Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ten lekarz przepisywał Ci wcześniej accofil? Jeśli tak i nie chce teraz dać, to bym się zgłosiła do kogoś kto Ci ten accofil przepisze, poszukaj innego ginekologa/immunologasylwijka wrote:Hej dziewczyny
Dziś usłyszałam od lekarza że accofilu już się nie stosuje..
W takim razie co przepisują podczas starań w przypadku kir aa.. ?
W 2 ciąży stosowałam do 9 tygodnia..
Teraz bez tego...jak.. -
Nie, to inny, twierdzi że nie ma naukowych dowodów na na skuteczność takiej terapii.. ze jako przygotowanie śluzówki macicy tak, ale jako podtrzymanie już ciąży potem nie...Paulaa0392 wrote:Czy ten lekarz przepisywał Ci wcześniej accofil? Jeśli tak i nie chce teraz dać, to bym się zgłosiła do kogoś kto Ci ten accofil przepisze, poszukaj innego ginekologa/immunologa
-
Mi po leczeniu immunologicznym się udało pierwszy raz mieć cb, po której przy staraniach naturalnych udało się za pierwszym razem, po pozytywnym wyniku od razu accofil do 10tc ( Jarosz tłumaczyła że różne Kiry są potrzebne na różnych etapach implantacji zarodka dlatego tak długo go się bierze)Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45,

-
sylwijka wrote:Nie, to inny, twierdzi że nie ma naukowych dowodów na na skuteczność takiej terapii.. ze jako przygotowanie śluzówki macicy tak, ale jako podtrzymanie już ciąży potem nie...
Ja tez ostatnio cos takiego usłyszałam od lekarza, ktory przyjmował na zastępstwo jak nie bylo mojej Pani Doktor. A paradoksalnie przyjechałam na wlew z acco. Natomiast powiedzial, ze on nie jest zwolennikiem i nie wierzy w acco, ale zabieg wykona.
Zgadzam sie z przedmowczynia, idź do kogos, kto Ci da.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Znam koleżankę która miała na podtrzymanie ciąży, a raczej w ogóle na jej rozwój. Miała również brać w trakcie starań, ale w cyklu w którym miała go wziąć się okazało że jest już po owulacji i myślała że to stracony cykl. A mimo to zaszła w ciążę, ale mówi że zaraz od pozytywnego testu lekarz kazał wdrożyć i mówi że dzięki temu teraz ma dziecko. Jeśli już raz miałaś accofil i zadziałał, to teraz też bym nie zwlekała.sylwijka wrote:Nie, to inny, twierdzi że nie ma naukowych dowodów na na skuteczność takiej terapii.. ze jako przygotowanie śluzówki macicy tak, ale jako podtrzymanie już ciąży potem nie...
-