X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 7 transfer i nic - pomocy
Odpowiedz

7 transfer i nic - pomocy

Oceń ten wątek:
  • Anja85 Nowa

Wysłany: 31 stycznia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Mieliśmy już dość Invicty. W 2021 zaczęliśmy tam leczenie. Bez rezultatu. W sensie dwie ciąże były, ale żadnej nie donosiłam. Słyszeliśmy tylko "niepłodność idiopatyczna".
    Na początku było wszystko fajnie, ale potem już wpadliśmy w schematy, nie było nowych pomysłów co badać. Może gdybyśmy zostali to nasz lekarz zaleciłby immunologię, tego nie wiem. Chyba mają tam immunologa, nie wiem czy dobrego. Zdecydowaliśmy się na powiew świeżości w postaci Bociana. Otoczka w Invicta tylko nas w tym utwierdziła (Opiekunowie pacjenta... tiaaa...). No i jesteśmy już po kilku punkcjach, każdą kolejną gorzej przechodzę... Powtarzać schemat, że być może teraz się uda skoro wcześniej prawie się udało, to już nie chcieliśmy.

Nie, większość kobieta tylko robi. Cross-match oraz allo-MLR robi się wspólnie. KIR u mnie, HLAC u męża był badany. Mój Mąż robił tak samo jak ja test IMK i cytokiny również - później na wizycie docent Paśnik mówił, że niepotrzebnie Mąż wszystko robił, ale nie pamiętam do których badań odnosił się, że niepotrzebnie. Ja robiłam dodatkowo ANA, MTHFR, ASA, mutacja Leiden V, mutacja genu II protrombiny, antykoagulant tocznia, beta-2-glikoproteina 1sza IgG i IgM, p-ciała antyfosfolipidowe IgM i IgG oraz p-ciała antykardiolipinowe IgG i IgM.

Dr Paśnik - z polecenia naszego nowego lekarza w Bocianie. Pierwsze co jak zobaczył naszą historię to powiedział, że mamy skonsultować się z immunologiem. Podał dwa nazwiska - dr Paśnik oraz dr Sydor. Powiedział, że to są specjaliści i dają konkretne zalecenia, nie wszyscy immunologowie tak robią. Zdecydowaliśmy się na docenta Paśnika ze względu na odległość- przyjmuje w Łodzi, a dr Sydor w Krakowie. Może do dr Sydora da się na teleporadę, nie wiem, nie sprawdzaliśmy.

Bardzo dziękuję.
    Umówiłam się do dr Jarosz na teleporade.
    Mam ją w piątek 7.02 - jakimś cudem.
    Będę wypytywała o te badania. Na innych grupach też jest polecana. Czy byłaś w Inviccie w Gdańsku?

Jeśli tak to czy prowadzi jeden lekarz czy ciągle ktoś inny od nowa się "wgryza" w temat?

• Thoruviel Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja85 wrote:
    Bardzo dziękuję.
    Umówiłam się do dr Jarosz na teleporade.
    Mam ją w piątek 7.02 - jakimś cudem.
    Będę wypytywała o te badania. Na innych grupach też jest polecana. Czy byłaś w Inviccie w Gdańsku?

Jeśli tak to czy prowadzi jeden lekarz czy ciągle ktoś inny od nowa się "wgryza" w temat?

Koleżanka była pod opieką dr Jarosz w Invimedzie w Gdyni- była bardzo zadowolona i w marcu ma teraz termin porodu ;)

Tak, byłam w Gdańskim oddziale. Mieliśmy jednego lekarza przypisanego, ale zdarzało się niestety dość często, że byliśmy u innych lekarzy, bo do naszego nie było terminu :( To nam się też nie podobało, niby w porządku ci inni lekarze, ale jednak woleliśmy konsultować z naszym, w końcu nas znał. Z czasem mieliśmy też drugiego "swojego" lekarza, do którego chodziliśmy (o ile się dało) jak nasz był niedostępny. Kontakt z lekarzem był utrudniony, w Bocianie jest łatwiej z konsultacją, to już zauważyliśmy. Może w Invicta mają za dużą masówkę i za dużo pacjentów. To była tez jedna z przyczyn naszej zmiany kliniki. Nie po to wybieraliśmy lekarza na początku, żeby potem płacić za wizyty u innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 16:30

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 wrzesień 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61%
    - allo-MLR 38%

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer lipiec ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
    - transfer ❄️ 5.1.1 marzec z Accofil- prawidłowa implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - brak implantacji

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
    - transfer - brak zagnieżdżenia
    - wrzesień ❄️ - brak zagnieżdżenia
    - listopad ❄️ - ciąża biochemiczna
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
    - marzec 2022 ❄️- brak implantacji

inseminacja 05.2021 - brak rezultatu
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ