X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Super wiadomość! Myślałam, że będzie jak w Polsce wizyta i przygotowanie na cyklu sztucznym. A tu wszystko online, przygotowanie w PL ( może lekarze z Bociana na to pójdą), a w Ostrawie tylko transfer, brzmi świetnie! Może te Czechy faktycznie są mi pisane 🙂

Cien, tutaj jest sporo dziewczyn z roznych stron Polski, ktore pojechaly do Czech. Naprawde wydaje sie to do ogarniecia, bo wszystko robisz w Polsce i do Czech jedziesz tylko na transfer. Papierologia tez jest w ostatniej chwili na miejscu.

Cień lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Cień Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Cien, tutaj jest sporo dziewczyn z roznych stron Polski, ktore pojechaly do Czech. Naprawde wydaje sie to do ogarniecia, bo wszystko robisz w Polsce i do Czech jedziesz tylko na transfer. Papierologia tez jest w ostatniej chwili na miejscu.

Szkoda, że tak późno znalazłam to forum. Ale cóż… lepiej późno niż… później 😉 Wiem, że powiedzenie brzmi inaczej, ale ta wersja bardziej do mnie pasuje.

Virginia lubi tę wiadomość

Hashimoto,Endometrioza/Adenomioza,AMH: 0,34
    8 IVF, 2 x cb, AZ Bl 4.1.2 transfer 20.06.2025: ciąża kliniczna zakończona poronieniem w 8 t.c.💔
    Obecnie Bocian Warszawa wcześniej Novum
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Szkoda, że tak późno znalazłam to forum. Ale cóż… lepiej późno niż… później 😉 Wiem, że powiedzenie brzmi inaczej, ale ta wersja bardziej do mnie pasuje.
    Jakbyś miala pytania to we wszystkim pomogę. Ja o Reproficie dowiedziałam się z tego forum. Od razu uderzylismy tam. Mamy dwie cudowne córki. Mnie do transferu przygotowała moja ginekolog, ktora nie ma nic wspolnego z in vitro - Czechy rozpiszą Ci wszystkie leki, moja gin wystawiła mi recepty i badala endometrium na usg. Ws, ystko wysyłałam koordynatorce, ktora mowi i pisze po polsku.
    Nie wiem jak u Ciebie kwestie immunologiczne itp, w sensie, gdzie lezy Wasz klopot (jesli pisałaś to wybacz, nie pamietam). U nas problemem bylo beznadziejne nasienie i moje slabe komórki, ale od strony macicy, endometrium itp wszystko ok, więc nie było potrzeby dodawania innych leków poza estrofemem i cyclogestem.
    Są dziewczyny , ktorym z AZ w Reproficie sie nie udało , ale u ogromnej większości pierwszy lub drugi transfer sie udaje.

Malina4321, Cień lubią tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    age.png
    age.png
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Jakbyś miala pytania to we wszystkim pomogę. Ja o Reproficie dowiedziałam się z tego forum. Od razu uderzylismy tam. Mamy dwie cudowne córki. Mnie do transferu przygotowała moja ginekolog, ktora nie ma nic wspolnego z in vitro - Czechy rozpiszą Ci wszystkie leki, moja gin wystawiła mi recepty i badala endometrium na usg. Ws, ystko wysyłałam koordynatorce, ktora mowi i pisze po polsku.
    Nie wiem jak u Ciebie kwestie immunologiczne itp, w sensie, gdzie lezy Wasz klopot (jesli pisałaś to wybacz, nie pamietam). U nas problemem bylo beznadziejne nasienie i moje slabe komórki, ale od strony macicy, endometrium itp wszystko ok, więc nie było potrzeby dodawania innych leków poza estrofemem i cyclogestem.
    Są dziewczyny , ktorym z AZ w Reproficie sie nie udało , ale u ogromnej większości pierwszy lub drugi transfer sie udaje.

Czy mogę prosić o orientacyjne koszty? Jak w ogóle zacząć? 🤔

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

• Cień Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:

Dziękuję.

Mam przed sobą jeszcze sporo pytań i badań. W moim przypadku problemem jest endometrioza, która powoduje, że komórki nawet jeśli uda się je wyhodować nie są dobrej jakości. Dodatkowo przy adenomiozie istnieje ryzyko, że organizm potraktuje zarodek jak „wroga”.
    Muszę też jeszcze ustalić, co było przyczyną poronienia. Na początku HCG rosło bardzo ładnie, tak że podejrzewano nawet ciążę bliźniaczą. Obecnie czekam na wyniki badań histopatologicznych, konsultację immunologa oraz na badania w kierunku trombofilii.
    Jak to wszystko ogarnę, to wtedy kolejna AZ. Niestety Czechy są dla mnie finansowo trudne do udźwignięcia. Wciąż spłacam kredyt za wcześniejsze IVF, kiedy nie było jeszcze refundacji. Z drugiej strony mam świadomość, że czasami warto zainwestować, by nie tracić kolejnych lat.

8 IVF, 2 x cb, AZ Bl 4.1.2 transfer 20.06.2025: ciąża kliniczna zakończona poronieniem w 8 t.c.💔
  • Cień Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas myślę o Czechach.
    Może warto zorganizować to tak, jak pisała Jeżóweczka.
    Przygotowanie u zaufanego, „zwykłego” ginekologa, zgodnie z zaleceniami z Czech, a później sam transfer już w Czechach. Wydaje mi się, że wtedy byłoby to bardziej realne i dawało większe szanse niż ta ciągła „ciuciubabka” w Bocianie nawet z refundacją MZ.

• Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Czy mogę prosić o orientacyjne koszty? Jak w ogóle zacząć? 🤔
    Rok temu koszt nieprzebadanego zarodka to bylo 1620 euro i to jest wszystko, transfer tego zarodka jest juz w cenie. Cala opieka online i konsultacja pieresza również. Przebadany zarodek to chyba podwojna kwota, ale nie mam pewności. Nie wiem tez, czy po nowym roku ceny nie wzrosły, ale to nie będą jakieś kosmiczne kwoty.
    Weszłam na strone Reprofit Ostrawa, napisalam do nich email, po dwoch dniach odpisala polska ko sultantka, umowila nas na wizytę online u dr Rakosovej, wczesniej wyslalam nasze dokumenty. Po wizycie i line kazała czekać na informacje o doborze zarodka. Nastepnego dnia dali znać, ze jest. W kolejnym cyklu mialam transfer.

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    age.png
    age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Cały czas myślę o Czechach.
    Może warto zorganizować to tak, jak pisała Jeżóweczka.
    Przygotowanie u zaufanego, „zwykłego” ginekologa, zgodnie z zaleceniami z Czech, a później sam transfer już w Czechach. Wydaje mi się, że wtedy byłoby to bardziej realne i dawało większe szanse niż ta ciągła „ciuciubabka” w Bocianie nawet z refundacją MZ.
    Na pewno zrobilabym najpierw wszystkie badania, skoro już wiesz skąd mogą pochodzić problemy. Czesi nie są jakos bardzo sklonni do dodatkowych leków, ale raczej uwzgledaniajaz zalecenia z Pl np. od immunologow. Oni swoj sukces upatruja w bardzo dobrych zarodkach, od mlodych, zdrowych dawców.

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    age.png
    age.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ