35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Moko wrote:No ale myślałam, że trochę najpierw poleczyć tarczycę i poprawić wyniki badań, bo przypomnę TSH mam 3,8 (dla starających się norma 1-2), a przeciwciała ATPO ponad 1100 przy normie 《110. Czy z takim wynikiem ja mam w ogóle szansę na ciążę, dopóki tego trochę nie zbiję?
Też słyszałam i nawet sama dr mówiła, że po hsg łatwiej zajść z wiadomych powodów, ale zastanawiam się czy przy moich obecnych wynikach nie szkoda zmarnować takiej szansy?
z jednej strony na hsg możesz czekac dość długo jak chcesz na nfz robić i wtedy inne wyniki poprawisz a z drugiej strony bywa że dziewczyny zachodzą mimo kiepskich wyników albo po krótkim czasie od wdrożenia leków, moja szwagierka zaszła w pierwszym cyklu z wdrożonym leczeniem na tarczyce tak że wiesz, każdy przypadek jest innyMoko, Margaret.Se lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Euthyrox biorę pięć razy w tygodniu 75 a dwa razy 50. Zaczynałam od 25, później 50 a jak zaczełam starania to mi endo jeszcze dawkę zwiększyła. Diety nie stosuję ale chyba powinnam o niej pomyśleć.
Moka ja bym szła na Twoim miejscu na to HSG i leczyła tarczycę jednocześnie, tak jak piszą dziewczyny szkoda czasu.Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki;) muszę jeszcze to przemyśleć, ale Wasze opinie są cenne. Najgorsze, że chyba zaczyna mnie coś brać. Jakiś wirus czy coś
Pierwiastko z tego co zrozumiałam, to ona od razu by mi kierowała na badanie, bo chciała robić posiew, a podkreślała, że jest on ważny tylko miesiąc. Wiesz jak to u lekarza, najlepsze pytania przychodzą po wizycie, mimo że, za Twoją radą miałam kartkę z pytaniami.
-
Moko wrote:Dziękuję dziewczynki;) muszę jeszcze to przemyśleć, ale Wasze opinie są cenne. Najgorsze, że chyba zaczyna mnie coś brać. Jakiś wirus czy coś
Pierwiastko z tego co zrozumiałam, to ona od razu by mi kierowała na badanie, bo chciała robić posiew, a podkreślała, że jest on ważny tylko miesiąc. Wiesz jak to u lekarza, najlepsze pytania przychodzą po wizycie, mimo że, za Twoją radą miałam kartkę z pytaniami.Storczyk31, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość
Moko idz na HSG!
Storczyk31, Margaret.Se, Moko, MoBo, Jastin76, pierwiastka lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
pierwiastka wrote:w sumie ja bym brała to hsg bo przecież jego skutki nie znikają w kilka dni
Kazia, MoBo, Jastin76, Margaret.Se, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kochane,
Ja ostatnie dwa dni bardzo kiepsko sie czulam bo bylam podlamana moja nieudana pierwsza IUI i w zwiazku z tym stresem dopadla mnie migrena dwa dni temu rano i trzymala mnie 2 dni do wczoraj wieczor...Dwa dni z migrenowym bolem glowy. Masakra. Nie bylam w stanie pracowac. Ja rzadko mam takie ataki, no ale przyszedl wlasnie w momencie kiedy zdalam sobie sprawe ze dostalam @ mimo nadziei na ciaze po IUI....
Ale dzis rano wstalam i mi przeszlo! Juz nic nie boli, wiec swiat znow wydaje sie pieknyWczoraj kawy nie pilam przez glowe, a dzis mąż mi zrobil dobra czarna kawa z kardamonem i cukrem, bez mleka, bliskowschodnio. Wiec siedze na balkonie i popijam, u nas dzis 25 stopni i sloneczko, no w takim klimacie nie mozna sie dlugo smucic.
Moko wspolczuje bardzo, wyglada na to ze dorwal Cie wirus jakis albo grypa? Poloz sie i odpoczywaj biedaczko.
Ja mam miesiac przerwy od IUI, w tym miesiacu stawiam na ruch (regularnie na basen i pilates), medytacje dla wyciszenia wnetrza, wycieczki w nature (tzn za miasto) i planuje w koncu odwiedzic Polske
Sciskam Was wszystkie, milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:08
MoBo, Margaret.Se, Moko, Kazia, pierwiastka, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dzień doberek,
Dani współczuję, więm co znaczy migrena. Cierpię często i to jest koszmar, ale masz piękne słonko (BTW, gdzie rezydujesz?) a tego nam tu trzeba.Słońca i tylko słońca i człowiek staje się szczęśliwszy
Moko - zdróweczka. Pączusia? Pączuś dobry na wszystko :*
Buziaki i słodkiego dnia KochaneMoBo, Margaret.Se, Moko, pierwiastka lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Hej Pysie
Dani słonkociesze sie ze juz masz lepsze samopoczucie i na szczescie masz słoneczka tyle, fakt jak pieknie swieci to swiat wokolo pieknienie
Moko wspolczuje :* kurus sie kochana i pamietaj vit c 1000najlepsza na przeziebienie
Ja mam dzisiaj super humorekzapisałam sie na badania prenatalne i udalo mi sie na nfz dostac do rewelacyjnego lekarza a juz bylam pewna ze trzeba zbierac kase uffff
Pączusie, pączusiki, pączusiuniunieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:36
Saramago, MoBo, Moko, Dani, pierwiastka, Storczyk31, Jastin76, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
bry
kawa jest ale pączków brak
ależ się nam pogoda popsuła a z rana taka ładna wiosna była ze słońcem i śpiewem ptaków i nawet pietruszkę już na balkonie widziałam że się zieleni i sam się uśmiech na usta wkradał a tu teraz wiatr i chmury, bryyyy
a z pozytywnych wieści: brzuch już nie boliMoBo, Moko, Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
Dani, ciesz się pięknym słońcem i niczym nie przejmuj a my tu będziemy nieustannie kciuki zaciskały za II
Moko, kuruj się chociaż podobno chorobowe cykle są najbardziej owocne
Margaret, ale fajnie sie udało z tymi badaniamiMoBo, Moko, Dani, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość
Elo dziolchy!
Dani ja kiedys mialam taka migrenke tylko lezenie pomagalo bo podniesc glowe bylo ciezko(2-3dc) i mi powiedzieli ze to byl podwyzszony estrogenik, moze tam po tych wszystkich jajkach tez masz wiecej.
Podoba bardzo mi sie ten Twoj plan
Moko zdrowka!
Saramago pieknego dnia i Tobie
Inne spiochy gdzie som?
Ja zaczelam dzien niezbytpopstrykalam sie z moim i juz dzien sie wydaje do d!
Ostatnimi czasy dlugo szukalam innej formy fitnessu dla siebie, bo joga jednak nie daje mi mozliwosci wyzycia sie. Fajnie by bylo lubiec plywac, ale ja nie z tych co robi 50 dlugosci.
IIIiiiiiii po dlugich poszukiwaniach znalazlamTRAMPOLINA! TADAM!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=oWa3YHrABN0
(to kiedys tak, na poczatek gora dol)
Niski impakt na stawy, wszystkie miesnie zaangazowane (bez specjalnie myslenia o tym) i ponoc skakanie ze wszystkich sportow najlepiej utlenia komorki
15 minut 3 razy w tygodniufajne co?
Zamowilam a co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:42
Moko, Dani, Margaret.Se, Kazia, pierwiastka, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki:) Kochane jesteście i dziękuję za przesyłane zdrówko, bo przydałoby mi się...
Dziś niestety nie ma poprawy, nie dałam rady iść do pracy, za to pójdę dla odmiany do lekarza. Kurczę, w ostatnim czasie biegam po lekarzach, badaniach jak jakaś wariatka. Mam nadzieję, że coś mi przepisze, przypuszczam, że dostanę zwolnienie, to może wreszcie przejdzie. W ostatnich dniach fatalnie się czułam, głowa boli mnie chyba od soboty jak dobrze pamiętam. Wprawdzie to nie był ból migrenowy, ale kurde tyle dni? Myślałam, że to może przez to, że zaczęłam brać ten Euthyrox na tarczycę, że organizm musi się przyzwyczaić, no ale wczoraj wieczorem to już fatalnie było. Jeszcze miałam wykupione bilety do teatru i mimo że, sztuka fantastyczna, to ledwo tam wysiedziałam:(
Dani, współczuję Ci tego co przeszłaś i ściskam Cię mocno. Wiem co to też ból migrenowy, a jak do tego jeszcze taki stres, to musiało być to straszne. Ale zazdroszczę Ci tej pogody, słońca, kawy na balkonie. A kiedy planujesz przyjazd do Polski? Bo u nas póki co szaro, buro i ponuro, ale może jak będziesz już wiosna przyjdzie?
Pączka to ja chyba nie zjem dziś żadnego, bo przeszłam na tą dietę przy hashimoto, a w ogóle to apetytu brak. Wam jednak życzę dziś samych pysznych i słodziutkich, i kawek, takich jak Pierwiastka serwuje:)
Pierwiastko mówisz, że chorobowe cykle bywają szczęśliwe? Jejku, w tej chwili ostatnią rzeczą o jakiej myślę, to seks. A wiecie, co mi powiedziała ta gin ostatnio? Że powinniśmy się kochać przez cały cykl co 2-3 dni. Ja chyba jestem już za stara na takie maratony;ppp Serio, moje libido ma się źle, tak się Wam zwierzę, ale to ponoć też może być przez tarczycę
Margaret, super, że udało Ci się z tym lekarzem i jeszcze na NFZ?! To teraz będziesz u niego prowadzić ciążę, czy tylko te badania? Ja cały czas szukam mojego lekarza. Choć może jeszcze się przekonam do tej ostatniej gin.
MoBo- zazdroszczę trampoliny! Ja to kiedyś, widziałam w jakiejś tv śniadaniowej i w W-wie nawet można chodzić już na zajęcia na trampolinie, tylko właśnie pytanie. Czy po staraniach, czyli w 2 części cyklu można tak skakać? Wiesz chodzi mi na wypadek ew. ciąży?Margaret.Se, pierwiastka, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny po zjedzeniu pączków oooo tak się czuję:
Tak wygląda SZCZĘŚCIE w czystej postaci. Cząsteczki białka idą po nici aktynowej ciągnąc za sobą kulę ENDORFINY!!!!!Bajka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:35
pierwiastka, Dani, Kazia, Moko, Margaret.Se, Jot, MoBo, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
MoBo - ale boska trampolina! Milego skakania
Moja tesciowa ma trampoline, ale wieksza, taka ze w kilka osob mozna skakac. Musze ja czesciej odwiedzac skoro to takie zdrowe
Mozliwe ze migrena od nadmiaru estrogenow, ze to poklosie brania tych hormonow, choc akurat w cyklu tym co wlasnie sie zakonczyc, kiedy bralam Gonal F, zadnego bolu glowy nie mialam. Ale kto wie, teraz nowy cykl sie zaczac i estrogeny ruszyly. Choc ja sadze ze glownie to stres to wywolal.
Pierwiastko - to super ze brzuch juz nie boli, jak bol mija to czlowiek czuje sie jak nowo narodzony
Saramago - TLV
MoKo - tez czytalam badania rozne ze dobrze sie kochac caly cykl co 2-3 dni bo wtedy sperma jest trzymana w najlepszej formie a pochwa z kolei najlepiej wtedy reaguje na sperme (jak ma z nia kontakt staly). Ale wiadomo...nic na sile. Nam sie generalnie to udaje. W kazdym razie na razie o tym nie mysl, tylko zdrowiej.
Do Polski wybieram sie jakos w drugiej polowie lutego. Tak wiem ze szaro i buro ale dla mnie jest zawsze kolorowo jak odwiedzam rodzine i przyjaciol, wyteskniona. Ogolnie teraz to nielatwo mi planowac podroze bo jestem w trybie IUI, USG itp. No ale mam miesiac przerwy wiec jesli tylko nie bedzie problemu jakiegos problemu (ide w poniedzialek na wizyte i bede miec sprawdzenie jak tam jajniki, jak tam polip ktory byl w zeszlym cyklu, czy wchlonal sie czy nie) w tym miesiacu to lece po owulce.
Margaret - super! Dobry prenatalny lekarz to podstawa, to poczucie bezpieczenstwa i spokoj. Wspaniale
Smacznego dnia z pączkami dzis!
Moko, pierwiastka, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF