7 transfer i nic - pomocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażyna wrote:Biorę wszystkie suple od dawna
-
Grażyna wrote:Nie, nie miałam niestety. Napisz do doktora, on normalnie odpisuje.
A może spróbuj jeden cykl inseminacji z nasieniem dawcy?
Odpoczniesz od leków i transferów...
Ba! Nawet myślę o podwójnej inseminacji w jednym cyklu z różnymi dawcami...Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
24.02.2025 FET ❄️ -> 🍀🫣🥰 -
Azjak wrote:A może spróbuj jeden cykl inseminacji z nasieniem dawcy?
Odpoczniesz od leków i transferów...
Ba! Nawet myślę o podwójnej inseminacji w jednym cyklu z różnymi dawcami...
No wiesz, dla mnie to nie jest taka decyzja naturalna, że w ramach odpoczynku od leków spróbuję sobie inseminacji z dawcą. Jednak mam męża i to z nim staramy się wspólnie o dziecko.
Druga kwestia - mąż ma dobre wyniki nasienia, więc myślę, że nie potrzebujemy decydować się na nasienie dawcy.Ona_39 lubi tę wiadomość
1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura in vitro - 2 zarodki 3-dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
II procedura in vitro (blastki ❄️❄️❄️❄️❄️❄️)
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
III procedura in vitro, 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki, jedna zapłodniona, zarodek zdegradował w 5 dobie)
CD138 ok ✅️
CD56 nieznacznie podwyższone
Jajowody drożne ✅️
histeroskopia (wycięto polip)
immunologia i genetyka ok ✅️
Własne cykle
Endometrium ok
Cross match 23,5%
Adenomioza ❌️ -
KasiaKP wrote:A jak z dawkowaniem tych supli? I jak długo je bierzesz, bo niektóre potrzebują nawet 90 dni aby rzeczywiście zadziałać. Jak zaczynałam swoją przygodę to brałam np. tylko 100mg koenzymu q10, dopiero potem wyczytałam w protokole z „It starts with an egg” i innych źródłach ze u starszych staraczek potrzeba aż w dawcę 600, stad tak pytam. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8431086/
Biorę od dawna, choć trochę zmieniam. Ostatnio, jakoś od 60 dni mam nowe suple polecane przez lekarza - oxigravide. Biorę zgodnie z tym co w ulotce. Do tego biorę kwas foliowy metylowany.KasiaKP lubi tę wiadomość
1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura in vitro - 2 zarodki 3-dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
III procedura in vitro, 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki, jedna zapłodniona, zarodek zdegradował w 5 dobie)
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
Własne cykle
Endometrium ok
Cross match 23,5%
Adenomioza ❌️ -
Grażyna wrote:Biorę od dawna, choć trochę zmieniam. Ostatnio, jakoś od 60 dni mam nowe suple polecane przez lekarza - oxigravide. Biorę zgodnie z tym co w ulotce. Do tego biorę kwas foliowy metylowany.
-
KasiaKP wrote:To dobry suplement tylko na efekty jeśli chodzi o poprawę jakości komórek trzeba poczekać. Z tego co pamietam może to trwać 90-150 dni.. Ja miałam cholernie niskie amh tj 0.11 i wiek w momencie zajścia już 41 wiec wzięłam się za dawkę koenzymu 600 zamiast 100 która jest w suplach jako standard. Jesteś chyba trochę młodsza a jak u ciebie z amh?
Tak, ja mam 35 lat. Amh dobre, już nie pamiętam ile, ale jest serio okej. I bez PCOS.
No teraz do kolejnej próby zbadamy zarodki - dam znać jaki efekt.
1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
Własne cykle
Endometrium ok
Cross match 23,5%
Adenomioza ❌️ -
Justyna1501. wrote:Hej, dziewczyny przygotowuje się do transferu jak czulyscie się na estrofemie? Ja mam igromne problemy ze snem,czy któraś miała podobnie?
A ile dni bierzesz? Ja przez pierwsze 5 dni czułam się fatalnie- ja miałam okropne mdłości cały dzień . Potem minęło. Lekarz powiedział że to normalne, bo na początku organizm mocno wysycą się hormonem.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Justyna1501. wrote:Hej, dziewczyny przygotowuje się do transferu jak czulyscie się na estrofemie? Ja mam igromne problemy ze snem,czy któraś miała podobnie?
Który to Twój transfer? Czy to pierwsza stymulacja?1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
Własne cykle
Endometrium ok
Cross match 23,5%
Adenomioza ❌️ -
dziewczyny, weszłam na wątek, bo rzucił mi się temat w oczy.
słyszałyście o prof. Jerzak?
nam się udało naturalnie, ale wiem, że ona potrafi wyciągnąć nawet beznadziejne przypadki. przede wszystkim szuka przyczyn niepowodzeń.
sprawdźcie, może którejś pomożeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 15:19
KasiaKP lubi tę wiadomość
-
Cześć,
My też po 7 transferach jesteśmy. 4 punkcje, 2 poronienia. Od punkcji numer 2 badalismy zarodki. Faktycznie kilka odpadało ze względu na to, ze były nieprawidłowe. Zawsze kilka transferów mniej, które i tak by się nie przyjęły (i przez to mniej obciążenia organizmu oraz psychiki).
Po ostatnim poronieniu zmieniliśmy klinikę, żeby było świeże spojrzenie. Lekarz wysłał nas od razu na konsultację immunologiczną, polecał m.in. Docenta Paśnika. Z badań wyszedł wysoki cross-match, w związku z tym zalecił mi leczenie immunosupresyjne. Na dniach kończę i wtedy w kolejnym cyklu możemy podchodzi do transferu.
Trochę nadziei i powiewu świeżości po tylu latach mamy. Raz, że inne Klinika, trochę inne podejście, dwa, że mamy "coś do poprawy", wcześniej nasza niepłodność była określana jako idiopatyczna. Także jeśli możecie to warto przebadać zarodki, może też o konsultacji immunologicznej pomyśleć.
Ja znam dobre historie po takich pogłębionych badaniach immunologicznych i to nam daję nadzieję 😉Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
Stymulacja nr 5 wrzesień 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
- cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61%
- allo-MLR 38%
- KIR AA
Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
- transfer lipiec ❄️ Accofil - implantacja 🍀
- sierpień - poronienie 6t 💔
Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
- transfer ❄️ 5.1.1 marzec z Accofil- implantacja 🍀
- wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - brak implantacji 💔
Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A
Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
- transfer - brak zagnieżdżenia 💔
- wrzesień ❄️ - brak zagnieżdżenia 💔
- listopad ❄️ - ciąża biochemiczna 💔
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
- marzec 2022 ❄️- brak implantacji 💔
inseminacja 05.2021 - 💔 -
Hej, dziękuję za wiadomość. Konsultowaliśmy się z immunologiem. Nie mamy nic do poprawy.. cross match okej. Wszystko z dobrymi wynikami. Te cytokiny, coś tam.. wszystko ok. Immunolog uznał, że dawno tak poprawnych wyników nie widział.
Zbadamy teraz zarodki. I odpuszczamy później. Już czas.1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
Własne cykle
Endometrium ok
Cross match 23,5%
Adenomioza ❌️ -
Grażyna wrote:Hej, dziękuję za wiadomość. Konsultowaliśmy się z immunologiem. Nie mamy nic do poprawy.. cross match okej. Wszystko z dobrymi wynikami. Te cytokiny, coś tam.. wszystko ok. Immunolog uznał, że dawno tak poprawnych wyników nie widział.
Zbadamy teraz zarodki. I odpuszczamy później. Już czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 19:59
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka -
Janette wrote:Czyli na razie jest stwierdzona nieplodnosc idiopatyczna? Nie wiem czy moze czegos jeszcze nie masz do odkrycia.tarczyca cala sprawdzona?Tsh,ft3,ft4,anty tpo,anty tg,cukier,glukoza,pco,wymazy na bakterie,jakies niedobory z krwi,trombofilia,mthfr,homocysteina,helicobacter,przeciwciala przeciwplemnikowe,przeciwlozyskowe,toczen,druga polowka poglebione badania,fragmentacja bo czasem w zwyklych to nie wychodzi,hba,homocysteina,hormony. Moze cos jest jeszcze czego po prostu nie zgadliscie do tej pory,u nas 10 lat bez skutku,pewnie biochemy tez mialam a chyba okazalo sie ze papierosy jednak u meza mialy spory wplyw i musial duzo zmienic plus metylowany kwas foliowy brac i dobra dieta.A wyniki mial calkiem ok,przypadkiem kekarz odkryl zbyt niski kwas foliowy.I dopiero po 3 mies suplementacji teraz ja juz w pozniejszym wieku ale udalo sie.
Tak, idiopatyczna. Tarczyca ok, homocysteina ok (po poronieniu poprawiłam, bo było gorzej). Nie mam pcos, ani trombofilii. Hormony w normie.
Wyniki męża pogłębione były- wszystko ok.
Przeciwciała tylko Asa dodatnie, ale przy in vitro nie ma to znaczenia.
Ana ok.
Helikobaktet nie.
Mthfr lekarz mówi, że bez znaczenia. Biorę tylko suple w formie met.
Jutro idziemy do innego lekarza, żeby coś poradził. I zaczynamy ostatnią stymulację.1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
Własne cykle
Endometrium ok
Cross match 23,5%
Adenomioza ❌️ -
Grażyna wrote:Tak, idiopatyczna. Tarczyca ok, homocysteina ok (po poronieniu poprawiłam, bo było gorzej). Nie mam pcos, ani trombofilii. Hormony w normie.
Wyniki męża pogłębione były- wszystko ok.
Przeciwciała tylko Asa dodatnie, ale przy in vitro nie ma to znaczenia.
Ana ok.
Helikobaktet nie.
Mthfr lekarz mówi, że bez znaczenia. Biorę tylko suple w formie met.
Jutro idziemy do innego lekarza, żeby coś poradził. I zaczynamy ostatnią stymulację. -
Coś się jednak częściowo udało, tzn. byłaś w ciąży. Może po prostu dalej działaj i za którymś razem powinno znowu zaskoczyć? Szukasz przyczyny, a może być też tak, że jej nie znajdziesz, bo to wszystko cholerna loteria.. ja jestem w trochę podobnej sytuacji i też rozważam in vitro, ale w czym by to miało pomoc? Nie widzę tu jakiejś dużej przewagi in vitro akurat w przypadku tej niepłodności. Czy lekarze wspominali jaka jest skuteczność w przypadku idiopatycznej?
-
Witajcie kochane dzielne kobiety.
Dziś po 2 transferze opadły mi już też ręce.
Z 3 pobranych komórek zaplodnily się wszystkie do blastocysty dotrwały 2. Jeden transfer świeży i drugi krok.
Po dwóch transferach zaczynamy od nowa.
Mamy jedno dziecko 12 letnie, więc niepłodność wtórna.
Przenosimy się do innej kliniki do Gdańska do Invicty.
Mam pytanie o immunologię - od jakich badań zacząć?
O suple. Co robić?
Nasienie bardzo dobre.
Moje wyniki na bieżąco bardzo dobre(tarczyca, progesteron, estradiol) Endometrium ok.
Za wszelkie pomysły będę bardzo wdzięczna. -
Hej,
To może też genetycznie warto przebadać? Mogło się zdarzyć, że niestety te dwa zarodki były nieprawidłowe, dlatego się nie przyjęły. U nas w Invicta w Gdańsku właśnie lekarz zalecił nam PGT-A po 4 nieudanych transferach (z jednej punkcji były to zarodki). Od tego momentu juz zawsze robimy badania genetyczne, trochę zarodków okazuje się nieprawidłowych.
My immunologię robiliśmy dopiero teraz, żałuję, że wcześniej nam lekarz nie zlecił. Zlecił nam konsultację z immunologiem nowy lekarz z innej kliniki (Bocian). Zbiór badan do immunologa (dr Paśnik) zlecała nam ginekolozka z Salve medica na podstawie wywiadu z nami. Robiliśmy cross-match, allo-MLR, test imk, KIR, HLAC, cytokiny th1/th2. Oprócz tego pakiet badań na zespol antyfosfolipidowy oraz na nadkrzepliwość. Chciala tez kariotyp, ale to już mieliśmy wcześniej zrobione. Nie wiem czy warto na własną rękę robić te badania, lepiej z lekarzem przegadać bo pewnie wszystko zależy od Waszej historii. Też jest to niemały wydatek, zapłaciliśmy ok. 5500 zł za te badania. Być może nie musicie wszystkiego, my po prostu juz mamy dłuższą historię i immunologii wcześniej nie ruszaliśmy- dlatego teraz wszystko co się dało zrobiliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 08:54
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- allo-MLR 38%
- KIR AA
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - brak implantacji 💔
Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A
Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
- transfer - brak zagnieżdżenia 💔
- wrzesień ❄️ - brak zagnieżdżenia 💔
- listopad ❄️ - ciąża biochemiczna 💔
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
- marzec 2022 ❄️- brak implantacji 💔
inseminacja 05.2021 - 💔 -
Thoruviel wrote:Hej,
To może też genetycznie warto przebadać? Mogło się zdarzyć, że niestety te dwa zarodki były nieprawidłowe, dlatego się nie przyjęły. U nas w Invicta w Gdańsku właśnie lekarz zalecił nam PGT-A po 4 nieudanych transferach (z jednej punkcji były to zarodki). Od tego momentu juz zawsze robimy badania genetyczne, trochę zarodków okazuje się nieprawidłowych.
My immunologię robiliśmy dopiero teraz, żałuję, że wcześniej nam lekarz nie zlecił. Zlecił nam konsultację z immunologiem nowy lekarz z innej kliniki (Bocian). Zbiór badan do immunologa (dr Paśnik) zlecała nam ginekolozka z Salve medica na podstawie wywiadu z nami. Robiliśmy cross-match, allo-MLR, test imk, KIR, HLAC, cytokiny th1/th2. Oprócz tego pakiet badań na zespol antyfosfolipidowy oraz na nadkrzepliwość. Chciala tez kariotyp, ale to już mieliśmy wcześniej zrobione. Nie wiem czy warto na własną rękę robić te badania, lepiej z lekarzem przegadać bo pewnie wszystko zależy od Waszej historii. Też jest to niemały wydatek, zapłaciliśmy ok. 5500 zł za te badania. Być może nie musicie wszystkiego, my po prostu juz mamy dłuższą historię i immunologii wcześniej nie ruszaliśmy- dlatego teraz wszystko co się dało zrobiliśmy.
Dziękuję Ci za te obszerną informację.
A w Inviccie nie chcieliście iść do immunologa?
Czy tam nie ma?
Ja nie mam czasu. Mam skończone 39 lat.
Czy te wszystkie badania immunologiczne robi się u kobiety i mężczyzny ?
Niektóre już mam "obczytane" jak cross-match i Kir.
A możesz mi powiedzieć czemu zdecydowaliście się na dr Paśnika? -
Anja85 wrote:Dziękuję Ci za te obszerną informację.
A w Inviccie nie chcieliście iść do immunologa?
Czy tam nie ma?
Ja nie mam czasu. Mam skończone 39 lat.
Czy te wszystkie badania immunologiczne robi się u kobiety i mężczyzny ?
Niektóre już mam "obczytane" jak cross-match i Kir.
A możesz mi powiedzieć czemu zdecydowaliście się na dr Paśnika?
Mieliśmy już dość Invicty. W 2021 zaczęliśmy tam leczenie. Bez rezultatu. W sensie dwie ciąże były, ale żadnej nie donosiłam. Słyszeliśmy tylko "niepłodność idiopatyczna".
Na początku było wszystko fajnie, ale potem już wpadliśmy w schematy, nie było nowych pomysłów co badać. Może gdybyśmy zostali to nasz lekarz zaleciłby immunologię, tego nie wiem. Chyba mają tam immunologa, nie wiem czy dobrego. Zdecydowaliśmy się na powiew świeżości w postaci Bociana. Otoczka w Invicta tylko nas w tym utwierdziła (Opiekunowie pacjenta... tiaaa...). No i jesteśmy już po kilku punkcjach, każdą kolejną gorzej przechodzę... Powtarzać schemat, że być może teraz się uda skoro wcześniej prawie się udało, to już nie chcieliśmy.
Nie, większość kobieta tylko robi. Cross-match oraz allo-MLR robi się wspólnie. KIR u mnie, HLAC u męża był badany. Mój Mąż robił tak samo jak ja test IMK i cytokiny również - później na wizycie docent Paśnik mówił, że niepotrzebnie Mąż wszystko robił, ale nie pamiętam do których badań odnosił się, że niepotrzebnie. Ja robiłam dodatkowo ANA, MTHFR, ASA, mutacja Leiden V, mutacja genu II protrombiny, antykoagulant tocznia, beta-2-glikoproteina 1sza IgG i IgM, p-ciała antyfosfolipidowe IgM i IgG oraz p-ciała antykardiolipinowe IgG i IgM.
Dr Paśnik - z polecenia naszego nowego lekarza w Bocianie. Pierwsze co jak zobaczył naszą historię to powiedział, że mamy skonsultować się z immunologiem. Podał dwa nazwiska - dr Paśnik oraz dr Sydor. Powiedział, że to są specjaliści i dają konkretne zalecenia, nie wszyscy immunologowie tak robią. Zdecydowaliśmy się na docenta Paśnika ze względu na odległość- przyjmuje w Łodzi, a dr Sydor w Krakowie. Może do dr Sydora da się na teleporadę, nie wiem, nie sprawdzaliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 12:55
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- allo-MLR 38%
- KIR AA