Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się po 35 roku życia › Ciąża po 40stce
Odpowiedz

Ciąża po 40stce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    ‹ 1 2
Oceń ten wątek:
  • Monika0683 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaborowka85 wrote:
    Cześć ☺️ ja w listopadzie kończę 41 i obecnie ciąża 34+3. Mam córkę 6 letnią, także u mnie było od razu późne macierzyństwo.
    Mam nadzieję że dobrze się czujesz i dobrze znosisz ciążę. U mnie raczej to spore obciążenie, ale ten czas od ostatniego porodu też nie był lekki i nie sprzyjał regeneracji. Może dlatego 😉 Pozdrawiam i zdrówka dla Was🥰

Powiem Ci, że pierwszy trymestr to była tragedia, teraz jest już lepiej, ale szału nie ma, latka już nie te 😉 Jakby mi ktoś rok temu powiedział, że będę jeszcze w ciąży to bym nie uwierzyła. Ogólnie myśleliśmy z mężem o czwartym dziecku, ale bez ciśnienia, śledzenia cykli, celowania w owulację, planowania zbliżeń na konkretne godziny, biegania na betę co miesiąc itp i bez zamiaru korzystania z jakiegokolwiek wspomagania, nic poza podstawowymi badaniami i kwasem foliowym z mojej strony, na zasadzie że odstawiamy anty i jak się uda to będzie dzidzia, a jak nie to trudno. To było 5 lat temu, najpierw przez półtora roku nic się nie zadziało, potem na przestrzeni roku na przełomie 39/40 lat miałam trzy ciąże biochemiczne, potem znowu nic się nie zadziałało, a w grudniu rodzę trzecią córkę. Dla Was także dużo zdrówka 🥰

‹ 1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ