X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Szkrab Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dziewczyny co myślicie o klasie zarodka 4.3.3? Blastocysta z 5 doby. Udało się którejś z Was z takim zarodkiem? Już zdążyłam przeczytać, że nie jest to zbyt dobra klasa, choć embriolog twierdzi, że to bardzo ładna blastka.
    Alutka77 miałaś transfer 2 zarodków? Trzymam kciuki żeby z Tobą zostały🙂

AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
    20.10.2022r. - Agatka ❤️
  • Nasta Ekspertka

Wysłany: 3 września 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Witajcie z samego ranka. Dajecie tyle wsparcia i otuchy, że muszę się z Wami podzielić tym co przeżywam. Ja już z moimi pingwinami na pokładzie. Transfer był wczoraj. Jakaś taka zawiana jestem, nie wiem co myśleć. Czy leki tak na mnie wpływają? A może to emocje? Nigdy wcześniej tak się czułam. Nogi jak z waty. Momentami kręci się w głowie. W pracy jestem to i dzień szybko zleci ale te dwa tygodnie, do testu to chyba będą najdłuższe w mym życiu.

Trzymam kciuki ✊✊
    Jak miałaś 5 dniowy zarodek śmiało testuj wcześniej niż za 2 tyg.
    Pewnie emocje robią swoje I oczywiście leki. Ja tez miewałam zawroty głowy po progesteronie :)

Alutka77 lubi tę wiadomość

Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
    Starania od 01.2016
    2018 laparo i hisero
    2018 3x IUI
    05.2019 transfer beta 0
    09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
    12.2019 transfer beta 7, 5, 0
    07.2020 laparo
    03.2021 AZ 😢
    08.2021 AZ 😢

Kariotyp ✔
    ANA✔
    P/c p. Antyg. jajnika✔
    P/C P. kardiolipinie ✔
    Mutacja MTHFR ❌
    Homocysteina ✔
    V Leiden +Mutacja genu ✔
    Antykoagulant toczniowy ✔
    Komórki NK 30% ❌
    Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
    Prolaktyna skacząca
    TSH 1,4
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkrab wrote:
    Cześć. Dziewczyny co myślicie o klasie zarodka 4.3.3? Blastocysta z 5 doby. Udało się którejś z Was z takim zarodkiem? Już zdążyłam przeczytać, że nie jest to zbyt dobra klasa, choć embriolog twierdzi, że to bardzo ładna blastka.
    Alutka77 miałaś transfer 2 zarodków? Trzymam kciuki żeby z Tobą zostały🙂
    Tak. Dostałam dwa od jednej pary i zdecydowałam wziąć oba. Pytałam lekarza czy to jest nierozsądne ale ponoć ok. Mam 44lata, nie ma czasu wracać po drugi jakby co. Moje blastki to 4BA i 3AB.

Cherry78, Szkrab, parviflora, Virginia, Timber lubią tę wiadomość

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Tak. Dostałam dwa od jednej pary i zdecydowałam wziąć oba. Pytałam lekarza czy to jest nierozsądne ale ponoć ok. Mam 44lata, nie ma czasu wracać po drugi jakby co. Moje blastki to 4BA i 3AB.

Kciuki za maluszki 💝💝✊🏻🍀

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie i jako niepsodzianke nie planowany scratching endometrium 😣 nasz pierwszy 🤦‍♀️ w związku z tym pytanie czy któraś z Was miała i pomogło ?
    Zmiana leków , nie powtarzamy immunosupresji tylko od 7dc prograf i transfer. i przyspieszamy transfer na wrzesien o ile wyniki będą ok 😊
    Oprócz blastki z reprofit mamy blastke 3 ba z kliniki.
    W kwietniu niestety taka sama 3 ba z nami nie została 😏😔

Trzymajcie kciuki !

Nasta, Majaaa, Timber lubią tę wiadomość

• parviflora Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Witajcie z samego ranka. Dajecie tyle wsparcia i otuchy, że muszę się z Wami podzielić tym co przeżywam. Ja już z moimi pingwinami na pokładzie. Transfer był wczoraj. Jakaś taka zawiana jestem, nie wiem co myśleć. Czy leki tak na mnie wpływają? A może to emocje? Nigdy wcześniej tak się czułam. Nogi jak z waty. Momentami kręci się w głowie. W pracy jestem to i dzień szybko zleci ale te dwa tygodnie, do testu to chyba będą najdłuższe w mym życiu.
    Kochana, trzymam kciuki i niech oba Maluszki się wgryzają pięknie✊✊

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Alutka mocne kciuki za Maluchy. Niech się ładnie zadomowia w brzuszku ✊✊🍀🍀

Marmis
  • Mayu85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Kciuki 🍀✊

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
    Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    Nifty pro OK :) 🩰
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, Laki kiedy idziecie do gina?
    Mnie oczywiście caly czas martwi mnie to, że ja kompletnie nic nie czuje:(

Laki21 lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Ja umówiona jestem na wtorek. W poniedziałek zrobię jeszcze ostatnią betę.Jak pisałam do Martiny w piątek to mi napisała żeby za dwa tygodnie zrobić usg. Czy coś już będzie widać na usg to będzie 19 dni po?Ja wczoraj kiepsko się czułam.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kiepsko pod jakim względem? Ja się czuje zupełnie normalnie, gdyby nie fakt, że ta beta rosnie to nawet bym nie wiedziała, że jestem w ciąży....

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚

• nasturcja Znajoma

Wysłany: 4 września 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    trzymam kciuki...ja z krzaków czytam i mocno wszystkim kibicuje .:)\
    ja narazie 10dc i endo 8,5 ......liczyłam na wiecej....ale to dopiero 10 dc... winko popijam wieczorem , orzechy brazylijskie jem...estofem 3x1...macie jakies wskazówki...co jeszcze???

Majaaa, Alutka77 lubią tę wiadomość

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Ale kiepsko pod jakim względem? Ja się czuje zupełnie normalnie, gdyby nie fakt, że ta beta rosnie to nawet bym nie wiedziała, że jestem w ciąży....
    Strasznie senna byłam po śniadaniu musiałam się położyć żadna siła mnie z łóżka nie wyciągła nawet moja psina grzecznie na parapecie siedział i przez okno wyglądał. w środku cała roztrzęsiona jakąś byłam. A jajniki jak nie jeden to drugi dawał znak o sobie.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże to u mnie chyba nic z tego nie będzie, brzucha nie czuje w ogole....przez pierwsze 5 dpt czulam jajniki, szóstego dnia jak ręką odjął, zero...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 17:06

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Boże to u mnie chyba nic z tego nie będzie, brzucha nie czuje w ogole....przez pierwsze 5 dpt czulam jajniki, szóstego dnia jak ręką odjął, zero...
    Majaaa a powtarzałaś dziś betę czy czekasz do poniedziałku. Ja przez pierwsze dni na odwrót nic nie czułam nawet mnie piersi nie bolały. Z taką super betą to jest niemożliwe nawet sobie tego nie wmawiaj musi być wszystko ok.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki ja już nie chce robić tej bety. Wyslalam ostatni wynik do Czech i tyle. Martina pogratulowała i powiedziała, że trzyma kciuki. Wizytę u mojego gina mam za tydzień w niedzielę, bo tak mi kazal przyjść. Czuje się dokładnie tak samo jak w 2018 roku gdy się nie udało. Choć lekarz mowi, ze przy takiej becie puste jajo raczej jest niemożliwe....ale kankiz sama nie wiem.

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

• Marmis Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasturcja wrote:
    trzymam kciuki...ja z krzaków czytam i mocno wszystkim kibicuje .:)\
    ja narazie 10dc i endo 8,5 ......liczyłam na wiecej....ale to dopiero 10 dc... winko popijam wieczorem , orzechy brazylijskie jem...estofem 3x1...macie jakies wskazówki...co jeszcze???
    8,5 to nie takie zle endo. Na pewno jeszcze urośnie .Ja teraz mialam 8,2. To, co bierzesz wystarczy😀.

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Ja dziś po wizycie i jako niepsodzianke nie planowany scratching endometrium 😣 nasz pierwszy 🤦‍♀️ w związku z tym pytanie czy któraś z Was miała i pomogło ?
    Zmiana leków , nie powtarzamy immunosupresji tylko od 7dc prograf i transfer. i przyspieszamy transfer na wrzesien o ile wyniki będą ok 😊
    Oprócz blastki z reprofit mamy blastke 3 ba z kliniki.
    W kwietniu niestety taka sama 3 ba z nami nie została 😏😔

Trzymajcie kciuki !
    Scratching moze pomoc . Dobrze- ze lekarz cos zmienia. Trzymam kciuki✊✊✊

kropka lubi tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Hej. Mam to samo. Nawet piersi normalne. Ja bylam dzis na usg - zobaczyc czy jest pecherzyk w macicy - i czy nie ma - nie daj Boże jakiegoś krwiaczka. I na razie jest pecherzyk w macicy i wszystko wygląda dobrze.Wiec czekam dalej. Bety juz nie robię. Bede tylko kontrolowac proga. Majaa postaraj sie nie myśleć o tym co byli ostatnio. Wiem, ze to cholernie ciężkie.Ja ostatnio tez mialam puste jajo i moc innych atrakcji po transferze o ktorych książkē mozna by napisac. Jesli prześledzisz mój watek od grudnia- to sama zobaczysz .Dosc powiedziec- ze pecherzyk się objawił dopiero przy 5 tysiacach bety. Bylo podejrzenie pozamacicznej- - bo dlugo w macicy nic nie było- a beta rosła - wiec szpital, krwawienie. Ale teraz staram się od tego odciac - bo i tak mega stres jest. Roznie wychodzi - wiadomo. Ale probowac trzeba😀

Majaaa, parviflora, sylvuś, Laki21, Timber lubią tę wiadomość

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    8,5 to nie takie zle endo. Na pewno jeszcze urośnie .Ja teraz mialam 8,2. To, co bierzesz wystarczy😀.
    Ja przy transferze miałam 8.2.Lekarka robiącą transfer powiedziała że super. I jak narazie beta rośnie a co będzie dalej czas pokaże.

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ