Po 40 naturalnie? 🫣
-
WIADOMOŚĆ
-
Janette wrote:KasiaKP jak sie czujesz? Jak po porodzie? Czy wszystko dobrze przebieglo tak po Twojej mysli? Gratuluje ze juz corcia jest z Toba. To teraz zycze sil i zdrowka i niech malutka bedzie spokojna abys mogla nacieszyc sie chwilami z niemowlakiem.
Trafiłam na cudowną położną i wogole cały personel szpitalny. U ciebie widzę tez czas gna i już po połówkowym jesteś! Lada chwila będzie trzeba wyprawkę szykować dla maleństwa
Miracle25, MMKL, Janette lubią tę wiadomość
-
KasiaKP wrote:Czuje się o dziwo lepiej i mam więcej energii niż jak rodziłam po 30.. Poród jak to poród, na szczęście obyło się bez komplikacji, tylko 3 godziny od pierwszych skurczów i córcia zawitała na świecie z 10 punktami apgar
Trafiłam na cudowną położną i wogole cały personel szpitalny. U ciebie widzę tez czas gna i już po połówkowym jesteś! Lada chwila będzie trzeba wyprawkę szykować dla maleństwa
KasiaKP lubi tę wiadomość
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Janette wrote:To ciesze sie ze dobrze wszystko przebieglo. Tak my juz 24 tydz zaczynamy i powoli zaczynam zbierac co potrzebne dla malej. Ja juz z jednej strony bym tez chciala byc juz po,tylko troche sie boje bo to pierwszy porod i nie wiem jak dlugo moze trwac.A dzis przyszlo mi pismo ze chca z kliniki zbadac moje amh haha,chyba nie maja aktualizacji.
Janette, Miracle25 lubią tę wiadomość
-
KasiaKP wrote:Będzie dobrze! ❤️ Pierwszy trwał u mnie kilkanaście godzin ale większość czasu to były minimalnie bolesne skurcze. Tj do fazy samego parcia dawałam radę całkiem ok nawet nie myśląc o znieczuleniu. Mam znajomą która myślała że skoro to pierwszy poród to będzie długi- urodziła po 5 godzinach! Na twoim miejscu jechałabym do szpitala już po pierwszych skurczach, ja pojechałam po półtorej godzinie okazało się ze miałam pełne rozwarcie i szybko na porodówkę 😝 cały mój plan porodu i znieczulenia poszedł z dymem ale najważniejsze ze córcia zdrowa i ja tez nie popękałam ani nic pomimo takiej szybkiej akcji i dużej wagi urodzeniowej córci. Co do AMH- ja już się od początku ciąży tyle nasłuchałem od lekarzy i położnych ich opini negatywnych na ten temat.. tj że jest tylko pożytek z robienia go pod in vitro a w każdym innym przypadku nie ma tej samej wartości już diagnostycznej ani prognostycznej jeśli chodzi o naturalsy a na psychikę mega źle wpływa.
Miracle25 lubi tę wiadomość
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Janette wrote:My zostalismy ze staraniami naturalnymi lub komorka dawczyni. Mialam sie juz prawie zewcydowac na adopcje calego zarodka ale zaszlam naturalnie w ciaze,my po suplementach,maz wiecej i dluzej bral.Mam 42 lata i wczesniej tez same straty. Balam sie troche naturalnie,myslalam ze lepsze jest in vitro w tym wieku bo mozna zbadac zarodki przed podaniem pgta i uniknac poronienia ale no na swoich juz nie moglam podejsc a tu udalo sie naturalnie. Moj maz mial przed ostatnim poronieniem dfi podwyzszone i stad wiedzialam po wynikach ze tamta ciaza mogla sie rowniez nie udac. Pobral 3 mies suplementow dobrych roznych. Teraz ta ciaza zdrowa dziewczynka rosnie,wszystko ma prawidlowo od poczatku,nie bralam duphastonu nawet na podtrzymanie. Powodzenia jakakolwiek droge wybierzecie zadbajcie o jakosc komorek i plemniczkow.Uda sie w koncu.
-
Weteranka82 wrote:Jakie suplementy bral mąż?
Tam jest w skladzie l karnityna,l cysteina, l arginina i mioinozytol plus wit.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 20:19
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram