Trzecie dziecko ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Duśka0106 wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Muszę z kimś pogadać po zwariuje 🙈 dziś zrobiłam test, dwie kreski. Na karku 34 lata, dwoje dzieci- syn 9 lat, córka 5. Boje się jak sobie poradzę z trójką. Mam takiego doła 😞
Hej. Czy ta ciąża była planowana? Bo wnioskuję, że nie.
Czasem myślimy, że coś nas przerośnie, ale okazuje się, że dajemy radę. Wszystko zależy od sytuacji rodzinnej ekonomicznej i zdrowotnej.
Ja mam 2 synów - 9 i 5 lat, teraz planowaną ciąża 29 tydzień. Mam 39 lat. Mam momenty zwątpienia i chwilę silnej wiary, że sobie poradzę po porodzie. Hormony szaleją, więc jest niezła huśtawka. Mąż spędza czas z dziećmi, ale dużo pracuje i często wyjeżdża na kilka dni.
Teraz już nie martwię się czy dan radę , tylko żeby donosić ciążę chociaż do 34 tyg, bo pojawiły się komplikacje. Dotychczas było ok.
-
Trzymam kciuki 😘 nasza trzecia ciąża nie była planowana, dlatego mam wielkie obawy. Do tego moje problemy zdrowotne spędzają mi sen z powiek... Czasem wydaje mi się że nie mam siły, nie dam rady, po prostu nie wierzę, a czasem myślę, że dla tego małego człowieka muszę być silna...
-
Hortensja wrote:Ja jestem po in vitro, druga ciąża naturalna. AMH bardzo niskie, ale jednak się udało . Wiem, ze to irracjonalnie w dzisiejszej rzeczywistości , ale marzy mi się trzeci maluch.
Ale w sumie to czemu irracjonalne?
Chciałabym mieć trzecie i pytam, bo jestem ciekawa opinii innych. Widzę dużo negatywnych opini na temat posiadania trzeciego dziecka (w tym opinia mojej teściowej 🤪). Ale nie rozumiem dlaczego.01 2022 ❤️
03 2024 ❤️ -
Małaczarna wrote:Ale w sumie to czemu irracjonalne?
Chciałabym mieć trzecie i pytam, bo jestem ciekawa opinii innych. Widzę dużo negatywnych opini na temat posiadania trzeciego dziecka (w tym opinia mojej teściowej 🤪). Ale nie rozumiem dlaczego.
A co do opinii to zauważyłam, że od pokoleń przyjęło się, że jedynak źle i powyżej dwóch dzieci to coś nie tak 😅 Nawet można zaobserwować wśród znajomych, przechodniów, w sklepie itd - przeważnie po 2 dzieci mają.Małaczarna lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Eedzia11 wrote:Mi też marzy się trójka ale póki co walczę o drugie 🙄 Zawsze od zawsze byłam nastawiona, że będę mieć troje dzieci i gdyby wszystkie moje ciąże się udały to by tak było no ale. Teraz mi sen z powiek spędza, czy uda się mieć jeszcze to jedno.
A co do opinii to zauważyłam, że od pokoleń przyjęło się, że jedynak źle i powyżej dwóch dzieci to coś nie tak 😅 Nawet można zaobserwować wśród znajomych, przechodniów, w sklepie itd - przeważnie po 2 dzieci mają.
Na tym forum już tyle marzeń się spełniło, Twoje też się spełni! I moje trzecie też 😀
Eedzia11 lubi tę wiadomość
01 2022 ❤️
03 2024 ❤️ -
Ninoczka wrote:Też się zastanawiam nad 3 dzieckiem, ale nie wiem czy by mi się udało.... niestety mam mięśniaki
plus coś mi strasznie miesza z cyklem. Ostatnie 3 miesiące miałam po 21 dni. A teraz nie wiem
Mogę tylko powiedzieć - próbuj 🤞01 2022 ❤️
03 2024 ❤️ -
Małaczarna wrote:Ale w sumie to czemu irracjonalne?
Chciałabym mieć trzecie i pytam, bo jestem ciekawa opinii innych. Widzę dużo negatywnych opini na temat posiadania trzeciego dziecka (w tym opinia mojej teściowej 🤪). Ale nie rozumiem dlaczego.Małaczarna lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Ja mam trójkę dzieci i powiem, że nie jest łatwo ale nie żałuję. Starsze zawsze jakoś pomogą a młoda to teraz łobuz. Nie wiem, może po prostu nie obchodzi mnie opinia innych ludzi i jakoś nie spotykam się z negatywnymi opiniami.
Jaką masz różnicę wieku między dziećmi?01 2022 ❤️
03 2024 ❤️ -