adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Lulka36 wrote:Ja jestem po 3 stymulacjach, dwie skończyły się na punkcji a po jednej ciąża zatrzymała się w ok. 8 tyg, a teraz jestem 4 dpt naszego adoptowanego zarodeczka i już się nie mogę doczekać testowania 😀
-
JaHania wrote:Trzymam kciuki za Was Lulka36 i Ewi28 ☺. Ja jestem po 1 poronieniu i 2cb przy naturalnych staraniach, 2 sytmulacjach bez transferu. Staramy sie 2,5 roku. Czekamy na adopcję zarodka 😀
-
Lulka36 wrote:Dzięki, ja brałam z Artvimedu, ja za Ciebie również trzymam kciuki może stymulacja się uda 😀
-
Ewi28 wrote:A to nie miałaś jajek czy poprostu słabe nasienie i zarodki padały? No ja przy mega wysokich dawkach ledwo co hoduje. Teraz mam 4-5 pęcherzyków. Pod koniec tygodnia punkcja pewnie. Modlę się o jeden zarodek bo u nas też problem po stronie M. Ledwo który zarodek przeżywa więcej niz 3 doba.
Jajek nawet sporo, ale wiek nie ten 😟 no i tez jak u Was czynnik męski - wysoka fragmentach dna i niskie HBA. W pierwszej procedurze mieliśmy 3 zarodki, padły po 3ciej dobie a w drugiej mielismy 3 blastki mrożone w 6tej dobie i przebadane PGS i niestety wszystkie z aneuploidiami 😢
Ty masz dobry wiek, wiec komóreczki też powinny być dobre. Co mówi twój lekarz?JaHania -
Dziewczyny, powiem krotko, jestem po 3 iUI w trakcie ivf, nie wiem jaki będzie efekt bo mam swoje lata i musimy korzystać z dawcy po chorobie M. Zapytałam lekarza czy jeśli się uda, to czy moge oddac moje zarodki potrzebującej mamie. Założyłam ze zajdę w ciąże bo zawsze zachodziłam pierwszym cyklu starań, niestety oficjalnie jestem za stara, nieoficjalnie wiem jak można pomoc, gdyby ktoś chciał pogadać to proszę PrivChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Mania80 wrote:Dziewczyny, powiem krotko, jestem po 3 iUI w trakcie ivf, nie wiem jaki będzie efekt bo mam swoje lata i musimy korzystać z dawcy po chorobie M. Zapytałam lekarza czy jeśli się uda, to czy moge oddac moje zarodki potrzebującej mamie. Założyłam ze zajdę w ciąże bo zawsze zachodziłam pierwszym cyklu starań, niestety oficjalnie jestem za stara, nieoficjalnie wiem jak można pomoc, gdyby ktoś chciał pogadać to proszę Priv
Mania80, wydaje mi się ze żadna klinika w Polsce nie podejmie się przeprowadzenia adopcji prenatalnej ze wskazaniem z racji ustawy, która reguluje anonimowość dawcow i biorczyni, Trzymam kciuki żeby Wam się powiodlo ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 20:51
Lulka36 lubi tę wiadomość
JaHania -
U nas też od początku było powiedziane że czynnik męski a potem przy stymulacji wychodziło że pęcherzyki są ale albo niedojrzałe albo przejrzałe i kończyło się na punkcji raz jeden udało się uzyskać dwa całkiem ok z czego jeden się zapłodnił ale skończyło się poronieniem. Nie wiedziałam tyle Was "interesuje" się adopcją zarodka.
-
Lulka36 wrote:U nas też od początku było powiedziane że czynnik męski a potem przy stymulacji wychodziło że pęcherzyki są ale albo niedojrzałe albo przejrzałe i kończyło się na punkcji raz jeden udało się uzyskać dwa całkiem ok z czego jeden się zapłodnił ale skończyło się poronieniem. Nie wiedziałam tyle Was "interesuje" się adopcją zarodka.
Chyba jest nas "kilka" 😉
Lulka36, jesteśmy z tej samej kliniki ☺ Pytałam dr i wcale nie tak mało par korzysta z AZJaHania -
JaHania wrote:Jajek nawet sporo, ale wiek nie ten 😟 no i tez jak u Was czynnik męski - wysoka fragmentach dna i niskie HBA. W pierwszej procedurze mieliśmy 3 zarodki, padły po 3ciej dobie a w drugiej mielismy 3 blastki mrożone w 6tej dobie i przebadane PGS i niestety wszystkie z aneuploidiami 😢
Ty masz dobry wiek, wiec komóreczki też powinny być dobre. Co mówi twój lekarz? -
Dziewczyny a jakie sa koszty zarodka w Polsce? Ja zastsnawiam sie nad Czechami. Tam koszt jest nastepujacy: 1 zarodek 6 tysiecy a dwa 9 tysiecy.
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Ewi28 wrote:Próbować do skutku ale mi 3 stymulacje wystarczą. Nie mamy możliwości ponosić mega kosztów inf czyli wydawać 15 tys żeby mieć jeden zarodek bo zawsze to się tak kończy. dlatego daliśmy sobie 3 szanse dopóki mamy refundacje leków.
Rozumiem Was. Ja już po pierwszym IVF byłam sceptycznie nastawiona do kolejnych i rozwazalam AZ, ale mój partner chcial sprobowac wiec daliśmy sobie jeszcze szanse. Mogę zapytać w jakiej klinice sie leczycie?JaHania -
IGA wrote:Dziewczyny a jakie sa koszty zarodka w Polsce? Ja zastsnawiam sie nad Czechami. Tam koszt jest nastepujacy: 1 zarodek 6 tysiecy a dwa 9 tysiecy.
Generalnie mówi się o darze serca pary dla pary nie o sprzedaży zarodka. Niektóre kliniki doliczaja sobie do kosztów transeru, leki, wizyty, i pewnie inne koszty. Inne kliniki i tych jest zdecydowanie mniej liczą tylko koszty transferu czyli jakieś 1300 - 1500zł.
Czytajac twoja stopke, to sporo już przeszliscie IGA. Piszac o Czechach to jaka klinikę masz na myśli?JaHania -
JaHania wrote:Czekamy aż dr dobierze zarodek ☺
A jak Ty się czujesz? Kiedy będziesz testować?