X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Sas Autorytet

Wysłany: 31 października, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torcikowa wrote:
    Jestem po wizycie u pani diabetolog. Nie wiem, po co ja tam poszłam. Dostałam glukometr i receptę na paski, no i mam sobie wprowadzić dietę, a czego nie będę wiedzieć, to doczytać w internecie. A wymioty w ciąży mam przez niedoczynność tarczycy i nadwagę. No ręce mi opadły.
    To sie dowiedzialas :) uwielbiam takie wizyty czlowiek zaplaci i dowie sie tyle ile juz wie albo z neta wyczyta :) słabo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 18:20

• Torcikowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Pytalas lekarza o Zofran? Ja mialam takie wymioty jak Ty i problem jest taki, ze jak nie zaczniesz przyjmowac plynow i bedziesz bardzo odwodniona to jest zagrozenie ciazy. Beda musieli Cie podlaczyc do kroplowki

Pytałam i dostałam lek Bonjesta. Pani doktor powiedziała, że Zofran, to ostateczność. Jak jutro nadal będę tak wymiotować, to zadzwonię do mamy, żeby przyjechała po synka, a ja pójdę na oddział na weekend, żeby mnie postawili na nogi.

Virginia lubi tę wiadomość

On: '90
    Wada genetyczna jąder
    Ona: '91
    Niedrożny prawy jajowód
    Klinika InviMed Katowice:
    20.12.2019r. - AID
    02.01.2020r. betaHCG >2.3😢
    Klinika AngeliusProvita Katowice:
    17.08.2021 - start IVF z nasieniem dawcy (krótki protokół)
    20.08.2021 - punkcja.
    Pobrano 7 komórek, zapłodniono 6, mamy 5 zapłodnionych. 🤞🤞
    02.09.2021 - transfer blastki 3AB 🍀
    Nie mamy żadnej śnieżynki.😞
    6dpt. - test pozytywny
    7dpt. - beta: 53.55 🍀❤🍀
    progesteron: 19.59
    9dpt. - beta: 173.2 🍀❤🍀
    25dpt. - mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀❤
    05.11.2021 - I badania prenatalne: prawdopodobnie chłopiec
    30.12.2021 - badania połówkowe: zdrowy chłopiec! ❤👶❤
    18.05.2022 - poród SN.
    Szczepan. 3660g, 60cm.
    Powrót po rodzeństwo z AZ:
    09.09.2024 - transfer 3AA
    7dpt. - test pozytywny
    9dpt. - beta: 69.61 🍀❤🍀
    progesteron - 27.90
    11dpt. - beta: 153.84 🍀❤🍀
    14dpt. - beta: 736.94 🍀❤🍀
    30dpt. - jest serduszko! ❤️ CRL 7mm🍀
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 31 października, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torcikowa wrote:
    Pytałam i dostałam lek Bonjesta. Pani doktor powiedziała, że Zofran, to ostateczność. Jak jutro nadal będę tak wymiotować, to zadzwonię do mamy, żeby przyjechała po synka, a ja pójdę na oddział na weekend, żeby mnie postawili na nogi.

Ja zanim wzielam Zofran to wyczytalam pol internetu i wszystko co mi wpadlo na ten temat. Nie znalazlam zadnych wynikow badan, ktore by wskazywaly, ze Zofran moze szkodzic w ciazy.
    Ale rozumiem, ze sa obawy, bo to nie jest czesto przepisywany lek w Polsce.
    Ja naprawde nie funkcjonowalam i ledwo co pilam wode. Ja nie mialam wyjscia, bo w szpitalu to Cie nawodnia po czym wracasz do domu i znowu to samo :(
    Trzymaj sie. Do tej pory jak sobie przypominam ten okres to chce mi sie plakac.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ