adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozi1989 wrote:Noooo, szybko/nieszybko.... Ja byłam oczywiście zniecierpliwiona. Zostałam poinformowana o klasie zarodków - blastki kl. 3 i 2. Oprócz tego wiek dawców, grupa krwi, kolor oczu, kolor włosów oraz o tym, że udało im się urodzić zdrowe dzieci.
Rozi1989 lubi tę wiadomość
AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
20.10.2022r. - Agatka ❤️ -
czesc dziewczyny w przyszłym tygodniu po wielu wielu przeciwnościach podchodzimy do transferu. Laski wiem ze jesteście skarbnica wiedzy....wskazówki może jakieś...co robić 2-3 dni przed w trakcie i po....staram sie nie stresować i podchodzę na luzie....jesteśmy w trakcie kwalifikacji w ośrodku adopcyjnym i dlatego podchodzimy do AZ z luzem kompletnym, ale chce podejść do tego jak najlepiej, wiec prosze was bardzo może cos mi doradzicie......
czytałam o ananasie po transferze ze kilku pomogło...z leków jestem na duphaston 3x1, estrofem 2x1, luteina 3x1, encorton 2x1....do tego oczywiście folik i witamina D 3000. -
Podpowiedzcie mi proszę od kiedy brać bryophyllum? Ostatnio brałam od dnia transferu i zostało mi sporo i zastanawiam się czy już wcześniej zacząć brać ?
Cherry78 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Ewuszek wrote:Parviflora piękne blastki trzymam kciuki ✊🍀
A ja w środę juz pewnie będę wiedziała czy się udało.
Kurcze Kaskaaaa, Dorin jestem w szoku że odmówili Wam, Amilka jest dużo młodsza od Was miała tylko dwie procedury ładne AMH a nie miała problemu z klasyfikacją ja co prawda podchodziłam w Polsce ale też nie miałam problemów moja historia w stopce a może spróbujcie w polskiej klinice ? W Gamecie nie robią problemów na zarodki czekałam dwa tygodnie.
Rozi, mocne kciuki również za Ciebie Kochana ✊✊Ewuszek, Rozi1989 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Kaśkaaaa wrote:Ewuszek właśnie nie wiem czym się kierują wybierając 😞 głowa pęka znowu gdzie tu się dalej kierować. Czekam na ostateczną decyzję od reprofit
Polecam Gamete w Gdyni2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
kaska2000 wrote:cześc dziewczyny chce sie umówic do dr Ch z arvimed do procedury AZ
Czy macie jakies doswiadczenia z ta klinika i procedura AZ?
Hej,
Ja zza krzaków 😋 moja dobra koleżanka podchodzila I niego do AZ. Ma synka a teraz będzie rodziła drugiego . Chlopcy są rodzeństwem biologicznym 🙂 ale słyszałam że ciężko o zarodek na chwilę obecną. Ogólnie opiejie dobre i skuteczność też.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Co do Reprofit o odmowy kwalifikacji do AZ. Kiedyś uczestniczyłam w czymś na kształt webinarium z dr Vraną i tłumaczył wtedy, że zgodnie z polityką klinikini czeskim prawem (??? tego nie jestem pewna) kwalifikują do AZ tylko w ostateczności, wtedy, gdy nie widzą już szans na powodzenie klasycznej IVF, czy procedury z KD. Chodzi o to, że kwalifikacja jest możliwa tylko w takich przypadkach, ponieważ swobodne wyrażanie zgody na AZ przypominałoby handel zarodkami. Jakoś tak to tłumaczył.
One lubi tę wiadomość
-
Bellakawa wrote:Co do Reprofit o odmowy kwalifikacji do AZ. Kiedyś uczestniczyłam w czymś na kształt webinarium z dr Vraną i tłumaczył wtedy, że zgodnie z polityką klinikini czeskim prawem (??? tego nie jestem pewna) kwalifikują do AZ tylko w ostateczności, wtedy, gdy nie widzą już szans na powodzenie klasycznej IVF, czy procedury z KD. Chodzi o to, że kwalifikacja jest możliwa tylko w takich przypadkach, ponieważ swobodne wyrażanie zgody na AZ przypominałoby handel zarodkami. Jakoś tak to tłumaczył.
W Gamecie także nie każda para przechodzi kwalifikację do az. Az jest rozwiązaniem tylko wtedy gdy na inne rodzaje Ivf nie widzą szans.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 15:48
Ewuszek, Sywi, Maggi, Bellakawa lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
nick nieaktualnyAgika to nie tyle że jej odmówiono chyba tylko namówiono ja na kolejną procedurę podajac nowe propozycje i argumenty..
A mnie właśnie kwalifikowal ten dotkor. Mam 27 lat, amh 4.8 bez żadnych supli, mój mąż ofiaruje w badaniach po 400mln żołnierzy, tylko dwie procedury za sobą. Delikatnie zasugerował że on by spróbował jeszcze jeden procedury ale się najeżylam i prawie wybuchlam przy tej rozmowie i przeszło, jestem ciekawa skąd taki Twój przypadek zwłaszcza że moznaby powiedzieć że mało w życiu zbadałam, szczerze mówiąc nie robiłam nigdy histero czy np kariotypow, serio, jestem w szoku bo albo tak beznadziejnie rokuje albo coś tu jest nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 17:33
-
parviflora wrote:Podpowiedzcie mi proszę od kiedy brać bryophyllum? Ostatnio brałam od dnia transferu i zostało mi sporo i zastanawiam się czy już wcześniej zacząć brać ?
Brać brać 😘💗parviflora lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
Amilka nie wiem skąd taki mój przypadek i beznadziejny chyba jest że nie mogę mieć dzieci 😞 w tamtym roku moje amh 0,85 po 3,5 miesiącach braniu suplementów, witiamin,diety 2.12 .Caly czas na anty bo cysty i miesniaki ciagle sie pokazuja. Drugie IVF nie doszlo do punkcji bo pecherzyki nie urosly. Wszystko maja przeslane z kliniki. Ale odpowiedź dostałam taką::
"doktor przejrzał Państwa wyniki i prosił mnie o przekazanie następujących zaleceń:
- ze względu na to, że badanie profilu hormonalnego z grudnia wykazało AMH i FSH w normie, kolejne podejście do IVF jest z tego punktu widzenia możliwe
- W ewentualnej dalszej próbie lekarz zaleciłby jednak krótki protokół z antagonistą zastosowanym dopiero około 9 dnia cyklu, a nie podczas całej stymulacji, jak miała Pani w Polsce
Bardzo proszę zatem o Państwa decyzję w kwestii wybranej przez Państwo metody leczenia. W razie ewentualnych dodatkowych pytań jestem oczywiście do dyspozycji."
-
Bellakawa wrote:Co do Reprofit o odmowy kwalifikacji do AZ. Kiedyś uczestniczyłam w czymś na kształt webinarium z dr Vraną i tłumaczył wtedy, że zgodnie z polityką klinikini czeskim prawem (??? tego nie jestem pewna) kwalifikują do AZ tylko w ostateczności, wtedy, gdy nie widzą już szans na powodzenie klasycznej IVF, czy procedury z KD. Chodzi o to, że kwalifikacja jest możliwa tylko w takich przypadkach, ponieważ swobodne wyrażanie zgody na AZ przypominałoby handel zarodkami. Jakoś tak to tłumaczył.
Bellakawa lubi tę wiadomość
Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Kaśkaaaa wrote:Amilka nie wiem skąd taki mój przypadek i beznadziejny chyba jest że nie mogę mieć dzieci 😞 w tamtym roku moje amh 0,85 po 3,5 miesiącach braniu suplementów, witiamin,diety 2.12 .Caly czas na anty bo cysty i miesniaki ciagle sie pokazuja. Drugie IVF nie doszlo do punkcji bo pecherzyki nie urosly. Wszystko maja przeslane z kliniki. Ale odpowiedź dostałam taką::
"doktor przejrzał Państwa wyniki i prosił mnie o przekazanie następujących zaleceń:
- ze względu na to, że badanie profilu hormonalnego z grudnia wykazało AMH i FSH w normie, kolejne podejście do IVF jest z tego punktu widzenia możliwe
- W ewentualnej dalszej próbie lekarz zaleciłby jednak krótki protokół z antagonistą zastosowanym dopiero około 9 dnia cyklu, a nie podczas całej stymulacji, jak miała Pani w Polsce
Bardzo proszę zatem o Państwa decyzję w kwestii wybranej przez Państwo metody leczenia. W razie ewentualnych dodatkowych pytań jestem oczywiście do dyspozycji."
Kaśkaaa ja bym z tego zrozumiała że kolejne in vitro to tylko propozycja a wybór należy do Was 😉2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
nick nieaktualny
-
lejlaa11 wrote:czesc dziewczyny w przyszłym tygodniu po wielu wielu przeciwnościach podchodzimy do transferu. Laski wiem ze jesteście skarbnica wiedzy....wskazówki może jakieś...co robić 2-3 dni przed w trakcie i po....staram sie nie stresować i podchodzę na luzie....jesteśmy w trakcie kwalifikacji w ośrodku adopcyjnym i dlatego podchodzimy do AZ z luzem kompletnym, ale chce podejść do tego jak najlepiej, wiec prosze was bardzo może cos mi doradzicie......
czytałam o ananasie po transferze ze kilku pomogło...z leków jestem na duphaston 3x1, estrofem 2x1, luteina 3x1, encorton 2x1....do tego oczywiście folik i witamina D 3000.
Cześć lejlaa 😉
Ja jestem w podobnej sytuacji jestem po kwalifikacji w ośrodku adopcyjnym i do dnia transferu naprawdę podchodziłam do tego z całkowitym luzem nawet specjalnie się nie przygotowywałam biorę tylko kwas foliowy. W poprzednim transferze brałam masę supli olej z wiesiołka Wit E selen wcinałam orzechy brazylijskie, morele piłam winko a Endo miałam cieńsze niż w tym cyklu bez żadnych wspomagaczy teraz miałam 12mm 😉 ale już luz się skończył 🤭bo coraz bliżej testowania a jednak wiadomo bardzo chciałabym mimo wszystko żeby się udało. Trzymam kciuki za nas obie✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 09:18
Rozi1989, Maggi, parviflora, Sywi, Virginia lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Ewuszek wrote:Cześć lejlaa 😉
Ja jestem w podobnej sytuacji jestem po kwalifikacji w ośrodku adopcyjnym i do dnia transferu naprawdę podchodziłam do tego z całkowitym luzem nawet specjalnie się nie przygotowywałam biorę tylko kwas foliowy. W poprzednim transferze brałam masę supli olej z wiesiołka Wit E selen wcinałam orzechy brazylijskie, morele piłam winko a Endo miałam cieńsze niż w tym cyklu bez żadnych wspomagaczy teraz miałam 12mm 😉 ale już luz się skończył 🤭bo coraz bliżej testowania a jednak wiadomo bardzo chciałabym mimo wszystko żeby się udało. Trzymam kciuki za nas obie✊ -
nick nieaktualny