adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis wrote:Dziewczyny wlasnie wrocilam z toalety. No to u mnie juz po ptakach. Krew sie pojawiła żywa..Czyli jak zawsze - spadek progesteronu równa sie poronienie. Lekko tez juz brzuch mnie ciągnie- jak na okres. Wiec juz pozamiatane... na usg nie ma cos isc bo i tak nic nie bedzie widac . 12 raz i nic z tego.ehh....
Marmis krwawienia to jeszcze nie wyrok jutro powtórz betę i proga ✊🍀Virginia, Marmis lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Marmis, ja wciąż trzymam kciuki, krwawienie jeszcze nie musi oznaczać najgorszego. Ja na samym początku miałam to mocne krwawienie i wtedy byłam pewna, że to koniec a to był krwiak podkosmowkowy, który się później wchłonął.
Dalej krwawisz czy już jest czysto?
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Marmis wrote:Dziewczyny wlasnie wrocilam z toalety. No to u mnie juz po ptakach. Krew sie pojawiła żywa..Czyli jak zawsze - spadek progesteronu równa sie poronienie. Lekko tez juz brzuch mnie ciągnie- jak na okres. Wiec juz pozamiatane... na usg nie ma cos isc bo i tak nic nie bedzie widac . 12 raz i nic z tego.ehh....
Znam dziewczynę która nie plamiła tylko krew się lala prawie do połówkowych i dziecko zdrowe się urodziło a dzisiaj już prawie czyta🙄
Także głową do góry, dorzuć prolutex albo agolutin jak masz bo działają najszybciej.
Beta pięknie przyrasta więc Dzieć się tam pięknie mości.
Jutro powtórz betę a w sobotę mozesz iść zobaczyć na usg pęcherzyk, ciałko żółte zarodek
Albo poczekać na 25/26 dzień po transferze bo wtedy już pokazuje się 💓
Będzie dobrze zobaczysz, mam dobre przeczucia✊✊✊✊✊✊✊🤗Marmis lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Bylam na usg u moje starej j gin. Teraz mnie nie przygotowywala. I to może błąd. Zdalam sie na Czechy .Ona mowi ze to wina niskiego proga - bo mam juz niejednokrotnie endometrium - a to wstęp do krwawien i krwiakow. I trzeba ostro działać . Kazala mi dwa prolutexy brac i 3x1 duphaston. I jutro bete. A nawet jak nie przyrosnie to jeszcze beta w sobote.i zobaczymy. Chociaż wiecie - ja mam juz tylko czarne myśli. Teraz to nie krwawienie a plamienie/brudzenie. Brzuch nie boli. Wiec sie jakos pocieszam, ale.... nie wiem tylko czy bete sprawdzic w tym nieszczesnym Alabie - gdzie wyniki na koniec dnia, czy isc do kliniki- bo beda szybciej. Ale inne labo. Czy to juz bez znaczenia?
Nasta lubi tę wiadomość
Marmis -
Kochane moje. Dajecie tyle nadziei. Ja dopiero na początku tej krętej drogi a już cała w nerwach jestem. Marmis trzymaj się, bardzo Ci kibicuje. Jestem tu nowa ale zdążyłam już poznać Twoja historię. Tak w ogóle to wszystkim Wam kibicuje bo rozumiem Was i pragnę tego samego. Wiem że moje problemy na tym etapie są bardzo malutkie ale niestety są a że nowa jestem w temacie to wszystkiego się uczę. Od tygodnia wstrzykuje neoparin, napiszcie proszę co robić aby nie było siniaków. Na 7 wykonanych zastrzyków zrobiłam sobie trzy sińce. Może jakieś wskazówki?
Marmis, Nasta, Ewuszek lubią tę wiadomość
-
Ewelewel wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak to jest z AZ w Czechach? Ile zarodków się adoptuje? Ile kosztuje? Jak z przygotowaniem do transferu i z lekami po? Moco się zastanawiamy...... U nas chyba czynnik męski. Ja jestem przebadana choć mam jakiś płyn, który może wskazywać na endometrioza. Zrobię laparoskopie aby potwierdzić bądź wykluczyć. Mam 34 lata mąż 36. Genetycznie ojobe przebadani, u mnie TSH i prolaktyna pod kontrola, histeroskopia ok.Pierwsza procedura w 2019 roku w bocianie w wawie. Jeden zarodek, z drugiej procedur y luty 2020- 2 zarodki też bocian, trzecia procedura grudzień 2020 novum- 4 zarodki. Wszystkie oceniane jako słabej klasy.
Czesc, ja mogę powiedzieć jak to wyglądało u mnie. Mój gin zasugerował Czechy, dlugo się nie zastanawialiśmy. Po przeanalizowaniu tego forum postanowiłam napisać do Reprofit w Ostravie. Odpowiedź była na drugi dzień, później z piec terminów do wyboru na konsultacje z lekarzem, która odbywa się online z Martina jako tłumaczką. Nic za to się nie płaci. Wcześniej wyslalam im skany wszystkich badan, lekarz podczas konsultacji był z nimi świetnie zapoznany. Na zarodek czekałam niecałe 48h, z czego warto podkreślić, że pierwszą ich propozycje odrzuciłam że względu na niski wzrost dawczyni i 90kg wagi. Była też starsza ode mnie. Podczas konsultacji ustaliliśmy, że do transferu będzie przygotowywał mnie mój lekarz w PL, im mialam wysłać tylko usg endometrium oraz leki, które mam brać. W nic nie ingerowali. Zarodek jest jeden, przepadany genetycznie.Ewelka02 lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Alutka ja też cala w siniakach, nie znam na to sposobu.
Czy bierzecie nospę tak profilaktycznie czy tylko jak coś boli?
Laki, co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 18:14
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Majaa profilaktycznie brałam bardzo duże dawki magnezu najlepiej leku a nie suplementu a nospe to tylko doraźnie ale jak miałam okres że mi twardniał brzuch to brałam nospe max 3x1.
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Majaaa wrote:Alutka ja też cala w siniakach, nie znam na to sposobu.
Majaaa dziękuję za odp. W sumie to myślałam, za ja taka do dupy pielęgniarka jestem 😄
i stąd te moje siniaki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 18:48
Majaaa lubi tę wiadomość
-
Marmis, myślę o Tobie ciepło i trzymam kciuki za jutrzejszą betę ✊✊ Niech prog też ładnie rośnie ✊✊
Cherry78, Marmis lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Marmis wrote:Bylam na usg u moje starej j gin. Teraz mnie nie przygotowywala. I to może błąd. Zdalam sie na Czechy .Ona mowi ze to wina niskiego proga - bo mam juz niejednokrotnie endometrium - a to wstęp do krwawien i krwiakow. I trzeba ostro działać . Kazala mi dwa prolutexy brac i 3x1 duphaston. I jutro bete. A nawet jak nie przyrosnie to jeszcze beta w sobote.i zobaczymy. Chociaż wiecie - ja mam juz tylko czarne myśli. Teraz to nie krwawienie a plamienie/brudzenie. Brzuch nie boli. Wiec sie jakos pocieszam, ale.... nie wiem tylko czy bete sprawdzic w tym nieszczesnym Alabie - gdzie wyniki na koniec dnia, czy isc do kliniki- bo beda szybciej. Ale inne labo. Czy to juz bez znaczenia?
Betę zrób w klinice, wynik szybciej i mniej stresu i nerwów.
Myśl pozytywnie 🤗
Jak masz jakieś pytania pisz śmiało, wiesz ze myślami jestem z Tobą/z Wami🥰
Marmis lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Dziewczyny co u Was? Jak sytuacja?
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Ja właśnie oddałam krew dla potwierdzenia porażki.. I chyba dopiero dziś to do mnie dotarło co Sie stało, bo wcześniej nawet nie 😭
Majaaa a ty jak się czujesz, już spokojniejsza ? 😊
Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
Starania od 01.2016
2018 laparo i hisero
2018 3x IUI
05.2019 transfer beta 0
09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
12.2019 transfer beta 7, 5, 0
07.2020 laparo
03.2021 AZ 😢
08.2021 AZ 😢
Kariotyp ✔
ANA✔
P/c p. Antyg. jajnika✔
P/C P. kardiolipinie ✔
Mutacja MTHFR ❌
Homocysteina ✔
V Leiden +Mutacja genu ✔
Antykoagulant toczniowy ✔
Komórki NK 30% ❌
Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
Prolaktyna skacząca
TSH 1,4 -
Nasta, może jednak beta drgnęła, wiem, że łatwo pisać a doskonale zdaje sobie sprawę, co musisz teraz czuć. U mnie niestety nadal stres, nie spodziewałam się, że to puste jajo tak będzie rzutować na przyszłość. Koszmary z tamtego okresu wciąż są żywe i napędzają negatywne myśli takze tym razem.
Myślami jestem z Wami i trzymam kciuki!Nasta, Laki21 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Majaaa wrote:Alutka ja też cala w siniakach, nie znam na to sposobu.
Czy bierzecie nospę tak profilaktycznie czy tylko jak coś boli?
Laki, co u Ciebie? -
Majaaa wrote:Nasta, może jednak beta drgnęła, wiem, że łatwo pisać a doskonale zdaje sobie sprawę, co musisz teraz czuć. U mnie niestety nadal stres, nie spodziewałam się, że to puste jajo tak będzie rzutować na przyszłość. Koszmary z tamtego okresu wciąż są żywe i napędzają negatywne myśli takze tym razem.
Myślami jestem z Wami i trzymam kciuki!
Wierzę, że tym razem wszystko będzie wszystko dobrze ✊Majaaa lubi tę wiadomość
Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
Starania od 01.2016
2018 laparo i hisero
2018 3x IUI
05.2019 transfer beta 0
09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
12.2019 transfer beta 7, 5, 0
07.2020 laparo
03.2021 AZ 😢
08.2021 AZ 😢
Kariotyp ✔
ANA✔
P/c p. Antyg. jajnika✔
P/C P. kardiolipinie ✔
Mutacja MTHFR ❌
Homocysteina ✔
V Leiden +Mutacja genu ✔
Antykoagulant toczniowy ✔
Komórki NK 30% ❌
Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
Prolaktyna skacząca
TSH 1,4 -
Beta 820! Zaczynam wierzyć w moją fasolkę!!!
Cherry78, Alrauna1987, parviflora, Alutka77, sylvuś, Nasta, Laki21, Zocha, Ewelka02, Zuzanna., Virginia, Timber lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.