Co jeść a czego unikać w ciąży
-
Grzyby się powinno jeść w ciąży bo są zdrowe. Ale wiadomo, umyte, przerobione pod wpływem temperatury etc. Są takie które się powinno bo mają dużo minerałów ale to już zapytań lekarza.
A odnośnie czego nie powinnaś to surowych jajek, surowego mięsa (tatar), serów z mleka niepasteryzowanego, wędzone i nie gotowane wędliny (są surowe i zarazem wędzone, mogą zaszkodzić). Wiadomo, wypada uważać na cukier bo łatwo wpaść w cukrzycę ciążową a wtedy szpital murowany. No i trzeba również uważac na pasztet w ciąży bo ma duże dawki witaminy A.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 12:55
-
Moja ginekolog twierdzi, że w ciąży wszystko (oprócz surowego mięsa) można jeść, ostatnio faktycznie oglądałam na ten temat wywiad z jakąś Panią profesor, która wypowiadała się m.in. na temat serków pleśniowych. W pierwszej ciąży, jak powiedziałam, że piję tylko wodę to się bardzo zdziwiła i kazała pić to, na co będę miała ochotę
Oczywiście dobrze jest dbać równiez o suplementację witamin oraz mikroelementów. Świetnie sprawdzi się Composita mama dha http://www.compositamama.pl/ , szczególnie, ze ma w sobie dha, który pozytywnie wpływa na ciśnienie u kobiet w ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 12:21
-
Dziewczyny, ja o swoją ciążę starałam sę bardzo długo, teraz w końcu udało mi się zajść dzięki in vitro . Może jestem trochę przewrażliwiona, jednak ściśle trzymam się zdrowej diety, bogatej w witaminy, przede wszystkim jem bardzo dużo warzyw. Staram się ograniczać mięso, jednak wegetarianką nie jestem. Odstawiłam też całą kolorówkę, jeśli chodzi o makijaż, nie maluję paznokci i staram się stosować tylko naturalną pielęgnację Ograniczam kontakt z chemią do minimum
Arabeska lubi tę wiadomość
-