X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 07:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 07:00

• Zielona@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Zielona, albo jednak to leczenie pomogło skoro cykle się unormowały :p Hanka z M jak Miłość swego czasu bardzo tą metodę reklamowała. Jak ja poczytałam o naprotechnologi to doszłam do wniosku że to dobra rzecz dla osób które nie uważały na biologii...
    One się unormowały długo po zakończeniu naprotehnologii więc to napewno nie to.
    Dokładnie to jest dla tych co nie uważali na biologii 😉

Starania od 2010 r. - 4 IUI

Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
    ➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
    ➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
    31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
    8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
    ➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
    ➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
    ➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkey wrote:
    ❓🤔 CO ZBADAĆ JEŚLI SIĘ NIE UDAŁO? ❓🤔
    • Test CBA- ocena cytokin Th1/Th2: to badanie można zrobić w wiekszosci labow majacych placowki w calej Polsce, np. Alab lub Synevo
    • Panel limfocytarny/ subpulacja limfocytów/ immunofenotyp/ IMK (różne nazwy tego samego badania): to jest badanie, który miedzy innymi wykazuje ilość komorek NK w krwi obwodowej. Miedzy innymi można zrobić je tu: testdna.pl. Przy czym tu wazne zeby zrobic badanie w drugiej polowie cyklu.
    • Przeciwciała p.plemnikowe np. w Alabie tutaj
    • Przeciwciała antygenom łożyskaprzyklad z Alabu
    • Przeciwciała antykardiolipinowe: nastepujace klasy: IgA, IgG, IgM
    • Przeciwciała p beta2 glikoproteinie
    • Przeciwciała antykoagulant toczniowy
    • Trombofilia wrodzona - przykład pakietu z testdna.pl
    • KIR u kobiety i HLA C u partnera - badania można zamówić m.in. na tej stronie
    • AlloMLR
    • Test cytoksycznosci komórek NK
    • Cross-match
    • ANA 2
    • Krzywa glukozowa i insulinowa - można wykonać miedzy innymi w Alabie link tutaj
    • Homocysteina
    • Mutacje: MTHFR i PAI-1 - te często są w pakiecie na trombofilie (jak powyżej) wiec na ogol bardziej opłaca się wziąć taki pakiet
    • Panel tarczycowy (w sklad typowego panelu wchodza: TSH, TF3, FT4, Anty-TPO, Anty-TG a czasem tez cholesterol który potrafi być zawyżony w przypadku problemow z tarczyca). Dostepny m.in na stronie Alab, a takze w Synovo
    • Witamina D3
    • Biopsja endometrium (sprawdzenie czy jest stan zapalny)
    • Histeroskopia
    • CD138
    • Badanie receptywności endometrium / ERA
    • Badanie prolaktyny

👂🏼🗨POLECANE PODCASTY O IVF, LECZENIU NIEPŁODNOŚCI I JAK SOBIE Z TYM RADZIĆ:🔊🎙🗨👂🏼

Po angielsku:
    🎙 Big Fat Negative (UK) https://www.bigfatnegative.com/

🎙 Matt & Dorree’s Eggcellent Adventure (US) https://eggcellentadventure.com/

🎙The Infertile Mafia (US) https://www.infertilemafia.com/

🎙The Fertility Podcast (UK) https://www.thefertilitypodcast.com/

🎙 Taco Bout Fertility Tuesday (US) https://www.buzzsprout.com/621007

🎙The Fertility Warriors (US) https://podcasts.apple.com/gb/podcast/the-fertility-warriors/id1153178064

🎙Sarah's Laughter Infertility Podcast (US) http://podcast.sarahs-laughter.com/

🎙The Wholesome Fertility Podcast (US) https://podcasts.apple.com/gb/podcast/fertility-wellness-with-the-wholesome-fertility-podcast/id1445367223

🎙Fertile Ground Podcast (US) https://www.spenserbrassard.com/blog

🎙Fearlessly Fertile (US) https://www.frommaybetobaby.com/category/fearlessly-fertile/

Pozwoliłam sobie skopiować fragment dobrej roboty z wątku styczniowego :) Monkey pięknie to zrobiłaś:)

Domma ✊✊

Zielona oby teraz było już z górki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 17:46

Domma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 07:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem w Białorusi i Węgrzech darmowe in vitro dla obywateli :)

https://www.google.com/amp/s/bezprawnik.pl/in-vitro-na-bialorusi/amp/

https://www.przewodnik-katolicki.pl/Archiwum/2020/Przewodnik-Katolicki-5-2020/Spoleczenstwo/In-vitro-nad-Balatonem

• Domma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski,
    W tym cyklu biorę lamette, byłam dziś na monitoringu jeden pęcherzyk 16 mm na tą chwilę dopiero 8 dzień cyklu więc myślę sobie nie ma źle :) dwa dni jeszcze mam brać lammete i zastrzyk ovitrell (pęcherzyki same niestety nie pękają). I w środę wizyta żeby zobaczyc czy pękło.. Pytanie czy nie powinnam coś przyjmować po zastrzyku mam w domu z ubiegłego cyklu utrogestan 200? Czy zaczekać do środy na wizytę :(

Nie zapytałam w sumie nie wiem czemu..

To jest ostatni cykl przed laparoskopia i podejściem do in vitro.. Bardzo mi zależy żeby się udało

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 07:02

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Hejka laski,
    W tym cyklu biorę lamette, byłam dziś na monitoringu jeden pęcherzyk 16 mm na tą chwilę dopiero 8 dzień cyklu więc myślę sobie nie ma źle :) dwa dni jeszcze mam brać lammete i zastrzyk ovitrell (pęcherzyki same niestety nie pękają). I w środę wizyta żeby zobaczyc czy pękło.. Pytanie czy nie powinnam coś przyjmować po zastrzyku mam w domu z ubiegłego cyklu utrogestan 200? Czy zaczekać do środy na wizytę :(

To jest ostatni cykl przed laparoskopia i podejściem do in vitro.. Bardzo mi zależy żeby się udało
    Zbyt wcześnie włączona suplementacja progesteronu może złe wpłynąć na owulacje. Na pewno nie zaczynaj brać proga od razu po zastrzyku. To lekarz powinien dobrać moment włączenia suplementacji juz po stwierdzeniu pęknięcia pęcherzyka i jak już będzie po owu. Pęcherzyk nie peka w 5 min to proces.

• Domma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Zbyt wcześnie włączona suplementacja progesteronu może złe wpłynąć na owulacje. Na pewno nie zaczynaj brać proga od razu po zastrzyku. To lekarz powinien dobrać moment włączenia suplementacji juz po stwierdzeniu pęknięcia pęcherzyka i jak już będzie po owu. Pęcherzyk nie peka w 5 min to proces.

Ok dziękuję Wam, zaczekam do wizyty to w sumie będzie 5 dni po podaniu ovitrelle

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 07:02

• Lusi24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Hejka laski,

Hej a mam pytanie jaki powód laparoskopii ? Mnie tez czeka ale dopiero w marcu czekam na przedłużenie umowy w pracy żeby nie zostać na lodzie ..... u mnie oba niedrożne jajowody żyje złudzeniami ze może coś pomoże i póki nie ogarniemy kasy na in vitro będę liczyć na naturalny cud ..

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • Magi88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro będę miała laparoskopie z histeroskopią z powodu wodnika jajowodu. To będzie już moja 2 laparoskopia. Pierwsza wykazała endometrioze. Teraz po 3 latach 2 nieudanych procedurach i zmianie kliniki, lekarz zwrócił uwagę na pogrubiały jajowód który mam widoczny w badaniach z 2013 roku. Dużo czytałam i wiem, że z wodniakiem bardzo trudno o udany transfer. Piszę to byście nie zmarnowały tyle kasy i czasu co ja. Jutro będę miała usunięty jajowód a końcem miesiąca rozpocznę 3 procedure. Mam nadzieję, że usunięcie wodnika pomoże, a histeroskopia nie wykaże innych nieprawidłowości. Trzymajcie kciuki 🤞🤞🤞

Ewelka02, Koniczynka28 lubią tę wiadomość

Ona 36 lat On 37 - wyniki ok. Starania od 2015
    2018 - laparoskopia - endometrioza❌
    09.2019 - 1 procedura, krótki protokół, 2 zapłodnione, 1 blastka - transfer 2BC 😔
    26.11.19 - start 2 procedury, krótki protokół, 14 pobranych, 5 zapłodnionych, 1 ❄️,13.12- transfer dwóch blastocyst 2BB 🍀20.12.- beta 😔
    04.02.19- transfer blastki 4BC🍀13.02 - beta 😔
    Immunologia: NK - 32%❌, 51,6%❌, Kir -BX - brak 2DS1, 2DS3❌, Allo Mlr - 0%❌, Asa w mianie 1:10❌PAI-1homo, MTHFR C677Thetero , MTFHR A1298C hetero, kariotypy ok
    07.01.2021 laparoskopia usunięcie wodniakow z jajowodami , histeroskopia usunięcie zrostów.
    28.01. 2021- 3 procedura w nowej klinice długi protokół + Accofil, encorton, intralipid 💪✊❤️🙏
    13.02.2021 - transfer blastocysty 2BB❣❣❤🍀🍀🍀
    5dpt - 5,4 🙏❣️ prog. 13
    6dpt - 14,7🙏❣️
    8dpt - 72,10 🙏❣️ prog. 13
    Corka 2021 💗
    16uds65gfzsbrrxk.png
  • natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi88 wrote:
    Dziewczyny ja jutro będę miała laparoskopie z histeroskopią z powodu wodnika jajowodu. To będzie już moja 2 laparoskopia. Pierwsza wykazała endometrioze. Teraz po 3 latach 2 nieudanych procedurach i zmianie kliniki, lekarz zwrócił uwagę na pogrubiały jajowód który mam widoczny w badaniach z 2013 roku. Dużo czytałam i wiem, że z wodniakiem bardzo trudno o udany transfer. Piszę to byście nie zmarnowały tyle kasy i czasu co ja. Jutro będę miała usunięty jajowód a końcem miesiąca rozpocznę 3 procedure. Mam nadzieję, że usunięcie wodnika pomoże, a histeroskopia nie wykaże innych nieprawidłowości. Trzymajcie kciuki 🤞🤞🤞
    powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi ✊✊
    Na NFZ czy prywatnie? Pytam, bo przeczytałam artykuł, który mnie przeraził. Moja znajoma miała laparoskopię w ramach NFZ po której w końcu udało jej się zajść w ciążę. I raczej pozytywnie mówiła o swoim zabiegu.
    https://www.google.com/amp/s/www.hellozdrowie.pl/muszeprywatnie-kobiety-chore-na-endometrioze-mowia-glosno-o-smiesznych-kwotach-dofinansowan-nfz-na-leczenie/amp/

• Domma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie laparoskopia z powodu podejrzenia enometriozy macicy małej oraz jakiś lekkich zrostów widocznych na usg. Podczas laparoskopii będzie wykonana dodatkowo drożność..

Operacja za ponad 3 tygodnie a już powoli stres.. Będę mieć w ramach NFZ, na zabieg zapisał się 4.01 więc czas oczekiwania bardzo szybki

Walczymy jeszcze w tym cyklu żeby się udało i odbyło się bez zabiegu! Liczę na cud.
    🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 21:27

Lusi24 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Magi88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Magi ✊✊
    Na NFZ czy prywatnie? Pytam, bo przeczytałam artykuł, który mnie przeraził. Moja znajoma miała laparoskopię w ramach NFZ po której w końcu udało jej się zajść w ciążę. I raczej pozytywnie mówiła o swoim zabiegu.
    https://www.google.com/amp/s/www.hellozdrowie.pl/muszeprywatnie-kobiety-chore-na-endometrioze-mowia-glosno-o-smiesznych-kwotach-dofinansowan-nfz-na-leczenie/amp/
    Pierwsza na NFZ była z powikłaniami i bardzo kiepską opieką pielęgniarek może tak trafiłam na zły personel tego nie wiem . Dziś mam prywatnie ponieważ nie mogę czekać jestem już 4 miesiąc na lekach wyciszających endomitozę. Koszt laparoskopii z histeroskopią 6000 zł , ale wyjścia nie mam do tego jajowód z wodniakiem boli i ciągle się powiększa. Dziś przekonam się częściowo czy prywatnie będzie inne podejście ze strony personelu i czy tym razem ranki będą się goiły lepiej. Czy prywatnie czy na NFZ warto zrobić laparoskopie przed in vitro ja pomimo powikłań przy pierwszej laparoskopii cieszę się ją zrobiłam. Oby dziś wszystko poszło dobrze to pod koniec miesiąca zacznę przyjmować leki przed 3 procedurą.

Regina lubi tę wiadomość

Ona 36 lat On 37 - wyniki ok. Starania od 2015
    2018 - laparoskopia - endometrioza❌
    09.2019 - 1 procedura, krótki protokół, 2 zapłodnione, 1 blastka - transfer 2BC 😔
    26.11.19 - start 2 procedury, krótki protokół, 14 pobranych, 5 zapłodnionych, 1 ❄️,13.12- transfer dwóch blastocyst 2BB 🍀20.12.- beta 😔
    04.02.19- transfer blastki 4BC🍀13.02 - beta 😔
    Immunologia: NK - 32%❌, 51,6%❌, Kir -BX - brak 2DS1, 2DS3❌, Allo Mlr - 0%❌, Asa w mianie 1:10❌PAI-1homo, MTHFR C677Thetero , MTFHR A1298C hetero, kariotypy ok
    07.01.2021 laparoskopia usunięcie wodniakow z jajowodami , histeroskopia usunięcie zrostów.
    28.01. 2021- 3 procedura w nowej klinice długi protokół + Accofil, encorton, intralipid 💪✊❤️🙏
    13.02.2021 - transfer blastocysty 2BB❣❣❤🍀🍀🍀
    5dpt - 5,4 🙏❣️ prog. 13
    6dpt - 14,7🙏❣️
    8dpt - 72,10 🙏❣️ prog. 13
    Corka 2021 💗
    16uds65gfzsbrrxk.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    🍷+ 🍤 + 💞

A jakie u was plany na wieczór?

Domma ✊✊

Koniczynka gdzie robiłaś badania imunologiczne i jakiego immunologa polecasz?
    Ja leczę się u dr Pasnika z Łodzi w Apc analizy. Tzn miałam 2 wizyty i mam zalecenia do ivf. A badania robiłam w różnych miejscach:p w luxmed, synevo ale i wysyłkowe w madgen i testdna. Gdybym wiedziała, ze tak sprawnie działają te wysyłkowe to bym tam więcej pewnie robiła, bo ceny maja oki.

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ