Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 3 miesiące anty na zajście w ciąże!!!
Odpowiedz

3 miesiące anty na zajście w ciąże!!!

Oceń ten wątek:
  • Znajoma

Wysłany: 18 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki antykoncepcyjne sztucznie regulują gospodarkę hormonalną, często po ich stosowaniu potrzeba czasu aż organizm sam nauczy się w odpowiednim czasie wydzielać potrzebne hormony. Dodatkowo tabletki antykoncepcyjne upośledzają wchłanianie kwasu foliowego, powodując tym samym jego znaczne niedobory. A co za tym idzie wzrasta ryzyko wystąpienia u dziecka wad cewy nerwowej. Dlatego po odstawieniu HTZ powinniśmy odczekać minimum 3 miesiące do poczęcia dziecka. Potrzeba czasu na wyregulowanie pracy hormonów oraz pokrycie niedoborów kwasu foliowego.

Pozdrawiam.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• totsima Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie wlasnie to podzialalo.
    nigdy wczesniej nie bralam anty, wtedy zaczelam, bo umieralam przez miesiaczki. bralam przez 3 miesiace i mialam brac dalej, tylko mama mi wyslala poczta nastepne opakowanie i nie doszlo, wiec przerwalam i wlasnie wtedy zaciazylam z moim synem (w 1 lub 2 cyklu).
    potem zrobilam taka 3 miesieczna kuracje na ponowne zaciazenie i niestety do dzisiaj sie nie udaje...

. lata staran o rodzenstwo . moze kiedys jeszcze bedzie nam dane :) powodzenia dziewczyny!
  • Znajoma

Wysłany: 29 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totsima, a konsultowałaś się z lekarzem? Być może wydzielanie któregoś z hormonów nie jest prawidłowe i potrzebne jest inne leczenie farmakologiczne. Niestety, problem z zajściem w ciążę ma coraz więcej kobiet. Często bez jasnej przyczyny. Ale mimo to trzeba być dobrej myśli, w końcu medycyna cały czas idzie do przodu i pokonuje coraz więcej przeszkód stojących na drodze przyszłych mam.

Pozdrawiam.

• RIP + ? Znajoma

Wysłany: 29 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam diane przez 3 lata z jedną 3 miesiączną przerwą. Po odstawieniu tuż przed ślubem zaszłam w ciążę w drugim cyklu, bez starań właściwie, bo chcielismy mieć dziecko w przyszłości, ale wydawało nam się że to nie takie proste, a jednak. Teraz staramy się 2 lata i 3 miesiące o rodzeństwo i nic. Po porodzie nie brałam żadnych tabletek, a teraz też się nad tym zastanawiałam czy to nie byłby jakiś sposób, ale myślę że to wszystko kwestia szczęścia i nie spinania się.
    Badałam się, hormony w normie, wczoraj miałam robione HSG i jestem drożna chociaż lekarz stwierdził że coś było przypchane, bo bardzo mnie bolało (zrosty po cc być może).
    No i cóż, zobaczymy, jak to nie pomoże to już nie wiem, chyba dam sobie spokój, ale na anty raczej się nie zdecyduję

It make's me fighter...
  • katarta Nowa

Wysłany: 31 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_inofolic wrote:
    Totsima, a konsultowałaś się z lekarzem? Być może wydzielanie któregoś z hormonów nie jest prawidłowe i potrzebne jest inne leczenie farmakologiczne. Niestety, problem z zajściem w ciążę ma coraz więcej kobiet. Często bez jasnej przyczyny. Ale mimo to trzeba być dobrej myśli, w końcu medycyna cały czas idzie do przodu i pokonuje coraz więcej przeszkód stojących na drodze przyszłych mam.

Pozdrawiam.

dokładnie tak, przecież jeszcze do nie dawna nie było suplementów takich jak chociażby inofolic a na pewno jest ileś procent kobiet którym pomogło, zobaczymy za kilka lat może będzie jak w matrixie i niebieska tabletka to chłopiec a czerwona(różowa) to dziewczynka

AGA 30 lubi tę wiadomość

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cykle bardzo długie i bezowulacyjne musze prawie za każdym razem wywoływać @ i dostałam anty. na 3 miesiące a potem mamy się od razu starać o dzidzie. Zaczęłam brać te tabletki bo nie widze jak narazie innego wyjścia mam nadzieje że po tych tabletkach w końcu coś "zaskoczy"

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • totsima Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podstawowe hormony sa ok, ale wyniki meza sa ponizej normy - trzeba bedzie powtorzyc

. lata staran o rodzenstwo . moze kiedys jeszcze bedzie nam dane :) powodzenia dziewczyny!
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiele słyszałam i czytałam, że po anty hop=siup i jest ciąża, ja własnie brałam anty (novynette) 3 cykle po poronieniu i niby to też po to żeby szybciej zajść po odstawieniu bo o 1 ciążę staraliśmy się prawie 3 lata...no i co 1cs pp i po odstawieniu anty okazał się w 90% bezowulacyjny...ale wszystkiego dokładnie co i jak tam się porobiło dowiem się już za 4 dni..byle wytrwac do pn <3 miłego dnia :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    achh.... każdy organizm jest inny

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • pasza Nowa

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczola2000 wrote:
    no i skończyłam kurację ;] zabieramy się do działania.

Witam. Jestem tu nowa i baaardzo ciekawa :)
    Pszczółko, czy się udało?

bez podpisu
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ