X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Adenomioza - zapalenie endometrium - zrosty - możliwość posiadania dzidziusia
Odpowiedz

Adenomioza - zapalenie endometrium - zrosty - możliwość posiadania dzidziusia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Igi Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepłodna_Patrycja_36 wrote:
    Hejka, ja mam stwierdzoną adenomioze przy ujściu macicznym, endometriozy tylko podejrzenie. Właśnie jestem po 7 nieudanym transferze i po prostu się załamałam. Miałam już 6 histeroskopii podczas której były usuwane polipy i przerost endometrium. Stan zapalny lekki wyleczony. Byłam na diphereline 2 miesiące i niestety nie zadziałało. Zostało mi jeszcze 5 zarodków, o dziwo powstają bardzo ładne blastocysty, ale co z tego jak nie ma warunków w macicy do zagnieżdżenia. Nie mam już pomysłu co dalej :( W sierpniu wizyta u doc. Paśniaka i zapisałam się na listę rezerwową do Krzysztofa Janowca. Adenomioza to straszna cholera i nie znam dużo przypadków udanych transferów przy tym schorzeniu :(
    diphereline mówisz że nie zadziałało ale w sensie że nie wywołało u ciebie zatrzymania tej tgz sztucznej menopauzy ? Czy wywołało normalnie tylko po prostu nie dało to nic ?
    Ja jestem u dr Janowca.

• Melisa_ Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Gdybym miała nieco inną historię i nie dowiedziała się o endo właśnie podczas laparoskopii to bym dokładnie tak samo podeszła. Ważne żeby laparo endometriozy wykonywał ktoś doświadczony w tym (mi to chyba skopali, na szczęście udało się z ciążą, a za endo się wezmę za jakiś czas).
    Polecam Wam eBook Michała Kota o endometriozie - jest darmowy. Ja też na bardzo długo wykluczyłam / drastycznie ograniczyłam nabiał, gluten, słodycze, fast foody. 500 gr warzyw dziennie, siemię lniane, ostropest, zdrowe oleje (olej lniany, oliwa z oliwek), owoce 200 gr dziennie (najlepiej sezonowe), czerwone mięso raz na miesiąc (dobrej jakości wołowina), kasze, ryby, zakwas z buraka.
    To tak na szybko co pamiętam, bo teraz poluzowałam szelki.
    Masz może ten e bok zapisany ? Niestety już chyba nie ma możliwości pobrać go z ich strony 😔

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi wrote:
    diphereline mówisz że nie zadziałało ale w sensie że nie wywołało u ciebie zatrzymania tej tgz sztucznej menopauzy ? Czy wywołało normalnie tylko po prostu nie dało to nic ?
    Ja jestem u dr Janowca.

Cześć IGI, jak u Ciebie sytuacja?

• inkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa_ wrote:
    Masz może ten e bok zapisany ? Niestety już chyba nie ma możliwości pobrać go z ich strony 😔

Ja mam, mogę podesłać na mail. Zerknij jeszcze raz na stronkę, bo można pobrać.

Hej Wsystkim, czy przez zrosty macie cienkie endometrium??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 09:45

01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
    PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ