X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie,

mimo wszystko takie bóle zwłaszcza silne należy zgłaszać do lekarza. Nospa owszem, magnez też jak najbardziej ale ponownie - wszystkie leki konsultuj z lekarzem.
    Ostatnio na szybko polecialam do gina innego, bo duphaston mi się skończył, pokazałam wyniki badań i mówi, żebym sobie urosept wzięła na mocz. Za 3 dni miałam u swojej wizytę, i pytam, czy brać - ona, że nie, że najpierw zrobimy posiew i zobaczymy, czy faktycznie coś się dzieje, bo oprócz jednego parametru wszystko jest dobrze. I co? I nic się nie dzieje i tylko bym się faszerowała niepotrzebnie.

Nie wszystkie bóle są bezpieczne. Ja po moich plamieniach mam lecieć na pogotowie natychmiast jeżeli dostanę bóli tzw miesiączkowych, nawet bez krwawienia.

Pamiętaj jedno - każda ciąża jest inna, każda jest traktowana inaczej, i wszystko zależy od wyników badań, ogólnego samopoczucia, wieku i wielu innych czynników.
    Jeżeli bóle będą naprawdę silne, zgłoś lekarzowi, po co masz ryzykować.

A potem to już wszystko boli - nie nawet za przeproszeniem dupa boli, tak mi się wszystko rozrasta. Kropek uciska na żołądek i cały czas mi się odbija.

aszka, MoBo, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka bo własnie powinien byc posiew + mocz. Ja od poczatku robie posiewy + mocz. Moze byc mocz dobry a w posiewie bakteria. Albo inaczej moga byc leukocyty w moczu a posiew dobry, ale to wtedy i tak powinni cos dac bo wychodzi ze idzie nadkazenie um. Przynajmniej na oddzialach pozlozniczych tak robia, poniewaz to ze sie nie ma objawów nie oznacza ze nie ma ZUM, jest cos takiego jak bakteriomocz bezobjawowy.

A że pozniej tyłek boli to niestety :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:16

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Maggie,

mimo wszystko takie bóle zwłaszcza silne należy zgłaszać do lekarza. Nospa owszem, magnez też jak najbardziej ale ponownie - wszystkie leki konsultuj z lekarzem.
    Ostatnio na szybko polecialam do gina innego, bo duphaston mi się skończył, pokazałam wyniki badań i mówi, żebym sobie urosept wzięła na mocz. Za 3 dni miałam u swojej wizytę, i pytam, czy brać - ona, że nie, że najpierw zrobimy posiew i zobaczymy, czy faktycznie coś się dzieje, bo oprócz jednego parametru wszystko jest dobrze. I co? I nic się nie dzieje i tylko bym się faszerowała niepotrzebnie.

Nie wszystkie bóle są bezpieczne. Ja po moich plamieniach mam lecieć na pogotowie natychmiast jeżeli dostanę bóli tzw miesiączkowych, nawet bez krwawienia.

Pamiętaj jedno - każda ciąża jest inna, każda jest traktowana inaczej, i wszystko zależy od wyników badań, ogólnego samopoczucia, wieku i wielu innych czynników.
    Jeżeli bóle będą naprawdę silne, zgłoś lekarzowi, po co masz ryzykować.

A potem to już wszystko boli - nie nawet za przeproszeniem dupa boli, tak mi się wszystko rozrasta. Kropek uciska na żołądek i cały czas mi się odbija.

Kochana ja mam slabe te bole no ale bywaja ale juz sie uspokoilam. Oczywiscie ze we wtorek poinformuje lekarza o nich.Na szczescie zadnych plamien nie mam, zaobserwowalam tylko kilka glutkow bezowych calych w luteinie :) Cos zle sie w nocy a dzisiaj juz pol nocy nie przespalam i nie wiem czemu. Dobrze ze mam wolne i dzisiaj nic mi sie nie chce nawet wstac z lozka. Moze przed wizyta mam stresa czy wszystko ok sama nie wiem. Obudze sie w nocy i zaczynam myslec no i automatycznie nie moge wtedy zasnac.

milka1 lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie piersi 'troszke' bola :) jupiiii moze faktycznie jestem w ciazy :P

Ej a jakie suplementa bierzecie?

Mi lekarz kazal tylko kwas foliowy i magnez do kolejnej wizyty ale zastanawiam sie czy cos nie dodac.
    Moze jakies potajemne specyfiki znacie :P

milka1 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

Mi lekarz kazal tylko kwas foliowy i magnez do kolejnej wizyty ale zastanawiam sie czy cos nie dodac.

Ja biore zestaw witamin do 12tygodnia ciązy Femibion 1. No to na bank jestes w ciazy hehehe ja sie juz dotknąc nie moge tak nawalaja mnie piersi :(

MoBo lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj to chyba siedzicie na sloncu gdzies bo ciszaaaaa :P

Margaret.Se lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

Na początku brałam tylko kwas, zapytał jak jem, co jem i na razie dostarczać witamin w dobrze zbilansowanych posiłkach, teraz lekarz dopiero niecały miesiąc temu "przepisał" mi prenatal duo.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*

Ja sie dzis znowu cos slabo czuje. Wczoraj przed snem strasznie mnie bolal zoladek i czulam jakby mi cos utknelo w przelyku, do tego ciagle ten ucisk a klatce, a rano zaczelo mnie gardlo pobolewac. Oby sie choroba jakas nie rozwinela :(

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Femibion 2 bo nie ma witaminy A. Do tego magnez i to wszystko :)

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Ja sie dzis znowu cos slabo czuje. Wczoraj przed snem strasznie mnie bolal zoladek i czulam jakby mi cos utknelo w przelyku, do tego ciagle ten ucisk a klatce, a rano zaczelo mnie gardlo pobolewac. Oby sie choroba jakas nie rozwinela :(
    moze jakies przeziebienie? Idz do lekarza niech zbada pluca, a pozniej pod kolderke :)

She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Odganiac! Moze warto isc do lekarza?

She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to biore kwas i magnez. Zobaczymy co da na kolejnej wizycie :)

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sie juz nie dostane. Zobaczymy jak jutro bedzie i najwyzej sie przejde.
    Ale tu dzis cicho :P

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She martwie sie kochana o Ciebie :( <3 obejrzyj sobie jakis film moze ulubiony na poprawe nastroju i nafaszeruj sie rutinoscorbin i vit c i na polopiryne jak masz to przejdzie dziadostwo :)

Przesadziłam z zakupammi i ledwo doszłam
    Ja pod koniec wrzesnia tez zaczynam brac Femibion 2 :)
    Cicho jest bo ja mam wolne od roboty heheh jak jestem w pracy to nie nadązam czytac co piszecie :P

MoBo sama nie bierz niech lekarz zdecyduje co i kiedy masz brac :)

She Wolf, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No dzisiaj to chyba siedzicie na sloncu gdzies bo ciszaaaaa :P

o widzisz jeszcze na siedząco na słońcu i po cichu, dzięki za pomysł;) no to lece bo zaraz mi słońce zajdzie:D

She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

A nie bierzesz cos co moze to powodowac?
    Np gula w gardle mialam po niepokalanku. Natomiast cisniecia w klatce mialam po podwojnej dawce progesteronu (lekarz kazal natychmiast odstawic).
    Przeczytaj na ulotkach o nieporzadanych skutkach - moze ktoros bedzie wymieniac.

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    She martwie sie kochana o Ciebie :( <3 obejrzyj sobie jakis film moze ulubiony na poprawe nastroju i nafaszeruj sie rutinoscorbin i vit c i na polopiryne jak masz to przejdzie dziadostwo :)

Przesadziłam z zakupammi i ledwo doszłam
    Ja pod koniec wrzesnia tez zaczynam brac Femibion 2 :)
    Cicho jest bo ja mam wolne od roboty heheh jak jestem w pracy to nie nadązam czytac co piszecie :P

Kochana nie martw sie, jakos przezyje. Wlasnie wycisnelam sobie szklanke soku z pomaranczy, bo to pewnie lepsze niz sztuczne witaminy :P

A co ja Ci mowilam o zakupach? Chyba chcesz dostac zjebke? Nie moze maz ich zrobic?

Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    o widzisz jeszcze na siedząco na słońcu i po cichu, dzięki za pomysł;) no to lece bo zaraz mi słońce zajdzie:D

Dzisiaj juz po ptokach :P opalenizny juz z tego nie bedzie.

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A nie bierzesz cos co moze to powodowac?
    Np gula w gardle mialam po niepokalanku. Natomiast cisniecia w klatce mialam po podwojnej dawce progesteronu (lekarz kazal natychmiast odstawic).
    Przeczytaj na ulotkach o nieporzadanych skutkach - moze ktoros bedzie wymieniac.

Moze i masz racje. Biore to co mam pod wykresem zaznaczone. Zaraz poczytam. Tylko, ze nie zaczelam ostatnio brac nic dodatkowo oprocz macy. Reszte biore juz jakis czas, przynajmniej od poczatku cyklu.

MoBo lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kochana nie martw sie, jakos przezyje. Wlasnie wycisnelam sobie szklanke soku z pomaranczy, bo to pewnie lepsze niz sztuczne witaminy :P

A co ja Ci mowilam o zakupach? Chyba chcesz dostac zjebke? Nie moze maz ich zrobic?

Osz dajcie spokoj, ja wczoraj po robocie wyszorowalam wszystkie okna w domu :P

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ