X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Maggi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilkaMi wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy po nieudanych transferach ubiegałyście się / dostaliście dokumentację np. Klasa zarodków, opis hodowli, jakie było endometrium ? Kliniki dawały to w standardzie, czy na wyraźne życzenie ?
    Właśnie mnie oświeciło (że nic takiego nie dostałam - chciałam sprawdzić jakie miałam endometrium, bo czytałam tutaj, że minimum 7mm, a max15mm? )
    W raporcie po transferze są informacje o klasie zarodka, kiedy rozmrożony, kiedy podany i jakie było Endo, czy były kłopoty w trakcie transferu i zalecenia. W niektórych klinikach też dołączają zdjęcie zarodka. Taki dokument dostaje się w dniu transferu.

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • LilkaMi Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    W raporcie po transferze są informacje o klasie zarodka, kiedy rozmrożony, kiedy podany i jakie było Endo, czy były kłopoty w trakcie transferu i zalecenia. W niektórych klinikach też dołączają zdjęcie zarodka. Taki dokument dostaje się w dniu transferu.

Oo dziękuję właśnie tego nie dostałam w ogóle, apo transferze lekarz nie miał czasu .... pielęgniarka tylko zapytała czy chcę l4, a przed tylko szybka informacja o zarodkach była typu „pierwszy wolny, drugi był dobry ale zwolnił” bo embriolog się spieszył ....
    teraz chcemy zmienić Klinikę i pójść w kierunku AŻ dlatego zastanawiam się jakie dokumenty będą przydatne (będę pisać do kliniki o dokumentację)

• Mayu85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzis na wizycie po nieudanym transferze- ciaza biochem, oprocz standardowych lekow,medrolu i euthyroxu dostalam jeszcze heparyne. Zostala mi jeszcze blastka 4ab i z nia w lutym startuje 😊 ci sami dawcy wiec widze cien nadziei..

parviflora, Maggi, One, Rozi1989, Sywi, Virginia lubią tę wiadomość

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
    Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    Nifty pro OK :) 🩰
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Dziewczyny bylam dzis na wizycie po nieudanym transferze- ciaza biochem, oprocz standardowych lekow,medrolu i euthyroxu dostalam jeszcze heparyne. Zostala mi jeszcze blastka 4ab i z nia w lutym startuje 😊 ci sami dawcy wiec widze cien nadziei..
    Mocne kciuki za Ciebie i Kropka. Luty to dobry miesiąc 🍀🍀🍀

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj horror sie skończył. Wczoraj miałam zabieg- ale jeszcze zostawili mnie w szpitalu- bo cos im mocno zakrwawilam w czasie zabiegu . Mam nadzieję, ze dzis wyjdę. Ostatecznie zdiagnozowali puste jajo. Mam nadzieje, ze beta zacznie mi szybko spadac- bo jeszcze wczoraj byla 21 tysięcy. Powiem Wam, ze troche zwatpilam w te zarodki z AZ . Oba niby piękne. Ten poprzedni przebadany i beta nawet nie drgnela. To wzielismy teraz nieprzebadany i taka historia ... Z calego serca dziękuję za wszystkie dobre slowa i ogromne wsparcie. Jesteście cudowne i bez z Was te 6 trudnych tygodni bym nie przetrwała.Niestety nie bede dalej walczyc- bo zwyczajnie nas na to nie stac. Ten ostatni transfer to juz były finansowe opary oparów. A poza tym ja kolejnego poronienia psychicznie nie udzwigne. To bylo moje 3. Ale ogromnie Wam wszystkim kibicuje. Wierze, ze Wasza droga po szczescie nie bedzie tak wyboista jak moja. I kazda z Was, bez wyjatku bedzie cieszyla sie rosnącym brzuszkiem - a potem upragnionym macierzyństwem. Ściskam Was mocno ❤❤

Nusieńka, Sywi, nowa43, Jusia 82, Krakowska, Maggi, Mayu85, Virginia, Rozi1989, parviflora, karolcia35, Kaśkaaaa, sandzu, Blondie81 lubią tę wiadomość

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis cieszę się że masz się lepiej. Kasa to ciężki i ogromnie niesprawiedliwy temat. Ja dla odmiany zaczęłam w nie bardzo wierzyć, to właśnie ten nieprzebadany walczyl mocno dla mnie ale może się mylę. Jeśli chodziłoby tylko o pieniadze, doradziłbym założyć zbiórkę i wkleić tu, jest sporo osób, które Cie znają i by wsparły nawet jeśli nie są bogaczam;) jeśli o psychikę, to rozumiem, Ty wiesz najlepiej. Nie wiem czy to znaczy że uciekasz czy nie, jak nie to super, jak tak to była naprawdę przyjemność moc Cię wirtualnie poznać, jesteś wartościową i silna kobieta która razem z nami żyje w niesprawiedliwym swiecie. Mam nadzieję że dalej ułoży Ci się najlepiej jak się da 🍀

Marmis, Jusia 82, Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość

• One Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis. Odpocznij, ochłoń. Jeśli znajdziesz siłę znajdź teraz klinikę w Polsce. Wciąż są takie gdzie koszt az to 2 tys. Zarodki są, może trzeba poczekać a może będą od razu. W ramach alternatywy, może być czas na zmianę. AZ udaje się wszędzie. Wszystkiego dobrego, trzymaj się🌻

Marmis, Bellakawa, Cherry78, Maggi, Virginia, Zocha, Blondie81 lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • LilkaMi Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny moj horror sie skończył. Wczoraj miałam zabieg- ale jeszcze zostawili mnie w szpitalu- bo cos im mocno zakrwawilam w czasie zabiegu . Mam nadzieję, ze dzis wyjdę. Ostatecznie zdiagnozowali puste jajo. Mam nadzieje, ze beta zacznie mi szybko spadac- bo jeszcze wczoraj byla 21 tysięcy. Powiem Wam, ze troche zwatpilam w te zarodki z AZ . Oba niby piękne. Ten poprzedni przebadany i beta nawet nie drgnela. To wzielismy teraz nieprzebadany i taka historia ... Z calego serca dziękuję za wszystkie dobre slowa i ogromne wsparcie. Jesteście cudowne i bez z Was te 6 trudnych tygodni bym nie przetrwała.Niestety nie bede dalej walczyc- bo zwyczajnie nas na to nie stac. Ten ostatni transfer to juz były finansowe opary oparów. A poza tym ja kolejnego poronienia psychicznie nie udzwigne. To bylo moje 3. Ale ogromnie Wam wszystkim kibicuje. Wierze, ze Wasza droga po szczescie nie bedzie tak wyboista jak moja. I kazda z Was, bez wyjatku bedzie cieszyla sie rosnącym brzuszkiem - a potem upragnionym macierzyństwem. Ściskam Was mocno ❤❤

Ściskam ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

marikka lubi tę wiadomość

• LilkaMi Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:

Trzymam mocno kciuki ! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

• Morze_Bałtyckie Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny moj horror sie skończył. Wczoraj miałam zabieg- ale jeszcze zostawili mnie w szpitalu- bo cos im mocno zakrwawilam w czasie zabiegu . Mam nadzieję, ze dzis wyjdę. Ostatecznie zdiagnozowali puste jajo. Mam nadzieje, ze beta ...

Marmis, bardzo mi przykro - te 6 tygodni horroru wiadomo, że na psychikę pójdzie. Aż ciężko się czyta bo to tak bliskie nam tutaj! Odpocznij sobie od wszystkiego psychicznie i fizycznie i zobacz co dalej jak będziesz gotowa. Finansowo jak dziewczyny mówią są kliniki w Polsce które kosztują nie wiele. A jak jakaś zbiórka to chętnie sie dorzucę! Teraz najważniejsze wyzdrowiej jak najszybciej! Ściskam z całego serca <3

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:

Cieszę się, że to za Tobą. Doskonale Cię rozumiem, choć moje przejścia nie były aż w połowie tak straszne jak Twoje. Nie wytrzymałabym 6 tygodni horroru, podziwiam Cię.
    Jak tylko finanse są problemem jak mówią dziewczyny załóż zrzutkę. Jesteś tu lubiana i na pewno niejedna dziewczyna pomoże. Sama mogłabym rozpropagować link do zrzutki itp.
    Obserwuję zrzutkę jednej z nas i dziewczynie świetnie idzie, ma już chyba połowę żądanej kwoty.

Marmis lubi tę wiadomość

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis kochana jeśli chodzi o koszty AZ to już Ci wcześniej pisałam że w Gamecie Gdyni to koszt transferu czekałam na propozycję dwa tygodnie przemyśl to... wiem że obawiasz się AZ w Polsce, ale może jednak warto spróbować ważne żebyś postąpiła zgodnie ze swoim sumieniem i żebyś za kilka lat niczego nie żałowała mimo wszystko ja wierze i czuję że szczęście na ciebie czeka 💚💚💚

Marmis lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Mayu85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, trzymaj się mocno, finanse niestety to nasz najwiekszym problem dlatego ja walcze w pl bo sa nizsze koszty a rezultaty wiadomo...rozne..moj maz mi tez zadal wczoraj pytanie jak dlugo mysle jeszcze probowac...bo wiadomo zyc trzeba i dalam sobie czas do konca roku i zobaczymy co bedzie, mam 36 lat w tym roku i walczymy juz dosc dlugo ...wiadomo z przerwami... i tak zyje ostatnio od cyklu do cyklu jak wiekszosc z nas..kiedys w koncu trzeba odpuscic..zdaje sobie z tego sprawe, niestety psychocznie bedzie ciezko pogodzic sie z tym, narazie staram sie o tym nie myslec i byc pozytywnie nastawiona bo przeciez ostatnio beta drgnela...trzymam kciuki za twoja decyzje i rozumiem brak sił na dalsza walke❤
    Pamietaj ze jest jeszcze jedno wyjscie..adopcja

Marmis, Virginia lubią tę wiadomość

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
    Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    Nifty pro OK :) 🩰
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Odpocznij. Pomyśl teraz tylko o sobie, zrób coś tylko dla siebie. Może mały wyjazd(weekend) albo mały drobiazg.
    Niestety tez ten temat przeszłam wśród niepowodzeń.
    Gdybyś miała jakiekolwiek pytania-jestem.
    Wszystkiego dobrego 🌷

Marmis lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis droga, podpiszę się pod tym co dziewczyny piszą. Odpocznij, pomyśl o sobie. A co do następnego podejścia to przede wszystkim musisz chcieć i w to wierzyć. Klinika w Polsce jest dobrą propozycją. My zdecydowaliśmy się na Ostrawę, oczywiście z pożyczką, bo chcieliśmy ogarnąć temat szybko, ale i tak różne komplikacje to zweryfikowały. Jeśli coś pójdzie nie tak to spróbujemy w Gdyni. Zrelaksuj się, przemyśl wszystko i jakby co to na Gdynię uzbierasz. Buźka.

Marmis lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, dobrze że w końcu masz ten straszny czas za sobą teraz czas żebyś odpoczęła fizycznie a przede wszystkim psychicznie. Po tym co przeszłaś to zrozumiałe, że masz dosyć i nie widzisz na razie szans na jakiś plan ale jesteś bardzo silna i z całego serca Ci tego życzę żebyś za jakiś czas znalazła w sobie jeszcze trochę siły i wiary w to, że w końcu się uda. Finanse to ciężka sprawa i wiem, że po wielu próbach jest z nimi krucho ale tak jak dziewczyny piszą jak będziesz gotowa psychicznie to rozważ AZ w Polsce bo koszty są dużo niższe a jeśli chodzi o kasę to tak jak dziewczyny piszą możesz założyć zbiórkę myślę, że nie jedna z nas będzie chciała Ci pomóc. Trzymaj się Kochana❤️

Marmis, Krakowska lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • LilkaMi Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Mam jakąś obsesję 😅
    Ciagle pojawiają się u mnie nowe pytania np. Dziś zastanawiam się: skoro cechy fenotypowe są brane pod uwagę to jakie pary ,fenotypy są najpopularniejsze = najkrócej czekają na zarodki?
    Proszę może ktoś mnie wytłumaczy jak ten dobór działa, rozmawiałam o tym z koleżanką i czy to jest tak, że np. u blondyna i brunetki gdzie mają grupę krwii A+ i B+ Są większe możliwości doboru (rożny wygląd i różne grupy krwii)? Czy jakoś inaczej się to dzieje ? Przepraszam z góry, że tak wypytuję i dziękuję za pomoc 🥰😉

• Virginia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilkaMi wrote:
    Cześć,
    Mam jakąś obsesję 😅
    Ciagle pojawiają się u mnie nowe pytania np. Dziś zastanawiam się: skoro cechy fenotypowe są brane pod uwagę to jakie pary ,fenotypy są najpopularniejsze = najkrócej czekają na zarodki?
    Proszę może ktoś mnie wytłumaczy jak ten dobór działa, rozmawiałam o tym z koleżanką i czy to jest tak, że np. u blondyna i brunetki gdzie mają grupę krwii A+ i B+ Są większe możliwości doboru (rożny wygląd i różne grupy krwii)? Czy jakoś inaczej się to dzieje ? Przepraszam z góry, że tak wypytuję i dziękuję za pomoc 🥰😉

Nie wiem jak dokladnie lekarz dobiera w Polsce. Czasem wydaje mi sie, ze jest to raczej subiektywne (oprocz krwi), bo jak dziewczyny pisza, procent zgodnosci fenotypowej moze byc rozny.

Ale mysle, ze w Polsce jest o tyle latwo, ze Polacy maja bardzo uniwersalna urode. Masz ludzi z jasna i ciemniejsza skora, rozne kolory oczu i rozne kolory wlosow. Tak mnie sie przynajmniej wydaje, ze malo jest par gdzie np oboje sa bardzo jasnymi blondynami i z niebieskimi oczami, albo oboje typu wloskiego. Na ogol pary to mieszanka - zreszta jak ich rodziny.
    Po za tym geny roznie sie lacza. Dziecko moze miec wiecej od jednego rodzica, albo byc totalna mieszanka. Jak sobie np pomyslisz o parach gdzie jeden rodzic jest czarny a jeden bialy, to dzieci potrafia potem byc biale, czarne albo mulaci. to jest jak loteria.
    Ja sama wybieralam sobie zarodek (jestem w Stanach), i zdarzaly sie opisy gdzie mowiono, ze rodzice mieli takie cechy fenotypowe, i z ich zarodkow urodzily sie dzieci o takich cechach. Dzieci naprawde roznie wychodzily :)

LilkaMi, Blondie81 lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliście ostatnio kontakt z panią Alena z reprofit? Wiem że była/jest chora, przychodził automatyczny mail jako odpowiedź. Potem już nie i zastanawiam się czy dalej jest. Ja faktycznie muszę trzymać sie od sztucznego jak najldalej- progesteron nie utrzymał okresu który pojawił się ponownie w 23 dniu cyklu, aktualnie mam 10 dzień krwawienia, na szczęście od dziś już plamienie brązowe bo naprawdę jestem zmęczona:( najpierw 5 dni krwotoku na początku estrofemu, potem co dwa dni dzień plamienia i teraz 10 dni okresu... Jestem właśnie na kontroli USG u siebie czy cykl ruszył w ogóle czy kolejny miesiąc w dupę. Eh.

• Maggi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilkaMi wrote:
    Cześć,
    Mam jakąś obsesję 😅
    Największe sito to dobór krwi. Determinowane jest to przez to, czy rodzice mają rzadszą grupę krwi czy nie. Oczywiście im bardziej jest zróżnicowana grupa krwi między rodzicami i tym samym im więcej jest możliwości uzyskania różnych grup krwi u dziecka tym lepiej. My oboje mamy grupę krwi 0, jedno Rh -, Drugie Rh+. Było to dla nas wąskie gardło i naprawdę było ciężko z zarodkami, dlatego zdecydowaliśmy się na Czechy.

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ