Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil (oraz zamienniki) - skuteczność, statystyki
Odpowiedz

Accofil (oraz zamienniki) - skuteczność, statystyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Hej
    Cykl z encortonem + accofil udany ?
    Bo ja teraz pierwszy raz nie łącze accofilu z encortonem
    Zalecenia masz od Pasnika ?
    Tak, zalecenia od Paśnika a czy udany to dopiero się dowiem, póki co dopiero w poniedziałek będzie punkcja.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • evkill Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi nie mamy tych samych Kirow. Właśnie dopisałam swoje.

Meggie1 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • pola Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    1. typ KIR: AA
    2. Brakujące KIRy: 2DL2, 2DL4norm, 2D;5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
    3. HLA-C oboje C2C2
    4. Podanie accofilu: domacicznie i podskórnie
    5. dawkowanie accofilu: domacicznie 3 dni przed transferem, podskórnie co 3 dni zaczynając od 2 dnia po transferze
    6. pozostałe leki: encorton, heparyna, lutinus
    7. immunologiczne schorzenia towarzyszące: NK 26%
    8. pierwszy transfer z lekami będzie 21.11.2019
    9. się okaże
    10. histeroskopia i scratching cykl przed (robione osobno) , jony wapnia, Embrioglue

Hej Maggie, wysłałam Ci właśnie zaproszenie do przyjaciółek, czy mogłabym mieć kilka pytań w prywatnej wiadomości? Będę niezwykle wdzięczna...
    Pozdrawiam i GRATULUJĘ CIĄŻY!!!!!!! :)

• pola Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2000 wrote:
    2. 3 najwazniejsze z implantacyjnych
    3. HLA-C 1 Męża
    4. domacicznie/podskórnie
    5. Wlew domaciczny 5 dni przed transferem 48 jednostek, podskornie w dniu transferu 30 jednostek, potem co 5 dni 30 jednostek do pozytywnej bety w 14 dpt, po becie 15 jendnostek co 3 dni do 12 tygodnia ciazy
    6. Steryd, neoparyna, intralipid
    7. Wysokie nk 28%
    8. transfer udany(klasa podanego zarodka BB), wczesniej bez accoilu pare nieudanych transferow
    9. ciąża donoszona

Stokrotko, czy mogłabyś powiedzieć od jakiego lekarza miałaś takie zalecenia odnośnie Accofilu? Czy pierwsze podejście z tym lekiem okazało się być tym szczęśliwym? Będę niezwykle wdzięczna za odpowiedź.
    Pozdrawiam

Stokrotka2000 lubi tę wiadomość

• Jola55 Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Jestem tu nowa i zastanawiam się nad laczeniem acofilu z encortonem. Ja dzisiaj miałam transfer ale w zaleceniach nie dostałam encortonu. Od immunologa tylko Acofil. Czy myślicie, ze lekarzowi mógł umknąć encorton? Bo z tego co czytam to prawie wszystko macie w zaleceniach i jedno i drugie.
    Mam encorton z poprzedniego transferu i zastanawiam się czy mogę sobie go wziąć bez zalecenia. Jak myślicie?

Jola

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

• Stokrotka2000 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2. 3 najwazniejsze z implantacyjnych
    3. HLA-C 1 Męża
    4. domacicznie/podskórnie
    5. (1 ciaza donoszona) Wlew domaciczny 5 dni przed transferem 48 jednostek, podskornie w dniu transferu 30 jednostek, potem co 5 dni 30 jednostek do pozytywnej bety w 14 dpt, po becie 15 jendnostek co 3 dni do 12 tygodnia ciazy
    (2 ciaza - w trakcie) Wlew domaciczny 5 dni przed transferem 30 jednostek, podskornie w dniu transferu 30 jednostek, potem co 3 dni 15 jednostek do 12 tygodnia ciazy
    6. Steryd(pierwsza ciaza) , neoparyna, intralipid i immunoglobuliny przed transferem
    7. Wysokie nk 28%
    8. transfery udany(klasa podanego zarodka BB), wczesniej bez accofilu pare nieudanych transferow
    9. ciąża donoszona, druga w trakcie

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

• Stokrotka2000 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Stokrotko, czy mogłabyś powiedzieć od jakiego lekarza miałaś takie zalecenia odnośnie Accofilu? Czy pierwsze podejście z tym lekiem okazało się być tym szczęśliwym? Będę niezwykle wdzięczna za odpowiedź.
    Pozdrawiam
    Nie od lekarza z Polski

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ