35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
milka1 wrote:MOBO no przecież oczywiste było, że kropek jest
Ja nieskromnie powiem jedno - a nie mówiłam, że się za mną kolejki wszędzie ustawiają?
She WOlf - jak chcesz sprzedam Ci receptę na zajście, jak sprzedałam Margaret i zaraz zaszła w ciążę (nie no, żartuję, nie mam takiej recepty, ale może coś to jednak dało)
Może wyda się to śmieszne, ale mów do swojego dziecka jakby już było w brzuszku,że chcesz, żeby było w brzuszku, albo napisz list do niego.
Ja pewnego dnia napisałam wierszyk dla dzidziusia, o którym marzyłam, zresztą jest tu na forum i bach od razu tego cyklu (jak pamiętacie straconego w mych oczach) byłam w ciąży.
Mój był przekonany, że nie zajdziemy, bo miałam już takie schizo, powiedział, że jak będę tak nakręcona i nastawiona na starania to nic z tego (miał rację oczywiście, bo już świra dostawałam, jak każda z nas z każdym cyklem).
Skontaktuj się ze swoim dzieckiem, żeby Ciebie usłyszało, że go pragniesz - taka moja skromna rada, u mnie podziałało i mam nadzieję, że innym też się ta rada przyda.
Kochana ja juz zdradziłam jej ta recepte za Twoimi plecami dzisiaj jej napisałam i opisałam Twoja i moja nie gniewasz sie ze Cie wyprzedziłam?milka1, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
-
loret1 wrote:No wlasnie, stres zeby zajsc, jak sie zajdzie to potem spina zeby donosic, a potem pewnie inne stresy:)
Pocieszam sie czasami tekstem "bedzie co ma byc" bo jak widac nie wszystko da sie zaplanowac i przewidziec... Ech
Oby Wam sie wszytsko ladnie zawiazalo i rozwijalo
na pewno jest stres o tyle rzeczy ale ja powiem Wam szczerze ze jestem bardziej spokojniejsza bo wiem ze teraz to juz musi byc wszystko dobrze! tak sobie od jakiegos czasu mówiłam, wiem ze jak sie uda to wtedy wszystko sie ułozy tak jak sobie tego zapragne i wierze w to całym sercem bo teraz nie ma rzeczy nie mozliwych taka jestem szczesliwa nie pametam kiedy sama do siebie sie tak usmiechałamShe Wolf lubi tę wiadomość
-
Recepta piekna, trzeba zaczac stosowac
Czy tu tez jakos prywatnie piszecie? Ja jeszcze nie mam smialosci, dlatego kazdej sugestia, recepta, uwaga jest cenna:)
Mam nadzieje, ze bedziecie jeszcze aktywne bo czuje ze sie wkrecamMoBo lubi tę wiadomość
loret1 -
Ja nie pisałam wierszyka jak MIlka bo nie nadaje sie do tego ani tez nie miałam czasu na pisanie po prostu. Milka mmi to napisałam 3 lipca i pomyslałam sobie ze super i ze musze spróbowac 5 lipca dostałam okres i sie załamałam po raz nasty. zaczełam rozmawiac z moja kruszynka jak jeszcze nie była ze mna i zawsze sie głaskałam po brzuchu albo po prostu dotykałam i ogólnie nie wierzyłam ze sie uda ale nad tymi rozmowami nie myslałam ze sie uda czy nie po prostu robiłam to nie mysląc o tym tylko o moim dzieciatku, tak po prostu i nawet sie nie zastanawiajac nad tym czy pomoze to czy nie ale sie udało przyciagnełam ja w tym samym cyklu czy to nie jest CUD!
milka1, Jot, MoBo lubią tę wiadomość
-
Wczoraj kupilismy sokowirówke i od dzisiaj zaczynam pic soczki rózne rożniste podobno rewelacyjny jest ze szpinaku z burakiem, marchewka, brukułem, pomaranczem i pomidorkiem dzisiaj przetestuje
Ide do sklepiku bo warzywka łososia i sledzie i dzisiaj musze ogóreczki ukisic od babci z ogródkapolasia, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:Kochana ja juz zdradziłam jej ta recepte za Twoimi plecami dzisiaj jej napisałam i opisałam Twoja i moja nie gniewasz sie ze Cie wyprzedziłam?
nigdy w życiu, jak coś pomaga, to trzeba się tym dzielić ze wszystkimi, bo jeżeli chociaż jednej osobie pomoże - to warto!
Margaret.Se, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se!
Gratuluje sokowirówki! Ale sie zacznie! ! !
Pamietaj ze soku z buraka nie wolno pic nie odstanego, bo drastycznie obniza cisnienie i moze bolec glowa. Jak dodasz pol czy jednego buraczka do litra soku mieszanego to spoko,ale nie pij samego, najwyzej odstany minimum godzine.
Mam wyciskarke od niedawna i tez szaleje. Mnie uwiodla marchewka, czasem idzie mi 3 kg dziennie.Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość
Pola -
polasia wrote:Margaret.Se!
Gratuluje sokowirówki! Ale sie zacznie! ! !
Pamietaj ze soku z buraka nie wolno pic nie odstanego, bo drastycznie obniza cisnienie i moze bolec glowa. Jak dodasz pol czy jednego buraczka do litra soku mieszanego to spoko,ale nie pij samego, najwyzej odstany minimum godzine.
Mam wyciskarke od niedawna i tez szaleje. Mnie uwiodla marchewka, czasem idzie mi 3 kg dziennie.
Aha to nie wiedziałam ale mysle ze samego nie bede piła tylko z marchewka i jabłkiem bede szalec i szykac przepisów na pyszne soczkiMoBo lubi tę wiadomość
-
polasia wrote:Hej MoBo, ja tez lubie ziola i med.chiń.
Czyli pijemy dalej pokrzywę? na zelazo.
Widze ze jesz tylko cieple, ja teraz tez.
Dostalam tez od znajomych dziurawiec i olej z dziurawca.
Ja nadal bede pila pokrzywe.
z tym dziurawcem to kto znajomej polecil? Nie jest nigdzie przebadane dzialanie na plod, przynajmniej ja nigdzie nie wyczytalam, moze lepiej nie igrac z czyms co dziala na uklad nerwowy?
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Nie dziurawiec to dla mego Koxhanego bo on sie strasznie rozgrzewa, dziurawiec olej jest do masażu wnetrza przedramion. Dziala ochladzajaco. Dawniej ja mu masowalam,, ale teraz musi sam, bo mi tez do krwioobiegu by sie dostal. Znajomi nam przywiezli, uprawiaja go i sami robia, w gorach...
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Pola -
loret1 wrote:Mo Bo wiem, ze Ty zielara bo czytam Was od poczatku
Hm ja sie specjalnie nie znam a wykresow tez nie robie itp... Ja mam cykle 24-25-26 tak od lat.
Lekarz do ktorego chodze od 10 lat nie zwrocil na to uwagi, bylam u innego tez o cyklu a on nic ( w klinice invimed). Dopiero jak tu poczytalam i Mo Bo z tym walczylas to mysle kurka a moze to to?
No wlasnie ja sama nie wiem co robic, zaraz uderzam do ginki ponoc skuteczna i zobacze co powie.
Moj gin dal mi
1/4 bromka bo mysli ze ja wiecznie spieta to moze ze mi nie pekaja pecherzyki. A wlasnie, czy ten lek bierze sie non stop, czy w jakims momencie go odstawiac:)
Aszka - maz przebadany, ponoc armia super, chociaz teraz go cisne zeby powtorzyl...
Mega sie ciesze ze sie zainteresowalyscie:)
Ostatnio to placze na zawalanie fak, nawet teraz ze moge z kims sobie tak popisac
Mo Bo a co bys polecila, co nie zaszkodzi a moze pomoc?
Margaret kibicowalam Ci bo domyslalam sie co to musial byc za wyscig z czasem i tez fajnie ze sie udalo, zawsze mysle ze w razie co jakis zapas czasu mam:)
W zyciu bym nie pomyslala, ze bede w takiej sytuacji:(
A staramy sie ok 2 lat
Mozesz miec owulki wczesne a to wtedy calkiem odwrotny problem od krotkich faz lutealnych. Zeby sprawdzic o co chodzi musisz mierzyc tempki. Bedziesz wiecej wiedziala niz lekarz z wykresow, kiedy i czy masz owulki.
Tak dla wszystkich to pokrzywa tak wiem ona caly czas z ta pokrzywaMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Maragret.Se, emanuje od Ciebie ta radość, nawet przez maile .
Loret1, ja myślę, że tutaj jest jedno z nielicznych forum, gdzie dziewczyny nie znikają jak tylko zobaczą dwie kreseczki, ale trwają przy pozostałych starających się bidulkach . Są Przekochane !polasia, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
polasia wrote:Nie dziurawiec to dla mego Koxhanego bo on sie strasznie rozgrzewa, dziurawiec olej jest do masażu wnetrza przedramion. Dziala ochladzajaco. Dawniej ja mu masowalam,, ale teraz musi sam, bo mi tez do krwioobiegu by sie dostal. Znajomi nam przywiezli, uprawiaja go i sami robia, w gorach...
e no jak dla faceta to co innegoMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
O matko, ale sie rozpisalyscie
Aszka mi tez sie zbiera na wymioty jak to pije, ale co zrobic? Musze jakos tego sluzu naprodukowac
Polasia, dzieki za pomysl, postaram sie go wprowadzic w zycie,tylko musze mlynek kupic
Witaj Loret i dziekuje za mile slowa. Fajnie, ze mamy tu kolejna staraczke, a za chwile pewnie i ciazowke :*
Moze zacznij jednak prowadzic wykres, bo tempka i szyjka macicy duzo Ci powie o Twoich cyklach
A jesli chcesz sie z ktoras z nas skontaktowac prywatnie, to musimy sie zaprzyjaznic, wysle Ci zaproszenie, tylko musisz zaakceptowac, wtedy bedziemy na mialy siebie na liscie przyjaciolek. Wtedy mozesz podgladac wszystkie wykresy danej osoby albo wyslac wiadomosc prywatna. Tak to dziala
Jot, wiem jak sie czujesz, ja tez sie boje tego ze jak w koncu sie uda to bede sie ciagle obawiala cieszyc. Ale wiesz, po poronieniu obiecalam sobie, ze jak zajde w kolejna ciaze, to bede sie cieszyla kazda chwila jaka Bog mi da spedzic z dzieckiem, bo ono na to zasluguje. Poprzednim razie strasznie sie balam przyzwyczaic i teraz tego zaluje i czuje ze cos bezpowrotnie stracilam, bo nagle ciaza sie skonczyla a ja sie nie zdazylam nia nacieszyc z wlasej glupoty. Mam nadzieje, ze troszke sie Twoje obawy zmniejsza. Radze poszukac lekarza ktory poprowadzi ciaze na lekach mimo ze niektorzy nie traktuja 2 poronien jako nawykowych to inni juz po 2 wprowadza leki.
Margaret wiem, ze mialas ciezko i ciesze sie bardzo ze to Tobie wlasnie sie udalo. Zreszta djesz mi nadzieje ze nawet po 40tce mozna zajsc w ciaze :* Dziekuje za wsparcie i bede sie stosowala do porad
Czekam na Twoje kolejna wizyte :*
Mobo czarownico, nie wiedzialam ze w tym cyklu az tyle specyfikow wcinalas Najwazniejsze ze zadzialaly
A powiedz mi jak to jest z ta wit B? Kupilam sobie 100mg a potem wyczytalam ze max 100 dziennie mona jesc, a ja mam ja jeszcze w magnezie, ktorego biore 4 tabletki, bo mam jakies tiki nerwowe. Wiec biore ta tabletke co drugi dzien. Moze tak byc?
A na skurcze polecaja magnez i no-spe. To mi polecal moj gin jak bylam w ciazy, a ja wtedy nie posluchalam
Milka oby ta kolejka za Toba byla coraz dluzsza, bo my z Jot, Eltasz, Ania, Lore i Loret sie ustawiamy. Chyba nikogo nie pominelam?
A sposob na zaciazenie mialas super
polasia, milka1, MoBo, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Z tym siemiem lnianym dziewczynki to trzeba uwazac, np moja siostra popijala se i jadla bo zdrowe zdrowe.
Dopiero jak mi powiedziala a 'a wiesz ja mam chyba juz menopauze bo czasem mi goraco bucha'. Mysle sobie zgupiala tak szybko - moja siostra ma 40stke.
Wiec zaczelam jej sie pytac co je, co bierze, herbaty itd
Co mi jedynie wydawalo sie ze moze powodowac to wlasnie siemie - jest estrogenne.
Kazalam jej odstawic - po miesiacu przeszlo. Wiec jak ktos jest estrogenny to uwazac.
-
A skad wiadomo czy ktos jest estrogenny?
Ja jem max lyzke dziennie i to raczej tylko przed owulka bo jak juz pisalam nie jest to moj ulubiony specyfik
Za to czytalam zeby nie pic oleju lnianego w ciazy bo moze spowodoswac przedwczesny porod. Zreszta staraczki tez powinny z niego zrezygnowac, bo wysoki poziom kwasu alfa linolowego obniza plodnosc.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Mobo czarownico, nie wiedzialam ze w tym cyklu az tyle specyfikow wcinalas Najwazniejsze ze zadzialaly
A powiedz mi jak to jest z ta wit B? Kupilam sobie 100mg a potem wyczytalam ze max 100 dziennie mona jesc, a ja mam ja jeszcze w magnezie, ktorego biore 4 tabletki, bo mam jakies tiki nerwowe. Wiec biore ta tabletke co drugi dzien. Moze tak byc?
A na skurcze polecaja magnez i no-spe. To mi polecal moj gin jak bylam w ciazy, a ja wtedy nie posluchalam
B6 dokladnie - pomaga w procesie produkci progesteronu przez dzialanie na estrogen. Teraz jak masz problemy z fl moze pomoc. Komus moze pomoc 50 mg a innemu nie.
Ja bralam cale cykle po 50mg - nie pomoglo. Pozniej 50 mg do owulki po 100mg - nie pomoglo. Pozniej 50mg/150mg - zaciazylam. Czy przez to - nie wiem.
W wszystkich ksiazkach ktore czytalam podawano dawke do 200mg dziennie jako bezpieczna.
Ja mialam tabletki po 50mg wiec se moglam powoli zwiekszac.
Ty nie masz defektu fazy lutealnej wiec Ci wystarczy.
Tak lekarz dal mi magnezik i cos na skurcze, ale mam nadzieje ze te sie nie pojawia
-
She Wolf wrote:A skad wiadomo czy ktos jest estrogenny?
Ja jem max lyzke dziennie i to raczej tylko przed owulka bo jak juz pisalam nie jest to moj ulubiony specyfik
Za to czytalam zeby nie pic oleju lnianego w ciazy bo moze spowodoswac przedwczesny porod. Zreszta staraczki tez powinny z niego zrezygnowac, bo wysoki poziom kwasu alfa linolowego obniza plodnosc.
A np badania moga potwierdzic. Kobiety ktore zblizaja sie lub podczas menopauzy maja wiecej estrogenow.She Wolf lubi tę wiadomość