Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Roxie_eS wrote:Tak, ja mam zalecenia od immunologa.
W pierwszym cyklu nie zdążyłam przed owulacja dać zastrzyku (caly). 9dpo ładna kreseczka na facellu, beta 7. Zadowolona dałam zastrzyk accofil (1/3 amp) - po 24h od zastrzyku plamienie i następnego dnia beta 5....
Drugi cykl monitorowany, piękna owulacja, zastrzyk 2 dni przed. 9,10 dpo cień cienia, 10 popołudniu cień mocniejszy, zastrzyk accofil i już dalej negatywne. Musiało coś być na rzeczy, bo wy sikałam chyba że 20 testów trzech firm i wszystkie pokazywały te bledziutkie kreski, ale nie zdążyłam pójść już tego dnia na betę...
Niestety, ale obwiniam accofil. Najchętniej bym go odstawiła, ale mąż chce, żebyśmy jeszcze raz spróbowali
Kochana, ja bym nie skreślała accofilu, może to zupełny przypadek. Zobacz, zdarzały Ci się też ciąże biochemiczne bez tego leku. Myślę, że on w naszym przypadku może więcej pomóc niż zaszkodzić. Czy lekarz planuje pogłębić diagnostykę w związku z kolejną stratą? Domyślam się, jak bardzo musi Ci to łamać serce.. 🥺⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - ⏸️, cb 💔
styczeń '23 - ⏸️ -> poronienie 7+2 tc 💔 - zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
Zmiana kliniki: Reprofit Ostrava
październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️; beta 33; prog 19,78 🥹
9 dpt beta 58,8
14 dpt beta 533,2; prog 37,45
16 dpt beta 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 🍬 z bijącym serduszkiem 💗 -
Kochane co z odstawieniem Accofilu w razie niepowodzenia?
Profesor w zaleceniach napisał tylko "w razie ciąży przyjmować dalej".
A co jak się się udało?
Dziś 7dpt i mam czarne myśli.♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
pineapple89 wrote:Kochane co z odstawieniem Accofilu w razie niepowodzenia?
Profesor w zaleceniach napisał tylko "w razie ciąży przyjmować dalej".
A co jak się się udało?
Dziś 7dpt i mam czarne myśli.
jak się nie udało to odstawiasz z dnia na dzień.pineapple89, Matleena89 lubią tę wiadomość
Ona: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟
brak jajowodów / Kir bx - brak 3 ds ❌
histeroskopia/ ANA3/ AMH 3,91/ trombofilia/ PAI-1/ cd138/ cd56 ✅
On: 88' - zdrowy jak ryba 🐟
nasienie ✅
Hla-c: c2c2 ❌
12.2019 - CP - krwotok - pęknięty jajowód - laparoskopia 💔
I IVF
1 transfer - 7A ❌
II IVF
2 transfer - 4.1.1 ( cn ) CP brzuszna - laparoskopia 💔
Cross-match 7% , allo-mlr 25.9% ✅
3 transfer - 3.1.1 ( cs ) Atosiban, accofil, acard ❌
4 transfer - 4.2.2 ( cn ) Atosiban, accofil, acard ❌
Cross-match 39% ❌ → tarivid + metronizadol
5 transfer - 4.2.2 i 3.1.1 ( cn ) atosiban, accofil, acard - CB 💔
III IVF - 01.2025 -
Dziewczyny, w tym cyklu lekarka kazała mi brać 1/3 Accofilu codziennie, dziś morfo po 4 takich dawkach jest rozwalona totalnie🙈 leukocyty 20 x10^3/uL, neutrofile podwyższone, erytrocyty i limfocyty poniżej normy 🙈
Czy to jest normalne? 🙈 Oczywiście wysłałam wyniki do dr i czekam na odp, ale wy jesteście niezastąpione 😊👱♀️'94
MTHFR hetero
PAI homo
zespół antyfosfolipidowy - wykluczony
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
3cykle stymulowane ❌
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
Starania rozpoczęte 03.2022
05.22-bc
10.22-bc
08.24 - start IVF -> z 9 zapłodnionych komórek mamy 4x❄
08.2024 - świeży transfer -> cb -
Wyniki super - dokładnie tak ma być 😊👍 tzn jeśli chodzi o leukocyty i neutrofile.
Domi94 lubi tę wiadomość
👩🧔🏻rocznik '88 ; starania od X.2019
kariotypy - OK
🧔🏻 plemniki o nieprawidłowej budowie (99%) i w 90% nieruchome
👩 AMH 2,53
wysokie CD4/CD8 - 3,4
mutacja PAI-1 homo
haplotyp KIR Bx; brak 3 najważniejszych KIR-ów implantacyjnych
Gyncentrum Katowice
❤🔥 I procedura - ICSI
protokół krótki (Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl Daily)
💉 19.08.22 - punkcja - 10 komórek jajowych - 7 zarodków - 4 blastocysty do badania genetycznego - 3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
☀️13.10.22 - próbny transfer (biopsja endometrium) - wyniki prawidłowe
🍀3.12.22 - pierwszy transfer ❄️ na cyklu sztucznym - nieudany 😔 (beta <0,1 )
🍀27.03.23 - drugi transfer ❄️ na cyklu sztucznym - udany! 🙏
💗12.12.23 - narodziny mojej córeczki 🥰 -
Cosmia dziękuję 😊 martwią mnie tylko erytrocyty, ale pobranie było jakieś 12h po zastrzyku 🙈👱♀️'94
MTHFR hetero
PAI homo
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
3cykle stymulowane ❌
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
05.22-bc
10.22-bc
Ja akurat miałam je w normie, ale u Ciebie to obniżenie też jest pewnie efektem działania tego leku. Dużo parametrów miałam wahniętych, ale po odstawieniu leku wszystko bardzo szybko wróciło do normy.
Najważniejsze, że lekukocyty i neutrofile masz ładnie podwyższone - znaczy, że Accofil robi swoją robotę 👍 Powodzenia 😊Domi94 lubi tę wiadomość
kariotypy - OK
👩 AMH 2,53
wysokie CD4/CD8 - 3,4
mutacja PAI-1 homo
Gyncentrum Katowice
❤🔥 I procedura - ICSI
💉 19.08.22 - punkcja - 10 komórek jajowych - 7 zarodków - 4 blastocysty do badania genetycznego - 3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
Dziękuję jeszcze raz 😊 spokojnej i nudnej ciąży życzę😊
Cosmia lubi tę wiadomość
👱♀️'94
MTHFR hetero
PAI homo
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
3cykle stymulowane ❌
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
05.22-bc
10.22-bc
Dziękuję 😊
Domi94 lubi tę wiadomość
kariotypy - OK
👩 AMH 2,53
wysokie CD4/CD8 - 3,4
mutacja PAI-1 homo
Gyncentrum Katowice
❤🔥 I procedura - ICSI
Lia. wrote:Kochana, ja bym nie skreślała accofilu, może to zupełny przypadek. Zobacz, zdarzały Ci się też ciąże biochemiczne bez tego leku. Myślę, że on w naszym przypadku może więcej pomóc niż zaszkodzić. Czy lekarz planuje pogłębić diagnostykę w związku z kolejną stratą? Domyślam się, jak bardzo musi Ci to łamać serce.. 🥺
Ale nie padały moje zarodki tak wcześnie, a teraz jest gorzej niż było i to 24h po zastrzyku jest już po wszystkim. Nie wiem, porozmawiam jeszcze z lekarzem prowadzącym, ale chyba nie będę podawać tego accofilu, bo nie ufam w jego skuteczność w moim przypadku. Mój mąż ma hlac1, więc tym bardziej nie powinno być aż takich problemow. Problem albo leży gdzieś indziej (oczywiście poszerze diagnostykę) albo w accofilu samym w sobie. Jakoś w styczniu zaszłam w ciążę tylko na acardzie i to jeszcze z bardzo obciążonym genetycznie zarodkiem. I bety były piękne do jakiegoś czasu, nie było żadnych plamien i implantacja przebiegła super. Więc da się bez lekow.Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:Ale nie padały moje zarodki tak wcześnie, a teraz jest gorzej niż było i to 24h po zastrzyku jest już po wszystkim. Nie wiem, porozmawiam jeszcze z lekarzem prowadzącym, ale chyba nie będę podawać tego accofilu, bo nie ufam w jego skuteczność w moim przypadku. Mój mąż ma hlac1, więc tym bardziej nie powinno być aż takich problemow. Problem albo leży gdzieś indziej (oczywiście poszerze diagnostykę) albo w accofilu samym w sobie. Jakoś w styczniu zaszłam w ciążę tylko na acardzie i to jeszcze z bardzo obciążonym genetycznie zarodkiem. I bety były piękne do jakiegoś czasu, nie było żadnych plamien i implantacja przebiegła super. Więc da się bez lekow.
To o czym piszesz jest mozliwe. Czytalam w jakis zagranicznych materialach o tym. Bylo tez o dziewczynie, ktora miala poronienia doby po intralipidzie. To chyba o krzepliwosc chodzi. U mnie Accofil powoduje taki wzrost tetna i taki stan bolu w klatce przez kilka dni po zastrzyku, ze na pewno nie pozostawaloby to bez wplywu na dziecko. Przy takim tetnie robia sie zakrzepy,.a to jiz wiadomo... poza tym stres tez robi swoje. Ale ja mam Bx, wiec nie musze koniecznie brac.
-
Cześć Wam, podczytuje Was od dawna, ale nigdy się zbytnio nie udzielałam. Dzisiaj potrzebuje Waszej pomocy Moja historia w dużym skrocie wygląda tak:
1. Leczenie od grudnia 2021
2. Styczeń 2022 jajowody obustronnie niedrozne, udrożnione podczas badania.
3. Biopsja endometrium nie wykazała stanu zapalnego. Endometrioza i pozostale możliwe przyczyny niedrożności wykluczone.
4. Przez kilka cykli stymulowanych starania bez efektu.
5. Czerwiec 2022 minihisteroskopia: zrosty wewnatrzmaciczne i u ujsc jajowodow usunięte, stan zapalny endometrium. Przeleczony antybiotykami.
6. Kolejne kilka cykli stymulowanych bez efektu.
7. Marzec 2023 profil cytokinowy zapalny i brak kirow implantacyjnych (bx). Kolejny raz antybiotyki.
8. Po drodze wizyty u immunologa (dr Sydor), który na podstawie badań potwierdzą że możliwa przyczyną jest problem z implantacja - alloMLR 42%.
9. W zaleceniach od immunolog dostaje Accofil i Encorton.
10. Wizyta u lekarza nieplodnosciowca - wydźwięk taki ze nie daje gwarancji że to się uda ale jeśli chce spróbować bez IVF to max dwa cykle.
I teraz tak - od dr Sydora nie dostałam w zaleceniach kontrolnej morfologii ale chce ją robić. Czy mogłybyście podpowiedzieć kiedy ja wykonywać i mniej więcej jakie wartości powinny niepokoić? Jeśli chodzi o accofil to mam po owulacji mieć wlew a potem co 72h 1/2 ampułki.
Jeśli chodzi o mnie to na invitro się nie będziemy decydować, więc jak się nie uda podczas tych cykli to koniec. Bez kirow implantacyjnych cud się nie zdarzy. Powiedzcie że ktoś był w podobnej sytuacji i się udało. Z tego co tu czytam chyba tylko nielicznym się udało zajść po accofilu. Jestem załamana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 11:56
-
Asia Eska wrote:Cześć Wam, podczytuje Was od dawna, ale nigdy się zbytnio nie udzielałam. Dzisiaj potrzebuje Waszej pomocy Moja historia w dużym skrocie wygląda tak:
1. Leczenie od grudnia 2021
2. Styczeń 2022 jajowody obustronnie niedrozne, udrożnione podczas badania.
3. Biopsja endometrium nie wykazała stanu zapalnego. Endometrioza i pozostale możliwe przyczyny niedrożności wykluczone.
4. Przez kilka cykli stymulowanych starania bez efektu.
5. Czerwiec 2022 minihisteroskopia: zrosty wewnatrzmaciczne i u ujsc jajowodow usunięte, stan zapalny endometrium. Przeleczony antybiotykami.
6. Kolejne kilka cykli stymulowanych bez efektu.
7. Marzec 2023 profil cytokinowy zapalny i brak kirow implantacyjnych (bx). Kolejny raz antybiotyki.
8. Po drodze wizyty u immunologa (dr Sydor), który na podstawie badań potwierdzą że możliwa przyczyną jest problem z implantacja - alloMLR 42%.
9. W zaleceniach od immunolog dostaje Accofil i Encorton.
10. Wizyta u lekarza nieplodnosciowca - wydźwięk taki ze nie daje gwarancji że to się uda ale jeśli chce spróbować bez IVF to max dwa cykle.
Ja mam zalecenia 1/3 amp accofil, zastrzyk co 3 dni. Zastrzyki mam brać wieczorem. Badania kontrolne morfologia i progesteron mam zrobić razem z beta, około 9dpt. Ważne, aby zrobić morfologię rano-tego dnia ktorego wieczorem będzie zastrzyk, czyli 2 dni po poprzednim zastrzyku.
Na wątku były dziewczyny, którym się udało przy naturalnyxh staraniach z accofilem. Może i Tobie się uda. Rozumiem, że nasienie w porządku? -
Asia Eska wrote:Tak, po stronie męża wszystko ok. Tylko u mnie co badanie to coś nowego. Już straciłam nadzieję.
-
Dziewczyny, jestem w 28 dc. Z reguły mam 25 dniowe. Zrobiłam test, bo mi leżał w szafce i wyszedl pozytywny. Jak to możliwe? KIRow implantacyjnych brak, ginekolog we wtorek na wizycie powiedział że wg niego zostaję tylko IVF, ale ublagalam go o jeszcze 2 cykle. Miał to być pierwszy cykl z Accofilem i Encortonem zaleconym od immunologa. Staramy się już 8 lat...nie wiem co robić. Siedzę patrzę na te 2 kreski które widzę pierwszy raz w życiu i wyje.
Nowa na forum, FullMoon, batka lubią tę wiadomość
-
Jutro polecę gdzieś na bhcg chociaż jest sobota więc pewnie będę musiała pojechać do innego miasta. Nie wiem czy dzwonić do immunologa i pytać co robić? W zaleceniach miałam accofil po owulacji jako wlew i później co 72h pol ampulki. W razie pozytywnego testu miałam się z nim kontaktować w sprawie dalszych zalecen. Nie chce wyjść na panikare a z drugiej strony boję się że do poniedziałku już będzie po wszystkim...doradźcie coś proszę!!!
-
Asia Eska wrote:Jutro polecę gdzieś na bhcg chociaż jest sobota więc pewnie będę musiała pojechać do innego miasta. Nie wiem czy dzwonić do immunologa i pytać co robić? W zaleceniach miałam accofil po owulacji jako wlew i później co 72h pol ampulki. W razie pozytywnego testu miałam się z nim kontaktować w sprawie dalszych zalecen. Nie chce wyjść na panikare a z drugiej strony boję się że do poniedziałku już będzie po wszystkim...doradźcie coś proszę!!!
Kochana, zrób szybko betę i umawiaj wizytę u immuno ✊🍀2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Asia Eska wrote:Jutro polecę gdzieś na bhcg chociaż jest sobota więc pewnie będę musiała pojechać do innego miasta. Nie wiem czy dzwonić do immunologa i pytać co robić? W zaleceniach miałam accofil po owulacji jako wlew i później co 72h pol ampulki. W razie pozytywnego testu miałam się z nim kontaktować w sprawie dalszych zalecen. Nie chce wyjść na panikare a z drugiej strony boję się że do poniedziałku już będzie po wszystkim...doradźcie coś proszę!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 20:32
-
Sprzedam 14 ampułkostrzykawek Accofil(dwie paczki). Cena za paczke 180 zl. Przechowywane w lodówce. Odbiór Opolszczyzna, blisko autostrady A4, gdzie możemy sie umówić na odbiór. Kontakt najlepiej telefoniczny 603 639 736. Ewentualnie Bytom/ Katowice, ale to termin do ustalenia