Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
YUPI wrote:Nie można robić zastrzyków tą samą igłą bo może dojść do zakażenia? Czy z innych względów?
Podaje pół ampułki accofill co drugi dzień aby mieć 20tys, dlatego nie przelewam do insulinowki tylko zostawiam resztę accofil z igła w lodowce do kolejnego podania.
Czy to niebezpieczne czy nieskuteczne?
Mi lekarka od razu powiedziała że mam przelewać. Na pewno wzrasta ryzyko zakażenia ,ale i względy higieniczne . Igły są jednorazowe, na ulotce bodajże też piszą że ampulkostrzykawki są jednorazowego użycia.2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
YUPI wrote:Nie można robić zastrzyków tą samą igłą bo może dojść do zakażenia? Czy z innych względów?
Podaje pół ampułki accofill co drugi dzień aby mieć 20tys, dlatego nie przelewam do insulinowki tylko zostawiam resztę accofil z igła w lodowce do kolejnego podania.
Czy to niebezpieczne czy nieskuteczne?
- Już po pierwszym użyciu igła może ulec deformacji np. stępieniu lub zagięciu. Najczęściej nie
jesteśmy w stanie tego ocenić gołym okiem. Ponowne używanie igły z czubkiem, który jest
stępiony lub zagięty, może prowadzić do odczuwania bólu przy podawaniu preparatu oraz
powodować krwawienie w miejscu wkłucia, powstawanie siniaków lub blizn.
- Już po pierwszym użyciu igły, w jej kanaliku mogą zalegać pozostałości lub cząstki preparatu, które
następnie ulegają procesowi krystalizacji (zaschnięciu). Zjawisko to prowadzi do niedrożności
igły i, tym samym, do błędów w dawkowaniu, takich jak podanie dawki w mniejszej ilości lub jej
niepodanie, co może skutkować niespodziewanym zmniejszeniem efektywności terapii.
- Wielokrotne używanie tej samej igły zwiększa ryzyko zakażenia, ponieważ igła nie jest już sterylna.👩🏻🦰92'+🧔🏻♂️90'
Starania od 04.2022
Chapter 1, AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Teratozoospermia
IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2
Chapter 2, AMH 0.6
IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
KIR AA (mąż HLA C1C2)
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
rezonans, CD138✅
6x szczepienia pulowane
Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
12.24 cross match 44%, allo 0%
Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2
Chapter 3, AMH 0.42
IMK, ANA, biopsja✅
cross match 48%
IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, PGT-A⏳ -
Paola2604 wrote:Hej , na innym wątku pisałaś że mamy identyczne kiry. Czy byłaś u immuno? Pisałam na priv. Ja mam też zalecony accofil pół ampułki w okresie okoloowulacyjnym, po tygodniu zbadać morfologie, jeśli jest mniej niż 25 tys wziąć kolejne pół ampułki. Potem dopiero od pozytywnego testu 1/4 ampułki codziennie
Hej, tak, byłam u immunologa. Już patrzę na wiadomości 😊Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1
-
KociaŁapka wrote:Accofil
Chciałam opisać moje doswiadczenie z accofilem w jednym poscie - może komus sie to przyda bo obczytałam przed stosowaniem 90% forum i jest to skarbnica wiedzy i dzieki dziewczynom dalam rade z dzieleniem i wiedziałam na jakie objawy sie nastawic.
...
-Objawy: u mnie niestety wystepują po ok 15h od podania. Mocny ból głowy, bóle miesni i kosci (srednio dokuczliwe), które pzrechodza po kilku godzinach. Miałam nadzieje, ze po kolejnych dawkach juz ich nie bedzie lub beda mniejsze jak u wiekszosci dziewczyn ale niestety jest podobnie po kazdej dawce.
Hej
A o jakiej porze/godzinie stosujesz dawki? Może możesz jakoś przesunąć porę, żeby skutki przespać w nocy? Może warto zapytać lekarza, albo brać paracetamol jak jest bardzo źle. -
Dziewczyny ile najdłużej może leżeć przelana insulinówka? Czy 7-8 dni to nie za długo?2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Bećka wrote:Hej
A o jakiej porze/godzinie stosujesz dawki? Może możesz jakoś przesunąć porę, żeby skutki przespać w nocy? Może warto zapytać lekarza, albo brać paracetamol jak jest bardzo źle.
Jesli podam tez zbyt wczesnie to sie budze wczesniej - 5 czasem 4 nad raznem i oczy jak 5zl. To tez skutek uboczny accofilu. Ale co 3dni to mozna przezyc
Dzieki za troske i podpowiedziBećka lubi tę wiadomość
2021 pierwsza procedura -> 4 zarodki -> iv -> córka
09.24 starania o drugie, przygotowanie (3 śnieżynki)
11.24 hiperstymulacja -> zoladex -> menopauza
02.25 transfer śnieżynki -> poronienie
03.25 diagnostyka:
-cd 138, nk, allo, cross-match
04.25 przygotowania zlecenia:
- accofil, encorton + złoty standard na sztucznym. -
Cześć dziewczyny, że czy któraś z Was robiła allo MlR i crossmach? Dało to obraz do dalszego leczenia?
Ja miałam samo allo, które wyszło 0 i teraz moja ginekolog zaleciła cross jeszcze. Myślę jak to się ma do późniejszego leczenia oprócz accofilu i encortonu.Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
Ponowne starania 01.2025 r.
05.2025 r. Cross match 52%…
25.06.2025 r. Histeroskopia -
Agaa049 wrote:Cześć dziewczyny, że czy któraś z Was robiła allo MlR i crossmach? Dało to obraz do dalszego leczenia?
Ja miałam samo allo, które wyszło 0 i teraz moja ginekolog zaleciła cross jeszcze. Myślę jak to się ma do późniejszego leczenia oprócz accofilu i encortonu.
Hej
Ja miałam albo mlr 33%, 2 kiry brakujące, ocenę cytokin i ppj ana. U mnie było podejrzenie właśnie w problemie z implantacją. Cross już nie robiliśmy, to chyba nie podpowiem. -
Bećka wrote:Hej
Ja miałam albo mlr 33%, 2 kiry brakujące, ocenę cytokin i ppj ana. U mnie było podejrzenie właśnie w problemie z implantacją. Cross już nie robiliśmy, to chyba nie podpowiem.
A co pomogło w implantacji? Jakieś leczenie? Ja miałam allo 0, Ana2 i wyszło ok i kir AA. To były zalecenia immunologa. Na to mam accofil i encorton po pozytywnym teście. Ale na razie coś ten test nie wychodzi. Ginekolog zleciała ten cross, ale na razie o to nie wypytywałam. Nie wiem jak to się ma do wszystkiego.Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Hej czy wiecie może czy accofil pomaga obniżyć komórki nk?2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Agaa049 wrote:A co pomogło w implantacji? Jakieś leczenie? Ja miałam allo 0, Ana2 i wyszło ok i kir AA. To były zalecenia immunologa. Na to mam accofil i encorton po pozytywnym teście. Ale na razie coś ten test nie wychodzi. Ginekolog zleciała ten cross, ale na razie o to nie wypytywałam. Nie wiem jak to się ma do wszystkiego.
Ja dostałam accofil, prograf. Accofil większą dawkę raz przed transferem i od już miałam brać. Prograf też już tydzień przed i brałam ciągiem. Z kliniki progesteron doustny i dopochwowy. Tylko, że u mnie wyszło 33%, czyli organizm reagował raczej ok, kir Bx (Mam trochę przejść za sobą o choroby, to było in-vitro) . Przy mlr 0 coś czytałam o szczepieniach, ale i że bez niektorym się udaje - to już temat dla lekarza, każdy przypadek może być inny. Powodzenia życzę 🍀.
Zobaczyłam, że jest np. grupa "Badanie KIR na problem z implantacją zarodka" tam dziewczyny orientują się w wynikach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 12:31
-
Bećka wrote:Ja dostałam accofil, prograf. Accofil większą dawkę raz przed transferem i od już miałam brać. Prograf też już tydzień przed i brałam ciągiem. Z kliniki progesteron doustny i dopochwowy. Tylko, że u mnie wyszło 33%, czyli organizm reagował raczej ok, kir Bx (Mam trochę przejść za sobą o choroby, to było in-vitro) . Przy mlr 0 coś czytałam o szczepieniach, ale i że bez niektorym się udaje - to już temat dla lekarza, każdy przypadek może być inny. Powodzenia życzę 🍀.
Zobaczyłam, że jest np. grupa "Badanie KIR na problem z implantacją zarodka" tam dziewczyny orientują się w wynikach.
Dziekuje bardzo za wiadomość
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Sprzedam accofil 30mln 8strzykawek za 200zl data 12.2026 [email protected]👩🏻Ona26l🧔🏻♂️On26l
AMH 2.1,
nasienie słabe 🔴
Jajowody drożne 🟢
Histeroskopia- prawidłowa🟢
Kariotyp-Ok🟢
Kir Bx / nie ma kilku implantacyjnych
HLA-C C1C1
Protrombina🟢
MTHFR🟢
Czynnik V Leiden🟢
PAI-1 🔴 4G/5G
ANA1 🔴
Cross match 11.3%🟢
Rozjechane cytokiny 🔴
07.24r FET 2zarodków🔴
01.25r Transfer 3.1.1 💉💊Accofil,Encorton,neoparin, smoflipid, acard, EG🔴
04.25r FET 2zarodków ten sam zestaw leków inne dawki
5dpt test pozytywny
6dpt beta 28.00
8dpt beta 74.00
13dpt beta 734.00
14dpt beta 1217.00
14.05 USG mamy serduszko 6+0
7tc[*] -
Dzień dobry. Mam pytanie odnoście Accofilu. Zaczynam swoją przygodę z tym lekiem od pozytywnej bety 1/2 amp co 72h. Czy druga część tego leku mogę przechowywać w lodówce tak długo? I czy są jakieś sprawdzone sposoby na ewentualne podawanie tego leku( czy przelewać do innych strzykawek) itd? Dziękuję z góry za odpowiedź
-
Cześć ja również mam pytanie, jak podajecie sobie Accofil pół ampułki nie chce ryzykować i kolejne pół trzymać w lodówce (tak wiem będę stratna finansowo) to czy macie jakieś sposoby żeby wstrzyknąć sobie dokładnie pół?
Ps o której godzinie go podajcie? Do Accofil mam dobrany też encorton
Słyszałam że encorton najlepiej rano a accofil ok 18/22 -
Blobek wrote:Cześć ja również mam pytanie, jak podajecie sobie Accofil pół ampułki nie chce ryzykować i kolejne pół trzymać w lodówce (tak wiem będę stratna finansowo) to czy macie jakieś sposoby żeby wstrzyknąć sobie dokładnie pół?
Ps o której godzinie go podajcie? Do Accofil mam dobrany też encorton
Słyszałam że encorton najlepiej rano a accofil ok 18/22Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
🔜 07.2025 transfer 🤞 -
Mati01 wrote:Na ulotce napisane jest że jeśli masz przepisaną mniejszą dawkę należy wycisnąć nadmiar leku i zacząć wstrzykiwać jak już będzie odpowiednia dawka w strzykawce. Ja też się zastanawiam czy tak nie zrobić, bo tak myślę czy to przelewanie do insulinowki też nie niszczy igły przecież musimy ją włożyć w ten czarny element insulinowki ? Chyba że przelać do jałowego pojemnika i pobrać po prostu to rozwiązanie jakoś bardziej do mnie przemawia. Czy zawsze po accofilu badacie morfologię ? Ja mam małe dawki dwa razy po pół ampułki i koniec i moja doktor nie mówiła nic o badaniu morfologii, a przyznam że logistycznie ciężko mi będzie iść na krew po 12 godzinach od podania.
Czekamy dziś na wynik bety co prawda robiłam już w 8dpo żeby jaknajszybciej wykryć ewentualną wczesną ciążę i zacząć brać Accofil do tego mam też encorton
Myślę że jeśli jakimś cudem się uda i beta będzie powyżej 5 to ja będę wylewać nadmiar co prawda finansowo troszkę stracę ale wolę nie bawić się w przelewanie i kombinowanie
Zależy nam na wykryciu wczesnej bo dwie poprzednie zostały zakończone właśnie na poziomie implantacji 5/6 tyg
-
LeniweJajniki25 wrote:Sprzedam accofil 30mln 8strzykawek za 200zl data 12.2026 [email protected]
Czy wysyłka jest bezpieczna nie powinno się go trzymać w temperaturze 2-8 stopni? -
Mati01 wrote:Na ulotce napisane jest że jeśli masz przepisaną mniejszą dawkę należy wycisnąć nadmiar leku i zacząć wstrzykiwać jak już będzie odpowiednia dawka w strzykawce. Ja też się zastanawiam czy tak nie zrobić, bo tak myślę czy to przelewanie do insulinowki też nie niszczy igły przecież musimy ją włożyć w ten czarny element insulinowki ? Chyba że przelać do jałowego pojemnika i pobrać po prostu to rozwiązanie jakoś bardziej do mnie przemawia. Czy zawsze po accofilu badacie morfologię ? Ja mam małe dawki dwa razy po pół ampułki i koniec i moja doktor nie mówiła nic o badaniu morfologii, a przyznam że logistycznie ciężko mi będzie iść na krew po 12 godzinach od podania.
Ja właśnie przelewam do jalowego pojemnika i pobieram insulinowką. Ja mam akurat 1/3 ampulki więc szkoda by mi było wyrzucać resztę, tym bardziej, że lek nie jest tani. Po odmierzeniu trzymam gotowe strzykawki w lodówce. Robie już tak drugi miesiąc I zyje 😁😁
A na morfologię chodzę srodnio raz na 1,5 tyg. W dniu w którym mam wziąć kolejną dawkę
Mati01 lubi tę wiadomość
-
Aggie11 wrote:Ja właśnie przelewam do jalowego pojemnika i pobieram insulinowką. Ja mam akurat 1/3 ampulki więc szkoda by mi było wyrzucać resztę, tym bardziej, że lek nie jest tani. Po odmierzeniu trzymam gotowe strzykawki w lodówce. Robie już tak drugi miesiąc I zyje 😁😁
A na morfologię chodzę srodnio raz na 1,5 tyg. W dniu w którym mam wziąć kolejną dawkęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 13:11
Aggie11 lubi tę wiadomość
Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
🔜 07.2025 transfer 🤞