X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ta kolejka mnie skusila i zachodzenie parami :)
    Dzieki Wam za wszystkie odpowiedzi, podpowiedzi :)
    Jestescie bardziej zzyte wiec latwiej sie Wam komunikowac, ale mam nadzieje ze i ja sie wkrece:) jakos tak razniej...
    Tempki nigdy mie mierzylam, pokrzywe zaczynam pic bo stoi w domu i czeka...
    She-dzieki za mile slowo i oby sie sprawdzilo:)
    Wam tez zycze zeby szybko poszlo!

MoBo, She Wolf, Margaret.Se, milka1, Jot, polasia lubią tę wiadomość

loret1
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polasia wrote:
    Margaret.Se!
    Gratuluje sokowirówki! Ale sie zacznie! :) ! :) !
    Pamietaj ze soku z buraka nie wolno pic nie odstanego, bo drastycznie obniza cisnienie i moze bolec glowa. Jak dodasz pol czy jednego buraczka do litra soku mieszanego to spoko,ale nie pij samego, najwyzej odstany minimum godzine.
    Mam wyciskarke od niedawna i tez szaleje. Mnie uwiodla marchewka, czasem idzie mi 3 kg dziennie. ;)
    W ciąży nie mozna przesadzać z witaminą a, a 3 kg dziennie to już przesada. Poczytaj o tym.

Margaret - łosoś tylko wędzony na ciepło. Chyba że chodzi Ci o surowego i go sobie ugotujesz czy upieczesz. Wędzonego na zimno nie mozna w ciąży. A taki jest w zdecydowanej większości.

MoBo, Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssooo juz mam leb nabity, ja biore tylko kwas foliowy i ten bromek, zaczne pokrzywe moze ten magnez:)
    I czekam na tem wrzesien zeby zobaczyc co powie mi inny lekarz...

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    W ciąży nie mozna przesadzać z witaminą a, a 3 kg dziennie to już przesada. Poczytaj o tym.

Margaret - łosoś tylko wędzony na ciepło. Chyba że chodzi Ci o surowego i go sobie ugotujesz czy upieczesz. Wędzonego na zimno nie mozna w ciąży. A taki jest w zdecydowanej większości.

Witamina A w postaci retinolu (np watrobka) moze powodowac defekty u plodu, ale w postaci betakarotenu nie ma takich efektow. Oczywiscie wszystko w nadmiarze moze szkodzic ;)

milka1 lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A np badania moga potwierdzic. Kobiety ktore zblizaja sie lub podczas menopauzy maja wiecej estrogenow.

No mialam na mysli wit b6 :P Dzieki za odzpowiedz, w takim razie bede brala tak jak do tej pory :)

A ja nie mam jak tego zbadac, wiec mam nadzieje, ze u mnie wszystko ok :D

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Ja łososia to tylko smazonego albo pieczonego, wiem ze surowego nie mozna ale sledzie wiem ze mozna i znowu kupiłam w rybnym obok, pychotka miód malinka jaki pyszny :) pani powiedziała ze sami robia zalewe do sledzi raz w tygodniu i mniej soli daja do nich :) to maja klientke :) kupiłam tez na spróbowanie sledzia w pomidorach i miodzie pycha :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz pozwolił brac magnez z wit B do tego kazał mi kupić Femibion i od dzisiaj juz zaczełam brac. Nie pytałam sie o apap ale wiem ze nie szkodzi, raz czy dwa razy głowa mnie bolała ale wytrzymałam bez tabletki :) troche noc nieprzespana ale co tam, wszystko dla zzdrowia mojej kruszynki :)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko jaki tu ruch się zrobił :D :D
    Ja wstałam po nocy, łeb napie..sza :(, francy brak a jutro wizyta O.o

Eltasz
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret pamiętaj żeby bromergon brać na noc. Po pierwsze prześpisz skutki uboczne , a po drugie jak mi to dr powiedział bromek "potrzebuje snu "aby zbić prolaktyne

MoBo lubi tę wiadomość

Eltasz
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Witamina A w postaci retinolu (np watrobka) moze powodowac defekty u plodu, ale w postaci betakarotenu nie ma takich efektow. Oczywiscie wszystko w nadmiarze moze szkodzic ;)
    Ale betakaroten w takich ilościach o jakich pisza polasia moze za bardzo obciążać wątrobę (a ta w ciąży jest wystarczająco obciążona). Nie mówiąc o nienaturalnym żółto-pomarańczowym kolorze skóry.
    Lekarze zalecają 400g produktu/ 250 ml soku tygodniowo (!). Ale myślę, że dwie, trzy szklanki wtygodniu można spokojnie wypić.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    She Wolf, doły są wpisane w długie starania. Dobrze, że jest takie miejsce jak tu gdzie można wylać swoje żale, i wiesz że spotkasz się z całkowitym zrozumieniem.
    Ja mam chyba większość koleżanek, która musiała się oprzeć o pomoc medyczną głównie z uwagi na problemy hormonalne, brak okresu...itd. Ale jak już im się udało zajść, to ciąże przebiegały bezproblemowo. U mnie natomiast wszystkie wyniki niemal wzorowe, mam za sobą dwa poronienia i dalej dupa. A co smutne, jak mi się kolejny raz uda, to wiem że strach będzie mnie paraliżował całą ciąże...i nie będę miała odwagi się z niej cieszyć :(

Loret1 witamy :)

MoBo - cudna beta :) czekamy z niecierpliwością na kolejne !:)

Jot czy lekarze moga cos zrobic z tymi poronieniami?
    Jaki jest medyczny sposob zeby zapobiec poronieniu? srodki rozkurczowe? dodac progesteron? czy cos jeszcze?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jot czy lekarze moga cos zrobic z tymi poronieniami?
    Jaki jest medyczny sposob zeby zapobiec poronieniu? srodki rozkurczowe? dodac progesteron? czy cos jeszcze?
    Progesteron plus heparyna i acard. Zestaw startowy przy diagnozie poronienia nawykowe.
    Mojej szwagierce clexane odstawili w 16 tygodniu. Ja mam na razie cały czas. Ale czego się nie robi, zeby tylko dziecko rosło :-)

Edit: ja bym jeszcze męża przebadała i nawet przy dobrych wynikach podrasowała witaminami. Jakość nasienia ma duży wpływ na rozwój ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:22

MoBo lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Eltasz, wiem wlasnie ze na noc ale nie wiem czy mi cos zbija bo ostatnio to tylko bym plakala;)

Ogolnie sie jakas wycofana zrobilam:(
    Ale Wy jestescie obeznane!

loret1
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, za tydzień mam wizytę u lekarza, idę ze wszystkimi moimi wynikami badań (a jest ich sporo), zobaczymy jaki będzie miał pomysł na mnie. Ja myślę, że nie są to poronienia przypadkowe, dwie ciąże zatrzymały się dokładnie w tym samym momencie, poziom bety miałam niemal identyczny a maluch miał tą samą wielkość :(

Z drugiej strony, to nie jest miejsce na takie historie...

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot powodzenia!
    Oby udalo sie poznac przyczyne i szybko ja zlikwidowac :)

Serio, nie spodziewalam sie ze na drodze do poczecia moze byc tyle przeszkod...
    Najgorsze jest to, ze wydaje sie ze wszystko gra a jednak cos nie gra...
    I ten czas jak tykajaca bomba :(

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, a robilas jakies badania? Bo dwa lata staran to juz sporo ...

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko szkodzi w nadmiarze. Watrobke mozna jesc ale mało, a nie codziennie. Z witamina A tak samo -teraz w wiekszosci witamin dla kobiet w ciazy jest zamiast A beatakaroten. Co do ryb to faktycznie surowizna zabroniona.

MoBo co do objawów to ja polecam Ci strone https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy tam sobie wpisujesz jaki masz tydzien i jakie powinny byc wymiary pecherzyka i zarodka, duzo ciekawych informacji. Co do bolów brzucha mnie pobolewa do tej pory, to normalne, na parenting przeczytalam ze 95% kobiet ma bole brzucha w ciazy, poza tym nie moge teraz tego znalezc ale kiedys ogladałam animacje jak zmienia sie w srodku ciało kobiety to wszystkie narzady sie sciskaja, dlatego np. jest zgaga w ciazy bo przełyk sie skraca. Stad te bole, oczywiscie nie wszystkie kobiety maja takie same objawy, sa kobiety ze ich nie maja, sa takie ze maja srednie, a sa takie ze maja mega dokuczliwe, wszystko zalezy od naszego organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 16:52

MoBo lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JOT musi sie udac i co najwazniejsze utrzymac ciąże! zobaczysz!
    dziewczynki kazda z Was w koncu zostanie mamą zdrowego bobaska! :) no :D

Własnie pije soczek z rozdziewiczonej sokowirówki ze składników o których pisałam, sok pyszny na maxa :D polecam :) nie wiem ile tego soku moge wypic dzisiaj ale wyszło 700ml i juz 200 wypiłam :) chyba moge zostawic na jutro? to dzidzia moja ma dzisiaj multum witaminek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 22:11

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot to ja mam nadzieje, ze lekarz w tej stercie badan cos znajdzie <3

A z kim se masz pogadac jak nie z nami?!

sadbuttrue, milka1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot oby w koncu jakis lekarz sie zastanowil nad tym i dobrze pokierował.

She wolf mam nadzieje ze Cie zaleje po tym siemieniu, na mnie to nie działało.

Maragret tak apap mozna brac.

I dziewczyny MoBo i Margaret przebadajcie sie-badania 1 trym.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ