Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • sylwijka Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dziś usłyszałam od lekarza że accofilu już się nie stosuje..
    W takim razie co przepisują podczas starań w przypadku kir aa.. ?
    W 2 ciąży stosowałam do 9 tygodnia..
    Teraz bez tego...jak..

• Paulaa0392 Debiutantka

Wysłany: 9 września, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwijka wrote:
    Hej dziewczyny
    Dziś usłyszałam od lekarza że accofilu już się nie stosuje..
    W takim razie co przepisują podczas starań w przypadku kir aa.. ?
    W 2 ciąży stosowałam do 9 tygodnia..
    Teraz bez tego...jak..
    Czy ten lekarz przepisywał Ci wcześniej accofil? Jeśli tak i nie chce teraz dać, to bym się zgłosiła do kogoś kto Ci ten accofil przepisze, poszukaj innego ginekologa/immunologa

• sylwijka Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa0392 wrote:
    Czy ten lekarz przepisywał Ci wcześniej accofil? Jeśli tak i nie chce teraz dać, to bym się zgłosiła do kogoś kto Ci ten accofil przepisze, poszukaj innego ginekologa/immunologa
    Nie, to inny, twierdzi że nie ma naukowych dowodów na na skuteczność takiej terapii.. ze jako przygotowanie śluzówki macicy tak, ale jako podtrzymanie już ciąży potem nie...

• Mira.huntrix Ekspertka

Wysłany: 10 września, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po leczeniu immunologicznym się udało pierwszy raz mieć cb, po której przy staraniach naturalnych udało się za pierwszym razem, po pozytywnym wyniku od razu accofil do 10tc ( Jarosz tłumaczyła że różne Kiry są potrzebne na różnych etapach implantacji zarodka dlatego tak długo go się bierze)

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 10 września, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwijka wrote:
    Nie, to inny, twierdzi że nie ma naukowych dowodów na na skuteczność takiej terapii.. ze jako przygotowanie śluzówki macicy tak, ale jako podtrzymanie już ciąży potem nie...

Ja tez ostatnio cos takiego usłyszałam od lekarza, ktory przyjmował na zastępstwo jak nie bylo mojej Pani Doktor. A paradoksalnie przyjechałam na wlew z acco. Natomiast powiedzial, ze on nie jest zwolennikiem i nie wierzy w acco, ale zabieg wykona.

Zgadzam sie z przedmowczynia, idź do kogos, kto Ci da.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Paulaa0392 Debiutantka

Wysłany: 10 września, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwijka wrote:
    Znam koleżankę która miała na podtrzymanie ciąży, a raczej w ogóle na jej rozwój. Miała również brać w trakcie starań, ale w cyklu w którym miała go wziąć się okazało że jest już po owulacji i myślała że to stracony cykl. A mimo to zaszła w ciążę, ale mówi że zaraz od pozytywnego testu lekarz kazał wdrożyć i mówi że dzięki temu teraz ma dziecko. Jeśli już raz miałaś accofil i zadziałał, to teraz też bym nie zwlekała.

• YUPI Koleżanka

Wysłany: 22 września, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 dzień od owulacji :
    testy domowe kreski 2. Laboratorium wynik Beta tylko 2.2 (brak ciąży).
    Czuję się w ciąży.
    Terapia: od testu domowego 2x200mg Luteina, wcześniej 2x100mg. Na Accofilu.

Miałyście podobnie?

‹‹ ‹ 118 119 120 121 122
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ