adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Mayu85 wrote:U mnie tez rodzice teraz nas wsparli, chociaz nie wprost , tylko wydacie na co bedziecie chcieli i tak oto mam na transfer pieniadze....no a jak sie nie uda to znowu odkladanie mnie czeka, ktoras z was transferuje w lutym?
Marmis, parviflora, LilkaMi, Zocha, Ewuszek, Virginia, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
nick nieaktualny
-
Amilka wrote:Co tam u Was?
Czy któraś z Was dziewczyny w ostatnim czasie adoptowała zarodek/ zarodki na Śląsku ? Ile to trwało ?
Jeśli dobrze zrozumiałam to w Czechach jest to ekspres od kilku dni do kilku tygodni ? -
Cześć. Ja wczoraj wysłałam formularz do Czech Reprofit a dziś pani już dzwoniła wizytę online mogłam mieć jutro jednak jutrzeszy dzień mi nie odpowiadał. Tak że byłam zaskoczona tak szybkim odzewem z ich strony. Teraz muszę czekać aż do 23.
LilkaMi lubi tę wiadomość
-
Laki21 wrote:Cześć. Ja wczoraj wysłałam formularz do Czech Reprofit a dziś pani już dzwoniła wizytę online mogłam mieć jutro jednak jutrzeszy dzień mi nie odpowiadał. Tak że byłam zaskoczona tak szybkim odzewem z ich strony. Teraz muszę czekać aż do 23.Marmis
-
LilkaMi wrote:Ja obdzwoniłam Kliniki na Śląsku i ciężko z zarodkami, próbuję przekonać męża do kliniki w Czechach, ale ma obawy ze względu na o obostrzenia, zamykanie granic, hoteli itp. Coś mi się wydaje, że jeśli zdecydujemy się w Polsce na Śląsku to zapowiada się w Polsce dluuuugie czekanie, miesiącami.
Czy któraś z Was dziewczyny w ostatnim czasie adoptowała zarodek/ zarodki na Śląsku ? Ile to trwało ?
Jeśli dobrze zrozumiałam to w Czechach jest to ekspres od kilku dni do kilku tygodni ?LilkaMi lubi tę wiadomość
-
Marmis nie będę dziękować żeby nie za peszyć. Nie udzielam się ale na bieżąco czytam. Trzymałam za Ciebie kciuki.Jesteś naprawdę dzielną osobą. Wieżę że dla Ciebie nastaną słoneczne dni a złe wspomnienia i przeżycia odejdą w niepamięć.
Marmis lubi tę wiadomość
-
Laki21 wrote:Cześć. Ja wczoraj wysłałam formularz do Czech Reprofit a dziś pani już dzwoniła wizytę online mogłam mieć jutro jednak jutrzeszy dzień mi nie odpowiadał. Tak że byłam zaskoczona tak szybkim odzewem z ich strony. Teraz muszę czekać aż do 23.
Ta pierwsza wizyta jest online- to taka kwalifikacja ? -
LilkaMi wrote:Ta pierwsza wizyta jest online- to taka kwalifikacja ?Marmis
-
Marmis wrote:Moze byc online. A teraz to.nawet lepiej, ze online.Lekarz z wami rozmawia, pyta o historię leczenie itd. Potem kwalifikuje. Wczesniej wypelniacie karty fenotypowe i lekarz dopasowuje zarodek/zarodki. Przesyłają Wam info o zarodku z pytaniem czy wam.odpowiada i dalej.juz z koordynarka wszystko sie załatwia. Na monitoring mozesz chodzic w Polsce a tylko na sam transfer do nich pojechac.
Dziękuję ❤️ -
nick nieaktualny
-
Amilka wrote:Mnie na cyklu naturalnym wzywają osobiście na monit w 12 dniu, liczę na to że na koniec lutego pojadę i na początku marca W KONCU coś ruszy :p
Trzymam kciuki ! 😉 mogę zapytać, którą Klinikę wybrałaś ? Czy dobrze rozumiem macie już propozycję zarodków ? 🥳🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 11:12
-
Ależ ja jestem niecierpliwa.. Wczoraj minęło 3 tygodnie od złożenia dokumentów odnośnie AZ i wciąż czekam na telefon, martwię się że nie znajdą dla nas żadnego zarodka 😔 Na dodatek po tej ostatniej stymulacji nie do końca chyba mi się jeszcze hormony unormowały bo wczoraj @ przyszła czyli po 31 dniach ale jest zdecydowanie mniej obfita, w ogóle mnie nie boli brzuch więc pewnie ten cykl i tak bedzie jakiś rozwalony.Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
parviflora wrote:Ależ ja jestem niecierpliwa.. Wczoraj minęło 3 tygodnie od złożenia dokumentów odnośnie AZ i wciąż czekam na telefon, martwię się że nie znajdą dla nas żadnego zarodka 😔 Na dodatek po tej ostatniej stymulacji nie do końca chyba mi się jeszcze hormony unormowały bo wczoraj @ przyszła czyli po 31 dniach ale jest zdecydowanie mniej obfita, w ogóle mnie nie boli brzuch więc pewnie ten cykl i tak bedzie jakiś rozwalony.
Trzymam kciuki 🥳😉parviflora lubi tę wiadomość
-
parviflora wrote:Ależ ja jestem niecierpliwa.. Wczoraj minęło 3 tygodnie od złożenia dokumentów odnośnie AZ i wciąż czekam na telefon, martwię się że nie znajdą dla nas żadnego zarodka 😔 Na dodatek po tej ostatniej stymulacji nie do końca chyba mi się jeszcze hormony unormowały bo wczoraj @ przyszła czyli po 31 dniach ale jest zdecydowanie mniej obfita, w ogóle mnie nie boli brzuch więc pewnie ten cykl i tak bedzie jakiś rozwalony.Marmis
-
Amilka wrote:Mnie na cyklu naturalnym wzywają osobiście na monit w 12 dniu, liczę na to że na koniec lutego pojadę i na początku marca W KONCU coś ruszy :p
Cherry78 lubi tę wiadomość
Marmis -
A ja dzisiaj byłam na wizycie. Mamy dwie blastocysty. Teraz wszystko zależy od immunologa czy rozpisze mi leki do transferu na bieżąco czy bedzie chciał żebym brała prograf i encorton na miesiąc przed transferem. Może się wszystko przesunąć o miesiąc. A doc Paśnik jak na złość nie odpisuje od dłuższego czasu na email
Maggi, Virginia, parviflora lubią tę wiadomość