X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 26 października, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was może robiła tak że przelewała pół ampułki do insulinowki wstrzykiwała to od razu a drugie pół zostawiała w oryginalnej ampułce Accofilu ? Wczoraj zrobiłam tak że przelałam do dwóch insulinowek jedna podałam a drugą mam w lodówce ale jakoś tak boję się że w tej insulinowce to nie jest to takie sterylne jak w oryginalnej ampułce że jak tak leży te parę dni w lodówce to mogą się tam dostać jakieś bakterie… ale może przesadzam co myślicie 😁

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 26 października, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    A czy któraś z Was może robiła tak że przelewała pół ampułki do insulinowki wstrzykiwała to od razu a drugie pół zostawiała w oryginalnej ampułce Accofilu ? Wczoraj zrobiłam tak że przelałam do dwóch insulinowek jedna podałam a drugą mam w lodówce ale jakoś tak boję się że w tej insulinowce to nie jest to takie sterylne jak w oryginalnej ampułce że jak tak leży te parę dni w lodówce to mogą się tam dostać jakieś bakterie… ale może przesadzam co myślicie 😁
    Ja tak wczesniej robiłam ale mialam wrazenie, że albo trudniej jest tak podzielić, albo z tej oryginalnej ampulkostrzykawki plyn się wylal/wyparował 🫣 więc przelewam wszystko do insulinowek.

Mati01 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%, CD56❌️

2025 Start IVF ✅️
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08-11.2025 antybiotykoterapia, immunosupresja 🛋
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

It's always darkest before the dawn
‹‹ 104 105 106 107 108
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ