Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    No ale myślałam, że trochę najpierw poleczyć tarczycę i poprawić wyniki badań, bo przypomnę TSH mam 3,8 (dla starających się norma 1-2), a przeciwciała ATPO ponad 1100 przy normie 《110. Czy z takim wynikiem ja mam w ogóle szansę na ciążę, dopóki tego trochę nie zbiję?
    Też słyszałam i nawet sama dr mówiła, że po hsg łatwiej zajść z wiadomych powodów, ale zastanawiam się czy przy moich obecnych wynikach nie szkoda zmarnować takiej szansy?
    a pytałaś gina o plan działania? kiedy ona by jakie badania / zabiegi sugerowała tak żeby to wszystko miało sens?

z jednej strony na hsg możesz czekac dość długo jak chcesz na nfz robić i wtedy inne wyniki poprawisz a z drugiej strony bywa że dziewczyny zachodzą mimo kiepskich wyników albo po krótkim czasie od wdrożenia leków, moja szwagierka zaszła w pierwszym cyklu z wdrożonym leczeniem na tarczyce tak że wiesz, każdy przypadek jest inny :)

Moko, Margaret.Se lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox biorę pięć razy w tygodniu 75 a dwa razy 50. Zaczynałam od 25, później 50 a jak zaczełam starania to mi endo jeszcze dawkę zwiększyła. Diety nie stosuję ale chyba powinnam o niej pomyśleć.
    Moka ja bym szła na Twoim miejscu na to HSG i leczyła tarczycę jednocześnie, tak jak piszą dziewczyny szkoda czasu.

Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki;) muszę jeszcze to przemyśleć, ale Wasze opinie są cenne. Najgorsze, że chyba zaczyna mnie coś brać. Jakiś wirus czy coś:(
    Pierwiastko z tego co zrozumiałam, to ona od razu by mi kierowała na badanie, bo chciała robić posiew, a podkreślała, że jest on ważny tylko miesiąc. Wiesz jak to u lekarza, najlepsze pytania przychodzą po wizycie, mimo że, za Twoją radą miałam kartkę z pytaniami.

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Dziękuję dziewczynki;) muszę jeszcze to przemyśleć, ale Wasze opinie są cenne. Najgorsze, że chyba zaczyna mnie coś brać. Jakiś wirus czy coś:(
    Pierwiastko z tego co zrozumiałam, to ona od razu by mi kierowała na badanie, bo chciała robić posiew, a podkreślała, że jest on ważny tylko miesiąc. Wiesz jak to u lekarza, najlepsze pytania przychodzą po wizycie, mimo że, za Twoją radą miałam kartkę z pytaniami.
    w sumie ja bym brała to hsg bo przecież jego skutki nie znikają w kilka dni ;)

Storczyk31, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko idz na HSG!

Storczyk31, Margaret.Se, Moko, MoBo, Jastin76, pierwiastka lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko ja też bym poszła.

Moko, pierwiastka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    w sumie ja bym brała to hsg bo przecież jego skutki nie znikają w kilka dni ;)
    Skutki hsg nie, ale tsh mi w kilka dni nie spadnie. Ale dobrze. Namówiłyście mnie;p Gorsza sprawa, że fatalnie się czuję. Gorączka, kaszel, ból wszystkiego. Rany czy to nie może być normalnie?

Kazia, MoBo, Jastin76, Margaret.Se, pierwiastka lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mako, kochana zdrówka kuruj się kochana, ta pogoda jest zwariowana.

MoBo, Moko, Jastin76, Kazia, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane,

Ja ostatnie dwa dni bardzo kiepsko sie czulam bo bylam podlamana moja nieudana pierwsza IUI i w zwiazku z tym stresem dopadla mnie migrena dwa dni temu rano i trzymala mnie 2 dni do wczoraj wieczor...Dwa dni z migrenowym bolem glowy. Masakra. Nie bylam w stanie pracowac. Ja rzadko mam takie ataki, no ale przyszedl wlasnie w momencie kiedy zdalam sobie sprawe ze dostalam @ mimo nadziei na ciaze po IUI....
    Ale dzis rano wstalam i mi przeszlo! Juz nic nie boli, wiec swiat znow wydaje sie piekny :) Wczoraj kawy nie pilam przez glowe, a dzis mąż mi zrobil dobra czarna kawa z kardamonem i cukrem, bez mleka, bliskowschodnio. Wiec siedze na balkonie i popijam, u nas dzis 25 stopni i sloneczko, no w takim klimacie nie mozna sie dlugo smucic.

Moko wspolczuje bardzo, wyglada na to ze dorwal Cie wirus jakis albo grypa? Poloz sie i odpoczywaj biedaczko.

Ja mam miesiac przerwy od IUI, w tym miesiacu stawiam na ruch (regularnie na basen i pilates), medytacje dla wyciszenia wnetrza, wycieczki w nature (tzn za miasto) i planuje w koncu odwiedzic Polske :)

Sciskam Was wszystkie, milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:08

MoBo, Margaret.Se, Moko, Kazia, pierwiastka, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Dani współczuję, więm co znaczy migrena. Cierpię często i to jest koszmar, ale masz piękne słonko (BTW, gdzie rezydujesz?) a tego nam tu trzeba.Słońca i tylko słońca i człowiek staje się szczęśliwszy :)

Moko - zdróweczka. Pączusia? Pączuś dobry na wszystko :*

Buziaki i słodkiego dnia Kochane

MoBo, Margaret.Se, Moko, pierwiastka lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pysie :D

Dani słonko <3 ciesze sie ze juz masz lepsze samopoczucie i na szczescie masz słoneczka tyle, fakt jak pieknie swieci to swiat wokolo pieknienie :)

Moko wspolczuje :* kurus sie kochana i pamietaj vit c 1000najlepsza na przeziebienie :)

Ja mam dzisiaj super humorek :) zapisałam sie na badania prenatalne i udalo mi sie na nfz dostac do rewelacyjnego lekarza a juz bylam pewna ze trzeba zbierac kase uffff :)

Pączusie, pączusiki, pączusiuniunie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:36

Saramago, MoBo, Moko, Dani, pierwiastka, Storczyk31, Jastin76, Ania1602 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry
    kawa jest ale pączków brak ;)

ależ się nam pogoda popsuła a z rana taka ładna wiosna była ze słońcem i śpiewem ptaków i nawet pietruszkę już na balkonie widziałam że się zieleni i sam się uśmiech na usta wkradał a tu teraz wiatr i chmury, bryyyy

a z pozytywnych wieści: brzuch już nie boli ;)

MoBo, Moko, Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, ciesz się pięknym słońcem i niczym nie przejmuj a my tu będziemy nieustannie kciuki zaciskały za II

Moko, kuruj się chociaż podobno chorobowe cykle są najbardziej owocne ;)

Margaret, ale fajnie sie udało z tymi badaniami :)

MoBo, Moko, Dani, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo dziolchy!

Dani ja kiedys mialam taka migrenke tylko lezenie pomagalo bo podniesc glowe bylo ciezko(2-3dc) i mi powiedzieli ze to byl podwyzszony estrogenik, moze tam po tych wszystkich jajkach tez masz wiecej.
    Podoba bardzo mi sie ten Twoj plan :)

Moko zdrowka!

Saramago pieknego dnia i Tobie :)

Inne spiochy gdzie som?

Ja zaczelam dzien niezbyt :( popstrykalam sie z moim i juz dzien sie wydaje do d!
    Ostatnimi czasy dlugo szukalam innej formy fitnessu dla siebie, bo joga jednak nie daje mi mozliwosci wyzycia sie. Fajnie by bylo lubiec plywac, ale ja nie z tych co robi 50 dlugosci.
    IIIiiiiiii po dlugich poszukiwaniach znalazlam :) TRAMPOLINA! TADAM!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=oWa3YHrABN0
    (to kiedys tak, na poczatek gora dol :P )

Niski impakt na stawy, wszystkie miesnie zaangazowane (bez specjalnie myslenia o tym) i ponoc skakanie ze wszystkich sportow najlepiej utlenia komorki :P
    15 minut 3 razy w tygodniu :) fajne co?
    Zamowilam a co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:42

Moko, Dani, Margaret.Se, Kazia, pierwiastka, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki:) Kochane jesteście i dziękuję za przesyłane zdrówko, bo przydałoby mi się...
    Dziś niestety nie ma poprawy, nie dałam rady iść do pracy, za to pójdę dla odmiany do lekarza. Kurczę, w ostatnim czasie biegam po lekarzach, badaniach jak jakaś wariatka. Mam nadzieję, że coś mi przepisze, przypuszczam, że dostanę zwolnienie, to może wreszcie przejdzie. W ostatnich dniach fatalnie się czułam, głowa boli mnie chyba od soboty jak dobrze pamiętam. Wprawdzie to nie był ból migrenowy, ale kurde tyle dni? Myślałam, że to może przez to, że zaczęłam brać ten Euthyrox na tarczycę, że organizm musi się przyzwyczaić, no ale wczoraj wieczorem to już fatalnie było. Jeszcze miałam wykupione bilety do teatru i mimo że, sztuka fantastyczna, to ledwo tam wysiedziałam:(

Dani, współczuję Ci tego co przeszłaś i ściskam Cię mocno. Wiem co to też ból migrenowy, a jak do tego jeszcze taki stres, to musiało być to straszne. Ale zazdroszczę Ci tej pogody, słońca, kawy na balkonie. A kiedy planujesz przyjazd do Polski? Bo u nas póki co szaro, buro i ponuro, ale może jak będziesz już wiosna przyjdzie?

Pączka to ja chyba nie zjem dziś żadnego, bo przeszłam na tą dietę przy hashimoto, a w ogóle to apetytu brak. Wam jednak życzę dziś samych pysznych i słodziutkich, i kawek, takich jak Pierwiastka serwuje:)

Pierwiastko mówisz, że chorobowe cykle bywają szczęśliwe? Jejku, w tej chwili ostatnią rzeczą o jakiej myślę, to seks. A wiecie, co mi powiedziała ta gin ostatnio? Że powinniśmy się kochać przez cały cykl co 2-3 dni. Ja chyba jestem już za stara na takie maratony;ppp Serio, moje libido ma się źle, tak się Wam zwierzę, ale to ponoć też może być przez tarczycę:(

Margaret, super, że udało Ci się z tym lekarzem i jeszcze na NFZ?! To teraz będziesz u niego prowadzić ciążę, czy tylko te badania? Ja cały czas szukam mojego lekarza. Choć może jeszcze się przekonam do tej ostatniej gin.

MoBo- zazdroszczę trampoliny! Ja to kiedyś, widziałam w jakiejś tv śniadaniowej i w W-wie nawet można chodzić już na zajęcia na trampolinie, tylko właśnie pytanie. Czy po staraniach, czyli w 2 części cyklu można tak skakać? Wiesz chodzi mi na wypadek ew. ciąży?:)

Margaret.Se, pierwiastka, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po zjedzeniu pączków oooo tak się czuję:

comment_ll9h3vECd7NLK8CXsG8hjnCjIAdvQ8Yn.gif

Tak wygląda SZCZĘŚCIE w czystej postaci. Cząsteczki białka idą po nici aktynowej ciągnąc za sobą kulę ENDORFINY!!!!! :D Bajka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:35

pierwiastka, Dani, Kazia, Moko, Margaret.Se, Jot, MoBo, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Dani Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo - ale boska trampolina! Milego skakania :) Moja tesciowa ma trampoline, ale wieksza, taka ze w kilka osob mozna skakac. Musze ja czesciej odwiedzac skoro to takie zdrowe :)
    Mozliwe ze migrena od nadmiaru estrogenow, ze to poklosie brania tych hormonow, choc akurat w cyklu tym co wlasnie sie zakonczyc, kiedy bralam Gonal F, zadnego bolu glowy nie mialam. Ale kto wie, teraz nowy cykl sie zaczac i estrogeny ruszyly. Choc ja sadze ze glownie to stres to wywolal.

Pierwiastko - to super ze brzuch juz nie boli, jak bol mija to czlowiek czuje sie jak nowo narodzony :)

Saramago - TLV :)

MoKo - tez czytalam badania rozne ze dobrze sie kochac caly cykl co 2-3 dni bo wtedy sperma jest trzymana w najlepszej formie a pochwa z kolei najlepiej wtedy reaguje na sperme (jak ma z nia kontakt staly). Ale wiadomo...nic na sile. Nam sie generalnie to udaje. W kazdym razie na razie o tym nie mysl, tylko zdrowiej.

Do Polski wybieram sie jakos w drugiej polowie lutego. Tak wiem ze szaro i buro ale dla mnie jest zawsze kolorowo jak odwiedzam rodzine i przyjaciol, wyteskniona. Ogolnie teraz to nielatwo mi planowac podroze bo jestem w trybie IUI, USG itp. No ale mam miesiac przerwy wiec jesli tylko nie bedzie problemu jakiegos problemu (ide w poniedzialek na wizyte i bede miec sprawdzenie jak tam jajniki, jak tam polip ktory byl w zeszlym cyklu, czy wchlonal sie czy nie) w tym miesiacu to lece po owulce.

Margaret - super! Dobry prenatalny lekarz to podstawa, to poczucie bezpieczenstwa i spokoj. Wspaniale :)

Smacznego dnia z pączkami dzis!

Moko, pierwiastka, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co 2-3 dni w pierwszej fazie to luzik ale potem jak lutke dowcipnie biore to jakoś moja ochota na figle ma wartości ujemne :P

Margaret.Se, MoBo, Moko, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, ja nigdy nie bralam lutka.

pierwiastka lubi tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Hmmm, ja nigdy nie bralam lutka.
    ciesz się że nie musisz :)

Margaret.Se, MoBo, Dani, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ