35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za lekarza nr 4 &&&
Zapytaj na watku ivf o to czy potrzebny jest rok staran, zreszta nawet jak go nie masz to przeciez kto Ci udowodni ile sie staracie. Ja bym od razu mowila, ze ponad rok.Basia-Basia, Dani, ciasteczko82 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Cisteczko - ta zniżka na leki dotyczy procedury invitro. tansze leki sa jak masz AMH powyżej 0,7 jak masz poniżej to płacisz 100%. Jestem teraz w trakcie przygotowań ( będę rozpoczynała procedure) Poszukaj kliniki leczenia niepłodności. Poszukaj w internecie opinii o lekarzach i jak ktoś olewa to już nie ma co isc do takiej osoby. Najlepiej poszukać lekarza który pracuje na oddziale i pracuje w prywatnej klinice robi IVF i inseminacje. Dużo też działa nasza psychika. jak się nakręcamy to nic nie wychodzi jak tylko odpuścimy to się uda. stres jest złym doradcą. Jeśli chodzi o owulacje. Proponuje lek Ovarin. Robiłas jakies badania ? wiesz z czym masz problem ?
ciasteczko82 lubi tę wiadomość
38 lat
Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB crio
Wizyta w Katowicach Invimed.
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych -
nick nieaktualnyBasia-Basia wrote:Cisteczko - ta zniżka na leki dotyczy procedury invitro. tansze leki sa jak masz AMH powyżej 0,7 jak masz poniżej to płacisz 100%. Jestem teraz w trakcie przygotowań ( będę rozpoczynała procedure) Poszukaj kliniki leczenia niepłodności. Poszukaj w internecie opinii o lekarzach i jak ktoś olewa to już nie ma co isc do takiej osoby. Najlepiej poszukać lekarza który pracuje na oddziale i pracuje w prywatnej klinice robi IVF i inseminacje. Dużo też działa nasza psychika. jak się nakręcamy to nic nie wychodzi jak tylko odpuścimy to się uda. stres jest złym doradcą. Jeśli chodzi o owulacje. Proponuje lek Ovarin. Robiłas jakies badania ? wiesz z czym masz problem ?
Dziękuje za dobre rady i słowa otuchy.
Tak - robiłam: fsh / dobre; prolaktyna 2 x - idealna; amh - zle (0.9); progesteron 23 dc-9.
Tsh 1.1; ft3 i 4- ok; cytomegalia, toxo, różyczka.
Mój - nasienie rozszerzone (do odbioru).
Monitoring cyklu- 13 dc zawsze (mam cykle 28)- endometrium ponad 9 mm trójdzielne.
Brak widocznych pęcherzyków -3 msc pod rząd to mnie dobija.
Testy LH pozytywne Ok 14-16 dc.
Śluz - trudno ocenić; jak białko jajka nie, ale przejrzysty, lekko rozciągliwy.
Objawy - kłucie jajników na zmianę.
W ostatnim cyklu miałam dokładnie 7 dpo plamienie które wystąpiło raz i tylko chwileczkę... myślałam że to implantacja a nigdy w życiu nie miałam plamień !!
Po 4 dniach ginek wykluczył ciąże - endometrium 5 mm.
Jak Kochane oceniacie moją sytuacje ?
-
Ciasteczko
brałaś CLO na pęcherzyki ?ciasteczko82 lubi tę wiadomość
38 lat
Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB crio
Wizyta w Katowicach Invimed.
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamy wyniki nasienia- chyba Ok... 4% prawidłowych, ilość 5.5, upłynnienie Ok itp chociaż niektóre parametry na granicy normy .. trudno mi to ocenić - jutrzejszy lekarz jest też andrologiem.
Ja mam dziś 10 dc - testy owu ciemnieją. Temperatura niska- obniżyła się, oby był skok.
Aplikacja pokazuje mi owulacje w nd.
Wykres robię pierwszy więc trudno mi oceniać.
Edit- w uwagach jest obniżona żywotność; ilość 100 mln. Jest bardzo źle Waszym zdaniem ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 18:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:Byłam ! Super lekarz cały przyszły tydz monitoring /3 dni
Potem od razu leki plus badania 3 dc.
Niestety diagnoza - niedorozwój jajników ...ale to do potwierdzenia jeszcze
Nasienie nie tak zle ale podkręci na razie witaminami i l karnityna..
Jajniki są malutkie, nieprawidłowy obraz, brak widocznych pęcherzyków.
Dodam że kiedyś -10 lat temu ponad -ginek powiedział też że jajniki są małe i możliwy niedorozwój ... ale wtedy nie myślałam o dzieciach jeszcze i brałam antyk.
Niby jestem załamana ale inaczej się czuję bo wreszcie ktoś mnie prowadzi i zaczynamy leczenie.
A propos sex zalecił każdego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 19:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ana klinika mi nakazala przyjsc na bete w 11 dpt, czyli w piatek. To tak jakby 14 dpo bedzie. Wiem ze dziewczyny wczesniej robia ale tak mi kazali i nie moge sama wczesniej zrobic, moge co najwyzej siknac w domu na pasek. No co zrobic, musze byc cierpliwa.
Ciasteczko - to super ze masz fajnego lekarza. To wazne. Nie przejmuj sie wstepna diagnoza o niedorozwoju jajnikow, byc moze jest bledna, a pozatym mozliwe ze stymulacja jajnikow da bardzo dobre rezultaty. Dobrze ze sie doksztalcasz sama!
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyDani - chodziłam do niego kilka lat temu ale nie w sprawie ciąży - tylko kontrolnie. Zobaczymy jak będzie teraz ale pierwsza wizyta miła i konkretna!
Szyszka - czyli starasz się o 2? Nie wiem czy to prawda, ale ponoć o drugie dziecko łatwiej nawet w tym wieku niż o pierwsze
Wg kalendarzyka mam dziś 13 dc. Ale nie wiem czy nawet jest sens próbować - ta cała otoczka i problemy zniechęcają mnie mocno, pożądanie ginie. -
Ciasteczko zawsze jest warto
Sa tu dziewczyny co i po 40stce zaszly naturalnie wiec przekroczenie 35roku nic nie wyklucza. Jednak gdy jakis czas nie wychodzi to trzeba dzialac bo miesiace leca szyybko.
Dani dokladam kciuki &&&& -
nick nieaktualny