Adenomioza - zapalenie endometrium - zrosty - możliwość posiadania dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
niepłodna_Patrycja_36 wrote:Hejka, ja mam stwierdzoną adenomioze przy ujściu macicznym, endometriozy tylko podejrzenie. Właśnie jestem po 7 nieudanym transferze i po prostu się załamałam. Miałam już 6 histeroskopii podczas której były usuwane polipy i przerost endometrium. Stan zapalny lekki wyleczony. Byłam na diphereline 2 miesiące i niestety nie zadziałało. Zostało mi jeszcze 5 zarodków, o dziwo powstają bardzo ładne blastocysty, ale co z tego jak nie ma warunków w macicy do zagnieżdżenia. Nie mam już pomysłu co dalej W sierpniu wizyta u doc. Paśniaka i zapisałam się na listę rezerwową do Krzysztofa Janowca. Adenomioza to straszna cholera i nie znam dużo przypadków udanych transferów przy tym schorzeniu
Ja jestem u dr Janowca. -
Kasiek789 wrote:Gdybym miała nieco inną historię i nie dowiedziała się o endo właśnie podczas laparoskopii to bym dokładnie tak samo podeszła. Ważne żeby laparo endometriozy wykonywał ktoś doświadczony w tym (mi to chyba skopali, na szczęście udało się z ciążą, a za endo się wezmę za jakiś czas).
Polecam Wam eBook Michała Kota o endometriozie - jest darmowy. Ja też na bardzo długo wykluczyłam / drastycznie ograniczyłam nabiał, gluten, słodycze, fast foody. 500 gr warzyw dziennie, siemię lniane, ostropest, zdrowe oleje (olej lniany, oliwa z oliwek), owoce 200 gr dziennie (najlepiej sezonowe), czerwone mięso raz na miesiąc (dobrej jakości wołowina), kasze, ryby, zakwas z buraka.
To tak na szybko co pamiętam, bo teraz poluzowałam szelki.Starania In vitro od 2021 :
7 transferów beta zawsze 0 -
Melisa_ wrote:Masz może ten e bok zapisany ? Niestety już chyba nie ma możliwości pobrać go z ich strony 😔
Ja mam, mogę podesłać na mail. Zerknij jeszcze raz na stronkę, bo można pobrać.
Hej Wsystkim, czy przez zrosty macie cienkie endometrium??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 09:45
01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
PAI hetero
IVF
transfer -> negative -