35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko Ovu Friend nie ma serca...wpisalam na wykres plamienie (bo na razie to plamienie a nie @ jednak) i bol miesiaczkowy i bol glowy, i OF mi dodal po dwa punkty do ogolnej sumy punktow skladajacych sie na "pozytywny test" czyli w sumie 6 punktow dzisiaj dostalam......Booze...Tak czlowieka torturowac, nieladnie. Przeciez tempka mi tez spadla dzisiaj na leb na szyje...Tego OF nie bierze pod uwage? No ja wiem ze to tylko automat komputerowy ale jednak....Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani ja tez tu mocno oplakuje
i tule Cie bardzo mocno
Ciekawa jestem jak Ci lekarz wytlumaczy skrocona faze lutealna, bo moj nie mial na to odpowiedzi (tak mialam przy clo) i ano wiecej pecherzykow wcale nie oznacza lepszej fazy lutealnej.Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Storczyku może wybierz się do gina do kliniki, oni tam jednak zupełnie inaczej są nastawieni do pacjentów, przynajmniej ja mam takie odczucia.
Nie rozumiem dlaczego Ci lekarze są czasami tacy nieludzcy, brak im empatii, a ty się kochana postaraj wyrzucić z głowy te jego słowa.Storczyk31, Jastin76, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
-
Storczyku ten lekarz to czysty OSZOŁOM nosz k ... inaczej nazwać się go nie da ..samej mi się nóż w kieszeni otworzył jak przeczytałam 2 % ... mam dokładnie takie same szanse tyle ze nie odważył żaden z "nich" mi tego powiedzieć
Ale chyba bym nie wytrzymała i opowiedziała mu swoją historię może by mu pyska utarło ze nie wszyscy mają kolorowo w życiu... plany planami a życie robi swojepadington, Margaret.Se, Kazia, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Powiem Wam, dziewczynki, że taką złość czuję w sobie. Nie wiem czy to nie bardziej z bezsilności.
Tak mi dziwnie po tej wizycie wczorajszej
Bo przecież nie po to się idzie do lekarza, żeby usłyszeć, jakieś dołujące statystyki, tylko chce się, żeby lekarz potraktował profesjonalnie, indywidualnie.
Gdzie jest k**** napisane, że akurat na mnie przypada jakieś 2 %!
Pytam? Czy na kogokolwiek . Przecież nawet nie widział moich wyników AMH.
przeciez nie tak sie zaczyna leczenie
Skoro wszyscy wiedzą i od dawna na prawo i lewo mówi się o wpływie pozytywnego nastawienia do leczenia to dlaczego to nie działa w praktyce?
Już nie pierwszy raz się z tym spotykam, że lekarz nieproszony wygładza swoje opinie czasem bardzo krzywdzące, jak te, że w późnym wielu to juz tylko chore dzieci sie rodzi.
Nie mowię ze ten wczorajszy lekarz nie ma racji, być może ma, tylko dlaczego tak zaczął ze mną tą rozmowę, po co? Żeby zniechęcić? Żeby ostrzec?
Wiedząc co wie, powinien zrobić wszystko co jest w stanie, żeby pomoc i tyle
Może myśli sobie, jak większość ludzi, że w naszym wieku to już fanaberia.
Można było wcześniej o tym pomysleć
Ale, jak dobrze zauważyła She, nie zawsze tak się w życiu ułożyło. To co? Mamy juz nic nie robić ? Bo 2%?
Ciagle w tradycyjnej medycynie odrywa sie psyche od soma. Jakby ta pierwsza nie była w ogóle istotna.
Przecież dla niejednej kobiety usłyszeć takie słowa to jak wyrok, prawda?
W d*** z tym wszystkim !!!
Storczyku, zmien lekarza bo takie podejscie do pacjenta to fakt, potem sie robia te 2% jak człowiek doła załapuje, zamiast myslec pozytywnie ehhh nie mysl o tych procentach i zmien lekarza bo to jełop jak wielu z nich. Jezeli jest 2% tylko to jakim cudem ja 40latka zaszłam dwa razy w przeciągu pół roku???? siem pytam kur.... jakim cudem. Pier.... kocopoły ze az noż sie otwiera.
Kotek musisz pozytywnie zacząc myslec a w tym Ci pomorze lekarz, który ma do tego podejscie z powołania i liczy sie sukces dla niego a nie porazka. Moja lekarka nastawiła mnie pozytywnie i ona mowiła, ze zna mase kobiet po 40-ce co zachodziły w ciaze i rodziły zdrowe dzieci i mam myslec pozytywnie bo musi sie udac i mam nawet o stymulacji nie myslec bo po co jak zaraz zajde, ze na bank mi sie uda jeszcze w tym roku iii sie udałokto wie moze jej podejscie tez mi pomogło, bo bardziej uwierzyłam w siebie ze nie jestem przeciez taka stara, fakt mysli rózne po głowie mi chodziły ale czesto przypominałam sobie jej słowa i jej podejscie do sytuacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:35
Dani, Jastin76, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Tylko, że u Ciebie Dani, przecież nie widać z wykresu problemów z progesteronem. Tempka raz nie rośnie i spada. To już nie wiem
Nie zrozumialam Storczyku. Nie widac problemow z progesteronem? Czy widac?Storczyk31 lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Margaret.Se wrote:Moja lekarka nastawiła mnie pozytywnie i ona mowiła, ze zna mase kobiet po 40-ce co zachodziły w ciaze i rodziły zdrowe dzieci i mam myslec pozytywnie bo musi sie udac i mam nawet o stymulacji nie myslec bo po co jak zaraz zajde, ze na bank mi sie uda jeszcze w tym roku iii sie udało
kto wie moze jej podejscie tez mi pomogło, bo bardziej uwierzyłam w siebie ze nie jestem przeciez taka stara, fakt mysli rózne po głowie mi chodziły ale czesto przypominałam sobie jej słowa i jej podejscie do sytuacji
mnie już zdołowało tylu lekarzy i nawet najważniejsza przyjaciółka, która sama nie ma dzieci, wybrała inne życie
byłam bardzo pozytywnie nastawiona od samego początku i to by tłumaczyło potegę sukcesu, bo wtedy się udałotylko bez dalszego powodzenia
ale jak się od ważnych w życiu osób słyszy po co ci to, przecież kasa, przecież wiek, że przecież jeszcze niedawno temu nie chciałaś i inne rzeczy powyciągane jak karty z rękawa, jakby ludzie wiedzieli co jest dla nas najlepsze ... ech, aż człowiek potem tylko żałuje, że w ogóle komuś się zwierzył ze swoich planów
kiedyś dobrze napisała o tym MoBo, że człowiek uczy się po czasie, że niewarto mowić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 18:47
padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:
ale jak się od ważnych w życiu osób słyszy po co ci to, przecież kasa, przecież wiek, że przecież jeszcze niedawno temu nie chciałaś i inne rzeczy powyciągane jak karty z rękawa, jakby ludzie wiedzieli co jest dla nas najlepsze ... ech, aż człowiek potem tylko żałuje, że w ogóle komuś się zwierzył ze swoich planów
A kto tu mnie umoralniał, że wszystko się uda że musi być dobrze?
Bez słuchania takich głupot wyrzuć to z głowy i piersi do przodu jesteś dzielna i nie straszne ci takie gadanie. Mówiłam wam już wszystkim ze o lekarzach i ich tekstach mogłabym książkę napisać ale po co nauczyłam się to ignorować nie oni mnie stworzyli i nie oni decydują co mi jest pisane a ze wszystkim się godzę ale nie z ich gadaniem. DLATEGO WSZYSTKO SIĘ NAM UDA I BĘDZIE DOBRZE I JA W TO GŁĘBOKO WIERZĘStorczyk31, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
padington wrote:A kto tu mnie umoralniał, że wszystko się uda że musi być dobrze?
Bez słuchania takich głupot wyrzuć to z głowy i piersi do przodu jesteś dzielna i nie straszne ci takie gadanie. Mówiłam wam już wszystkim ze o lekarzach i ich tekstach mogłabym książkę napisać ale po co nauczyłam się to ignorować nie oni mnie stworzyli i nie oni decydują co mi jest pisane a ze wszystkim się godzę ale nie z ich gadaniem. DLATEGO WSZYSTKO SIĘ NAM UDA I BĘDZIE DOBRZE I JA W TO GŁĘBOKO WIERZĘ
dzięki, Małapadington, Margaret.Se, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:Kto wie kiedy wróci Pierwiastka?
Chciałam się jej zapytać, bo obcykana we wszystkim, czy do tego CLO można popijać ziółka na I fazę, ale może jest ktoś kto wie?
Nie ma co sie przejmowac lekarzami, mi powiedział w klinice ze jestem staruszkai tylko in vitro mnie czeka. A ja sie sama zdiagnozowałam, sama przyszłam kiedy uwazałam za stosowne na monit i moge powiedziec ze sukces zawdzieczam sobie. Nie ufam lekarzom, w sumie zadnym i zawsze wole zrobic wg siebie. Tak samo bedac w szpitalu jak mi robili usg i ktg to sobie brałam do reki i czytałam a lekarze wielkie oczy bo oni uwazaja ogolnie ludzi za idiotów i sa przekonani o swojej nieomylnosci, a tak "rozowo" nie jest i naprawde wiele rzeczy i sytuacji potrafia pominac bo uwazaja to za zbedne albo bo "wiedza lepiej" a ukonczenie studiów nie swiadczy o profesjonalizmie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:09
Storczyk31, padington, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
Ja dzis szukalam info o ziolach i lekach na stymulacje i na anglojezycznych stronach byly raczej wypowiedzi zeby nie stosowac ziol i lekow hormonalnych jednoczesnie. Jak chcesz Storczyku, to Ci podesle linka.
Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Ja dzis szukalam info o ziolach i lekach na stymulacje i na anglojezycznych stronach byly raczej wypowiedzi zeby nie stosowac ziol i lekow hormonalnych jednoczesnie. Jak chcesz Storczyku, to Ci podesle linka.
i będę ogr wdzięczna
-
Storczyk31 wrote:chcę
i będę ogr wdzięczna
http://natural-fertility-info.com/interactions-between-fertility-herbs-medications.htmlStorczyk31, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dani jeśli to tylko plamienie, to jeszcze może być różnie... Jeśli @ się nie rozkręciła to może być implantacja... Może trochę późna, ale tak też się czasem zdarza.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Ania1602 wrote:Dani jeśli to tylko plamienie, to jeszcze może być różnie... Jeśli @ się nie rozkręciła to może być implantacja... Może trochę późna, ale tak też się czasem zdarza.
dokładnie o tym samym pomyślałam...
Ania1602, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Dzieki kochane, ale juz sie @ rozkrecila...
Wiec aktualizacja: termin nastepnych II kresek 28 luty. Ja w parze z Toba Storczyku bede.
Smutne ze zadnej z nas sie w styczniu nie udalo. Ale luty, w lutym sie bedzie dzialo, napewno!Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani wrote:Dzieki kochane, ale juz sie @ rozkrecila...
Wiec aktualizacja: termin nastepnych II kresek 28 luty. Ja w parze z Toba Storczyku bede.
Smutne ze zadnej z nas sie w styczniu nie udalo. Ale luty, w lutym sie bedzie dzialo, napewno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:55
Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość