X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Szkrab Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi1989 wrote:
    Noooo, szybko/nieszybko.... Ja byłam oczywiście zniecierpliwiona. Zostałam poinformowana o klasie zarodków - blastki kl. 3 i 2. Oprócz tego wiek dawców, grupa krwi, kolor oczu, kolor włosów oraz o tym, że udało im się urodzić zdrowe dzieci.
    Z tym czekaniem to faktycznie zależy od cierpliwości 😉. Myślę, że niedługo umówimy się na wizytę. Temat jest dla nas dość nowy. Niedawno się tym zainteresowałam. W klinice sami nie proponowali takiego rozwiązania.

Rozi1989 lubi tę wiadomość

AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
    20.10.2022r. - Agatka ❤️
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to klinika może odmówić skoro ktoś jest zdecydowany na AZ. Nikt od razu nie decyduje się na taki krok. To jest kolejny etap starań każdej z nas.

• lejlaa11 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny w przyszłym tygodniu po wielu wielu przeciwnościach podchodzimy do transferu. Laski wiem ze jesteście skarbnica wiedzy....wskazówki może jakieś...co robić 2-3 dni przed w trakcie i po....staram sie nie stresować i podchodzę na luzie....jesteśmy w trakcie kwalifikacji w ośrodku adopcyjnym i dlatego podchodzimy do AZ z luzem kompletnym, ale chce podejść do tego jak najlepiej, wiec prosze was bardzo może cos mi doradzicie......
    czytałam o ananasie po transferze ze kilku pomogło...z leków jestem na duphaston 3x1, estrofem 2x1, luteina 3x1, encorton 2x1....do tego oczywiście folik i witamina D 3000.

• parviflora Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mi proszę od kiedy brać bryophyllum? Ostatnio brałam od dnia transferu i zostało mi sporo i zastanawiam się czy już wcześniej zacząć brać ?

Cherry78 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Parviflora piękne blastki trzymam kciuki ✊🍀
    A ja w środę juz pewnie będę wiedziała czy się udało.

Kurcze Kaskaaaa, Dorin jestem w szoku że odmówili Wam, Amilka jest dużo młodsza od Was miała tylko dwie procedury ładne AMH a nie miała problemu z klasyfikacją ja co prawda podchodziłam w Polsce ale też nie miałam problemów moja historia w stopce a może spróbujcie w polskiej klinice ? W Gamecie nie robią problemów na zarodki czekałam dwa tygodnie.
    Ewuszek, oby to był piękny dzień dla nas😊
    Rozi, mocne kciuki również za Ciebie Kochana ✊✊

Ewuszek, Rozi1989 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśkaaaa wrote:
    Ewuszek właśnie nie wiem czym się kierują wybierając 😞 głowa pęka znowu gdzie tu się dalej kierować. Czekam na ostateczną decyzję od reprofit

Polecam Gamete w Gdyni

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • kaska2000 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny chce sie umówic do dr Ch z arvimed do procedury AZ
    Czy macie jakies doswiadczenia z ta klinika i procedura AZ?

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaska2000 wrote:
    cześc dziewczyny chce sie umówic do dr Ch z arvimed do procedury AZ
    Czy macie jakies doswiadczenia z ta klinika i procedura AZ?

Hej,
    Ja zza krzaków 😋 moja dobra koleżanka podchodzila I niego do AZ. Ma synka a teraz będzie rodziła drugiego . Chlopcy są rodzeństwem biologicznym 🙂 ale słyszałam że ciężko o zarodek na chwilę obecną. Ogólnie opiejie dobre i skuteczność też.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Bellakawa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Reprofit o odmowy kwalifikacji do AZ. Kiedyś uczestniczyłam w czymś na kształt webinarium z dr Vraną i tłumaczył wtedy, że zgodnie z polityką klinikini czeskim prawem (??? tego nie jestem pewna) kwalifikują do AZ tylko w ostateczności, wtedy, gdy nie widzą już szans na powodzenie klasycznej IVF, czy procedury z KD. Chodzi o to, że kwalifikacja jest możliwa tylko w takich przypadkach, ponieważ swobodne wyrażanie zgody na AZ przypominałoby handel zarodkami. Jakoś tak to tłumaczył.

One lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ufds5p3l.png
  • One Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellakawa wrote:
    Co do Reprofit o odmowy kwalifikacji do AZ. Kiedyś uczestniczyłam w czymś na kształt webinarium z dr Vraną i tłumaczył wtedy, że zgodnie z polityką klinikini czeskim prawem (??? tego nie jestem pewna) kwalifikują do AZ tylko w ostateczności, wtedy, gdy nie widzą już szans na powodzenie klasycznej IVF, czy procedury z KD. Chodzi o to, że kwalifikacja jest możliwa tylko w takich przypadkach, ponieważ swobodne wyrażanie zgody na AZ przypominałoby handel zarodkami. Jakoś tak to tłumaczył.
    Przykładem tego może być nasza forumowa Agika, która podeszła do az ale nie zaszła w ciążę. Udała się do innej kliniki gdzie lekarz odmówił az ale zaproponował Ivf na jej komórkach, widząc szansę. Oprócz pięknych zarodków jakie uzyskała, z pierwszym jest w wysokiej już ciąży :)
    W Gamecie także nie każda para przechodzi kwalifikację do az. Az jest rozwiązaniem tylko wtedy gdy na inne rodzaje Ivf nie widzą szans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 15:48

Ewuszek, Sywi, Maggi, Bellakawa lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika to nie tyle że jej odmówiono chyba tylko namówiono ja na kolejną procedurę podajac nowe propozycje i argumenty..

A mnie właśnie kwalifikowal ten dotkor. Mam 27 lat, amh 4.8 bez żadnych supli, mój mąż ofiaruje w badaniach po 400mln żołnierzy, tylko dwie procedury za sobą. Delikatnie zasugerował że on by spróbował jeszcze jeden procedury ale się najeżylam i prawie wybuchlam przy tej rozmowie i przeszło, jestem ciekawa skąd taki Twój przypadek zwłaszcza że moznaby powiedzieć że mało w życiu zbadałam, szczerze mówiąc nie robiłam nigdy histero czy np kariotypow, serio, jestem w szoku bo albo tak beznadziejnie rokuje albo coś tu jest nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 17:33

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Podpowiedzcie mi proszę od kiedy brać bryophyllum? Ostatnio brałam od dnia transferu i zostało mi sporo i zastanawiam się czy już wcześniej zacząć brać ?

Brać brać 😘💗

parviflora lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Kaśkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka nie wiem skąd taki mój przypadek i beznadziejny chyba jest że nie mogę mieć dzieci 😞 w tamtym roku moje amh 0,85 po 3,5 miesiącach braniu suplementów, witiamin,diety 2.12 .Caly czas na anty bo cysty i miesniaki ciagle sie pokazuja. Drugie IVF nie doszlo do punkcji bo pecherzyki nie urosly. Wszystko maja przeslane z kliniki. Ale odpowiedź dostałam taką::
    "doktor przejrzał Państwa wyniki i prosił mnie o przekazanie następujących zaleceń:
    - ze względu na to, że badanie profilu hormonalnego z grudnia wykazało AMH i FSH w normie, kolejne podejście do IVF jest z tego punktu widzenia możliwe
    - W ewentualnej dalszej próbie lekarz zaleciłby jednak krótki protokół z antagonistą zastosowanym dopiero około 9 dnia cyklu, a nie podczas całej stymulacji, jak miała Pani w Polsce
    Bardzo proszę zatem o Państwa decyzję w kwestii wybranej przez Państwo metody leczenia. W razie ewentualnych dodatkowych pytań jestem oczywiście do dyspozycji."

• Maggi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellakawa wrote:
    Tak, tylko AZ i KD są równoważne, znaczy para nie musi najpierw podchodzić do KD żeby być zakwalifikowanym do AZ.

Bellakawa lubi tę wiadomość

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśkaaaa wrote:
    Amilka nie wiem skąd taki mój przypadek i beznadziejny chyba jest że nie mogę mieć dzieci 😞 w tamtym roku moje amh 0,85 po 3,5 miesiącach braniu suplementów, witiamin,diety 2.12 .Caly czas na anty bo cysty i miesniaki ciagle sie pokazuja. Drugie IVF nie doszlo do punkcji bo pecherzyki nie urosly. Wszystko maja przeslane z kliniki. Ale odpowiedź dostałam taką::
    "doktor przejrzał Państwa wyniki i prosił mnie o przekazanie następujących zaleceń:
    - ze względu na to, że badanie profilu hormonalnego z grudnia wykazało AMH i FSH w normie, kolejne podejście do IVF jest z tego punktu widzenia możliwe
    - W ewentualnej dalszej próbie lekarz zaleciłby jednak krótki protokół z antagonistą zastosowanym dopiero około 9 dnia cyklu, a nie podczas całej stymulacji, jak miała Pani w Polsce
    Bardzo proszę zatem o Państwa decyzję w kwestii wybranej przez Państwo metody leczenia. W razie ewentualnych dodatkowych pytań jestem oczywiście do dyspozycji."

Kaśkaaa ja bym z tego zrozumiała że kolejne in vitro to tylko propozycja a wybór należy do Was 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 👌

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lejlaa11 wrote:
    czesc dziewczyny w przyszłym tygodniu po wielu wielu przeciwnościach podchodzimy do transferu. Laski wiem ze jesteście skarbnica wiedzy....wskazówki może jakieś...co robić 2-3 dni przed w trakcie i po....staram sie nie stresować i podchodzę na luzie....jesteśmy w trakcie kwalifikacji w ośrodku adopcyjnym i dlatego podchodzimy do AZ z luzem kompletnym, ale chce podejść do tego jak najlepiej, wiec prosze was bardzo może cos mi doradzicie......
    czytałam o ananasie po transferze ze kilku pomogło...z leków jestem na duphaston 3x1, estrofem 2x1, luteina 3x1, encorton 2x1....do tego oczywiście folik i witamina D 3000.

Cześć lejlaa 😉
    Ja jestem w podobnej sytuacji jestem po kwalifikacji w ośrodku adopcyjnym i do dnia transferu naprawdę podchodziłam do tego z całkowitym luzem nawet specjalnie się nie przygotowywałam biorę tylko kwas foliowy. W poprzednim transferze brałam masę supli olej z wiesiołka Wit E selen wcinałam orzechy brazylijskie, morele piłam winko a Endo miałam cieńsze niż w tym cyklu bez żadnych wspomagaczy teraz miałam 12mm 😉 ale już luz się skończył 🤭bo coraz bliżej testowania a jednak wiadomo bardzo chciałabym mimo wszystko żeby się udało. Trzymam kciuki za nas obie✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 09:18

Rozi1989, Maggi, parviflora, Sywi, Virginia lubią tę wiadomość

• lejlaa11 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Cześć lejlaa 😉
    Ja jestem w podobnej sytuacji jestem po kwalifikacji w ośrodku adopcyjnym i do dnia transferu naprawdę podchodziłam do tego z całkowitym luzem nawet specjalnie się nie przygotowywałam biorę tylko kwas foliowy. W poprzednim transferze brałam masę supli olej z wiesiołka Wit E selen wcinałam orzechy brazylijskie, morele piłam winko a Endo miałam cieńsze niż w tym cyklu bez żadnych wspomagaczy teraz miałam 12mm 😉 ale już luz się skończył 🤭bo coraz bliżej testowania a jednak wiadomo bardzo chciałabym mimo wszystko żeby się udało. Trzymam kciuki za nas obie✊
    kochana priv....:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ewuszek :d

Ewuszek lubi tę wiadomość

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lejlaa11 wrote:
    kochana priv....:)

Wysłałam Ci zaproszenie 🙂

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ