X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla87_87 wrote:
    @Runnerka jak po wizycie kontrolnej rozpisali ci już przygotowanie do FET? 🍀

@Just00 potwierdzili wczoraj poniedziałkowy termin punkcji 😉?

@Ola8999 rozumiem Cię też bym szukała gdzieś gdzie są pewne pieniądze, myśmy w zeszłym roku byli na liście rezerwowej w listopadzie po kwalifikacji ale wtedy to nie było co wybierać trzeba było czekać na styczeń i nową pulę pieniędzy

A ja już 6 dzień po transferze, progesteron nadal powyżej 22,00 się utrzymuje, możecie w sobotę pojadę na pierwszą betę chociaż przy tym transferze nie czuję nic więc sama nie wiem czy to dobrze czy źle i czego się spodziewać na becie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    To tak jak ja. Szósty dzień i zero objawów. Zaczynam godzić się z porażką, bo nie wierzę, że organizm w żaden sposób nie zareagował na podanie dwóch blastocyst. Ale leki biorę dalej... W poniedziałek beta. W niedzielę zamierzam zrobić test.
    Ty również zupełnie nic a nic? Ja już nawet po progesteronie nic nie czuję.

• Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    To tak jak ja. Szósty dzień i zero objawów. Zaczynam godzić się z porażką, bo nie wierzę, że organizm w żaden sposób nie zareagował na podanie dwóch blastocyst. Ale leki biorę dalej... W poniedziałek beta. W niedzielę zamierzam zrobić test.
    Ty również zupełnie nic a nic? Ja już nawet po progesteronie nic nie czuję.

Po progesteronie besins mam jedynie zawroty głowy ale szybko mijają.
    Chociaż jak dziewczyny pisały że nic nie czuły to się udało więc może coś w tym jest… trzeba dalej czekać na betę

A Ty jakie dawki i jakie leki bierzesz ? Na naturalnym czy sztucznym jesteś cyklu ?

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

TSH & FT4 & FT3 & antyTPO & antyTG 🆗
    Homocysteina & witamina D & witamina B12 & kwas foliowy & ferrytyna 🆗
    Guzek na tarczycy i piersi ❌
    Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    02.2024 Badanie nasienia morfologia 1%❌
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀
    🍀14.02.2025 punkcja 11 oocytów, 🥚9 zapłodnionych ➡️ ❄️❄️❄️❄️❄️ 4AA, 3AA, 4AA, 4BB, 4AA

😔 17.03.2025 FET ❄️3AA (5dn)+ embryoglue (Estrofem 3x1, progesterone besins 200 3x1, cyclogest 2x1, aspiryn cardio)
    8dpt: 12,99 10dpt: 7,42 11dpt: 3,40 cb💔

😔 18.04.2025 FET odwołany z winy kliniki 💔

😔 16.05.2025 FET 4AA (6dn) + embryoglue (Estrofem 3x1, progesterone besins 200 3x1, cyclogest 2x1, duphaston 2x1, Relanium, aspiryn cardio)
    7dpt <0,2

⏳18.06 biopsja endometrium …..
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla87_87 wrote:
    Po progesteronie besins mam jedynie zawroty głowy ale szybko mijają.
    Chociaż jak dziewczyny pisały że nic nie czuły to się udało więc może coś w tym jest… trzeba dalej czekać na betę

A Ty jakie dawki i jakie leki bierzesz ? Na naturalnym czy sztucznym jesteś cyklu ?
    Na sztucznym. W dniu transferu miałam progesteron na poziomie 40. Luteina, cyclogest, duphaston, estrofem - trzy razy dziennie. W pierwszych dniach piersi trochę bolały, minimalnie brzuch, ale od dwóch dni martwa cisza zasilania... Również zastosowano emryoglue.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 08:34

• Runnerka Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla, tak, mam juz rozpisany estrofem od 2 d.c. Odstawilam juz progesteron i czekam na 🩸
    Wczoraj moj lekarz prowadzacy mial urlop i bylam u innego i zaskoczyl mnie, bo chcial zrobic transfer na cyklu naturalnym 😮 widzac moje obawy stanelo w koncu na sztucznym a teraz sama sie zastanawiam, czy nie lepiej jednak na naturalnym 🤭 moja glowna obawa to taka, ze gdzies wyczytalam, ze pierwszy cykl po stymulacji bywa bezowulacyjny. Ale potem poczytalam, ze wg niektorych badan transfer na cyklu naturalnym ma lepsza skutecznosc… Tobie proponowali transfer na cyklu naturalnym?
    Progesteron bardzo ladny, trzymam kciuki ✊🏻 a czy przed transferem klinika badala Ci proga czy badasz ciagle na wlasna reke? Ja juz wiem, ze moj lekarz tego nie praktykuje… troche mnie to wkurza, ze musze placic za badania, ktore sa objete refundacja. Bo na pewno nie podejde do transferu bez zbadania tego.

@ls, a co u Ciebie? Jak sie czujesz? Udalo Ci sie dowiedziec ile komorek sie zaplodnilo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 10:01

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)➡️ ⌛️FET⏳
  • Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Lajla, tak, mam juz rozpisany estrofem od 2 d.c. Odstawilam juz progesteron i czekam na 🩸
    Wczoraj moj lekarz prowadzacy mial urlop i bylam u innego i zaskoczyl mnie, bo chcial zrobic transfer na cyklu naturalnym 😮 widzac moje obawy stanelo w koncu na sztucznym a teraz sama sie zastanawiam, czy nie lepiej jednak na naturalnym 🤭 moja glowna obawa to taka, ze gdzies wyczytalam, ze pierwszy cykl po stymulacji bywa bezowulacyjny. Ale potem poczytalam, ze wg niektorych badan transfer na cyklu naturalnym ma lepsza skutecznosc… Tobie proponowali transfer na cyklu naturalnym?
    Progesteron bardzo ladny, trzymam kciuki ✊🏻 a czy przed transferem klinika badala Ci proga czy badasz ciagle na wlasna reke? Ja juz wiem, ze moj lekarz tego nie praktykuje… troche mnie to wkurza, ze musze placic za badania, ktore sa objete refundacja. Bo na pewno nie podejde do transferu bez zbadania tego.

@ls, a co u Ciebie? Jak sie czujesz? Udalo Ci sie dowiedziec ile komorek sie zaplodnilo?

Ja to odrazu na sztuczny dostałam rozpiska (od 3dc dawka 2x1, a od 8dc dawka 3x1). Nie myślałam o naturalnym bo to różnie bywa z tą owulacją.
    Progesteron z refundacji miałam jedynie w dniu transferu na godzinę przed robiony. A tak to już 3 razy byłam na własną rękę na szczęście na teleporadzie z pakietu medycznego udaje mi się wyżebrać skierowania by nie płacić. Wolę mieć to pod kontrolą. Bo z refundacji to nawet na BetaHCG dają jedno skierowanie 🥲
    To teraz oby szybko przyszła 🩸i można było działać dalej 🍀🍀☺️☺️☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 10:13

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀
    🍀14.02.2025 punkcja 11 oocytów, 🥚9 zapłodnionych ➡️ ❄️❄️❄️❄️❄️ 4AA, 3AA, 4AA, 4BB, 4AA

😔 17.03.2025 FET ❄️3AA (5dn)+ embryoglue (Estrofem 3x1, progesterone besins 200 3x1, cyclogest 2x1, aspiryn cardio)

😔 16.05.2025 FET 4AA (6dn) + embryoglue (Estrofem 3x1, progesterone besins 200 3x1, cyclogest 2x1, duphaston 2x1, Relanium, aspiryn cardio)
    7dpt <0,2

• LS Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @STARAczka, @Lajla87_87 – mocno trzymam kciuki za waszych wojowników! Ile tu historii, tyle objawów (albo i nie…), każda inaczej przechodzi, więc serio – wszystko może się udać. Pamiętam, że chyba @MOJE pisała niedawno na wątku miesięcznym, że w 9dpt miała jakieś dziwne objawy i też się stresowała, a finalnie było dobrze, więc niech i u was beta ładnie zaskoczy!🤞🍀✨🌞

@Runnerka – dzięki, że pytasz. Już dużo lepiej. Gardło bolało mnie masakrycznie, chyba dobrze mnie poszarpali przy intubacji, cały dzień wczoraj płukałam, ale dziś już spoko. Brzuch też się uspokaja, więc czekam na @ i szykuję się na kolejny zabieg. Edit: aha, co do ilości, jeszcze czekam na info.

@Lajla – jak Ty wyciągasz coś z tego pakietu? Mnie za każdym razem odsyłają z kwitkiem. Proga nie próbowałam, bo jeszcze nie musiałam, ale wirusówek nie udało mi się doprosić – „brak wskazań”. Podziel się doświadczeniem 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 12:27

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️KIR Bx (2DS1✔️)
    Niska ferrytyna 21-->27

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️
    Kwalifikacja 01.04✔️
    07.05 💉Menopur300, Rekovelle12, Orgalutran
    20.05 - pobrano 11🥚- dojrzałych 11 - zapłodniono 10 - 3 ❄️❄️❄️ 4AB, 4BB, 4BA
    12.06 - kwalifikacja na histeroskopię ⌛
  • Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    @STARAczka, @Lajla87_87 – mocno trzymam kciuki za waszych wojowników! Ile tu historii, tyle objawów (albo i nie…), każda inaczej przechodzi, więc serio – wszystko może się udać. Pamiętam, że chyba @MOJE pisała niedawno na wątku miesięcznym, że w 9dpt miała jakieś dziwne objawy i też się stresowała, a finalnie było dobrze, więc niech i u was beta ładnie zaskoczy!🤞🍀✨🌞

@Runnerka – dzięki, że pytasz. Już dużo lepiej. Gardło bolało mnie masakrycznie, chyba dobrze mnie poszarpali przy intubacji, cały dzień wczoraj płukałam, ale dziś już spoko. Brzuch też się uspokaja, więc czekam na @ i szykuję się na kolejny zabieg. Edit: aha, co do ilości, jeszcze czekam na info.

@Lajla – jak Ty wyciągasz coś z tego pakietu? Mnie za każdym razem odsyłają z kwitkiem. Proga nie próbowałam, bo jeszcze nie musiałam, ale wirusówek nie udało mi się doprosić – „brak wskazań”. Podziel się doświadczeniem 😁

Ale u nas w klinice intubacji nie robią przy usypianiu bo się pytałam o to lekarki to mówiła ze nakładają maskę do usypiania 😉 a tobie robili ?

A co do skierowań to zawsze sprawdzam co mam w pakiecie, potem robię rozeznanie lekarzy dostępnych w opiniach na znanylekarz i wybieram tych co mają dobre opinie że chętnie dają skierowania następnie to już kwestia dobrego gadania i wymyślania objawów potrzebnych pod daną sytuacje 🤣 dzisiaj mam teleporade z ginekologiem i znowu wyżebram kolejne 4 skierowania na progesteron …

Jak czytam że dziewczyny objawów nie miałaby a się udawało to pociesza a dwa to że ten progesteron wciąż jest powyżej 22.

Trzymam kciuki że dobre informacje w sprawie zarodków ✊✊✊

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀

7dpt <0,2

• Just00 Koleżanka

Wysłany: 22 maja, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Lajla87_87 i STARAczka jak Wy dajecie radę radę żyć w takiej niepewności? Róbcie betę,bo od tego rozmyślania mozna się wykończyć 😌
    U mnie dziś była ostatnia wizyta przed punkcja,która jest jest potwierdzona w poniedziałek 26 maja. W sobotę rano kończę stymulacje i potem już tylko zastrzyk ovitrelle do zrobienia w nocy z soboty na niedzielę. Pęcherzyków jest koło 11,ale nie wiem czemu dr powiedziała na wizycie że jeśli uzyskamy 5 to będzie dobrze. Może nie chce obiecywać zbyt dużo?w każdym bądź razie powiedziała że ładnie się wyrównały i są od 10 do 15 mm.
    LS, dawaj znać czy masz jakiś raport bo tez ciekawa jestem Twoich wyników.

Ola8999, LS lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> ⏳
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just00 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Lajla87_87 i STARAczka jak Wy dajecie radę radę żyć w takiej niepewności? Róbcie betę,bo od tego rozmyślania mozna się wykończyć 😌
    U mnie dziś była ostatnia wizyta przed punkcja,która jest jest potwierdzona w poniedziałek 26 maja. W sobotę rano kończę stymulacje i potem już tylko zastrzyk ovitrelle do zrobienia w nocy z soboty na niedzielę. Pęcherzyków jest koło 11,ale nie wiem czemu dr powiedziała na wizycie że jeśli uzyskamy 5 to będzie dobrze. Może nie chce obiecywać zbyt dużo?w każdym bądź razie powiedziała że ładnie się wyrównały i są od 10 do 15 mm.
    Jak? Jedziemy po bandzie!:) Ja postanowiłam, że zrobię betę w poniedziałek, jak lekarz nakazał, czyli w Dzień Matki, że poczuć, jak los ze mnie zadrwił:) Podobno cierpienie uszlachetnia.
    Oczywiście mam test o czułości 10 i nie zawaham się go wcześniej użyć, ale wyjdzie na pewno negatywny. Taki jest zawsze, nawet przy udanych transferach. Po prostu mnie testy nie zczytują:)
    Chyba bardziej stresowałam się podczas stymulacji i czekania na telefon od embriologów... Byłam spocona po kazdej informacji!
    PS. W ostatniej stymulacji z 12 pobranych pęcherzyków miałam 5 dojrzałych jajek, 5 się zapłodniło, powstały trzy blastocysty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 17:57

• Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just00 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Czyli jednak dzień matki 🍀 ja swoją punkcje miałam w Walentynki 😁 oby jak najwięcej 🥚 było dobrej jakości 🧫

In vitro to jedna wielka niepewność i wieczne czekanie na cud…

Just00 lubi tę wiadomość

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀

7dpt <0,2

• LS Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla87_87 wrote:
    Ale u nas w klinice intubacji nie robią przy usypianiu bo się pytałam o to lekarki to mówiła ze nakładają maskę do usypiania 😉 a tobie robili ?

A co do skierowań to zawsze sprawdzam co mam w pakiecie, potem robię rozeznanie lekarzy dostępnych w opiniach na znanylekarz i wybieram tych co mają dobre opinie że chętnie dają skierowania następnie to już kwestia dobrego gadania i wymyślania objawów potrzebnych pod daną sytuacje 🤣 dzisiaj mam teleporade z ginekologiem i znowu wyżebram kolejne 4 skierowania na progesteron …

Jak czytam że dziewczyny objawów nie miałaby a się udawało to pociesza a dwa to że ten progesteron wciąż jest powyżej 22.

Trzymam kciuki że dobre informacje w sprawie zarodków ✊✊✊

A to ciekawe. Nie wiadomo z czego, ale dostałam strasznego bólu gardła następnego dnia... Mój mąż miał podobnie po zabiegu na przegrodzie, więc stąd moje podejrzenia. Ale skoro mówisz, że nie robią intubacji… to naprawdę dziwne 🤔 Bo nie miałam gdzie się „zarazić” – byliśmy tylko w klinice i z powrotem. 🤷🏼‍♀️ Na szczęście gardło już mi przechodzi.

Co do zarodków – na razie cisza. Mam tyle stresujących tematów na głowie, a świadomość, że i tak w tym miesiącu nic z tego nie będzie, sprawia, że… nawet o tym nie myślę. Może to dlatego, że jestem trochę pesymistką w tej kwestii. Nie chcę się nastawiać, że od razu się uda, że zarodek będzie idealny, że zajdę w ciążę i urodzi się zdrowe dziecko... Staram się patrzeć na to jak na długi dystans i wiem, że nie mam już takiego zapasu nerwów, jak parę lat temu 😅 Muszę oszczędzać siły.

Dlatego mój system obronny mówi mi: „nie nastawiaj się, niech to będzie miłe zaskoczenie”. Marzę o tym – ale po cichu ✨

Trochę się boję pytać o zarodki, bo dopóki nie wiem, czy coś się w ogóle zapłodniło, to nie mam jeszcze „kalkulacji w głowie” 🫣 A jak się dowiem, ile się zapłodniło, to będę o tym myśleć non stop… Czy jestem nienormalna? Doktorka powiedziała, żeby napisać do niej we wtorek. Sama nie wiem, czy pisać wcześniej – bo przecież ode mnie już i tak nic nie zależy... 🥺 Mam mętlik a głowie..

Co do tych skierowań @Lajla, to napiszę na priv, bo mam mnóstwo pytań 😄😄

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️KIR Bx (2DS1✔️)
    Niska ferrytyna 21-->27

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️
    Kwalifikacja 01.04✔️
    07.05 💉Menopur300, Rekovelle12, Orgalutran
    20.05 - pobrano 11🥚- dojrzałych 11 - zapłodniono 10 - 3 ❄️❄️❄️ 4AB, 4BB, 4BA
    12.06 - kwalifikacja na histeroskopię ⌛
  • Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    A to ciekawe. Nie wiadomo z czego, ale dostałam strasznego bólu gardła następnego dnia... Mój mąż miał podobnie po zabiegu na przegrodzie, więc stąd moje podejrzenia. Ale skoro mówisz, że nie robią intubacji… to naprawdę dziwne 🤔 Bo nie miałam gdzie się „zarazić” – byliśmy tylko w klinice i z powrotem. 🤷🏼‍♀️ Na szczęście gardło już mi przechodzi.

Co do zarodków – na razie cisza. Mam tyle stresujących tematów na głowie, a świadomość, że i tak w tym miesiącu nic z tego nie będzie, sprawia, że… nawet o tym nie myślę. Może to dlatego, że jestem trochę pesymistką w tej kwestii. Nie chcę się nastawiać, że od razu się uda, że zarodek będzie idealny, że zajdę w ciążę i urodzi się zdrowe dziecko... Staram się patrzeć na to jak na długi dystans i wiem, że nie mam już takiego zapasu nerwów, jak parę lat temu 😅 Muszę oszczędzać siły.

Dlatego mój system obronny mówi mi: „nie nastawiaj się, niech to będzie miłe zaskoczenie”. Marzę o tym – ale po cichu ✨

Trochę się boję pytać o zarodki, bo dopóki nie wiem, czy coś się w ogóle zapłodniło, to nie mam jeszcze „kalkulacji w głowie” 🫣 A jak się dowiem, ile się zapłodniło, to będę o tym myśleć non stop… Czy jestem nienormalna? Doktorka powiedziała, żeby napisać do niej we wtorek. Sama nie wiem, czy pisać wcześniej – bo przecież ode mnie już i tak nic nie zależy... 🥺 Mam mętlik a głowie..

Co do tych skierowań @Lajla, to napiszę na priv, bo mam mnóstwo pytań 😄😄

Dodałam Cię już do przyjaciółek więc pisz śmiało 😉
    Co do zarodków ja też żyłam w niewiedzy aż do wizyty u pani doktor po 5 dniach, a następnego dnia po wizycie i tak dostałam cały raport z hodowli. Na tamten moment nawet nie wiedziałam że można odezwać się do koordynatora w tej sprawie po prostu człowiek czekał 😁

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀

7dpt <0,2

• Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dpt wczoraj zrobiłam test sikany wyszła kreska kontrolna a dzisiaj na spontanicznie pojechałam na betaHCG i właśnie dostałam wynik <0,2.
    Odstawiam od jutro leki i zamierzam działać dalej. Napewno chce zrobić badanie KIR, i czerwcu podejść do 3 transferu. Czy płakałam … nie jakoś chyba nie mam ochoty, chcę działać dalej…

@Runnerka w czerwcu razem pójdziemy na transfer 😉 może @Just na czerwiec też się załapie 🍀😉 będzie nam raźniej 😁😁🍟🍍🧦🍀🫜🍉🫚

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀

7dpt <0,2

• Just00 Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla87_87 wrote:
    7 dpt wczoraj zrobiłam test sikany wyszła kreska kontrolna a dzisiaj na spontanicznie pojechałam na betaHCG i właśnie dostałam wynik <0,2.
    Odstawiam od jutro leki i zamierzam działać dalej. Napewno chce zrobić badanie KIR, i czerwcu podejść do 3 transferu. Czy płakałam … nie jakoś chyba nie mam ochoty, chcę działać dalej…

@Runnerka w czerwcu razem pójdziemy na transfer 😉 może @Just na czerwiec też się załapie 🍀😉 będzie nam raźniej 😁😁🍟🍍🧦🍀🫜🍉🫚
    Lajla87_87, strasznie mi przykro 😪Liczyłam na dobre wieści początkiem tygodnia...
    Podziwiam,że masz w tym siłę i podchodzisz zadaniowo. Ja mam ogromny strach że się nie uda.
    Trzymam mocno kciuki za kolejne podejście i oby to było to ostatnie. 🤗

Lajla87_87 lubi tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy

👦38l

• Runnerka Autorytet

Wysłany: 24 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lajla, bardzo mi przykro, trzymaj sie🩷 ☹️ wlasnie weszlam tu napisac, ze trzymam kciuki za dzisiejsza bete a tu takie wiesci ☹️
    Miejmy nadzieje, ze bedzie do 3 razy sztuka 😉
    A ja dzisiaj trzeci dzien bez proga a 🩸 poki co nie widac. Estrofem juz czeka, wyczytalam, ze stosuja go kobiety na menopauzie zeby podniesc estradiol. A dopiero co bralam leki, zeby obnizyc estradiol do zera i wprowadzic sie w stan menopauzy, teraz dla odmiany lek przeciwko menopauzie. Duzo te nasze organizmy musza przechodzic 🥹

Just, o ktorej dzis ovitrelle? 💉

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Sono HSG 🆗
    Cytologia - NILM 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)➡️ ⌛️FET⏳
  • Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    lajla, bardzo mi przykro, trzymaj sie🩷 ☹️ wlasnie weszlam tu napisac, ze trzymam kciuki za dzisiejsza bete a tu takie wiesci ☹️
    Miejmy nadzieje, ze bedzie do 3 razy sztuka 😉
    A ja dzisiaj trzeci dzien bez proga a 🩸 poki co nie widac. Estrofem juz czeka, wyczytalam, ze stosuja go kobiety na menopauzie zeby podniesc estradiol. A dopiero co bralam leki, zeby obnizyc estradiol do zera i wprowadzic sie w stan menopauzy, teraz dla odmiany lek przeciwko menopauzie. Duzo te nasze organizmy musza przechodzic 🥹

Just, o ktorej dzis ovitrelle? 💉

Jakoś jestem spokojna, po pierwszym nie udanym razie było mi strasznie przykro, dzisiaj już bez dawek progesteronu więc jest dobrze i czekam na 🩸 by zacząć jeszcze raz ☺️ niestety krew na KIR dzisiaj nie udało się zostawić pani powiedziała że w pon mam przyjść bo gdzieś to wysyłają 😉
    Dokładnie nasze organizmy mają dużą dawkę różnych dziwnych leków 🥹 i muszą tą znosić

@just coraz bliżej ✊✊✊🍀🍀🍀🍀🥚🥚🥚🥚

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀

7dpt <0,2

• Runnerka Autorytet

Wysłany: 24 maja, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silna z Ciebie babka, lajla 💪🏼 tak naprawde to i tak jestesmy w dobrej sytuacji, ze udalo nam sie uzyskac tyle zarodkow. Jak czasami widze, ze niektore maja jeden zarodek albo nawet wcale… no i prawda jest tez taka, ze w naszym wieku ok. Polowa zarodkow jest nieprawidlowa genetycznie - po prostu musimy trafic na ten wlasciwy 🙂
    A kiry robisz bo tak Ci zasugerował lekarz jesli sie nie uda? Czy tak sama z siebie? Mi z tej calej dodatkowej diagnostyki najbardziej chodzi po glowie biopsja endometrium - mam wrazenie, ze ten stan zapalny to czesta przypadlosc a jest pelno historii o ciazy zaraz po przeleczeniu tego…

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Sono HSG 🆗
    Cytologia - NILM 🆗

🏋🏼 36

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
  • Just00 Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Zakończyłam już stymulacje i myślę że zniosłam ją na prawdę dobrze,nie dokuczały mi żadne bóle jajnikow,dopiero dziś coś tam czuje. O godz.00:40 muszę zrobić zastrzyk Ovutrelle,wiec nie wiem czy iść spać czy nastawiać budzik. Czuję już wzmożony stres tym poniedziałkowym dniem. Na ostatniej wizycie siedziala koło mnie dziewczyna która była świeżo po punkcji i co tu mówić,wyglądała zle.
    Jednak bardziej niż punkcji, boję się tego o czym piszecie,że finalnie uzyskam np jeden zarodek albo żadnego i nie bedzie z czym iść do kolejnego etapu. Jakoś tak mi ciezko zaufać że wszystko może być dobrze.
    Runnerka,pewnie też Ci sie czas dłuży czekając na okres. Masz już jakiś plan kiedy mógłby być transfer?
    Lajla87_87, tak sobie myślę co u Ciebie powie lekarz,w związku z drugą nieudaną próbą przy trzecim podejściu powinien chyba jakieś istotne zmiany wprowadzić. Masz zaplanowaną wizytę?

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy

👦38l

• Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Silna z Ciebie babka, lajla 💪🏼 tak naprawde to i tak jestesmy w dobrej sytuacji, ze udalo nam sie uzyskac tyle zarodkow. Jak czasami widze, ze niektore maja jeden zarodek albo nawet wcale… no i prawda jest tez taka, ze w naszym wieku ok. Polowa zarodkow jest nieprawidlowa genetycznie - po prostu musimy trafic na ten wlasciwy 🙂
    A kiry robisz bo tak Ci zasugerował lekarz jesli sie nie uda? Czy tak sama z siebie? Mi z tej calej dodatkowej diagnostyki najbardziej chodzi po glowie biopsja endometrium - mam wrazenie, ze ten stan zapalny to czesta przypadlosc a jest pelno historii o ciazy zaraz po przeleczeniu tego…

Biopsja endometrium albo KIR to mi chodzi po głowie zacznę od tego drugiego. U nas nie ma też chorób w rodzinie więc ciężko też się o coś zahaczyć by iść w jakimś kierunku.
    Maila napisałam do lekarki ale ona raczej po trzeciej nie udanej próbnie będzie chciała zlecać badania więc działam sama.
    A tak jak mówisz trzeba trafić na ten jeden właściwy 😁☺️

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀

7dpt <0,2

• Lajla87_87 Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just00 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Zakończyłam już stymulacje i myślę że zniosłam ją na prawdę dobrze,nie dokuczały mi żadne bóle jajnikow,dopiero dziś coś tam czuje. O godz.00:40 muszę zrobić zastrzyk Ovutrelle,wiec nie wiem czy iść spać czy nastawiać budzik. Czuję już wzmożony stres tym poniedziałkowym dniem. Na ostatniej wizycie siedziala koło mnie dziewczyna która była świeżo po punkcji i co tu mówić,wyglądała zle.
    Jednak bardziej niż punkcji, boję się tego o czym piszecie,że finalnie uzyskam np jeden zarodek albo żadnego i nie bedzie z czym iść do kolejnego etapu. Jakoś tak mi ciezko zaufać że wszystko może być dobrze.
    Runnerka,pewnie też Ci sie czas dłuży czekając na okres. Masz już jakiś plan kiedy mógłby być transfer?
    Lajla87_87, tak sobie myślę co u Ciebie powie lekarz,w związku z drugą nieudaną próbą przy trzecim podejściu powinien chyba jakieś istotne zmiany wprowadzić. Masz zaplanowaną wizytę?

Trzymamy kciuki za minimum 5 zarodków ✊🍀✊🍀✊🍀 a najlepiej jeszcze więcej 😉
    Wizytę umówiłam sobie na 6.06 czyli jak dobrze pójdzie z 🩸w planie to będzie wtedy 11dc, w sam raz by sprawdzić endometrium czy się nadaje do transferu i dostać rozpiskę leków.
    Zobaczymy co w pon odpisze lekarka, ja już w pon będę też po badaniu KIR więc może tam jakaś zagadka się rozwiąże tylko na wynik trzeba będzie troszkę poczekać ale może do wizyty już go mieć będę.

Ja bym poszła spać i nadstawiła budzić, u mnie budziki w telefonie z lekami to podstawa 😁

👧 37 lat
    AMH:
    01.2025 1,14
    03.2024 0,96
    03.2023 1,03

Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV 🆗

👦 39 lat
    Kariotyp 🆗
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀

7dpt <0,2

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ