Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Mam przepisany accofil, encorton, hydroxychloroqine.
Po Hydroxy dostałam okropnej pokrzywki, wiec odstawiony.
Mam dzisiaj zrobić sobie zastrzyk z Accofil, a do pokrzywki doszło przeziębienie. Nie wiem czy w tej sytuacji brać zastrzyk. Dodatkowo przeczytałam prawie cały wątek i jedna z dziewczyn tutaj pisała, że pogorszyły się jej wyniki nerek. Ja choruje na nerki- nefropatia Iga. Nie wiem czy sobie nie odpuścić już tego wszystkiego. Jakby wszystko było przeciwko mnie
-
Inus89 wrote:Cześć dziewczyny,
Mam przepisany accofil, encorton, hydroxychloroqine.
Po Hydroxy dostałam okropnej pokrzywki, wiec odstawiony.
Mam dzisiaj zrobić sobie zastrzyk z Accofil, a do pokrzywki doszło przeziębienie. Nie wiem czy w tej sytuacji brać zastrzyk. Dodatkowo przeczytałam prawie cały wątek i jedna z dziewczyn tutaj pisała, że pogorszyły się jej wyniki nerek. Ja choruje na nerki- nefropatia Iga. Nie wiem czy sobie nie odpuścić już tego wszystkiego. Jakby wszystko było przeciwko mnie
Musisz skontaktować się z lekarzem, który przepisał Ci te leki. -
Dziewczyny ile dni można trzymać accofil po przelaniu do insulinowek w lodówce?
Mam 1/3 dawki
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Wiesz jaki miałaś poziom wyjściowy? I ile od zastrzyku robiłaś badanie? Jaki immunolog Cię prowadzi?Amber86 wrote:Dziewczyny, zaczęłam brać Accofil.
Czy poziom 8,55 tys. leukocytów to nie za mało, aby działał?
Mam KIR AA.
U mnie dawka 1/2 ampułki co 2 dni, badanie robię po 12h od zastrzyku, leukocyty u mnie między 27-35k, neutrofile 22-29k.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 18:15
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025 ✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i 💗 -
U mnie pierwsze dwie dawki to 1/2 ampułki co 2 dni, później 1/3 ampułki co 2 dni.sylstaa wrote:Wiesz jaki miałaś poziom wyjściowy? I ile od zastrzyku robiłaś badanie? Jaki immunolog Cię prowadzi?
U mnie dawka 1/2 ampułki co 2 dni, badanie robię po 12h od zastrzyku, leukocyty u mnie między 27-35k, neutrofile 22-29k.
To była dopiero pierwsza morfologia po 3 zastrzykach. Wcześniej miałam 3,84 tys. leukocytów więc poniżej normy.
Czy te leukocyty rosną później bardziej w miarę brania leku?
Prowadzi mnie dr Jarosz, badam morfolofię jakieś 36h od zastrzyku, w dniu kolejnej dawki rano. To mój pierwszy raz z Accofilem, cudem udało się zajść w ciążę naturalnie i teraz staram się bardzo mocno, żeby ją utrzymać. Dlatego zdecydowałam się na Accofil.
Na razie dr nie kazała zwiększać dawki, ale wiem, że czasami zwiększa, choć wolałabym żeby ta wystarczyła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 18:55
-
Patrząc na poziom z jakiego startowałaś to urosło prawidłowo. Na pewno leukocyty są dużo wyższej te 12h po zastrzyku, czyli w piku gdy accofil działa najmocniej.Amber86 wrote:U mnie pierwsze dwie dawki to 1/2 ampułki co 2 dni, później 1/3 ampułki co 2 dni.
To była dopiero pierwsza morfologia po 3 zastrzykach. Wcześniej miałam 3,84 tys. leukocytów więc poniżej normy.
Czy te leukocyty rosną później bardziej w miarę brania leku?
Prowadzi mnie dr Jarosz, badam morfolofię jakieś 36h od zastrzyku, w dniu kolejnej dawki rano. To mój pierwszy raz z Accofilem, cudem udało się zajść w ciążę naturalnie i teraz staram się bardzo mocno, żeby ją utrzymać. Dlatego zdecydowałam się na Accofil.
Na razie dr nie kazała zwiększać dawki, ale wiem, że czasami zwiększa, choć wolałabym żeby ta wystarczyła
W miarę stosowania leku poziomy się lekko podnoszą, ale jak widzisz po moich wynikach nie są to jakieś bardzo duże różnice (biorę już go 4 tygodnie, za mną 15 dawek).Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:24
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025 ✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i 💗 -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH