X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Mój świat się zawalił
Odpowiedz

Mój świat się zawalił

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Bambi84 Debiutantka

Wysłany: 10 września, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merkuriusz wrote:
    Piszecie o mrożeniu komórek na zapas, ale chyba w Polsce nie ma takiej możliwości?
    Cześć. Ja zamroziłam w 2024 (13 pobranych, do mrożenia poszło 6). Komercyjnie, normalna umowa, klinika w Krakowie. Chciałam zabezpieczyć moją płodność- w Polsce jest to zupełnie legalne. Powodem zamrożenia było dokładnie to co opisujecie tutaj- mój partner kategorycznie nie zgadzał się na IVF.
    Dziś nasz wiek 41 i 45, jesteśmy w trakcie pierwszej procedury IVF- niestety ostatniej- on nie chce kontynuować (chyba przerasta go ilość badań, wizyt w klinice i ogólnie od lat kłócimy się tylko o to).
    Muszę to uszanować ale nigdy się nie pogodzę.

Bambi
  • KAJKA Koleżanka

Wysłany: 11 września, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem podejścia mężczyzny... jak tak można...
    Mój mąż jak powiedziałam mu ze ginekolog kazal zbadac mu nasienie umówił się w tym samym dniu.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ