35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna już za chwileczkę, już za momencik...
Trzymam kciuki.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
czesc dziewczyny
Dani oczywiście brakło mi przecinka , tłuste ryby szamać trzeba a ograniczać słodycze heh jeszcze wyczytałam ze najlepiej kofeine na te 90 dni wyeliminować ale jak tu żyć bez kawy :p
Co do histeroskopii to jak Jagna pisze , nie mogą zrobić bo by dalej bakterie wepchnęli, ja tez sie swojej nie mogę doczekać , od początku roku się tak z tymi mięśniakami bujam , jak na wizyte trzeba było 3 miesiące czekac tak znow prochy 3 miesiace to znów okresu nie ma 5 tyg i tak wszystko sie odklada w czasie
Goya77 ja miałam skierowanie, jeszcze na AMH ale za to juz sobie musiałam zapłacić, nie było refundowane , choć nie mieszkam w PL i nie wiem jak to tam jest dokładnie.
Ja w przyszłym tygodniu ide do lekary co to sie zajmuje konsultacja przed in vitro , mam nadzieje ze mało prawdy w tym ze jestem na to za stara jak to twierdzi moja gine
dziewczyny, trzymam kciuki)
pozdrawiam
Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
eM80 - no dokladnie, wszystko tyle trwa...To czekanie na wizyty, na badania. No nic, w koncu sie doczekamy, i na histo i na baby
Margaret.Se, eM80 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Hejka
Dani strasznie mi przykro, ze tak sie pogmatwałono ale za to bedziesz miała nagrodę
ja Tobie to mówie :*
Aniu czekam z niecierpliwościa na tego Twojego plusika
eM80 nie przejmuj sie swoja gin, ze gada takie głupoty. Zrobisz AMH i wtedy sprawdzisz jak jestes starasa rozni lekarze i rozne podejscie, dla jednego bedziesz za stara a dla innego idealna dojrzałą pacjentką
Jagna oby te zastrzyki mniej bolały, zresztą mi duzo mozemy zniesc ale pod warunkiem ze otrzymamy nagrode za to
Ana167 masz racje i zrobimy to dna plemnika własnie dla swietego spokoju.
Ja dziwnie sie czuje, bo juz powinny mi przejsc wszystkie objawy przed okresowe ale nie wiem dlaczego nadaj czuje ból piersi, bóle brzucha, ból krzyza, miednicy i ciagniecie w szyjce. Martwi mnie to no ale przeciez tak sie lało ze mnie, wiec niemozliwe zeby cos tam sie rozkreciło ehhheM80, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Staramy się o bobaska już ponad dwa lata i nic!
W kwietniu tego roku rozpoczęliśmy badania tj drożność jajowodów -ok,histeroskopia-mały polip w macicy(został usunięty w polowie czerwca I jest ok),stwierdzona monitoringiem(nie raz) owulacja tez ok.
Badania partnera w normie.
Doktor nie wie czemu nie zachodze w ciaze!!!!
Pare miesiecy lecze sie na niedoczynnosc tarczycy I jest juz ok(w normie)!chociaz jak twierdzi lekarz to przy takich parametrach jak u mnie nic nie przeszkadza w zachodzeniu w ciaze!
I o co tu chodzi!
W tym cyklu biore olej z wiesiolka!
Pozdrawiam I powodzeniaYlya, Dani, Goya77, Ania1602, Jot lubią tę wiadomość
Liuliu79 -
Liuliu79 wrote:Staramy się o bobaska już ponad dwa lata i nic!
W kwietniu tego roku rozpoczęliśmy badania tj drożność jajowodów -ok,histeroskopia-mały polip w macicy(został usunięty w polowie czerwca I jest ok),stwierdzona monitoringiem(nie raz) owulacja tez ok.
Badania partnera w normie.
Doktor nie wie czemu nie zachodze w ciaze!!!!
Pare miesiecy lecze sie na niedoczynnosc tarczycy I jest juz ok(w normie)!chociaz jak twierdzi lekarz to przy takich parametrach jak u mnie nic nie przeszkadza w zachodzeniu w ciaze!
I o co tu chodzi!
W tym cyklu biore olej z wiesiolka!
Pozdrawiam I powodzenia
Hej Liuliu
Warto wypróbowac wszystkie opcje, wiec moze masz gesty sluz tak jak jest u mnie i syrop guajazyl, pieknie rozrzedza go. Dokładnie tyle samo czasu my sie staralismy, tez wyniki wszystkie były ok i nic. Zaczełam pic syrop i dwa razy w drugim cyklu udało sie namNiestety nie zakonczyło sie pozytywnie, nie wspomne ze teraz hektolitry wypiłam tzn w zeszłym cyklu i pierwszym od p... i tez sie udało ale zakonczyło podobnie...
PowodzeniaAnia1602 lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Hej Liuliu
Warto wypróbowac wszystkie opcje, wiec moze masz gesty sluz tak jak jest u mnie i syrop guajazyl, pieknie rozrzedza go. Dokładnie tyle samo czasu my sie staralismy, tez wyniki wszystkie były ok i nic. Zaczełam pic syrop i dwa razy w drugim cyklu udało sie namNiestety nie zakonczyło sie pozytywnie, nie wspomne ze teraz hektolitry wypiłam tzn w zeszłym cyklu i pierwszym od p... i tez sie udało ale zakonczyło podobnie...
Powodzenia
Tak mysle ze moze to wina tego sluzu,bo tego mi nie sprawdzali ale slyszalam o tym syropku:)
Na razie testuje wiesiolek bo on tez sluz rozrzedza
Dzieki za rade I Tobie takze powodzeniaAnia1602 lubi tę wiadomość
Liuliu79 -
witajcie
nie odzywałam się, bo ostatnio miałam trochę spraw na głowie, a teraz dopadła mnie infekcja i leżę sobie grzecznie pod kołdrą i się wygrzewam...
Dani, trzymam kciuki, aby udało się wytępić bakterię i zrobić planowany zabieg
jagna, to już za chwilę, za momencik
witaj Liuliu na naszym wątku
Goya, ja miałam hsg w tym cyklu - można zrobić w znieczuleniu, ale po co? ból jest naprawdę do wytrzymania; jeżeli boli to dosłownie przez chwilę, jak podczas bardziej bolesnej miesiączki; wiem, że przed zabiegiem można zapodać sobie środek przeciwbólowy; nie ma się czego bać - gdyby była potrzeba bez żadnego problemu powtórzyłabym badanie jeszcze raz
Goya77, Margaret.Se, Ania1602, Liuliu79, Dani lubią tę wiadomość
-
Phyllis wrote:witajcie
nie odzywałam się, bo ostatnio miałam trochę spraw na głowie, a teraz dopadła mnie infekcja i leżę sobie grzecznie pod kołdrą i się wygrzewam...
Dani, trzymam kciuki, aby udało się wytępić bakterię i zrobić planowany zabieg
jagna, to już za chwilę, za momencik
witaj Liuliu na naszym wątku
Goya, ja miałam hsg w tym cyklu - można zrobić w znieczuleniu, ale po co? ból jest naprawdę do wytrzymania; jeżeli boli to dosłownie przez chwilę, jak podczas bardziej bolesnej miesiączki; wiem, że przed zabiegiem można zapodać sobie środek przeciwbólowy; nie ma się czego bać - gdyby była potrzeba bez żadnego problemu powtórzyłabym badanie jeszcze raz
Dziękuję też muszę iść ale w następnym cyklu i bardzo się boję ale i tez mnie pocieszyłaś. Dziękuję miłego dnia.Margaret.Se, Ania1602, Liuliu79 lubią tę wiadomość
Goya77 -
hejka
liuliu , jak ten nie wie czemu to możne jeszcze do innego sie wybierz , ja się nie wybrałam i teraz żałuje bardzobo minął kolejny rok i już nie jest tak kolorowo z wynikami jak było ...
Margaret , ano właśnie te AMH wredne pokazuje ze szalu ni ma 0.96 także na wykończeniu, ale czytałam ze laski i z 0.5 zachodzą , tyle ze ja i inne badania mam kiepskie.
Goya tez mnie właśnie czeka to badanie , raczej nie ma w znieczuleniu , czasem sie dostaje przeciwbólowy w zastrzyku albo na chacie trzeba jeszcze łyknąć przed badaniem jakiegoś procha przeciwbólowego , jak wszystko jest ok to mniej boli jak pozapychane to bardziej ponoć, ale ja już się nie mogę doczekać kiedy będę miała to z głowy, mówią ze to jest po prostu nieprzyjemne, ale raz dwa i po badaniu
pozdrawiam i miłego dnia !Goya77, Ania1602 lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Goya77 wrote:mam iść na drożność jajowodów podobno to bardzo boli można zrobić to badanie w znieczuleniu? jakie są Wasze opinie?.
Ból jest do wytrzymania a zreszta trwa tak krótka chwilke ze przy tym bardzo mocne bole miesiaczkowe, które trwaja godzinami to pestkaAnia1602 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam dziwny sen, sniło mi sie ze lekarz na duzym monitorze pokazywał mi usg, byłam w ciazy a okazało sie ze to 14tc i stwierdził, ze to ciaza nie z tego cyklu hmmm moze cos sen ma wspolnego z moimi myslami i to ze mysle o tym i mam rózne objawy, które mi nie mineły jak przyszła @
-
eM80 wrote:hejka
liuliu , jak ten nie wie czemu to możne jeszcze do innego sie wybierz , ja się nie wybrałam i teraz żałuje bardzobo minął kolejny rok i już nie jest tak kolorowo z wynikami jak było ...
Margaret , ano właśnie te AMH wredne pokazuje ze szalu ni ma 0.96 także na wykończeniu, ale czytałam ze laski i z 0.5 zachodzą , tyle ze ja i inne badania mam kiepskie.
Goya tez mnie właśnie czeka to badanie , raczej nie ma w znieczuleniu , czasem sie dostaje przeciwbólowy w zastrzyku albo na chacie trzeba jeszcze łyknąć przed badaniem jakiegoś procha przeciwbólowego , jak wszystko jest ok to mniej boli jak pozapychane to bardziej ponoć, ale ja już się nie mogę doczekać kiedy będę miała to z głowy, mówią ze to jest po prostu nieprzyjemne, ale raz dwa i po badaniu
pozdrawiam i miłego dnia !
Dziękuję nie wiem dlaczego ale mam taki paraliżujący lęk przed tym bólem.Goya77 -
Goya77 wrote:mam iść na drożność jajowodów podobno to bardzo boli można zrobić to badanie w znieczuleniu? jakie są Wasze opinie?.
Hey
Mialam to badanie robione bez znieczulenia I jest do wytrzymania
To taki rozpierajacy bol jak kontrast wpuszczaja
P's chcialam napisac wiecej szczegolow ale nie chce Cię straszyc:)Goya77 lubi tę wiadomość
Liuliu79 -
Liuliu witaj
Margaret dziękuję :*
Krycha, to może mąż powinien mamusi delikatnie zasugerować, żeby sobie już pojechała.krycha.stara, Liuliu79 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
eM80 wrote:hejka
pozdrawiam i miłego dnia !
Mialam konsultacje takze u innych lekarzy I dla nich tez wszystkie z nami jest ok
AMH tez mam dobre
Dzisiaj 10dc I pomalo bierzemy sie do roboty:)
Milej srodki zyczeLiuliu79