35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf wrote:Ach tak, to dobrze, bo tu moze byc problem z owulacja. Oczywiscie trzymma kciuki zeby tak nie bylo :*
dzieki za kciuki, ale tak ze 3 cykle na luzie wszystko traktuje martwic sie zaczne jak juz wszystkie wyniki będąStorczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
She Wolf wrote:Ja ostatnio czytalam to co juz mi kiedys Mobo wbijala do glowy, zeby nie jesc zimnych potraw, a szczegolnie po owulacji. W tym cyklu bede chodzila z termoforem przyklejonym do brzucha i bede pila rozgrzewajace napoje i jadla same cieple posilki
Ale mi sie dzis nudzi
She tylko termoforu na brzuch nie można po owulacji.
I znów z mojej ksiazki, jak rozpoznać czy potrzebne jest rozgrzewanie termoforem dolnej części ciała, przyłożyć rękę poniżej pępka i jeżeli jest zimno to trzeba, jeżeli tej samej temp co reszta ciało to znaczy, że macica jest ogrzana.
Ogrzewanie robi się po między @ a owulka.
Później se można nogi ogrzewać jak zimne
Ogrzewanie jedzeniem jak najbardziej w fazie lutelnejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 18:57
She Wolf, evus, Dani, pierwiastka, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Znalazlam fajny tekst. Zaczynam wierzyc w IUI
http://www.dailymail.co.uk/health/article-3176541/The-cut-price-fertility-boost-childless-couples-not-told-IUI-versus-IVF-comes-profit-margins-say-doctors.htmlevus, She Wolf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ylya - tez mysle ze to dobry ruch, sprobowac HSG gdzies indziej, poza szpitalem. W kazdym razie nastepnym razem napewno sie uda. Jak ci wykryli drozdzaka, to zaaplikuj sobie po okresie dopochwowo prewencyjnie anty-drozdzakowe tabletki na jeden lub dwa dni, w cyklu badania. Tez sciskam i czekamy az dołączysz do ekipy czekających na/robiących IUI
She Wolf - ale mnie rozbawilas tą wizją chodzenia z termoforem przy brzuchu dwa tygodnie, hahaha))) Boskie! W kazdym razie dzieki za info ze powinno sie maciczke ogrzewać cieplymi posilkami w drugiej fazie cyklu - nigdy o tym dotad nie slyszalam. Bede stosować
evus, She Wolf, Ylya lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
aszka wrote:w temacie IUI na forum zrobilam % i wyszlo tak jak mowia ogolne staty ze na cykl wypada 8%-25%.
She Wolf, Storczyk31 lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Mobo dzieki za dzielenie sie wiedza z Twoich madrych ksiazek :*
Aszka wiem ze na watku IUI sa slabe wyniki, ale wydaje mi sie ze lekarze w klinikach maja troche szersze pole do badan. Po prostu jak czytam watek iui to sie zalamuje, a przed rozpoczeciem procedury potrzebuje takich pozytywnych informacji jak w linku ktory wkleilam.
Tutaj niektore kliniki udostepniaja wyniki iui i ivf i nie powiem, niektore sa bardzo pozytywne
Dani widzisz czego sie czlowiek czasem ciekawego dowie w internetach. A to akurat dzieki MoboStorczyk31, evus, MoBo, Dani, aszka lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyDani wrote:Aszka czemu taka rozbieznosc wyniku - 8-25? To bardziej osiem czy bardziej 25?
U mnie np bylo niby 100% skutecznosci ale w porownaniu z innymi dziewczynami w tym m-cu co sie udało wyszlo nam po 25% czyli prawie jak invitro
Wg mnie to zalezy od wielu czynników, m.in od badan. Czytalam kiedys artykuł takiego ginekologa polskiego ktory sie wypowiada ogolnie dosc czesto w mediach nazywa sie Południewski i on stwierdzil jednoznacznie ze duzo par ktore podchodzi do IUI ma niekoniecznie dobre wyniki, np. dosc mnocno obnizone parametry nasienia. Poza tym jak i na watku invitro -dziewczyny podchodzily do IUI sie nie udało, pochodza do invitro sie nie udaje, gdzie jest przyczyna? Ano roznie bywa, czasami w genetyce, czasami w immunologii, czasami w samym nasieniu, sa bakterie a czasami sa rozne choroby, zespoły chorobowe, endometrioza ktore utrudniaja zajscie w ciaze. Trzeba to wszystko dopasowac do danej pary. Z kolei sa pary ktore calkiem naturalnie sie staraja i zachodza...z takimi wynikami, cialo ludzie jest zupelnie nieprzewidywalne i gdyby lekarz umial okreslic w 100% w czym tkwi przyczyna to pewnie byłby bilionerem.
She wolf, a mnie po statach watek IUI wrecz zaskoczyl, wiekszosc ma 25%, 26%, 33% a to jak invitro skutecznosc. Polskie kliniki nie prowadza statystk IUI, jak napisalam do MZ o udostepnienie to tylko przeslali mi wyniki % invitro z klinik. A co do klinik to niby podaja do rankingów staty, ale szczerze to ani wierze w te dane z IUI do rankingu ani dane z invitro z MZ, bo papier wszystko przyjmiea klinika i tak napisze co zechce. Nie wiem jak poza Pl, tutaj nie ma jak tego monitorowac. Np mi lekarz w Invikcie mowil ze inseminacja to tylko 8 %, a klinika do stat w rankingu podala -juz teraz nie pamietam ile ale o wiele wiecej %, to co on pracuje w klinice i nie wie jakie maja staty
Ogolne staty wg polskiego towarzystwa gin. np podaja ze 3/4 IUI ma ok. 25% szans.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:55
Dani, Storczyk31, evus, MoBo lubią tę wiadomość
-
Aszka widzialam ze ty mega aktywna w wątku IUI. Ty rozumiem juz mialas IUI? Ile podejsc?
Storczyk31 lubi tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
She Wolf wrote:Ylya, a dlaczego spisujesz go na straty? Przeciez mozecie sie nadal starac naturalnie
a, bo widzisz, wiedząc, że będzie HSG potwierdziłam służbowy wyjazd za granicę, który niestety przypada dokładnie w okolicach owulki. Żeby mnie nie korciło się starać po tym rentgenie. Teraz już muszę lecieć, a M nie może lecieć ze mną no i ze starań nici... No chyba, że stanie się cud i owulka poczeka, jak wrócęevus lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
A u mnie pogoda taka sama jak latem czyli chlodno ale nie zimno
Wrocilam od lekarza. Jedyne co udalo mi sie zalatwic w sprawie mojej tarczycy to wyslanie moich wynikow do endokrynologa. Wiec musze czekac co powie i czy zrobia mi USG. Pokaze jeszcze te wyniki w klinice w czwartek, moze oni cos zaleca.
Ylya o cholera, to zycze zeby owulka wypadla wtedy kiedy bedziesz mogla
Eltasz, a co u Ciebie? Nic sie nie odzywasz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:43
MoBo, Eltasz, evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyDani wrote:Aszka widzialam ze ty mega aktywna w wątku IUI. Ty rozumiem juz mialas IUI? Ile podejsc?
i niech tak zostanie. W temacie IUI wrzesien wypada miernie. Duzo dziewczyn odeszło by sprobowac invitro i poki co na pazdziernik kibicujemy jednej tam dziewczynie bo inne sie nie zgłosiły. Moze akurat sie uda
-oby
Szczerze to jak ja mialam podchodzic do IUI mi kilka dziewczyn powiedzialo ze na pewno sie nie uda, i nawet juz mialam odkladac na invitro a sie udalo...byłam w szoku bo tempki mialam na poziomie 36.50 wg wykresu. Pierwszy lekarz z innej kliniki tez powiedział ze sie nie uda bo jestem za stara na IUI
a tu niespodzianka...W Pl podobno program invitro ma byc przedłużony do 2019 roku-dobra wiadomosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:56
MoBo, Eltasz, evus, She Wolf, Ylya, Dani lubią tę wiadomość
-
She u mnie nic szczególnego, wykres istnie ciazowy
ale wiem że nic z tego nie będzie. Czekam na wizytę w pierwszych dniach cyklu, co mi lekarz teraz powie.
Małż nie zgadza się na in vitro i tyle....
Termin laparoskopii mam na koniec lutego i może wtedy coś ruszy do przodu. CZekam czekam czekam....
Z nudów stwierdziłam że czas poszukać sobie jakiegoś nowego zajęcia, kończe kolejny kurs, złożyłam cv do paru przychodni , może znajdę jakąś dodatkową pracę
A na 40-stkę planujemy wyjazd do Paryża :]evus, She Wolf, Storczyk31, aszka, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Aszka, ludzie to sie w glowe niech stukna takie glupoty wygadywac. Jaka Ty za stara do iui? Poki sa jajka to jest sansa
Eltasz a jaki macie w takim razie plan na kolejne cykle?
Dlaczego maz sie nie chce zgodzic na IVF? Przeciez dla niego to to samo co iui, a dla Ciebie moze jedyna szansaTo troche egoistyczne z jego strony
Moj na szczescie zgodzi sie na wszystko, nawet na dawce nasienia.evus, Storczyk31, aszka, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:Aszka, czy na program iui są ograniczenia wiekowe?
Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEltasz moze sie uda naturalnie!! i bedzie niespodzianka
a moze ruszy po laparo, w razie czego masz jeszcze czas aby przekonac meza
Trzymaj sie i nie poddawaj, po laparo tez wielu dziewczynom sie udaje.
evus, Eltasz, MoBo, She Wolf, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny