X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ta kolejka mnie skusila i zachodzenie parami :)
    Dzieki Wam za wszystkie odpowiedzi, podpowiedzi :)
    Jestescie bardziej zzyte wiec latwiej sie Wam komunikowac, ale mam nadzieje ze i ja sie wkrece:) jakos tak razniej...
    Tempki nigdy mie mierzylam, pokrzywe zaczynam pic bo stoi w domu i czeka...
    She-dzieki za mile slowo i oby sie sprawdzilo:)
    Wam tez zycze zeby szybko poszlo!

MoBo, She Wolf, Margaret.Se, milka1, Jot, polasia lubią tę wiadomość

loret1
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polasia wrote:
    Margaret.Se!
    Gratuluje sokowirówki! Ale sie zacznie! :) ! :) !
    Pamietaj ze soku z buraka nie wolno pic nie odstanego, bo drastycznie obniza cisnienie i moze bolec glowa. Jak dodasz pol czy jednego buraczka do litra soku mieszanego to spoko,ale nie pij samego, najwyzej odstany minimum godzine.
    Mam wyciskarke od niedawna i tez szaleje. Mnie uwiodla marchewka, czasem idzie mi 3 kg dziennie. ;)
    W ciąży nie mozna przesadzać z witaminą a, a 3 kg dziennie to już przesada. Poczytaj o tym.

Margaret - łosoś tylko wędzony na ciepło. Chyba że chodzi Ci o surowego i go sobie ugotujesz czy upieczesz. Wędzonego na zimno nie mozna w ciąży. A taki jest w zdecydowanej większości.

MoBo, Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssooo juz mam leb nabity, ja biore tylko kwas foliowy i ten bromek, zaczne pokrzywe moze ten magnez:)
    I czekam na tem wrzesien zeby zobaczyc co powie mi inny lekarz...

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    W ciąży nie mozna przesadzać z witaminą a, a 3 kg dziennie to już przesada. Poczytaj o tym.

Margaret - łosoś tylko wędzony na ciepło. Chyba że chodzi Ci o surowego i go sobie ugotujesz czy upieczesz. Wędzonego na zimno nie mozna w ciąży. A taki jest w zdecydowanej większości.

Witamina A w postaci retinolu (np watrobka) moze powodowac defekty u plodu, ale w postaci betakarotenu nie ma takich efektow. Oczywiscie wszystko w nadmiarze moze szkodzic ;)

milka1 lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A np badania moga potwierdzic. Kobiety ktore zblizaja sie lub podczas menopauzy maja wiecej estrogenow.

No mialam na mysli wit b6 :P Dzieki za odzpowiedz, w takim razie bede brala tak jak do tej pory :)

A ja nie mam jak tego zbadac, wiec mam nadzieje, ze u mnie wszystko ok :D

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Ja łososia to tylko smazonego albo pieczonego, wiem ze surowego nie mozna ale sledzie wiem ze mozna i znowu kupiłam w rybnym obok, pychotka miód malinka jaki pyszny :) pani powiedziała ze sami robia zalewe do sledzi raz w tygodniu i mniej soli daja do nich :) to maja klientke :) kupiłam tez na spróbowanie sledzia w pomidorach i miodzie pycha :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz pozwolił brac magnez z wit B do tego kazał mi kupić Femibion i od dzisiaj juz zaczełam brac. Nie pytałam sie o apap ale wiem ze nie szkodzi, raz czy dwa razy głowa mnie bolała ale wytrzymałam bez tabletki :) troche noc nieprzespana ale co tam, wszystko dla zzdrowia mojej kruszynki :)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko jaki tu ruch się zrobił :D :D
    Ja wstałam po nocy, łeb napie..sza :(, francy brak a jutro wizyta O.o

Eltasz
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret pamiętaj żeby bromergon brać na noc. Po pierwsze prześpisz skutki uboczne , a po drugie jak mi to dr powiedział bromek "potrzebuje snu "aby zbić prolaktyne

MoBo lubi tę wiadomość

Eltasz
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Witamina A w postaci retinolu (np watrobka) moze powodowac defekty u plodu, ale w postaci betakarotenu nie ma takich efektow. Oczywiscie wszystko w nadmiarze moze szkodzic ;)
    Ale betakaroten w takich ilościach o jakich pisza polasia moze za bardzo obciążać wątrobę (a ta w ciąży jest wystarczająco obciążona). Nie mówiąc o nienaturalnym żółto-pomarańczowym kolorze skóry.
    Lekarze zalecają 400g produktu/ 250 ml soku tygodniowo (!). Ale myślę, że dwie, trzy szklanki wtygodniu można spokojnie wypić.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    She Wolf, doły są wpisane w długie starania. Dobrze, że jest takie miejsce jak tu gdzie można wylać swoje żale, i wiesz że spotkasz się z całkowitym zrozumieniem.
    Ja mam chyba większość koleżanek, która musiała się oprzeć o pomoc medyczną głównie z uwagi na problemy hormonalne, brak okresu...itd. Ale jak już im się udało zajść, to ciąże przebiegały bezproblemowo. U mnie natomiast wszystkie wyniki niemal wzorowe, mam za sobą dwa poronienia i dalej dupa. A co smutne, jak mi się kolejny raz uda, to wiem że strach będzie mnie paraliżował całą ciąże...i nie będę miała odwagi się z niej cieszyć :(

Loret1 witamy :)

MoBo - cudna beta :) czekamy z niecierpliwością na kolejne !:)

Jot czy lekarze moga cos zrobic z tymi poronieniami?
    Jaki jest medyczny sposob zeby zapobiec poronieniu? srodki rozkurczowe? dodac progesteron? czy cos jeszcze?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jot czy lekarze moga cos zrobic z tymi poronieniami?
    Jaki jest medyczny sposob zeby zapobiec poronieniu? srodki rozkurczowe? dodac progesteron? czy cos jeszcze?
    Progesteron plus heparyna i acard. Zestaw startowy przy diagnozie poronienia nawykowe.
    Mojej szwagierce clexane odstawili w 16 tygodniu. Ja mam na razie cały czas. Ale czego się nie robi, zeby tylko dziecko rosło :-)

Edit: ja bym jeszcze męża przebadała i nawet przy dobrych wynikach podrasowała witaminami. Jakość nasienia ma duży wpływ na rozwój ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:22

MoBo lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Eltasz, wiem wlasnie ze na noc ale nie wiem czy mi cos zbija bo ostatnio to tylko bym plakala;)

Ogolnie sie jakas wycofana zrobilam:(
    Ale Wy jestescie obeznane!

loret1
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, za tydzień mam wizytę u lekarza, idę ze wszystkimi moimi wynikami badań (a jest ich sporo), zobaczymy jaki będzie miał pomysł na mnie. Ja myślę, że nie są to poronienia przypadkowe, dwie ciąże zatrzymały się dokładnie w tym samym momencie, poziom bety miałam niemal identyczny a maluch miał tą samą wielkość :(

Z drugiej strony, to nie jest miejsce na takie historie...

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot powodzenia!
    Oby udalo sie poznac przyczyne i szybko ja zlikwidowac :)

Serio, nie spodziewalam sie ze na drodze do poczecia moze byc tyle przeszkod...
    Najgorsze jest to, ze wydaje sie ze wszystko gra a jednak cos nie gra...
    I ten czas jak tykajaca bomba :(

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, a robilas jakies badania? Bo dwa lata staran to juz sporo ...

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko szkodzi w nadmiarze. Watrobke mozna jesc ale mało, a nie codziennie. Z witamina A tak samo -teraz w wiekszosci witamin dla kobiet w ciazy jest zamiast A beatakaroten. Co do ryb to faktycznie surowizna zabroniona.

MoBo co do objawów to ja polecam Ci strone https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy tam sobie wpisujesz jaki masz tydzien i jakie powinny byc wymiary pecherzyka i zarodka, duzo ciekawych informacji. Co do bolów brzucha mnie pobolewa do tej pory, to normalne, na parenting przeczytalam ze 95% kobiet ma bole brzucha w ciazy, poza tym nie moge teraz tego znalezc ale kiedys ogladałam animacje jak zmienia sie w srodku ciało kobiety to wszystkie narzady sie sciskaja, dlatego np. jest zgaga w ciazy bo przełyk sie skraca. Stad te bole, oczywiscie nie wszystkie kobiety maja takie same objawy, sa kobiety ze ich nie maja, sa takie ze maja srednie, a sa takie ze maja mega dokuczliwe, wszystko zalezy od naszego organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 16:52

MoBo lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JOT musi sie udac i co najwazniejsze utrzymac ciąże! zobaczysz!
    dziewczynki kazda z Was w koncu zostanie mamą zdrowego bobaska! :) no :D

Własnie pije soczek z rozdziewiczonej sokowirówki ze składników o których pisałam, sok pyszny na maxa :D polecam :) nie wiem ile tego soku moge wypic dzisiaj ale wyszło 700ml i juz 200 wypiłam :) chyba moge zostawic na jutro? to dzidzia moja ma dzisiaj multum witaminek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 22:11

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot to ja mam nadzieje, ze lekarz w tej stercie badan cos znajdzie <3

A z kim se masz pogadac jak nie z nami?!

sadbuttrue, milka1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot oby w koncu jakis lekarz sie zastanowil nad tym i dobrze pokierował.

She wolf mam nadzieje ze Cie zaleje po tym siemieniu, na mnie to nie działało.

Maragret tak apap mozna brac.

I dziewczyny MoBo i Margaret przebadajcie sie-badania 1 trym.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ