Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AgnieszkaH wrote:Kochane a czy wlew domaciczny z accofilu obniża komórki NK w macicy? Bo ja mam za dużo niestety.
Accofil z tego co wiem, to głównie ma pomóc w zagnieżdżeniu się zarodka, ale przepisuje się go ze względu na pb z kariotypem. Ja mam KIRAA i dlatego mi go immunolog zalecił. Zaś na obniżenie NK dostałam wlew z Intralipidu - w dzień transferu, a potem w razie ciąży co dwa 2 tygodnie do 12 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:02
AgnieszkaH lubi tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
luthienn wrote:Ja miałam 5 dni przed transferem wlew domacziczny z całej ampułki, ale w zaleceniach napisane że również może być podskórnie. Później od 3 doby po transferze 2/3 ampułki już zastrzyki. Morfologię miałam zbadać raz w tygodniu 24h po zastrzyku 😊
Trzymam kciuki ✊✊MyŚliwa lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Może któraś Mądra Głowa mi doradzi:
Mam pozytywną betę (5 dpt 9,6) i bardzo rozjechana morfologie po accofilu.
Accofil brałam jako wlew domaciczny 5 dni przed transferem. A po transferze, od 2 dpt brałam 1/3 ampułki. Także łącznie z dzisiejszą (1/3) zużyłam trzy ampułki.
Moja morfologia jest czterokrotnie przekroczona. Wysłałam wyniki do lekarza - nie immunologa - i kazał odstawić.
Czy accofil można tak gwałtownie odstawić?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Może któraś Mądra Głowa mi doradzi:
Mam pozytywną betę (5 dpt 9,6) i bardzo rozjechana morfologie po accofilu.
Accofil brałam jako wlew domaciczny 5 dni przed transferem. A po transferze, od 2 dpt brałam 1/3 ampułki. Także łącznie z dzisiejszą (1/3) zużyłam trzy ampułki.
Moja morfologia jest czterokrotnie przekroczona. Wysłałam wyniki do lekarza - nie immunologa - i kazał odstawić.
Czy accofil można tak gwałtownie odstawić?
Powiem tak, według mnie to bardzo ryzykowne. Nie wiem z jakiego powodu zastosowany był u Ciebie accofil, ale przy złej morfologii modyfikuje się raczej jego dawkę lub zwiększa odstępy między przyjmowaniem. Przy kir aa zaleca się branie go do 12 tc a nawet dłużej (np. w moim przypadku). A odstawić kazał twój gin tak? Trochę martwi mnie też u Ciebie niski progesteron, nie chce niepotrzebnie panikować, ale znając sytuację z forum, zwiększyłabym przyjmowanie proga...
Aha, nie wiem jak u innych dziewczyn, ale ja accofil odstawiam go stopniowo.
I jeszcze jedno, ja biorę co drugi dzień, a morfologie mam robić w dniu jego brania - czyli rano robię morfologie a wieczorem biorę zastrzyk. Co oznacza, że od ostatniego zastrzyku minęło kilkadziesiąt godzin. Lekarz ostrzegał mnie, że jeśli zrobię inaczej to morfologie wyjdzie rozjechana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 16:14
MDW, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Dzisiejsza morfologie zrobiłam 12 h po zastrzyku ale accofil do transferu miałam zalecony profilaktycznie bez badań. Teraz jak takie wyniki wyszły (48 tysięcy leukocuty) to kazał całkowicie odstawić. To jest ginekolog, nie immunolog i w tym pewnie rzecz.
Dziękuję za szybki odzew. Będę robić kontrole, zmniejszę dawki.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Dzisiejsza morfologie zrobiłam 12 h po zastrzyku ale accofil do transferu miałam zalecony profilaktycznie bez badań. Teraz jak takie wyniki wyszły (48 tysięcy leukocuty) to kazał całkowicie odstawić. To jest ginekolog, nie immunolog i w tym pewnie rzecz.
Dziękuję za szybki odzew. Będę robić kontrole, zmniejszę dawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 19:00
MDW, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2020
Styczeń 2021 - kompleksowe badania
Transfer: 28.07.2021
8 dpt Beta HCG 48,18 mln IU/ml
12 dpt Beta HCG 318,90 mln IU/ml
19 dpt Beta HCG 4479,00 mIU/ml
27 dpt ❤️ jest maluszek
1.10.2021 prenatalne ok 🍀☺️
26.11.2021 połówkowe ok 😀 będzie dziewczynka ❤
Wracamy po rodzeństwo 😀
Transfer 3.06.2024
7 dpt Beta HCG 38,59 mlU/ml
9 dpt Beta HCG 93,79 mlU/ml
12 dpt Beta HCG - 245,3 mlU/ml
24 dpt jest ❤️
-
Dołączam do grona odczuwających skutki uboczne, co prazwda ZARZIO ale to ponoć ten sam lek....mega ból krzyża i mieśni....laski a jak miałyście dawke w dniu transfery to brałyście przed czy po?starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Cześć wszystkim.
U mnie najpierw ginekolog zaproponowała badania immunofenotypu. Wyszły komórki NK 24%. Stosowałam kroplówki z intralipidu 3 cykle przy monitoringu owulacji oraz Encorton. Nie pomogło. Później już w klinice niepłodności okazało się że komórki nk nie są aktywne i nie miałam więcej zaleceń do stosowania powyższych leków. Jednak w związku z niekorzystnymi kirami i braku przeciwciał blokujących zarodka mam włączony Accofil przy staraniach ivf. Immunolog nie zaleciła co prawda wlewu ale lekarze zgodnie mi go podawali 5 dni przed transferem. Zastrzyki przyjmuję co 3 dni całą ampułke. Pierwszy dwa dni po criotransferze. Po pierwszych zastrzykach czułam się źle jak na grypę albo jak po szczepionce na covid. Teraz ból bioder czasem kolan. Wyniki kontrolnej morfologii wysyłam do kliniki i oni mi mówią jak dalej ale na razie nic nie było zmieniane. Pierwszy transfer nieudany. Drugi na razie 6 tydzień. Beta ładna ale na USG ledwo było coś widać. Czekam na kolejną wizytę.Majaaa lubi tę wiadomość
-
Nielubiesezamu wrote:Cześć wszystkim.
U mnie najpierw ginekolog zaproponowała badania immunofenotypu. Wyszły komórki NK 24%. Stosowałam kroplówki z intralipidu 3 cykle przy monitoringu owulacji oraz Encorton. Nie pomogło. Później już w klinice niepłodności okazało się że komórki nk nie są aktywne i nie miałam więcej zaleceń do stosowania powyższych leków. Jednak w związku z niekorzystnymi kirami i braku przeciwciał blokujących zarodka mam włączony Accofil przy staraniach ivf. Immunolog nie zaleciła co prawda wlewu ale lekarze zgodnie mi go podawali 5 dni przed transferem. Zastrzyki przyjmuję co 3 dni całą ampułke. Pierwszy dwa dni po criotransferze. Po pierwszych zastrzykach czułam się źle jak na grypę albo jak po szczepionce na covid. Teraz ból bioder czasem kolan. Wyniki kontrolnej morfologii wysyłam do kliniki i oni mi mówią jak dalej ale na razie nic nie było zmieniane. Pierwszy transfer nieudany. Drugi na razie 6 tydzień. Beta ładna ale na USG ledwo było coś widać. Czekam na kolejną wizytę.
Trzymamy kciuki!
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
nick nieaktualnyCzy udało się którejś z Was zajść w ciążę acoofilem przy staraniach naturalnych z Kir AA? Mieliśmy podchodzić do transferu, ale z powodów finansowych musimy przełożyć to na początek roku i tak się zastanawiam czy chociaż spróbować teraz raz w cyklu stymulowanym + accofil?
-
Hope28 wrote:Czy udało się którejś z Was zajść w ciążę acoofilem przy staraniach naturalnych z Kir AA? Mieliśmy podchodzić do transferu, ale z powodów finansowych musimy przełożyć to na początek roku i tak się zastanawiam czy chociaż spróbować teraz raz w cyklu stymulowanym + accofil?
Ale na grupę dr Paśnika na fb wiele osób pisze ze im.wyszlo z accofilem-jednym za pierwszym, innym za drugim razem. Nie wszystkim, ale jakiś % dziewczyn jest gdzie po latach staran accofil przyniósł efekt 🙂