35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Saramago wrote:Ha Za VoodoVałam
teraz to zajdę, łoch!
no więc plan głupi jak nie wiem co, ale co tam.. więc kminiłam, kminiłam i wykminiłam... Muszę skombinować AMH (w sensie musi mi podskoczyć z 0,65 na 0,70) to warunek do programu.
Żre witaminę D3 (choć lekarz zaprzecza, że to pomaga) Ale jak wiadomo my są mądrzejsze od lekarzy więc, więc żre.
No to skoro teoretycznie D3 podnosi AMH, a teraz mamy zimę i słońca nie ma, to pomyślałam: pojdę na solarium przed badaniem AMH.
TADAM!
Zacnie, co?
Z A J E B I A S Z C Z E !!!pierwiastka, MoBo, padington lubią tę wiadomość
-
UFF Moko!!! Ale mi ulżyło, bo tak się zestresowałam brakiem reakcji, że prawie pod biurko weszłam ze wstydu
No ale co... no czytałam, że żeby podnieść sobie D3 trzeba iść na solarkę.
MoBo, Storczyk31, padington, Moko lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Storczyk31 wrote:Chwila, chwila, żeby nie było, że się z Tobą nie cieszę, Saramago, ale ... czy AMH to nie sprawa wrodzona
?
Czy chodzi o podkręcenie jajek?
Choć ... dzięki słońcu wszystkiego przybywa, to żem nie wiem
Ja już nic nie wiem. pewnie że rodzimy się z określoną ilość jajc... ale ponoć troszkę można podkręcić wynik AMH tylko na papierze. w rzeczywistości jest jakie jest... przynajmniej gdzieś jakaś forumowiczka o tym pisała
a poza tym taki artykuł znalazłam: http://artnewsletter.pl/artykuly/5/3.phpStorczyk31, MoBo, padington lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Wit D to bardzo wazna witamina, napewno Ci pomoze a nie zaszkodi
A solarium czyli sztuczne slonce naprawde wyposaza w wit D? To ciekawe. W kroplach tez mozna brac.
MoBo lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Wit D to bardzo wazna witamina, napewno Ci pomoze a nie zaszkodi
A solarium czyli sztuczne slonce naprawde wyposaza w wit D? To ciekawe. W kroplach tez mozna brac.
Ponoć coś tam podnosi.
http://www.naturalna-medycyna.com.pl/witamina-d-wszystko-co-powinienes-wiedziec-witamina-d3.htmlStorczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:UFF Moko!!! Ale mi ulżyło, bo tak się zestresowałam brakiem reakcji, że prawie pod biurko weszłam ze wstydu
No ale co... no czytałam, że żeby podnieść sobie D3 trzeba iść na solarkę.
Tfu, początku wiosnyMoBo, padington lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Dzien dobry a u mnie nie dobry ...
pierwsze to plamienia sa wiec @ zawita najpozniej jutro ... ale to chyba nic z tego najgorszego bo sa gorsze wiadomości ...
mąż dzis poszedł do szpitala z podejrzeniem stwardnienia SM
mieliśmy robić badania u mnie a tu po cichu wkradły sie problemy które przywaliły mnie na samo dno ... a na wyjscie jest brak siłyz tym sie NIE liczyliśmy to sie wkradło jak profesjonalny złodziej ....
ale ciesze sie ze u Was jest wesoło i bede napewno poczytywać Was i mocno trzymać kciuki za kazdą z osobna jak i wszystkie razemsciskam i buziaki zostawiam
-
Saramago witamina D dobry pomysł, solarium mniej mi się podoba. Zamiast solarium bym radziła dołożyć DHEA.
Storczyk31 lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Jastin76 przykra sprawa. Trzymam kciuki, żeby na podejrzeniach się skończyło, żeby okazały się mylne.
Jastin76 lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Storczyku kochany, u mnie jak zwykle dupa blada (biala
)
A Ty dzis nie testowalas?
Saramago ale zes wykombinowalahaha!
Jastin tule mocno :*
Oby to bylo tylko podejrzenie
Wbijam szpile w nasza laleczke Voooodoooo
Usciski dla Was Kochane :*
Ja dalej siedze w ksiazkach, ale czytam Was jak tylko moge
MoBo, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Jastin, o jej
wiesz ja mam tyko nadzieje, ze te podejrzenia to som z d... wziete.
Ale ty siem tu z nami bron boziu nie zegnaj, bo z kims trza miec pogadac tak?
Z wlasnego doswiadczenia Ci powiem, nie rezygnujcie ze staran. Moj partner tez choruje, tez leczenie wydaje sie beznadziejne i to jest taki nasz bodziec do tego zeby sie nie poddawac!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:50
Jot, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Saramago a wiesz, mnie sie zaSZlo w cyklu kiedy se poszlam na solarke dwa razy bo szlismy na wesele i bylam biala jak sciana. Wiec moze cos w tym jest.
Ogolnie bylam jakis 10 razy w swoim zyciu.
Phyllis, She Wolf, Dani, padington lubią tę wiadomość
-
Hej
She, fajnie, że jesteś, szkoda, że bez dobrych wieści - ale czy naprawdę wszystko stracone? Dobrze pamietam, że Ty przyjmujesz Acard? Bierzesz prze cały czas czy robisz przerwę na @?
Jastin, przykre wieści, ale dopóki nie ma diagnozy, to nie załamujcie się - temat jest mi bliski, ponieważ przerabiała go miesiąc temu moja koleżanka z pracy - też miała podejrzenie SM, ale przeszła dokładne badania, które nie potwierdziły choroby. Tak więc głowa do góry
She Wolf, Dani, MoBo, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Phyllis wrote:Hej
She, fajnie, że jesteś, szkoda, że bez dobrych wieści - ale czy naprawdę wszystko stracone? Dobrze pamietam, że Ty przyjmujesz Acard? Bierzesz prze cały czas czy robisz przerwę na @?
Mysle ze tak. Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja. Cycki mnie przestaly bolec i oklaply a dla mnie to juz znak ze menda nadchodzi
Tak, biore Acard przez caly cykl. Tak mi kiedys zlecil gin po poronieniu, teraz potwierdzil to polski gin w UK jak i angielki gin, wiec biore
Nie robie raczej przerw na @. Nie zauwazylam zebym miala mocniejsze krwawienia.
A Ty tez go bierzesz?
Phyllis, MoBo lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Mysle ze tak. Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja. Cycki mnie przestaly bolec i oklaply a dla mnie to juz znak ze menda nadchodzi
Tak, biore Acard przez caly cykl. Tak mi kiedys zlecil gin po poronieniu, teraz potwierdzil to polski gin w UK jak i angielki gin, wiec biore
Nie robie raczej przerw na @. Nie zauwazylam zebym miala mocniejsze krwawienia.
A Ty tez go bierzesz?
Tak, również biorę, też mi gin zalecił po poronieniu, a jak sie okazało, że mam przeciwciała ANA to tym bardziej kazał brać. I brałam przez dwa cykle w ubiegłym roku, ale odstawiłam, bo zaczęły mi się plamienia przed @, no i jedną @ miałam bardzo długą. Ale teraz znów wróciłam do niego - skoro nawet reumatolożka zalecała.
Jakie masz teraz plany, podchodzisz do kolejnego IUI?
She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość
-
Lore Kochana, chcialabym zeby czary mary zadzialaly
Ale mysle ze bede czekala na czary w kolejnym cyklu
Phyllis, a robilas jeszcze inne badania na rozne przeciwciala itp? Jak u Ciebie z tarczyca?
Powiem Ci ze ja kiedys mialam okropne plamienia, ale okazalo sie ze to byla po prostu szyjka. Dopiero po drugim zabiegu mi sie poprawilo
Moj plan to cykl na Clo (Dani :*). Za tydzien mam spotkanie z moja ginekolozka w sprawie laparoskopii, ale nie wiem kiedy mi ja zrobia. Dopiero wtedy kolejna IUI. Musze miec jeszcze dwie, zanim skieruja mniena IVF, wiec musze sie uzbroic w cierpliwoasc i czekac co los przyniesieDani, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
She, właśnie reumatolożka dała mi skierowanie na badania tarczycy, aby sprawdzić, czy nie mam Hashimoto - będę robiła w najbliższym czasie.
Mój gin proponował mi stymulację i daję sobie jeszcze kilka miesięcy i może się zdecyduję. Ale wcześniej chyba hsg, którego nie miałam...MoBo, She Wolf, Storczyk31 lubią tę wiadomość