SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Inus89 Nowa

Wysłany: 2 stycznia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam przepisany accofil, encorton, hydroxychloroqine.
    Po Hydroxy dostałam okropnej pokrzywki, wiec odstawiony.
    Mam dzisiaj zrobić sobie zastrzyk z Accofil, a do pokrzywki doszło przeziębienie. Nie wiem czy w tej sytuacji brać zastrzyk. Dodatkowo przeczytałam prawie cały wątek i jedna z dziewczyn tutaj pisała, że pogorszyły się jej wyniki nerek. Ja choruje na nerki- nefropatia Iga. Nie wiem czy sobie nie odpuścić już tego wszystkiego. Jakby wszystko było przeciwko mnie :(

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inus89 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mam przepisany accofil, encorton, hydroxychloroqine.
    Po Hydroxy dostałam okropnej pokrzywki, wiec odstawiony.
    Mam dzisiaj zrobić sobie zastrzyk z Accofil, a do pokrzywki doszło przeziębienie. Nie wiem czy w tej sytuacji brać zastrzyk. Dodatkowo przeczytałam prawie cały wątek i jedna z dziewczyn tutaj pisała, że pogorszyły się jej wyniki nerek. Ja choruje na nerki- nefropatia Iga. Nie wiem czy sobie nie odpuścić już tego wszystkiego. Jakby wszystko było przeciwko mnie :(

Musisz skontaktować się z lekarzem, który przepisał Ci te leki.

• Inus89 Nowa

Wysłany: 3 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie nie wzięłam. Nefrolog zaprosił na wizytę w czwartek opowie mi jaki ten lek ma wpływ na nerki.

• Baylee Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dni można trzymać accofil po przelaniu do insulinowek w lodówce?
    Mam 1/3 dawki

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • YUPI Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Tez mialam dobre wyniki IMK a złe CBA. Jezeli chodzi o NK to te mialam dobre (zarowno z krwi jak i z biopsji), a CBA bylo rozjechane.

Nie wiesz czy przy dobrych NK a złym CBA przyjmuje się wlewy Smoflipid/Intralipid?

• Amber86 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęłam brać Accofil.
    Czy poziom 8,55 tys. leukocytów to nie za mało, aby działał?

Mam KIR AA.

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:
    Dziewczyny, zaczęłam brać Accofil.
    Czy poziom 8,55 tys. leukocytów to nie za mało, aby działał?

Mam KIR AA.
    Wiesz jaki miałaś poziom wyjściowy? I ile od zastrzyku robiłaś badanie? Jaki immunolog Cię prowadzi?

U mnie dawka 1/2 ampułki co 2 dni, badanie robię po 12h od zastrzyku, leukocyty u mnie między 27-35k, neutrofile 22-29k.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 18:15

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025 ✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i 💗
  • Amber86 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Wiesz jaki miałaś poziom wyjściowy? I ile od zastrzyku robiłaś badanie? Jaki immunolog Cię prowadzi?

U mnie dawka 1/2 ampułki co 2 dni, badanie robię po 12h od zastrzyku, leukocyty u mnie między 27-35k, neutrofile 22-29k.
    U mnie pierwsze dwie dawki to 1/2 ampułki co 2 dni, później 1/3 ampułki co 2 dni.
    To była dopiero pierwsza morfologia po 3 zastrzykach. Wcześniej miałam 3,84 tys. leukocytów więc poniżej normy.
    Czy te leukocyty rosną później bardziej w miarę brania leku?

Prowadzi mnie dr Jarosz, badam morfolofię jakieś 36h od zastrzyku, w dniu kolejnej dawki rano. To mój pierwszy raz z Accofilem, cudem udało się zajść w ciążę naturalnie i teraz staram się bardzo mocno, żeby ją utrzymać. Dlatego zdecydowałam się na Accofil.

Na razie dr nie kazała zwiększać dawki, ale wiem, że czasami zwiększa, choć wolałabym żeby ta wystarczyła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 18:55

• sylstaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:
    U mnie pierwsze dwie dawki to 1/2 ampułki co 2 dni, później 1/3 ampułki co 2 dni.
    To była dopiero pierwsza morfologia po 3 zastrzykach. Wcześniej miałam 3,84 tys. leukocytów więc poniżej normy.
    Czy te leukocyty rosną później bardziej w miarę brania leku?

Prowadzi mnie dr Jarosz, badam morfolofię jakieś 36h od zastrzyku, w dniu kolejnej dawki rano. To mój pierwszy raz z Accofilem, cudem udało się zajść w ciążę naturalnie i teraz staram się bardzo mocno, żeby ją utrzymać. Dlatego zdecydowałam się na Accofil.

Na razie dr nie kazała zwiększać dawki, ale wiem, że czasami zwiększa, choć wolałabym żeby ta wystarczyła ;)
    Patrząc na poziom z jakiego startowałaś to urosło prawidłowo. Na pewno leukocyty są dużo wyższej te 12h po zastrzyku, czyli w piku gdy accofil działa najmocniej.

W miarę stosowania leku poziomy się lekko podnoszą, ale jak widzisz po moich wynikach nie są to jakieś bardzo duże różnice (biorę już go 4 tygodnie, za mną 15 dawek).

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:24

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025 ✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i 💗
‹‹ 106 107 108 109 110
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ