Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Trzecie dziecko ?
Odpowiedz

Trzecie dziecko ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Marmiz Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka0106 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Muszę z kimś pogadać po zwariuje 🙈 dziś zrobiłam test, dwie kreski. Na karku 34 lata, dwoje dzieci- syn 9 lat, córka 5. Boje się jak sobie poradzę z trójką. Mam takiego doła 😞

Hej. Czy ta ciąża była planowana? Bo wnioskuję, że nie.
    Czasem myślimy, że coś nas przerośnie, ale okazuje się, że dajemy radę. Wszystko zależy od sytuacji rodzinnej ekonomicznej i zdrowotnej.

Ja mam 2 synów - 9 i 5 lat, teraz planowaną ciąża 29 tydzień. Mam 39 lat. Mam momenty zwątpienia i chwilę silnej wiary, że sobie poradzę po porodzie. Hormony szaleją, więc jest niezła huśtawka. Mąż spędza czas z dziećmi, ale dużo pracuje i często wyjeżdża na kilka dni.

Teraz już nie martwię się czy dan radę , tylko żeby donosić ciążę chociaż do 34 tyg, bo pojawiły się komplikacje. Dotychczas było ok.

• Duśka0106 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki 😘 nasza trzecia ciąża nie była planowana, dlatego mam wielkie obawy. Do tego moje problemy zdrowotne spędzają mi sen z powiek... Czasem wydaje mi się że nie mam siły, nie dam rady, po prostu nie wierzę, a czasem myślę, że dla tego małego człowieka muszę być silna...

• Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    Ja jestem po in vitro, druga ciąża naturalna. AMH bardzo niskie, ale jednak się udało . Wiem, ze to irracjonalnie w dzisiejszej rzeczywistości , ale marzy mi się trzeci maluch.

Ale w sumie to czemu irracjonalne?

Chciałabym mieć trzecie i pytam, bo jestem ciekawa opinii innych. Widzę dużo negatywnych opini na temat posiadania trzeciego dziecka (w tym opinia mojej teściowej 🤪). Ale nie rozumiem dlaczego.

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaczarna wrote:

Chciałabym mieć trzecie i pytam, bo jestem ciekawa opinii innych. Widzę dużo negatywnych opini na temat posiadania trzeciego dziecka (w tym opinia mojej teściowej 🤪). Ale nie rozumiem dlaczego.
    Mi też marzy się trójka ale póki co walczę o drugie 🙄 Zawsze od zawsze byłam nastawiona, że będę mieć troje dzieci i gdyby wszystkie moje ciąże się udały to by tak było no ale. Teraz mi sen z powiek spędza, czy uda się mieć jeszcze to jedno.

A co do opinii to zauważyłam, że od pokoleń przyjęło się, że jedynak źle i powyżej dwóch dzieci to coś nie tak 😅 Nawet można zaobserwować wśród znajomych, przechodniów, w sklepie itd - przeważnie po 2 dzieci mają.

Małaczarna lubi tę wiadomość

d6310cc5da591dc65491e009f9e62766.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Mi też marzy się trójka ale póki co walczę o drugie 🙄 Zawsze od zawsze byłam nastawiona, że będę mieć troje dzieci i gdyby wszystkie moje ciąże się udały to by tak było no ale. Teraz mi sen z powiek spędza, czy uda się mieć jeszcze to jedno.

A co do opinii to zauważyłam, że od pokoleń przyjęło się, że jedynak źle i powyżej dwóch dzieci to coś nie tak 😅 Nawet można zaobserwować wśród znajomych, przechodniów, w sklepie itd - przeważnie po 2 dzieci mają.

Na tym forum już tyle marzeń się spełniło, Twoje też się spełni! I moje trzecie też 😀

Eedzia11 lubi tę wiadomość

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Ninoczka Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad 3 dzieckiem, ale nie wiem czy by mi się udało.... niestety mam mięśniaki :( plus coś mi strasznie miesza z cyklem. Ostatnie 3 miesiące miałam po 21 dni. A teraz nie wiem :(

• Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninoczka wrote:
    Też się zastanawiam nad 3 dzieckiem, ale nie wiem czy by mi się udało.... niestety mam mięśniaki :( plus coś mi strasznie miesza z cyklem. Ostatnie 3 miesiące miałam po 21 dni. A teraz nie wiem :(

Mogę tylko powiedzieć - próbuj 🤞

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaczarna wrote:

Ja mam trójkę dzieci i powiem, że nie jest łatwo ale nie żałuję. Starsze zawsze jakoś pomogą a młoda to teraz łobuz. Nie wiem, może po prostu nie obchodzi mnie opinia innych ludzi i jakoś nie spotykam się z negatywnymi opiniami.

Małaczarna lubi tę wiadomość

age.png
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja mam trójkę dzieci i powiem, że nie jest łatwo ale nie żałuję. Starsze zawsze jakoś pomogą a młoda to teraz łobuz. Nie wiem, może po prostu nie obchodzi mnie opinia innych ludzi i jakoś nie spotykam się z negatywnymi opiniami.

Jaką masz różnicę wieku między dziećmi?

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między starszymi jest 2,5 roku a pomiędzy najstarszą a najmłodszą jest 7,5 roku a z środkowy i najmłodsze to 5, lat różnicy.

age.png
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie nie trzecie ale czwarte w wieku 42lat, dzidziuś nr 3 był w wieku 36 lat. Obecnie 38 tydzien.. Poród na dniach!

Janette, Gama81, Hekate42, Arga lubią tę wiadomość

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKP wrote:
    Hej :) u mnie nie trzecie ale czwarte w wieku 42lat, dzidziuś nr 3 był w wieku 36 lat. Obecnie 38 tydzien.. Poród na dniach!

KasiaKP jak to zrobiłaś, ciężko było, możesz na priv?

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    KasiaKP jak to zrobiłaś, ciężko było, możesz na priv?
    Oczywiście -Pisz śmiało :) Moja „historia” jest w sumie streszczona w wątku, który założyłam jakieś półtora roku temu na forum Starając się po 35r życia „Alternatywy dla ivf?”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 20:20

• terianka Debiutantka

Wysłany: 3 marca, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Opowiem moją historię. Jestem 35+ (a właściwie w tym miesiącu 40..)

Mam starszą trójkę - aktualnie (rocznikowo) 14, 12, 10.
    I malucha - dziś skończył rok.
    I choć nie byłam przekonana czy donoszę ciążę (po poronieniu, na lekach) udało się i mamy Malucha.
    Ale... szybko zdaliśmy sobie sprawę, że nie chcemy dla niego życia jedynaka. Zaczęliśmy przeliczać - jak będzie miał 5 lat, jego rodzeństwo 18, 16, 14...
    No i uznaliśmy, że trzeba dorobić rodzeństwo.
    Wygląda na to, że się udało - aktualnie 5t4d. Oczywiście ja się boję wszystkiego - poronienia, problemów ze zdrowiem moim i malucha i tak dalej.

Dla mnie osobiście trójka dzieci była łatwiejsza niż dwoje - bo wtedy była silna polaryzacja. Trzecie dziecko bardzo zmienia dynamikę (choć byłam wykończona, bo w dniu, w którym urodziła się trzecia, najstarsza miała 3 lata 10 mcy, a średniak 2 lata 2 mce. To był hardcore!
    Ale daliśmy radę :)

KasiaKP, Małaczarna lubią tę wiadomość

Zaraz 40
    (nadal w to nie wierzę...)

2011 córka
    2013 syn
    2015 córka

2021 strata :( 9tc (PJP)

2024 synek
    2025 ?
  • BegOla Nowa

Wysłany: 7 marca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chyba potrzebuje z kimś porozmawiać. Jestem w trzeciej ciąży i mam wielkie obawy 🙈

Mam dwie córki 8 i 11 lat
    Dziewczynki już odchowane, samodzielne. Bardzo ze sobą zżyte , prawie wszędzie razem. A tu teraz takie jedno, samo.. może ktoś z was ma podobną różnice wieku u dzieci i może powiedzieć jak to wygląda? Czy wychowuje się typowego jedynaka ..…

• terianka Debiutantka

Wysłany: 12 marca, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różnice między dziećmi 13, 11 i9 lat.
    Mały ma aktualnie rok. Starsze rodzeństwo go uwielbia, ale będzie jak jedynak. To już są silnie inne światy w porównaniu ze starszymi. Mam brata najlepszego, który urodził się po 5 latach przerwy od poprzedniego brata i tak właśnie było.

Zaraz 40
    (nadal w to nie wierzę...)

2011 córka
    2013 syn
    2015 córka

2021 strata :( 9tc (PJP)

2024 synek
    2025 ?
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 35 lat. Na stanie starszaki 8 i 7 lat i w sierpniu dołączy trzeci maluszek. Trochę boję się różnicy wieku, ale dziewczyny nie mogą się doczekać siostry i z ekscytacją odliczają tygodnie do spotkania.

👱🏻‍♀️ 1990 🧑 1989
    01.2017 Antosia ❤️ 39+2
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024💔 cb 5tc 😢

17.12.2024 ⏸️❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️
    10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
    21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️ 8+4
    18.02.2025 6 cm Okruszka ❤️ 12+4
    19.02.2025 USG prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    18.03.2025 rośnie akrobatka 16+4

preg.png
  • anett13 Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ja również staram się o 3 dziecko.

Mam w domu 2 córki. Staramy się w klinice leczenia niepłodności. 1 inseminaxja za nami-nieudana.

Trochę się podłamałam, mam 36 lat jeszcze. Ale czuję, że czas mi ucieka.

Cóż, 2 udamy się za pierwszym razem i teraz też liczyłam, że będzie sukces. A tu dziś przyszła @ :(

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-?
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ