X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Adenomioza - zapalenie endometrium - zrosty - możliwość posiadania dzidziusia
Odpowiedz

Adenomioza - zapalenie endometrium - zrosty - możliwość posiadania dzidziusia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Igi Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepłodna_Patrycja_36 wrote:
    Hejka, ja mam stwierdzoną adenomioze przy ujściu macicznym, endometriozy tylko podejrzenie. Właśnie jestem po 7 nieudanym transferze i po prostu się załamałam. Miałam już 6 histeroskopii podczas której były usuwane polipy i przerost endometrium. Stan zapalny lekki wyleczony. Byłam na diphereline 2 miesiące i niestety nie zadziałało. Zostało mi jeszcze 5 zarodków, o dziwo powstają bardzo ładne blastocysty, ale co z tego jak nie ma warunków w macicy do zagnieżdżenia. Nie mam już pomysłu co dalej :( W sierpniu wizyta u doc. Paśniaka i zapisałam się na listę rezerwową do Krzysztofa Janowca. Adenomioza to straszna cholera i nie znam dużo przypadków udanych transferów przy tym schorzeniu :(
    diphereline mówisz że nie zadziałało ale w sensie że nie wywołało u ciebie zatrzymania tej tgz sztucznej menopauzy ? Czy wywołało normalnie tylko po prostu nie dało to nic ?
    Ja jestem u dr Janowca.

• Melisa_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Gdybym miała nieco inną historię i nie dowiedziała się o endo właśnie podczas laparoskopii to bym dokładnie tak samo podeszła. Ważne żeby laparo endometriozy wykonywał ktoś doświadczony w tym (mi to chyba skopali, na szczęście udało się z ciążą, a za endo się wezmę za jakiś czas).
    Polecam Wam eBook Michała Kota o endometriozie - jest darmowy. Ja też na bardzo długo wykluczyłam / drastycznie ograniczyłam nabiał, gluten, słodycze, fast foody. 500 gr warzyw dziennie, siemię lniane, ostropest, zdrowe oleje (olej lniany, oliwa z oliwek), owoce 200 gr dziennie (najlepiej sezonowe), czerwone mięso raz na miesiąc (dobrej jakości wołowina), kasze, ryby, zakwas z buraka.
    To tak na szybko co pamiętam, bo teraz poluzowałam szelki.
    Masz może ten e bok zapisany ? Niestety już chyba nie ma możliwości pobrać go z ich strony 😔

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi wrote:
    diphereline mówisz że nie zadziałało ale w sensie że nie wywołało u ciebie zatrzymania tej tgz sztucznej menopauzy ? Czy wywołało normalnie tylko po prostu nie dało to nic ?
    Ja jestem u dr Janowca.

Cześć IGI, jak u Ciebie sytuacja?

• inkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa_ wrote:
    Masz może ten e bok zapisany ? Niestety już chyba nie ma możliwości pobrać go z ich strony 😔

Ja mam, mogę podesłać na mail. Zerknij jeszcze raz na stronkę, bo można pobrać.

Hej Wsystkim, czy przez zrosty macie cienkie endometrium??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 09:45

01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
    PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ