Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Dani Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Ovu Friend nie ma serca...wpisalam na wykres plamienie (bo na razie to plamienie a nie @ jednak) i bol miesiaczkowy i bol glowy, i OF mi dodal po dwa punkty do ogolnej sumy punktow skladajacych sie na "pozytywny test" czyli w sumie 6 punktow dzisiaj dostalam......Booze...Tak czlowieka torturowac, nieladnie. Przeciez tempka mi tez spadla dzisiaj na leb na szyje...Tego OF nie bierze pod uwage? No ja wiem ze to tylko automat komputerowy ale jednak....

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani ja tez tu mocno oplakuje :( i tule Cie bardzo mocno <3 <3 <3

Ciekawa jestem jak Ci lekarz wytlumaczy skrocona faze lutealna, bo moj nie mial na to odpowiedzi (tak mialam przy clo) i ano wiecej pecherzykow wcale nie oznacza lepszej fazy lutealnej.

Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyku może wybierz się do gina do kliniki, oni tam jednak zupełnie inaczej są nastawieni do pacjentów, przynajmniej ja mam takie odczucia.
    Nie rozumiem dlaczego Ci lekarze są czasami tacy nieludzcy, brak im empatii, a ty się kochana postaraj wyrzucić z głowy te jego słowa.

Storczyk31, Jastin76, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyku ten lekarz to czysty OSZOŁOM nosz k ... inaczej nazwać się go nie da ..samej mi się nóż w kieszeni otworzył jak przeczytałam 2 % ... mam dokładnie takie same szanse tyle ze nie odważył żaden z "nich" mi tego powiedzieć :-/
    Ale chyba bym nie wytrzymała i opowiedziała mu swoją historię może by mu pyska utarło ze nie wszyscy mają kolorowo w życiu... plany planami a życie robi swoje :-/ :-\

padington, Margaret.Se, Kazia, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciiiiiii robimy swoje przecież na miesiąc luty byly obietnice ze jest najszczesliwszym od 800 lat :-/

Dani
    Przytyłam mocno ❤❤❤ masz takie PIĘKNE WYKRESY ,NIE rozumiem tego :-/ :-\

Dani, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani i ja się przyłączam, tulę, przesyłam dużo buziaczków. Będzie dobrze tylko musimy w to wierzyć

Dani lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk tyle mam do powiedzenia....

2e466ff3728098d6med.png

Moj lekarz mi np caly czas mowil ze jest wszystko PIEKNIE, wiec mnie to wkurzalo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:26

Jastin76, Margaret.Se, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Powiem Wam, dziewczynki, że taką złość czuję w sobie. Nie wiem czy to nie bardziej z bezsilności.
    Tak mi dziwnie po tej wizycie wczorajszej
    Bo przecież nie po to się idzie do lekarza, żeby usłyszeć, jakieś dołujące statystyki, tylko chce się, żeby lekarz potraktował profesjonalnie, indywidualnie.
    Gdzie jest k**** napisane, że akurat na mnie przypada jakieś 2 %!
    Pytam? Czy na kogokolwiek . Przecież nawet nie widział moich wyników AMH.
    przeciez nie tak sie zaczyna leczenie
    Skoro wszyscy wiedzą i od dawna na prawo i lewo mówi się o wpływie pozytywnego nastawienia do leczenia to dlaczego to nie działa w praktyce?
    Już nie pierwszy raz się z tym spotykam, że lekarz nieproszony wygładza swoje opinie czasem bardzo krzywdzące, jak te, że w późnym wielu to juz tylko chore dzieci sie rodzi.

Nie mowię ze ten wczorajszy lekarz nie ma racji, być może ma, tylko dlaczego tak zaczął ze mną tą rozmowę, po co? Żeby zniechęcić? Żeby ostrzec?
    Wiedząc co wie, powinien zrobić wszystko co jest w stanie, żeby pomoc i tyle
    Może myśli sobie, jak większość ludzi, że w naszym wieku to już fanaberia.
    Można było wcześniej o tym pomysleć
    Ale, jak dobrze zauważyła She, nie zawsze tak się w życiu ułożyło. To co? Mamy juz nic nie robić ? Bo 2%?

Ciagle w tradycyjnej medycynie odrywa sie psyche od soma. Jakby ta pierwsza nie była w ogóle istotna.
    Przecież dla niejednej kobiety usłyszeć takie słowa to jak wyrok, prawda?
    W d*** z tym wszystkim !!!

Storczyku, zmien lekarza bo takie podejscie do pacjenta to fakt, potem sie robia te 2% jak człowiek doła załapuje, zamiast myslec pozytywnie ehhh nie mysl o tych procentach i zmien lekarza bo to jełop jak wielu z nich. Jezeli jest 2% tylko to jakim cudem ja 40latka zaszłam dwa razy w przeciągu pół roku???? siem pytam kur.... jakim cudem. Pier.... kocopoły ze az noż sie otwiera.
    Kotek musisz pozytywnie zacząc myslec a w tym Ci pomorze lekarz, który ma do tego podejscie z powołania i liczy sie sukces dla niego a nie porazka. Moja lekarka nastawiła mnie pozytywnie i ona mowiła, ze zna mase kobiet po 40-ce co zachodziły w ciaze i rodziły zdrowe dzieci i mam myslec pozytywnie bo musi sie udac i mam nawet o stymulacji nie myslec bo po co jak zaraz zajde, ze na bank mi sie uda jeszcze w tym roku iii sie udało :) kto wie moze jej podejscie tez mi pomogło, bo bardziej uwierzyłam w siebie ze nie jestem przeciez taka stara, fakt mysli rózne po głowie mi chodziły ale czesto przypominałam sobie jej słowa i jej podejscie do sytuacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:35

Dani, Jastin76, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Dani Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Tylko, że u Ciebie Dani, przecież nie widać z wykresu problemów z progesteronem. Tempka raz nie rośnie i spada. To już nie wiem :(

Nie zrozumialam Storczyku. Nie widac problemow z progesteronem? Czy widac?

Storczyk31 lubi tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Moja lekarka nastawiła mnie pozytywnie i ona mowiła, ze zna mase kobiet po 40-ce co zachodziły w ciaze i rodziły zdrowe dzieci i mam myslec pozytywnie bo musi sie udac i mam nawet o stymulacji nie myslec bo po co jak zaraz zajde, ze na bank mi sie uda jeszcze w tym roku iii sie udało :) kto wie moze jej podejscie tez mi pomogło, bo bardziej uwierzyłam w siebie ze nie jestem przeciez taka stara, fakt mysli rózne po głowie mi chodziły ale czesto przypominałam sobie jej słowa i jej podejscie do sytuacji :)
    o ile łatwiej wtedy jest !

mnie już zdołowało tylu lekarzy i nawet najważniejsza przyjaciółka, która sama nie ma dzieci, wybrała inne życie
    byłam bardzo pozytywnie nastawiona od samego początku i to by tłumaczyło potegę sukcesu, bo wtedy się udało :( tylko bez dalszego powodzenia

ale jak się od ważnych w życiu osób słyszy po co ci to, przecież kasa, przecież wiek, że przecież jeszcze niedawno temu nie chciałaś i inne rzeczy powyciągane jak karty z rękawa, jakby ludzie wiedzieli co jest dla nas najlepsze ... ech, aż człowiek potem tylko żałuje, że w ogóle komuś się zwierzył ze swoich planów

kiedyś dobrze napisała o tym MoBo, że człowiek uczy się po czasie, że niewarto mowić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 18:47

padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• padington Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:

ale jak się od ważnych w życiu osób słyszy po co ci to, przecież kasa, przecież wiek, że przecież jeszcze niedawno temu nie chciałaś i inne rzeczy powyciągane jak karty z rękawa, jakby ludzie wiedzieli co jest dla nas najlepsze ... ech, aż człowiek potem tylko żałuje, że w ogóle komuś się zwierzył ze swoich planów

A kto tu mnie umoralniał, że wszystko się uda że musi być dobrze?
    Bez słuchania takich głupot wyrzuć to z głowy i piersi do przodu jesteś dzielna i nie straszne ci takie gadanie. Mówiłam wam już wszystkim ze o lekarzach i ich tekstach mogłabym książkę napisać ale po co nauczyłam się to ignorować nie oni mnie stworzyli i nie oni decydują co mi jest pisane a ze wszystkim się godzę ale nie z ich gadaniem. DLATEGO WSZYSTKO SIĘ NAM UDA I BĘDZIE DOBRZE I JA W TO GŁĘBOKO WIERZĘ

Storczyk31, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    A kto tu mnie umoralniał, że wszystko się uda że musi być dobrze?
    Bez słuchania takich głupot wyrzuć to z głowy i piersi do przodu jesteś dzielna i nie straszne ci takie gadanie. Mówiłam wam już wszystkim ze o lekarzach i ich tekstach mogłabym książkę napisać ale po co nauczyłam się to ignorować nie oni mnie stworzyli i nie oni decydują co mi jest pisane a ze wszystkim się godzę ale nie z ich gadaniem. DLATEGO WSZYSTKO SIĘ NAM UDA I BĘDZIE DOBRZE I JA W TO GŁĘBOKO WIERZĘ
    się normalnie popłakałam
    dzięki, Mała ;)

padington, Margaret.Se, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Kto wie kiedy wróci Pierwiastka?
    Chciałam się jej zapytać, bo obcykana we wszystkim, czy do tego CLO można popijać ziółka na I fazę, ale może jest ktoś kto wie?
    niektore dziewczyny piły.

Nie ma co sie przejmowac lekarzami, mi powiedział w klinice ze jestem staruszka :D i tylko in vitro mnie czeka. A ja sie sama zdiagnozowałam, sama przyszłam kiedy uwazałam za stosowne na monit i moge powiedziec ze sukces zawdzieczam sobie. Nie ufam lekarzom, w sumie zadnym i zawsze wole zrobic wg siebie. Tak samo bedac w szpitalu jak mi robili usg i ktg to sobie brałam do reki i czytałam a lekarze wielkie oczy bo oni uwazaja ogolnie ludzi za idiotów i sa przekonani o swojej nieomylnosci, a tak "rozowo" nie jest i naprawde wiele rzeczy i sytuacji potrafia pominac bo uwazaja to za zbedne albo bo "wiedza lepiej" a ukonczenie studiów nie swiadczy o profesjonalizmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:09

Storczyk31, padington, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis szukalam info o ziolach i lekach na stymulacje i na anglojezycznych stronach byly raczej wypowiedzi zeby nie stosowac ziol i lekow hormonalnych jednoczesnie. Jak chcesz Storczyku, to Ci podesle linka.

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ja dzis szukalam info o ziolach i lekach na stymulacje i na anglojezycznych stronach byly raczej wypowiedzi zeby nie stosowac ziol i lekow hormonalnych jednoczesnie. Jak chcesz Storczyku, to Ci podesle linka.
    chcę ;);) i będę ogr wdzięczna

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    chcę ;);) i będę ogr wdzięczna

http://natural-fertility-info.com/interactions-between-fertility-herbs-medications.html

Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani jeśli to tylko plamienie, to jeszcze może być różnie... Jeśli @ się nie rozkręciła to może być implantacja... Może trochę późna, ale tak też się czasem zdarza.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Dani jeśli to tylko plamienie, to jeszcze może być różnie... Jeśli @ się nie rozkręciła to może być implantacja... Może trochę późna, ale tak też się czasem zdarza.

dokładnie o tym samym pomyślałam...

Ania1602, Jastin76 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane, ale juz sie @ rozkrecila...

Wiec aktualizacja: termin nastepnych II kresek 28 luty. Ja w parze z Toba Storczyku bede.
    Smutne ze zadnej z nas sie w styczniu nie udalo. Ale luty, w lutym sie bedzie dzialo, napewno!

Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dzieki kochane, ale juz sie @ rozkrecila...

Wiec aktualizacja: termin nastepnych II kresek 28 luty. Ja w parze z Toba Storczyku bede.
    Smutne ze zadnej z nas sie w styczniu nie udalo. Ale luty, w lutym sie bedzie dzialo, napewno!
    tulę najmocniej jak się da, tak bardzo, ażebyś nie czuła smutku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:55

Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ