Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • njut Autorytet
    Postów: 4754 2320

    Wysłany: 5 lipca 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralina88 wrote:
    A co to znaczy gorszy BX? Po czym to mogę poznać?
    Koralina Twój jest niestety ten gorszy, bo z ważnych KIR masz tylko 2DL2 :(
    Na Twoim miejscu namówiłabym jeszcze męża na zbadanie HLA-C.

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), czeka 4AB, 8A, 8A
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > cdn ❄️❄️❄️
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • IGA Autorytet
    Postów: 3012 2516

    Wysłany: 5 lipca 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Gorszy to gdy nie ma tych najwazniejszych implantacyjnych 2DS1, 2DS5, 3DS1[/QUOTE


    A jak ja mam pierwszy I trzeci a nie.mam 2 tego 3DS5 ?

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2170 1444

    Wysłany: 6 lipca 2019, 05:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    sAnsa_28 wrote:
    Gorszy to gdy nie ma tych najwazniejszych implantacyjnych 2DS1, 2DS5, 3DS1[/QUOTE


    A jak ja mam pierwszy I trzeci a nie.mam 2 tego 3DS5 ?
    Wklej cały wynik

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

    Miałam wlew domaciczny 5 dni przed criotransferem. Potem zastrzyk w dniu transferu. Ciąża na Ckexane i acard. Szczęśliwie donoszona i zdrowa córeczka. Invimed Katowice

    greta01, sAnsa_28, Cicha., viki_31, njut, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

  • Emi82 Autorytet
    Postów: 606 162

    Wysłany: 11 lipca 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, jak powinna wyglądac morfologia po podaniu zastrzyków z accofilu? co prawda ja ma tevagrastim ale to ta sama substancja; w mikroskopowej ocenie rozmazu mam:
    Leukocytoza z towarzyszącą neutrocytozą. Ziarnistość neutrocytów gruba. Obecne neutrocyty zawierające zwyrodnienia w postaci wodniczek.

    Emi82
    1 mrozaczek 2.2.2;
    MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
    3 transfer z tevagrastimem :(
    2 transfer :(
    1 transfer :(.
    3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
    2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -:(
    endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
    3 laparoskopie,
    AMH około 1
    ANA pozytywny
    KIR brak 3DP1 haplo Bx.
    Maż OK
    Starania: 2014
  • njut Autorytet
    Postów: 4754 2320

    Wysłany: 11 lipca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi82 wrote:
    Dziewczęta, jak powinna wyglądac morfologia po podaniu zastrzyków z accofilu? co prawda ja ma tevagrastim ale to ta sama substancja; w mikroskopowej ocenie rozmazu mam:
    Leukocytoza z towarzyszącą neutrocytozą. Ziarnistość neutrocytów gruba. Obecne neutrocyty zawierające zwyrodnienia w postaci wodniczek.
    Emi najważniejszy jest wynik WBC (białe krwinki, leukocyty). Rozmaz jest robiony kiedy podstawowa morfologia jest podejrzana.

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), czeka 4AB, 8A, 8A
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > cdn ❄️❄️❄️
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Martinka Autorytet
    Postów: 1333 1232

    Wysłany: 12 lipca 2019, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Gorszy to gdy nie ma tych najwazniejszych implantacyjnych 2DS1, 2DS5, 3DS1
    Hmm, ja nie mam tych 3 a docent mówił, że KiRy mam dobre🤔.

    PAI-1 homo, MTHFR A1298c-hetero, 02.2018, NK 20%, kir BX, rozjechane cytokiny, IO, 2IUI, HSG, laparo, histero 8 lat starań, 08.2018 IMSI☹️11.2018 2 transfer☹️06.2019, 3transfer😔 06.2020 3procedura czas start!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 9szt accofilu, ważny do 09.2019. Przechowywany w lodowce.
    Preferowany odbiór w Warszawie.
    Szczegóły na priv.

  • sylvuś Autorytet
    Postów: 1087 923

    Wysłany: 16 lipca 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Mam 9szt accofilu, ważny do 09.2019. Przechowywany w lodowce.
    Preferowany odbiór w Warszawie.
    Szczegóły na priv.
    Odezwij się:)jestem cierpliwa

    W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu.:)
    o6ht0bb.png
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 4622 3024

    Wysłany: 16 lipca 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na zbyciu 5 ampułek accofilu ważnego do września. Już mi się nie przyda.

    nzjdflw1tblzn6r5.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2368

    Wysłany: 16 lipca 2019, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Ja też mam na zbyciu 5 ampułek accofilu ważnego do września. Już mi się nie przyda.

    Esperanza co u Ciebie?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 4622 3024

    Wysłany: 16 lipca 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Esperanza co u Ciebie?
    A nic bez zmian, szykuje się pod ivf pozna jesienią. Daje max 2-3 szanse jak nie wyjdzie koniec. Nie mam sił na to wszystko. Tym bardziej że nic nie idzie

    nzjdflw1tblzn6r5.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lipca 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Nikt nie potrzebuje Accofil? Mam 9szt, trzymany w lodowce. Ważny do końca września br.
    Chętnie odbiór osobisty w wawie.
    Szczegóły na priv.

  • Figunia Przyjaciółka
    Postów: 151 31

    Wysłany: 7 stycznia, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też miałyście dreszcze po accofilu wzięłam zastrzyk wczoraj na noc w nocy było ok ale od rana dreszcze a teraz doszedł ból bioder nóg, jest do wytrzymania ale ogólnie słaba jestem , tak jest cały czas po zastrzykach? Nast mam wziasc 2 dni po transferze ,

    rocznik 90'
    2015- starania naturalne-2017 histeroskopia -jajowody drożne - 2018 laparoskopia endometrioza 1 stopnia usunięte małe ogniska -2019 styczen IVF nie udane.😓 -2019 marzec crio nie udane😓
    2019 sierpień 2 IVF nie udane😓
    - styczeń crio nie udane😓,
    w międzyczasie Allo mlr 27% -NK-6,1/21,4. -Trombifilia ujemna -test mar ujemny
    mąż wyniki ma ok chromatyna dna 10% - KIR AA hamujący mąz HlA ok
    - AMH 2019 2,4
    AMH- 2020 - 3,1
    Alllo mlr 2020- 0% 🙄 Kariotypy oboje Ok choroby autoimmunologiczne luszczyca skory niedoczynność tarczycy
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3265 1654

    Wysłany: 7 stycznia, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze tak jest, właśnie że sa dreszcze.

    Starania od sierpnia 2016. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • Figunia Przyjaciółka
    Postów: 151 31

    Wysłany: 7 stycznia, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już prawie minęły.. jaka ulga😝

    rocznik 90'
    2015- starania naturalne-2017 histeroskopia -jajowody drożne - 2018 laparoskopia endometrioza 1 stopnia usunięte małe ogniska -2019 styczen IVF nie udane.😓 -2019 marzec crio nie udane😓
    2019 sierpień 2 IVF nie udane😓
    - styczeń crio nie udane😓,
    w międzyczasie Allo mlr 27% -NK-6,1/21,4. -Trombifilia ujemna -test mar ujemny
    mąż wyniki ma ok chromatyna dna 10% - KIR AA hamujący mąz HlA ok
    - AMH 2019 2,4
    AMH- 2020 - 3,1
    Alllo mlr 2020- 0% 🙄 Kariotypy oboje Ok choroby autoimmunologiczne luszczyca skory niedoczynność tarczycy
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 4622 3024

    Wysłany: 8 stycznia, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figunia wrote:
    Czy wy też miałyście dreszcze po accofilu wzięłam zastrzyk wczoraj na noc w nocy było ok ale od rana dreszcze a teraz doszedł ból bioder nóg, jest do wytrzymania ale ogólnie słaba jestem , tak jest cały czas po zastrzykach? Nast mam wziasc 2 dni po transferze ,
    Dreszcze nie miałam ale byłam strasznie osłabiona ale o jawy szybko mijają. Bóle też występują.

    nzjdflw1tblzn6r5.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • kid_a Ekspertka
    Postów: 122 86

    Wysłany: 6 lutego, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po jakim czasie wraca do normy?
    U mnie w laboratorium chyba się lekko przerazili, bo mam zaznaczone, że rozmaz zrobiono 2 razy:)

    30.11.2012 (PJP), 12.02.2015 (28tc*)
    IUI 05.2017 :( Gyncentrum
    IMSI 08.2017 Gyncentrum 10 pęcherzyków, 6 kom. 3 zapłodnione, 1 zarodek 6A :(
    IMSI 01.2018 Gyncentrum 7 pęcherzyków, 4 kom., 2 zapłodnione, 1 zarodek :(
    IMSI 03.2019 Artvimed 8 komórek, 3 dojrzałe, nie zapłodniły się :(
    IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 3 komórki, 1 zarodek CL 7.1 :(
    MTHFR a1298c, V Leiden, genotyp AA, maj MLR 0% - wrzesień MLR 23% bez szczepień!!!
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 4622 3024

    Wysłany: 7 lutego, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_a wrote:
    Dziewczyny, po jakim czasie wraca do normy?
    U mnie w laboratorium chyba się lekko przerazili, bo mam zaznaczone, że rozmaz zrobiono 2 razy:)
    W ciągu tygodnia powinno wrócić do normy.
    U mnie zwykle spada szybko i mam niedobór leukocytów.

    nzjdflw1tblzn6r5.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • Iza1982 Przyjaciółka
    Postów: 115 108

    Wysłany: 1 maja, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. My za ponad miesiąc próbujemy z inseminacją. Mam robić zastrzyk z Accofil co 3 dni. Zaczynam następnego dnia po inseminacji. I co 3 zastrzyki morfologia. Wysyłać do dr.Paśnika i jak napiszę że ok to dalej. A co w sytuacji jak 3 zastrzyki wypadnie w piątek, czyli w weekend nie ma jak zrobić morfologii, a w poniedziałek powinien być kolejny zastrzyk? Robić zastrzyk 4 i po nim morfologia czy lepiej zrobić przed tym 3 zastrzykiem? A co robiłyście jak dr.Paśnik nie odpisał że morfologia ok a tu czas na kolejny zastrzyk?

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy - czy może zwiększać szanse na zajście w ciążę?

Kwas foliowy jest bardzo ważnym elementem w czasie starania o dziecko i na wczesnym etapie ciąży. Odpowiednie stężenie folianów w organizmie nie tylko zapewnia ochronę dla rozwijającego się dziecka w pierwszych tygodniach ciąży, ale również... zwiększa płodność zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn! Jak to się dzieje? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? Na co zwrócić uwagę przy jego wyborze i tym samym zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.