X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Trzecie dziecko ?
Odpowiedz

Trzecie dziecko ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Marmiz Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka0106 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Muszę z kimś pogadać po zwariuje 🙈 dziś zrobiłam test, dwie kreski. Na karku 34 lata, dwoje dzieci- syn 9 lat, córka 5. Boje się jak sobie poradzę z trójką. Mam takiego doła 😞

Hej. Czy ta ciąża była planowana? Bo wnioskuję, że nie.
    Czasem myślimy, że coś nas przerośnie, ale okazuje się, że dajemy radę. Wszystko zależy od sytuacji rodzinnej ekonomicznej i zdrowotnej.

Ja mam 2 synów - 9 i 5 lat, teraz planowaną ciąża 29 tydzień. Mam 39 lat. Mam momenty zwątpienia i chwilę silnej wiary, że sobie poradzę po porodzie. Hormony szaleją, więc jest niezła huśtawka. Mąż spędza czas z dziećmi, ale dużo pracuje i często wyjeżdża na kilka dni.

Teraz już nie martwię się czy dan radę , tylko żeby donosić ciążę chociaż do 34 tyg, bo pojawiły się komplikacje. Dotychczas było ok.

• Duśka0106 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki 😘 nasza trzecia ciąża nie była planowana, dlatego mam wielkie obawy. Do tego moje problemy zdrowotne spędzają mi sen z powiek... Czasem wydaje mi się że nie mam siły, nie dam rady, po prostu nie wierzę, a czasem myślę, że dla tego małego człowieka muszę być silna...

• Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    Ja jestem po in vitro, druga ciąża naturalna. AMH bardzo niskie, ale jednak się udało . Wiem, ze to irracjonalnie w dzisiejszej rzeczywistości , ale marzy mi się trzeci maluch.

Ale w sumie to czemu irracjonalne?

Chciałabym mieć trzecie i pytam, bo jestem ciekawa opinii innych. Widzę dużo negatywnych opini na temat posiadania trzeciego dziecka (w tym opinia mojej teściowej 🤪). Ale nie rozumiem dlaczego.

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaczarna wrote:

Chciałabym mieć trzecie i pytam, bo jestem ciekawa opinii innych. Widzę dużo negatywnych opini na temat posiadania trzeciego dziecka (w tym opinia mojej teściowej 🤪). Ale nie rozumiem dlaczego.
    Mi też marzy się trójka ale póki co walczę o drugie 🙄 Zawsze od zawsze byłam nastawiona, że będę mieć troje dzieci i gdyby wszystkie moje ciąże się udały to by tak było no ale. Teraz mi sen z powiek spędza, czy uda się mieć jeszcze to jedno.

A co do opinii to zauważyłam, że od pokoleń przyjęło się, że jedynak źle i powyżej dwóch dzieci to coś nie tak 😅 Nawet można zaobserwować wśród znajomych, przechodniów, w sklepie itd - przeważnie po 2 dzieci mają.

Małaczarna lubi tę wiadomość

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Mi też marzy się trójka ale póki co walczę o drugie 🙄 Zawsze od zawsze byłam nastawiona, że będę mieć troje dzieci i gdyby wszystkie moje ciąże się udały to by tak było no ale. Teraz mi sen z powiek spędza, czy uda się mieć jeszcze to jedno.

A co do opinii to zauważyłam, że od pokoleń przyjęło się, że jedynak źle i powyżej dwóch dzieci to coś nie tak 😅 Nawet można zaobserwować wśród znajomych, przechodniów, w sklepie itd - przeważnie po 2 dzieci mają.

Na tym forum już tyle marzeń się spełniło, Twoje też się spełni! I moje trzecie też 😀

Eedzia11 lubi tę wiadomość

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Ninoczka Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad 3 dzieckiem, ale nie wiem czy by mi się udało.... niestety mam mięśniaki :( plus coś mi strasznie miesza z cyklem. Ostatnie 3 miesiące miałam po 21 dni. A teraz nie wiem :(

• Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninoczka wrote:
    Też się zastanawiam nad 3 dzieckiem, ale nie wiem czy by mi się udało.... niestety mam mięśniaki :( plus coś mi strasznie miesza z cyklem. Ostatnie 3 miesiące miałam po 21 dni. A teraz nie wiem :(

Mogę tylko powiedzieć - próbuj 🤞

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaczarna wrote:

Ja mam trójkę dzieci i powiem, że nie jest łatwo ale nie żałuję. Starsze zawsze jakoś pomogą a młoda to teraz łobuz. Nie wiem, może po prostu nie obchodzi mnie opinia innych ludzi i jakoś nie spotykam się z negatywnymi opiniami.

Małaczarna lubi tę wiadomość

age.png
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja mam trójkę dzieci i powiem, że nie jest łatwo ale nie żałuję. Starsze zawsze jakoś pomogą a młoda to teraz łobuz. Nie wiem, może po prostu nie obchodzi mnie opinia innych ludzi i jakoś nie spotykam się z negatywnymi opiniami.

Jaką masz różnicę wieku między dziećmi?

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między starszymi jest 2,5 roku a pomiędzy najstarszą a najmłodszą jest 7,5 roku a z środkowy i najmłodsze to 5, lat różnicy.

age.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ