X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna już za chwileczkę, już za momencik... :) Trzymam kciuki.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy badanie FSH, LH estriadol, FT3, FT4 prolaktyna ca-125 testosteron dostałyście skierowanie na badania czy należy je zrobić samemu odpłatnie?

Goya77
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

Dani oczywiście brakło mi przecinka , tłuste ryby szamać trzeba a ograniczać słodycze heh jeszcze wyczytałam ze najlepiej kofeine na te 90 dni wyeliminować ale jak tu żyć bez kawy :p
    Co do histeroskopii to jak Jagna pisze , nie mogą zrobić bo by dalej bakterie wepchnęli, ja tez sie swojej nie mogę doczekać , od początku roku się tak z tymi mięśniakami bujam , jak na wizyte trzeba było 3 miesiące czekac tak znow prochy 3 miesiace to znów okresu nie ma 5 tyg i tak wszystko sie odklada w czasie :(

Goya77 ja miałam skierowanie, jeszcze na AMH ale za to juz sobie musiałam zapłacić, nie było refundowane , choć nie mieszkam w PL i nie wiem jak to tam jest dokładnie.

Ja w przyszłym tygodniu ide do lekary co to sie zajmuje konsultacja przed in vitro , mam nadzieje ze mało prawdy w tym ze jestem na to za stara jak to twierdzi moja gine :/

dziewczyny, trzymam kciuki :))

pozdrawiam

Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Dani Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 - no dokladnie, wszystko tyle trwa...To czekanie na wizyty, na badania. No nic, w koncu sie doczekamy, i na histo i na baby :)

Margaret.Se, eM80 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny!
    Właśnie dołączyłam do ovu!:-)

Margaret.Se, Ylya, Dani, eM80, Ania1602, jusst, Jot lubią tę wiadomość

Liuliu79
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Dani strasznie mi przykro, ze tak sie pogmatwało <3 no ale za to bedziesz miała nagrodę :D ja Tobie to mówie :*

Aniu czekam z niecierpliwościa na tego Twojego plusika :) <3

eM80 nie przejmuj sie swoja gin, ze gada takie głupoty. Zrobisz AMH i wtedy sprawdzisz jak jestes stara ;) sa rozni lekarze i rozne podejscie, dla jednego bedziesz za stara a dla innego idealna dojrzałą pacjentką :)

Jagna oby te zastrzyki mniej bolały, zresztą mi duzo mozemy zniesc ale pod warunkiem ze otrzymamy nagrode za to :D

Ana167 masz racje i zrobimy to dna plemnika własnie dla swietego spokoju.

Ja dziwnie sie czuje, bo juz powinny mi przejsc wszystkie objawy przed okresowe ale nie wiem dlaczego nadaj czuje ból piersi, bóle brzucha, ból krzyza, miednicy i ciagniecie w szyjce. Martwi mnie to no ale przeciez tak sie lało ze mnie, wiec niemozliwe zeby cos tam sie rozkreciło ehhh

eM80, Ania1602 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się o bobaska już ponad dwa lata i nic!
    W kwietniu tego roku rozpoczęliśmy badania tj drożność jajowodów -ok,histeroskopia-mały polip w macicy(został usunięty w polowie czerwca I jest ok),stwierdzona monitoringiem(nie raz) owulacja tez ok.
    Badania partnera w normie.
    Doktor nie wie czemu nie zachodze w ciaze!!!!
    Pare miesiecy lecze sie na niedoczynnosc tarczycy I jest juz ok(w normie)!chociaz jak twierdzi lekarz to przy takich parametrach jak u mnie nic nie przeszkadza w zachodzeniu w ciaze!
    I o co tu chodzi!
    W tym cyklu biore olej z wiesiolka!

Pozdrawiam I powodzenia

Ylya, Dani, Goya77, Ania1602, Jot lubią tę wiadomość

Liuliu79
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liuliu79 wrote:
    Staramy się o bobaska już ponad dwa lata i nic!
    W kwietniu tego roku rozpoczęliśmy badania tj drożność jajowodów -ok,histeroskopia-mały polip w macicy(został usunięty w polowie czerwca I jest ok),stwierdzona monitoringiem(nie raz) owulacja tez ok.
    Badania partnera w normie.
    Doktor nie wie czemu nie zachodze w ciaze!!!!
    Pare miesiecy lecze sie na niedoczynnosc tarczycy I jest juz ok(w normie)!chociaz jak twierdzi lekarz to przy takich parametrach jak u mnie nic nie przeszkadza w zachodzeniu w ciaze!
    I o co tu chodzi!
    W tym cyklu biore olej z wiesiolka!

Pozdrawiam I powodzenia

Hej Liuliu :)

Warto wypróbowac wszystkie opcje, wiec moze masz gesty sluz tak jak jest u mnie i syrop guajazyl, pieknie rozrzedza go. Dokładnie tyle samo czasu my sie staralismy, tez wyniki wszystkie były ok i nic. Zaczełam pic syrop i dwa razy w drugim cyklu udało sie nam :( Niestety nie zakonczyło sie pozytywnie, nie wspomne ze teraz hektolitry wypiłam tzn w zeszłym cyklu i pierwszym od p... i tez sie udało ale zakonczyło podobnie...
    Powodzenia :)

Ania1602 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hej Liuliu :)

Warto wypróbowac wszystkie opcje, wiec moze masz gesty sluz tak jak jest u mnie i syrop guajazyl, pieknie rozrzedza go. Dokładnie tyle samo czasu my sie staralismy, tez wyniki wszystkie były ok i nic. Zaczełam pic syrop i dwa razy w drugim cyklu udało sie nam :( Niestety nie zakonczyło sie pozytywnie, nie wspomne ze teraz hektolitry wypiłam tzn w zeszłym cyklu i pierwszym od p... i tez sie udało ale zakonczyło podobnie...
    Powodzenia :)

Tak mysle ze moze to wina tego sluzu,bo tego mi nie sprawdzali ale slyszalam o tym syropku:)
    Na razie testuje wiesiolek bo on tez sluz rozrzedza
    Dzieki za rade I Tobie takze powodzenia

Liuliu79
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liuliu same chcialybysmy znac powód czemu nam sie nie udaje..

Krycha jak juz tymi nozami bedziesz rzucac to nie spudluj :-)

Margaret.Se, krycha.stara, Ania1602 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam iść na drożność jajowodów podobno to bardzo boli można zrobić to badanie w znieczuleniu? jakie są Wasze opinie?.

Goya77
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

nie odzywałam się, bo ostatnio miałam trochę spraw na głowie, a teraz dopadła mnie infekcja i leżę sobie grzecznie pod kołdrą i się wygrzewam...

Dani, trzymam kciuki, aby udało się wytępić bakterię i zrobić planowany zabieg :)

jagna, to już za chwilę, za momencik :)

witaj Liuliu na naszym wątku :)

Goya, ja miałam hsg w tym cyklu - można zrobić w znieczuleniu, ale po co? ból jest naprawdę do wytrzymania; jeżeli boli to dosłownie przez chwilę, jak podczas bardziej bolesnej miesiączki; wiem, że przed zabiegiem można zapodać sobie środek przeciwbólowy; nie ma się czego bać - gdyby była potrzeba bez żadnego problemu powtórzyłabym badanie jeszcze raz

Goya77, Margaret.Se, Ania1602, Liuliu79, Dani lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    witajcie :)

nie odzywałam się, bo ostatnio miałam trochę spraw na głowie, a teraz dopadła mnie infekcja i leżę sobie grzecznie pod kołdrą i się wygrzewam...

Dani, trzymam kciuki, aby udało się wytępić bakterię i zrobić planowany zabieg :)

jagna, to już za chwilę, za momencik :)

witaj Liuliu na naszym wątku :)

Goya, ja miałam hsg w tym cyklu - można zrobić w znieczuleniu, ale po co? ból jest naprawdę do wytrzymania; jeżeli boli to dosłownie przez chwilę, jak podczas bardziej bolesnej miesiączki; wiem, że przed zabiegiem można zapodać sobie środek przeciwbólowy; nie ma się czego bać - gdyby była potrzeba bez żadnego problemu powtórzyłabym badanie jeszcze raz

Dziękuję też muszę iść ale w następnym cyklu i bardzo się boję ale i tez mnie pocieszyłaś. Dziękuję miłego dnia.

Margaret.Se, Ania1602, Liuliu79 lubią tę wiadomość

Goya77
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

liuliu , jak ten nie wie czemu to możne jeszcze do innego sie wybierz , ja się nie wybrałam i teraz żałuje bardzo :( bo minął kolejny rok i już nie jest tak kolorowo z wynikami jak było ...

Margaret , ano właśnie te AMH wredne pokazuje ze szalu ni ma 0.96 także na wykończeniu, ale czytałam ze laski i z 0.5 zachodzą , tyle ze ja i inne badania mam kiepskie.

Goya tez mnie właśnie czeka to badanie , raczej nie ma w znieczuleniu , czasem sie dostaje przeciwbólowy w zastrzyku albo na chacie trzeba jeszcze łyknąć przed badaniem jakiegoś procha przeciwbólowego , jak wszystko jest ok to mniej boli jak pozapychane to bardziej ponoć, ale ja już się nie mogę doczekać kiedy będę miała to z głowy, mówią ze to jest po prostu nieprzyjemne, ale raz dwa i po badaniu :)

pozdrawiam i miłego dnia !

Goya77, Ania1602 lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    mam iść na drożność jajowodów podobno to bardzo boli można zrobić to badanie w znieczuleniu? jakie są Wasze opinie?.

Ból jest do wytrzymania a zreszta trwa tak krótka chwilke ze przy tym bardzo mocne bole miesiaczkowe, które trwaja godzinami to pestka :)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam dziwny sen, sniło mi sie ze lekarz na duzym monitorze pokazywał mi usg, byłam w ciazy a okazało sie ze to 14tc i stwierdził, ze to ciaza nie z tego cyklu hmmm moze cos sen ma wspolnego z moimi myslami i to ze mysle o tym i mam rózne objawy, które mi nie mineły jak przyszła @

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:

liuliu , jak ten nie wie czemu to możne jeszcze do innego sie wybierz , ja się nie wybrałam i teraz żałuje bardzo :( bo minął kolejny rok i już nie jest tak kolorowo z wynikami jak było ...

Margaret , ano właśnie te AMH wredne pokazuje ze szalu ni ma 0.96 także na wykończeniu, ale czytałam ze laski i z 0.5 zachodzą , tyle ze ja i inne badania mam kiepskie.

Goya tez mnie właśnie czeka to badanie , raczej nie ma w znieczuleniu , czasem sie dostaje przeciwbólowy w zastrzyku albo na chacie trzeba jeszcze łyknąć przed badaniem jakiegoś procha przeciwbólowego , jak wszystko jest ok to mniej boli jak pozapychane to bardziej ponoć, ale ja już się nie mogę doczekać kiedy będę miała to z głowy, mówią ze to jest po prostu nieprzyjemne, ale raz dwa i po badaniu :)

Dziękuję nie wiem dlaczego ale mam taki paraliżujący lęk przed tym bólem.

Goya77
  • Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:

Hey
    Mialam to badanie robione bez znieczulenia I jest do wytrzymania :)
    To taki rozpierajacy bol jak kontrast wpuszczaja
    P's chcialam napisac wiecej szczegolow ale nie chce Cię straszyc:)

Goya77 lubi tę wiadomość

Liuliu79
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liuliu witaj :)

Margaret dziękuję :*

Krycha, to może mąż powinien mamusi delikatnie zasugerować, żeby sobie już pojechała.

krycha.stara, Liuliu79 lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:

Hey
    Mialam konsultacje takze u innych lekarzy I dla nich tez wszystkie z nami jest ok
    AMH tez mam dobre
    Dzisiaj 10dc I pomalo bierzemy sie do roboty:)

Milej srodki zycze

Liuliu79
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ