X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Przeziębienia, choroby i inne co się przyplącze....
Odpowiedz

Przeziębienia, choroby i inne co się przyplącze....

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PóźnyMrRight Nowa

Wysłany: 26 października 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie,
    staramy się o dziecko, gdzie ja jestem już po 41 rż.
    Każdy miesiąc odbieram jako szansę, którę mogę stracić z powodu jakiegoś głupstwa... W tym wypadku przeziębień.
    Może jestem przewrażliwiona, ale powiedzcie mi jak to jest z Wami? Czy w razie przeziębień bez skrupułów sięgacie po leki czy staracie się leczyć "ochronnie" na wszelki wypadek, gdyby jednak w tym miesiącu się udało? Jeśli tak to jak walczycie z przeziębieniami? Jakich leków unikacie?
    A może nie mam wiedzy i przeziębienia nie wpływają na zajście lub nie zajście w ciążę? Podzielcie się swoją wiedzą.
    Dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam Was serdecznie!

• Arcola Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w podobnym wieku co Ty i na zajście w ciążę naturalna dałam sobie pół roku. Po tym czasie zrobiłam wszystkie ważne badania typu (amh, fsh, lh, tsh) i udalam się do kliniki leczenia niepłodności. Tak naprawdę w staraniach bardziej przeszkodzi Ci niskie amh niż lekkie przeziębienie. Niestety statystyki dla naszego wieku nie sa dość sprzyjające i nawet starając się invitro masz tylko 25% szans. Nie pisze tego żeby Cie nastraszyc tylko żebyś zrobiła badania i zobaczyła na czym stoisz. Oczywiście nie tylko Ty powinnaś je zrobić, Twój partner również. Mam nadzieję że Cię nie urazilam tym wpisem.

Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
    4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
    5 transfer 07.04.21 - 10t*
    To nie walka to wojna, a ja już się poddaje...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ