35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie ta kolejka mnie skusila i zachodzenie parami
Dzieki Wam za wszystkie odpowiedzi, podpowiedzi
Jestescie bardziej zzyte wiec latwiej sie Wam komunikowac, ale mam nadzieje ze i ja sie wkrece:) jakos tak razniej...
Tempki nigdy mie mierzylam, pokrzywe zaczynam pic bo stoi w domu i czeka...
She-dzieki za mile slowo i oby sie sprawdzilo:)
Wam tez zycze zeby szybko poszlo!MoBo, She Wolf, Margaret.Se, milka1, Jot, polasia lubią tę wiadomość
loret1 -
polasia wrote:Margaret.Se!
Gratuluje sokowirówki! Ale sie zacznie! ! !
Pamietaj ze soku z buraka nie wolno pic nie odstanego, bo drastycznie obniza cisnienie i moze bolec glowa. Jak dodasz pol czy jednego buraczka do litra soku mieszanego to spoko,ale nie pij samego, najwyzej odstany minimum godzine.
Mam wyciskarke od niedawna i tez szaleje. Mnie uwiodla marchewka, czasem idzie mi 3 kg dziennie.
Margaret - łosoś tylko wędzony na ciepło. Chyba że chodzi Ci o surowego i go sobie ugotujesz czy upieczesz. Wędzonego na zimno nie mozna w ciąży. A taki jest w zdecydowanej większości.MoBo, Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:W ciąży nie mozna przesadzać z witaminą a, a 3 kg dziennie to już przesada. Poczytaj o tym.
Margaret - łosoś tylko wędzony na ciepło. Chyba że chodzi Ci o surowego i go sobie ugotujesz czy upieczesz. Wędzonego na zimno nie mozna w ciąży. A taki jest w zdecydowanej większości.
Witamina A w postaci retinolu (np watrobka) moze powodowac defekty u plodu, ale w postaci betakarotenu nie ma takich efektow. Oczywiscie wszystko w nadmiarze moze szkodzicmilka1 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
MoBo wrote:A np badania moga potwierdzic. Kobiety ktore zblizaja sie lub podczas menopauzy maja wiecej estrogenow.
No mialam na mysli wit b6 Dzieki za odzpowiedz, w takim razie bede brala tak jak do tej pory
A ja nie mam jak tego zbadac, wiec mam nadzieje, ze u mnie wszystko ok25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
moremi wrote:W ciąży nie mozna przesadzać z witaminą a, a 3 kg dziennie to już przesada. Poczytaj o tym.
Margaret - łosoś tylko wędzony na ciepło. Chyba że chodzi Ci o surowego i go sobie ugotujesz czy upieczesz. Wędzonego na zimno nie mozna w ciąży. A taki jest w zdecydowanej większości.
Ja łososia to tylko smazonego albo pieczonego, wiem ze surowego nie mozna ale sledzie wiem ze mozna i znowu kupiłam w rybnym obok, pychotka miód malinka jaki pyszny pani powiedziała ze sami robia zalewe do sledzi raz w tygodniu i mniej soli daja do nich to maja klientke kupiłam tez na spróbowanie sledzia w pomidorach i miodzie pycha -
Mi lekarz pozwolił brac magnez z wit B do tego kazał mi kupić Femibion i od dzisiaj juz zaczełam brac. Nie pytałam sie o apap ale wiem ze nie szkodzi, raz czy dwa razy głowa mnie bolała ale wytrzymałam bez tabletki troche noc nieprzespana ale co tam, wszystko dla zzdrowia mojej kruszynki
-
She Wolf wrote:Witamina A w postaci retinolu (np watrobka) moze powodowac defekty u plodu, ale w postaci betakarotenu nie ma takich efektow. Oczywiscie wszystko w nadmiarze moze szkodzic
Lekarze zalecają 400g produktu/ 250 ml soku tygodniowo (!). Ale myślę, że dwie, trzy szklanki wtygodniu można spokojnie wypić.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Jot wrote:She Wolf, doły są wpisane w długie starania. Dobrze, że jest takie miejsce jak tu gdzie można wylać swoje żale, i wiesz że spotkasz się z całkowitym zrozumieniem.
Ja mam chyba większość koleżanek, która musiała się oprzeć o pomoc medyczną głównie z uwagi na problemy hormonalne, brak okresu...itd. Ale jak już im się udało zajść, to ciąże przebiegały bezproblemowo. U mnie natomiast wszystkie wyniki niemal wzorowe, mam za sobą dwa poronienia i dalej dupa. A co smutne, jak mi się kolejny raz uda, to wiem że strach będzie mnie paraliżował całą ciąże...i nie będę miała odwagi się z niej cieszyć
Loret1 witamy
MoBo - cudna beta czekamy z niecierpliwością na kolejne !
Jot czy lekarze moga cos zrobic z tymi poronieniami?
Jaki jest medyczny sposob zeby zapobiec poronieniu? srodki rozkurczowe? dodac progesteron? czy cos jeszcze?
-
MoBo wrote:Jot czy lekarze moga cos zrobic z tymi poronieniami?
Jaki jest medyczny sposob zeby zapobiec poronieniu? srodki rozkurczowe? dodac progesteron? czy cos jeszcze?
Mojej szwagierce clexane odstawili w 16 tygodniu. Ja mam na razie cały czas. Ale czego się nie robi, zeby tylko dziecko rosło
Edit: ja bym jeszcze męża przebadała i nawet przy dobrych wynikach podrasowała witaminami. Jakość nasienia ma duży wpływ na rozwój ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:22
MoBo lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
MoBo, za tydzień mam wizytę u lekarza, idę ze wszystkimi moimi wynikami badań (a jest ich sporo), zobaczymy jaki będzie miał pomysł na mnie. Ja myślę, że nie są to poronienia przypadkowe, dwie ciąże zatrzymały się dokładnie w tym samym momencie, poziom bety miałam niemal identyczny a maluch miał tą samą wielkość
Z drugiej strony, to nie jest miejsce na takie historie...Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jot powodzenia!
Oby udalo sie poznac przyczyne i szybko ja zlikwidowac
Serio, nie spodziewalam sie ze na drodze do poczecia moze byc tyle przeszkod...
Najgorsze jest to, ze wydaje sie ze wszystko gra a jednak cos nie gra...
I ten czas jak tykajaca bomba
MoBo lubi tę wiadomość
loret1 -
Loret, a robilas jakies badania? Bo dwa lata staran to juz sporo ...25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyWszystko szkodzi w nadmiarze. Watrobke mozna jesc ale mało, a nie codziennie. Z witamina A tak samo -teraz w wiekszosci witamin dla kobiet w ciazy jest zamiast A beatakaroten. Co do ryb to faktycznie surowizna zabroniona.
MoBo co do objawów to ja polecam Ci strone https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy tam sobie wpisujesz jaki masz tydzien i jakie powinny byc wymiary pecherzyka i zarodka, duzo ciekawych informacji. Co do bolów brzucha mnie pobolewa do tej pory, to normalne, na parenting przeczytalam ze 95% kobiet ma bole brzucha w ciazy, poza tym nie moge teraz tego znalezc ale kiedys ogladałam animacje jak zmienia sie w srodku ciało kobiety to wszystkie narzady sie sciskaja, dlatego np. jest zgaga w ciazy bo przełyk sie skraca. Stad te bole, oczywiscie nie wszystkie kobiety maja takie same objawy, sa kobiety ze ich nie maja, sa takie ze maja srednie, a sa takie ze maja mega dokuczliwe, wszystko zalezy od naszego organizmu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 16:52
MoBo lubi tę wiadomość
-
JOT musi sie udac i co najwazniejsze utrzymac ciąże! zobaczysz!
dziewczynki kazda z Was w koncu zostanie mamą zdrowego bobaska! no
Własnie pije soczek z rozdziewiczonej sokowirówki ze składników o których pisałam, sok pyszny na maxa polecam nie wiem ile tego soku moge wypic dzisiaj ale wyszło 700ml i juz 200 wypiłam chyba moge zostawic na jutro? to dzidzia moja ma dzisiaj multum witaminekWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 22:11
MoBo, milka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJot oby w koncu jakis lekarz sie zastanowil nad tym i dobrze pokierował.
She wolf mam nadzieje ze Cie zaleje po tym siemieniu, na mnie to nie działało.
Maragret tak apap mozna brac.
I dziewczyny MoBo i Margaret przebadajcie sie-badania 1 trym.Margaret.Se lubi tę wiadomość