Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Ewelka1310 Znajoma

Wysłany: 14 czerwca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka👋
    Czy ma ktoś do sprzedania jedną ampułkę Accofilu?
    Czekam na odpowiedź od Docenta odnośnie recepty i doczekać się nie mogę. 😬
    Odbiór osobisty Białystok ewentualnie szybka wysyłka w torbie termicznej.

• Ewelka1310 Znajoma

Wysłany: 14 czerwca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaki wrote:
    Tez mam accofil całe opakowanie 5 ampułkostrzykawek wazne do grudnia 2026 . 100 zł
    Możliwość przesyłki w termicznej torebce

[email protected]
    Czy jest możliwość kupienia tylko 1 ampułki? Skąd odbiór?

• Paula24 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziś 12 h po przyjęciu accofilu moje krwinki wyszły 46.80, nie pamiętam czy wynik czasem nie miał przekraczać 40 tys?

age.png
    I IVF ❄️❄️❌
    II IVF ❄️❌
    III IVF ❄️✔️❄️❌
    IV IVF ❄️❌❄️ 🙏
    ➖➖➖➖➖➖➖➖
    28.06.2022 FET 4BA
    👶4dpt ⏸️ 11.50mlU
    p. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU p.30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU p. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU p.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU p.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    ➖➖➖➖➖➖➖➖
    3BB, BL.2,4AB beta 0 💔
    30.01.2026 FET4BB 😓 biochem
    10.06.2026 FET5AA 😭 biochem
    ➖➖➖➖➖➖➖➖
    FET 4AB 🍍 🤞lipiec ?

Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • BladaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula24 wrote:
    Hejka dziś 12 h po przyjęciu accofilu moje krwinki wyszły 46.80, nie pamiętam czy wynik czasem nie miał przekraczać 40 tys?
    Tak, powinny być do 40 tys.
    Mi też nie raz przekroczyły i przeżyłam, ale wynik trzeba wysyłać do lekarza zaleci dodatkowy dzień odstępu albo zmniejszenie dawki.

Starania od 2021

wiek - 36
    AMH - od 0,8 do 1,6; FSH-6,85

11.2023 - histeroskopia: CD138 12/10, CD16, CD56 - kons. immunologiczna i wskazania do transferu z lekami
    03.2024 - immunolog OK, zielone światło do IVF, KIR(BX), allo-MLR (0%), cross-match(OK, negatywny), ANA2 (OK), IgA(OK), przeciwciała antyplemnikowe(OK)
    05.2024 - 3🥚, 2❄️, po PGT-a 1❄️
    3.08.2024 - transfer, accofil + encorton - nieudany
    09.2024 - 9🥚, po PGT-a 0❄️
    01.2025 - 7🥚, 3❄️, PGT-a OK, transfery nieudane
    11.2025 - 7🥚, 3❄️, PGT-a - ❌
    02.2026 - 10🥚, 6❄️, 3❄️PGT-a OK
    1.06.2026 - KET ❄️5AA
    4dpt ⏸️🤞
    32dpt mamy 🩷

Nasienie: klasa I - 0%, klasa II - 3 do 9%
  • DwieKreskiMarzeń Nowa

Wysłany: 19 czerwca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Z góry przepraszam, jeśli pomyliłam wątek. Dopiero odkrywam forum i historie osób walczących z niepłodnością.

Od ponad 2 lat staramy się o powiększenie rodziny i w zasadzie od początku jesteśmy pod opieką ginekologa i innych specjalistów. Wykonaliśmy szereg badań. Wszystkie wyniki super. Brak zastrzeżeń... i brak ciąży... Po wyczerpaniu diagnostyki skierowano nas do dr Sydor, który również zlecił szereg badań, po których okazało się, ze mam Kir AA i nieobecność Kir implantacyjnych.

Wobec powyższego dostałam Accofil i instrukcje do stosowania w dwóch cyklach: jeden cykl sam accofil a przy niepowodzeniu w drugim dodać encorton.

W pierwszym cyklu z accofil (cykl stymulowany i były dwa jajeczka) po raz pierwszy w życiu miałam pozytywny test ciążowy. Beta "drgnęła". Od razu czułam różnicę w samopoczuciu. Pierwszy wynik bety jeszcze przed spodziewaną miesiączką był 6,3 ale po 2 dniach spadło.

W drugim cyklu z accofil i encorton (cykl stymulowany i były dwa jajeczka) zero objawów i pomimo starań miesiączka przyszła w terminie. Okres owulacji i następne dni miałam wyjątkowo ciężkie i pracowite, ponieważ się przeprowadzałam i dużo dźwigałam, co mogło mieć oczywiście wpływ na niepowodzenie.

Zgodnie z zaleceniami dr w przypadku niepowodzeń odstawić leki i wykonać biopsję endometrium cd138.

Oczywiście będę się przygotowywać do biopsji ale to też potrwa bo muszę przedstawić aktualne wyniki posiewu pod kątem bakterii i grzybów i wykonać badanie w odpowiednim dniu cyklu.

W związku z powyższym chciałam się poradzić Pań czy to drgnięcie bety traktować jako przełom i skonsultować z dr ewentualne powtórzenie cyklu z accofil czy raczej odpuścić i czekać na wyniki biopsji i dopiero wtedy udać się na konsultację. Tak jak pisałam - ten pozytywny test był dla mnie przełomowy: pojawił się pierwszy raz i ja też od razu czułam się inaczej.

Lili@ lubi tę wiadomość

• bet_grol Nowa

Wysłany: 22 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, niestety procedury dr Sydora nie pomogły i po 8 latach starań odpuszczamy.

Mamy do sprzedania nieotwarte opakowanie Accofilu 30 mln. j. 0,5 ml - 7 ampułkostrzykawek w nieotwartym opakowaniu + 1 ampułkostrzykawkę "luźną", oczywiście przechowywane w lodówce. Data ważności: 12/2026

Cena: 120 zł, odbiór we Wrocławiu w okolicach Skytowera
    Kontakt: [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 13:12

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie odnosnie wlewu z accofilu.
    Czy ktoras z Was miala taki wlew w celu zwiększenia grubości endometrium? Czy on musi byc wykonany przed owulacja czy po owulacji rowniez moze?

W poprzednim cyklu mialam wlew przed owulacja i endometrium ładnie podroslo.

Ale dzis randomowo zrobilam test owulacyjny i wyglada na to, ze owulacja moze sie wydarzyć albo przed wizytą, albo w tym samym dniu. Czy wtedy ten wlew ma sens? Moze ktoras z Was miala podobna sytuację?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 117 118 119 120 121
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ