35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane raport z pierwszego podgladu, 6 DC. Mam kilkanascie pecherzykow, ale na razie 5 pecherzykow powyzej 10 mm (13, 12, 11 i 2 x 10) i po kilka mniejszych ponizej 10 na obu jajnikach. Moze jest szansa ze te mniejsze doskocza? W niedziele kolejne USG.
No zobaczymy ile ostatecznie bedzie ale sie ciesze bo lewy jajnik sie rozruszal, zwykle owulke mialam z prawego a teraz trzy najwieksze mam na lewym).
Zakupilam bialko w proszku dla sportowcow i robie sobie protein smoothies bo czytalam ze 60 gram bialka w czasie IVF dobrze jesc, a jak liczylam to trudno w pozywieniu tyle przyswoic chyba ze mieso na oba posilki dziennie sie je.
Jestem optymistycznie nastawiona Mam nadzieje ze jajka beda dobrej jakosci i ladnie sie zaplodnia. Zobaczymy za kilka dni.Zuza6, ana167, Ania1602, Margaret.Se, MoBo, bulkaasia, Moko, Ylya, Jot lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Update: mam 11 pecherzykow powyzej 10 mm i kilka mniejszych na dzis dzien. Ovitrelle dzis albo jutro, jeszcze nie wiem, bo lekarze musza sie naradzic w mojej sprawie bo niektore pecherzyki mam juz bardzo gotowe (20 mm) a inne 16-13, i mi lekarz rano mowila ze to border line sytuacja i sama nie mogla podjac decyzji. W kazdym razie punkcja w srode albo czwartek napewno.
Ania1602, evaness, ana167, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani musi się udać!!! :*
Dani lubi tę wiadomość
-
Hejka kochane ☺️Dołączam do waszej cudownej grupy z pytaniem ... jakie macie AMH któraś z was robiła . Mam 39lat i AMH 3.1 nienukruwam zmartwiłam się BardO. Od września starania , w październiku poronienie teraz 16dc po owulacji i CLo
Nusieńka, Bea77 lubią tę wiadomość
-
Ataga78 a czym się zmartwiłaś? Chyba nie AMH, bo masz bardzo dobre.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Ataga78 wrote:Jak czytam czasem po ile macie jajeczek to jestem w szoku . Ja mam zazwyczaj jedno z czego nie zawsze pęka nawet po ovitrelle. W tym cyklu czułam owulacje . Pęcherzyk pękła liczę na szczęśliwa Betę
jak po ile mają jajeczek? chyba podczas stymulacji do IVF
bo tak z reguły jest po 1Dani, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
Ataga78 wrote:Hejka kochane ☺️Dołączam do waszej cudownej grupy z pytaniem ... jakie macie AMH któraś z was robiła . Mam 39lat i AMH 3.1 nienukruwam zmartwiłam się BardO. Od września starania , w październiku poronienie teraz 16dc po owulacji i CLo
Ja mam 41 lat i AMH 2,9. Rozpoczęłam leczenie mając 39lat i wtedy AMH było 6,3.Nusieńka lubi tę wiadomość
-
Ataga witaj u nas! Normalnie w naturalnych cyklu kazda kobieta ma tylko jedno jajeczko (pecherzyk)!
Tylko w cyklach stymulowanych jest wiecej, tez zalezy jaka dawka. Jak bierzesz CLO w naturalnym cyklu , albo przy inseminacji, stymulacja jest lagodna (male dawki) i jedno jajeczko przy takiej stymulacji to normalne, czasem sa dwa, gora 3.
Tylko przy IVF (In Vitro) kiedy stosuje sie agresywna stymulacje, kobiety maja wtedy w jednym cyklu kilka , kilkanascie albo wiecej dojrzalych pecherzykow. Ja teraz robie IVF i stad mam az tyle ile pisalam.
Powodzenia Ci zycze!
Ja dziewczyny jutro rano punkcje mamZnowu.ta.kryska, Zuza6, evaness, bulkaasia lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
nick nieaktualnyAtaga78 wrote:Hejka kochane ☺️Dołączam do waszej cudownej grupy z pytaniem ... jakie macie AMH któraś z was robiła . Mam 39lat i AMH 3.1 nienukruwam zmartwiłam się BardO. Od września starania , w październiku poronienie teraz 16dc po owulacji i CLo
Ataga78 lubi tę wiadomość
-
zanim zaczęłam przygodę z IVF AMH w wieku 39:
03.2015 3,48
po trzech podejściach do IVF:
09.2017 1,23
no i wiek robi swoje mam 41
aż boję się sprawdzić jak poleciało po czwartymWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:10
-
Kochane mialam dzis rano punkcje i mam 7 dojrzalych komorek. Jutro maja do mnie dzwonic z kliniki z informacja ile sie zaplodnilo. Transfer w niedziele albo poniedzialek, mam wielka nadzieje ze bedzie co transferowac. Ide zaraz spac bo musialam wstac o 6 rano, nie wyspalam sie i jeszcze efekt narkozy czuje. Ale pozatym dobrze sie czuje, nic nie boli.
Zuza6, Znowu.ta.kryska, Bea77, Jastin76, ana167, bulkaasia, Ylya, niezapominajka2017, evaness, Reni, Ania1602, Magula, MoBo, Basia-Basia lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
nick nieaktualnyDani wrote:Kochane mialam dzis rano punkcje i mam 7 dojrzalych komorek. Jutro maja do mnie dzwonic z kliniki z informacja ile sie zaplodnilo. Transfer w niedziele albo poniedzialek, mam wielka nadzieje ze bedzie co transferowac. Ide zaraz spac bo musialam wstac o 6 rano, nie wyspalam sie i jeszcze efekt narkozy czuje. Ale pozatym dobrze sie czuje, nic nie boli.
Ładnie, przy pierwszych dwóch podejściach też miałam 7 dojrzałych. Trzymam kciuki:-)
Dani, Nusieńka lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Dani trzymam kciuki za owocny seksik na talerzyku, niech tam armie za uszy wyciagna i babelki beda jak ta lala:)
a transferuja dwa czy jeden? i oby to byl zloty strzal, powodzenia!
a ja np AMH w wieku 37 lat mialam z krwi 0,9 ale wg Pani gin z usg wychodzilo jej 0,4 i udalo sie przy tak niskim i jest teraz z nami mlody czlowiek, ktory dokazuje, ze czasami zastanawiam sie czy nie wystawic go na OLX-sie haha...
Powodzenia dziewczyny, oby Wam sie udalo
Reni za Ciebie dwa kciuki trzymam, bo tak:)Reni, Zuza6, Magula, MoBo, antubis84 lubią tę wiadomość
loret1 -
ana167 wrote:Loret potrafią maluchy dac czadu.
ooooj taaak... mam czasami ochote wcisnac guzik znikam, ale zaraz bym wrocila bo nawet polubilam tego trolka...chociaz charakterny z niego dziec:) a Ty jak sobie radzisz... ?
wybaczcie dziewczyny, wiem ze temat odbiega od watku ale chyba tragedii nie bedzie jak sie raz na jakis czas cos w ten desen skrobnie;)
a teraz jakis taki ruch mniejszy na forum...?
pozdrowienia dla Wszystkich i tych w krzakach tez;)Jastin76, Dani lubią tę wiadomość
loret1