X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • azja87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat84 - wielkie gratulacje!! 2 embejbiki!

Ja już po histeroskopii, na szczęście okazało się że nie było żadnych wrastających się do wnętrza macicy mięśniaków. Zostały usunięte jakieś niewielkie zrosty przy ujęciu jajowodu, a poza tym - to już mniej fajne - stwierdzono adenomiozę. Ale o dziwo, lekarz powiedział, że jakoś sobie z tym damy farmakologicznie radę.

Sam zabieg super spokojnie, ale albo zaszkodziło mi znieczulenie albo później podane leki, bo po paru godzinach niestety zaczęłam intensywnie wymiotować. Na szczęście po paru godzinach i jeździe do domu "z przygodami" poprawiło się i już dzisiaj lepiej się czuję.

Lekarz o dziwno sprawia wrażenie teraz zainteresowanego naszym dalszym prowadzeniem przy ostatniej procedurze w programie rządowym. Mamy mieć wizytę kontrolną w przyszłym tygodniu i pewnie będziemy musieli podejmować decyzję czy faktycznie zmieniam klinikę czy nie na ostatnią próbę.

Nie wiem czemu, ale czuję się jakbym miała zdradzić koleżankę tą zmianą kliniki :p z drugiej strony mój partner ewidentnie lepiej czuje się w tej nowej i też nie chciałabym tego ignorować, skoro w tym procesie jesteśmy razem. Pewnie spróbuję się dowiedzieć czy w Angeliusie w Katowicach testują zarodki, bo to dla nas podstawa przed decyzją o zmianie kliniki.

Kat84, Lajla87_87 lubią tę wiadomość

Ona: rocznik 87
    On: rocznik 74
    AMH: 1,0
    cross-match: negatywny,
    allo-MLR-6%,
    KIR - genotyp Bx, nieobecne geny: 2DL5 [gr.1], 2DS1, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
    IUI x 2 - nieudane,
    Od 10.2024 w trakcie in vitro - 1 stymulacja 10.2024: ❄️❄️ (jeden prawidłowy po PGT-A), transfer nieudany, 2 stymulacja 02.2025: LLM ❄️, ❄️ nieprawidłowy, transfer nieudany, 3 stymulacja 07.2025 -❄️❄️ oba nieprawidłowe po PGT-A
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Azja87, a jaką farmakoterapię planują u Ciebie w związku z adenomiozą? Również mowa o wyciszeniu zastrzykami?
    Byliście już na wizycie kontrolnej z wynikami u dr Sydora? Jestem bardzo ciekawa, jakie zalecenia Wam dał / da.
    Z tego co pamiętam to nie zlecał Wam badań cytokin ani immunofenotypów?

Sama miałam obawy przed zmianą kliniki, a dziś uważam, że była to jedna z najlepszych decyzji, jakie mogłam podjąć. Inny lekarz to często zupełnie inne spojrzenie na cały zestaw wyników.
    Może więc warto posłuchać męża 😉

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,03 (03.2023) ➡️ 0,96 (03.2024) ➡️ 1,14 (01.2025)

tarczyca 🆗 kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    ANA1 - 1:80 🆗 ANA3 🆗
    IMM ❌ CBA ❌ ASA - 1:10 ❌
    CD56 ❌ CD138 🆗 cross match 51,7% (APC) ❌ & negatywny (Cytolab) 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌ Sono-hsg 🆗 APS 🆗

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    02.2024 Badanie nasienia morfologia 1%❌
    09.2024 HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0% (10.2025)❌
    SCSA 🆗

I IVF protokół krótki
    🍀 Invimed Wrocław 🍀
    🍀 02.25 punkcja 11 oocytów, 🥚9 MII ICSI ➡️ ❄️ x 5
    03.2025 3AA cb💔
    05.2025 4AA <0,2
    08.2025 4AA <0,2
    09.2025 4AA + 4BB <0,2

II IVF protokół ultra długi (z PGTa?)
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    Start 26.10 Vixpo, 2 x diphereline
    5.12 wizyta dr Sydor
    12.12 rozpisanie stymulacji
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ