we mnie siedzą, jeszcze zanim wzięłam leki z recepty. Od pierwszej diagnozy do drugiego pobrania zdążyłam przyjąć zaledwie 3 globulki Lactovaginalu (po jednej na noc), aby uzupełnić braki Lactobacillusów. Właśnie odczytałam swoje wyniki z posiewu:

Wynik:Ujemny
    Z badanego materiału wyhodowano mikroflorę kolonizującą błonę śluzową pochwy: Lactobacillus spp. (+++) Grzybów nie wyhodowano.

No i teraz zagwozdka: na chu był mi lek, który stosuję? Czy rzeczywiście były jakieś bakterie czy ich nie było? Może było jakieś chwilowe zachwianie równowagi bakteryjnej? Ale żeby aż takie były różnice w badaniach w odstępie 5-6 dni, w tym tylko 3 dni z jednym Lactovaginalem na noc? Tu w wyniku aż IV stopień a za chwilę: czyściutko??? Bo już się wkurzam i nie wiem któremu labowi wierzyć. A może wierzyć i dokupić zapas Lactovaginalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:26

efcia, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Znowu byłam z małym na pobraniu krwi. Straszne przeżycie.
    Z paluszka mial pobierane???

efcia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka... pewnie płakał, że się tak przejęłaś? Przykro mi.

Wacia- zdrowia dla Młodego, a tobie dużo opanowania i siły. Dasz radę.

efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Z paluszka mial pobierane???

przepraszam, z czego?????

efcia, moremi, iwcia77, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie wiem, ale u nas idzie wszystko na bieżąco jak czytam i dziewczyny są na bieżąco stymulowane, chyba się jakiejś wielkiej przerwy świątecznej nie przewiduje. jeśli u mnie wszystko się zgra to będę miała parę dni do świąt, więc nawet jeśli mi się coś przesunie to powinnam zdążyć. W każdym razie mam zaczynać stymulację a potem zgłosić się w 6dniu na usg. Wtedy będą planować dalsze terminy.

Robiłam wcześniej stopień czystości. Wyszedł IV, bakteryjny, Lactobacillusów brak. Poszłam do ginki po receptę wg wskazań lekarza z kliniki ale też poprosiłam ją o pobranie materiału do posiewu, żeby wiedzieć co to za konkretne bakterie we mnie siedzą, jeszcze zanim wzięłam leki z recepty. Od pierwszej diagnozy do drugiej zdążyłam przyjąć zaledwie 3 globulki Lactovaginalu (po jednej na noc), aby uzupełnić braki Lactobacillusów. Właśnie odczytałam swoje wyniki z posiewu:

Z badanego materiału wyhodowano mikroflorę kolonizującą błonę śluzową pochwy: Lactobacillus spp. (+++) Grzybów nie wyhodowano.

No i teraz zagwozdka: na chu był mi lek, który stosuję? Czy rzeczywiście były jakieś bakterie czy ich nie było? Może było jakieś chwilowe zachwianie równowagi bakteryjnej? Ale żeby aż takie były różnice w badaniach w odstępie 5-6 dni, w tym tylko 3 dni z jednym Lactovaginalem na noc? Tu w wyniku aż IV stopień a za chwilę: czyściutko??? Bo już się wkurzam i nie wiem któremu labowi wierzyć. A może wierzyć i dokupić zapas Lactovaginalu...

Kometa, ten wynik nie jest miarodajny. Wymaz można pobrać jeśli dopochwowo nie bierze się nic conajmniej 3 dni, tak mój profesor mówił.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przepraszam, z czego?????
    No sory Renek ale dwutygodniowy noworodek to ma jednak paluszki a nie paluchy 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:30

Jastra, efcia, moremi, iwcia77, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia sił i zdrowia dla młodego.Odzywaj sie jak tylko możesz <3

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu strony spierda.. YYY uciekaja.

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulka, zdrowia dla syna i siły dla Ciebie.

• efcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia <3 przytulam, ściskam, wspieram i współczuję
    zdrówka dla młodego Waciaka <3

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometa, ten wynik nie jest miarodajny. Wymaz można pobrać jeśli dopochwowo nie bierze się nic conajmniej 3 dni, tak mój profesor mówił.
    zdawałam sobie sprawę z tych lactovaginali, ale w nich są tylko Lactobacillusy. A bakterie, skoro ich tyle wynalazło w pierwszym wyniku to i tak tam powinny być, bo im pałeczki chyba aż tak bardzo nie przeszkadzają. No chyba że pałeczki wybiły mi bakterie zanim zasadziłam sobie lek. Ale masz rację- tak czy inaczej znaleźli, leczyłam, mam nadzieję że wyleczyłam. Nie będę chyba tego rozkminiać.

ivf-ivf, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Znowu byłam z małym na pobraniu krwi. Straszne przeżycie.
    Masakra to. Adaś miał robione badanie krwi co 2 dni, żeby sprawdzić, czy poziom bilirubiny spada. Przez 3 tyg go do szpitala na pobieranie wozilismy. Na końcu pobierali mu już z główki i było jeszcze gorzej, bo był strasznie kudlaty.

Co z Ewka znowu?

Chłopaki dali mi dziś pospac do 12. Od 8 kumacie? Całe 4 godziny ekstra!

moremi, kapturnica, efcia, iwcia77, BISCA, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zdawałam sobie sprawę z tych lactovaginali, ale w nich są tylko Lactobacillusy. A bakterie, skoro ich tyle wynalazło w pierwszym wyniku to i tak tam powinny być, bo im pałeczki chyba aż tak bardzo nie przeszkadzają. No chyba że pałeczki wybiły mi bakterie zanim zasadziłam sobie lek. Ale masz rację- tak czy inaczej znaleźli, leczyłam, mam nadzieję że wyleczyłam. Nie będę chyba tego rozkminiać.

Może skonsultuj to z lekarzem z kliniki bo widzę, że się biedna tymi wymazami stresujesz.

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Masakra to. Adaś miał robione badanie krwi co 2 dni, żeby sprawdzić, czy poziom bilirubiny spada. Przez 3 tyg go do szpitala na pobieranie wozilismy. Na końcu pobierali mu już z główki i było jeszcze gorzej, bo był strasznie kudlaty.

Co z Ewka znowu?

Chłopaki dali mi dziś pospac do 12. Od 8 kumacie? Całe 4 godziny ekstra!
    No właśnie z palca. Badana ma m.in. bilirubine, ale dodatkowo dostał na enzymy wątrobowe i jakieś inne dodatkowe. Dlatego trzeba było kilka fiolek zebrać. Kłute miał 4 palce. Przy pierwszych dwóch był spokojny, ale później dramat. Tak kurczowo zaciskał piąstki, że krew nie leciała. Oby chociaż na część badań starczyło tej krwi.

Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No sory Renek ale dwutygodniowy noworodek to ma jednak paluszki a nie paluchy 8)
    bardziej chodziło mi o to z czego pobrane
    w zgięciu łokcia z żyłki nie da rady?

Mega lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby mi pobierali z palca to i ja bym się darła O.o

moremi, iwcia77, efcia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi u nas to samo bylo.Jak w miare spokojnie siedzial to jeszcze oki krew leciala ale jak sie zaczał denerwowac to juz jakas masakra sie robila.
    Ale i tak u nas gorzej bylo przy szczepieniu. Wtedy to juz placz byl okropny.Wspolczuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:58

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tak, robiąc zamówienie i wybierając odbiór w paczkomacie masz możliwość wybrania konkretnego paczkomatu, który jest najbliżej ciebie (lub do którego masz lepszy dostęp). Jeśli idzie to np. przez Allegro to twoje pobierają się automatycznie, jesli nie to trzeba podać (adres e-mail, tel, nazwisko, system sam załaduje dane paczkomatu który wybierzesz). Dostajesz maila/ sms/ możesz śledzić w necie trasę przesyłki i jak już otrzymasz wiadomość że jest dostarczona idziesz tam z otrzymanym kodem odbioru i wklepujesz go wg instrukcji na ekranie paczkomatu. Skrzynka się otwiera i zabierasz paczkę.

https://twoj.inpost.pl/pl/centrum-pomocy/jak-odebrac-przesylke-w-paczkomacie
    dziekuje ci dobra kobieto :D

iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie. Marcinek wygląda podobnie, ale placki nie są piernikowe, a masa to śmietana.
    Mój mąż i jego rodzina oszaleli na punkcie marcinka ;-)

No tak, ale wygladaja tk samo.

Nastawiam wlasnie piernik dojrzewajacy. :-)

Dobry. Piekne slonce u mnie. Posciel wietrze w ogrodku. I bawie sie dzis w prawdziwa pania domu. Na obiad robie pizze. I bede wymyslac ozdoby swiateczne.

Zaraz z kawa doczytam. Cos u Waci sie stalo?

A olowek z piorkiem i tak nie wiem za co, ale biore. (domyslam sie, ze zbladzilam).

moremi, iwcia77, BISCA, efcia, satori lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Robiłam wcześniej stopień czystości. Wyszedł IV, bakteryjny, Lactobacillusów brak. Poszłam do ginki po receptę wg wskazań lekarza z kliniki ale też poprosiłam ją o pobranie materiału do posiewu, żeby wiedzieć co to za konkretne bakterie we mnie siedzą, jeszcze zanim wzięłam leki z recepty. Od pierwszej diagnozy do drugiego pobrania zdążyłam przyjąć zaledwie 3 globulki Lactovaginalu (po jednej na noc), aby uzupełnić braki Lactobacillusów. Właśnie odczytałam swoje wyniki z posiewu:

Widzisz Kometa, przed laparoskopią robili mi badanie stopnia czystości, wyszedł 3/4 zrobili laparoskopię nie zrobili hsg wtedy. Poszłam do ordynatora (inny szpital)i on mnie obejrzał i mówi, ze taki stan zapalny bym odczuwała i że on absolutnie nie ma zastrzeżeń. Zrobił mi hsg w osłonie antybiotykowej. Spojrzał na te wyniki i na cytologię (wyniki robione jednego dnia) i mówi że coś było źle pobrane, bo podczas infekcji musiałabym mieć II grupę i napisane: stan zapalny. Także wycierpiałam się niepotrzebnie, bo hsg mogło być spokojnie podczas laparoskopii zrobione.

iwcia77, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
‹‹ 12521 12522 12523 12524 12525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ