X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Trzymam kciuki.
    Ja od progra bylam mega wzdeta od samego poczatku i nawet nospa nie pomagala. I mialam tez czeste bole glowy od tych wszystkich hormonow, ale na to tylko paracetamol, ktory na mnie w ogole nie dzialal.
    a widzisz...to pewnie to...ja paracetamolem sie ratuje mi pomaga...

• Marmis Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Pomóżcie ,dziś 9 dc estradiol 2380 PG/ml , cykl sztuczny ,czy to dobrze czy źle 😣
    Nie pomogę. Mi nie kazali badac, tylko usg w 12 dc i jak endo wyglada -ale chyba ten estriadiol wysoki - to i endo powinno być ładne. bedzie dobrze😀

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:
    melduję sie z kropiem na pokładzie!!!!trzymajcie kciuki mocno i nieustannie dzis mija 1 dzien...ananas zjedzony i odpoczywam...powiem wam ze czuje jakbym miala gazy....tez tak mialyście po transfezre biore nospe...nawet co 3 godziny...w sumie nie wiem czy można tak czesto....i boli mnie głowa...ale to chyba od ilosci estrofenu i proga....nic musze to wytrzymac...za was wszystkie oczekujące i testujące kciuki z krzaków
    Nuura mocne kciuki ✊✊✊ Te wszystkie dolegliwosci to od lekow z pewnością . A masz skurcze? Czy raczej gazy? Bo chyba jak skurczów nie ma - to moze nie przesadzac z nospa? Chociaż przez te pierwsze dni jak coś odczuwasz, to lepiej bierz .

Marmis
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Nie pomogę. Mi nie kazali badac, tylko usg w 12 dc i jak endo wyglada -ale chyba ten estriadiol wysoki - to i endo powinno być ładne. bedzie dobrze😀
    Oby bo ja to zawsze coś 🤦‍♀️

Moja gin napisała że wysoki ,tyle to sama zauważyłam
    ...
    Pisałam czy to źle i że od dziś już biorę 3x2 to odpisała ok . I tyle 🤦‍♀️
    W poprzednich miałam 150 i za pierwszym razem urosło do 230 a za drugim razem spadło 🤦‍♀️ i dwa transfery nie udane .

• Marmis Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Przekonam ginke- zeby brac do 12 tygodnia. Chociaz najpierw muszę dotrwac do piatkowego usg. I zobaczymy co tam w srodku jest.

Marmis
  • nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Nuura mocne kciuki ✊✊✊ Te wszystkie dolegliwosci to od lekow z pewnością . A masz skurcze? Czy raczej gazy? Bo chyba jak skurczów nie ma - to moze nie przesadzac z nospa? Chociaż przez te pierwsze dni jak coś odczuwasz, to lepiej bierz .
    no własnie cos mi w brzuchu troche jeśdzi i jakby kurczyło....bede brała 3 razy dziennie...dzieki kochana

• Zocha Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny pytanie do tych co byly na cyklu sztucznym. Jak schodzilyscie z lekow. Dziś skonczyl.mi się estrofem ( biore 3x1). Myślałam, ze mam jeszcze opakowanie. I zadzwonilam do gabinetu do mojej gin zeby mi zapisała. A ona napisala mi sms, zeby juz nie brac. Powiedzialam, ze się boję odstawic i czy moze zmniejszac- ze teraz 2x1 i potem 1x1. Jak to u was bylo.? U mnie dzis 27 dpt.
    Ja schodziłam po 1 tabletce. Transfer miałam 29.03 a ostatnią tabletkę estrofemu wzięłam 19.06.
    Od początku brałam 3x1. Potem chyba od 14 przez 3 dni 2x1 i od 17.06 1x1 przez 3 dni
    Encorton skończyłam 18.06, a luteinę 24.06 i też schodziłam z dawki

Marmis lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Przy AZ nie ma większego sensu brania koenzymu q10. Dziewczyny biorą na poprawę jakości komórek jajowych, w naszym przypadku mija się z celem. Ja bym raczej postawiła na kwas foliowy i wit. D3 lub od razu na witaminy dla ciężarnych 😉

Tak tez myślałam ale wolałam się upewnić
    Nuurra ale super trzymam kciuki i już wiem ze ananas jest ważny 😊

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka masz już wyniki?

Marmis
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Przekonam ginke- zeby brac do 12 tygodnia. Chociaz najpierw muszę dotrwac do piatkowego usg. I zobaczymy co tam w srodku jest.
    Jakby co to mam całe opakowanie. Mogę Ci jutro wysłać. Daj znać

Marmis lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Jakby co to mam całe opakowanie. Mogę Ci jutro wysłać. Daj znać
    Zocha Kochana jesteś. Ale sprawdzilam jeszcze w elektronicznych receptach i okazalo sie- ze calego zapisanego estrofemu nie wykupilam. Więc mam zapas😍 A Ty brałaś neoparin?

Marmis
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Zocha Kochana jesteś. Ale sprawdzilam jeszcze w elektronicznych receptach i okazalo sie- ze calego zapisanego estrofemu nie wykupilam. Więc mam zapas😍 A Ty brałaś neoparin?
    Cały czas biorę. Z dawki 40 przeszłam na 60 a od 2 miesięcy 80j , bo wyniki słabe i immunolog mi zwiększyła. Na koniec ciąży będę schodzić z dawki. A z tym estrofemem to masz rację, że jeszcze bierzesz, lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza po tym co przeszłaś. Trzymam kciuki za Ciebie, nawet jak się nue odzywam to czytam.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego wyniku nie ma.

• nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dpt..... Blaski..... Troszkę kluja jajniki.... Odpoczywam i proszę o modlitwę i kcikasy..... 😍😍😍

parviflora, Tara2, Zuzanna., Krakowska lubią tę wiadomość

• ambrozja Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Cały czas biorę. Z dawki 40 przeszłam na 60 a od 2 miesięcy 80j , bo wyniki słabe i immunolog mi zwiększyła. Na koniec ciąży będę schodzić z dawki. A z tym estrofemem to masz rację, że jeszcze bierzesz, lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza po tym co przeszłaś. Trzymam kciuki za Ciebie, nawet jak się nue odzywam to czytam.

Zocha a jakie masz wyniki jeśli mogę wiedzieć? Ja badałam dimery jakiś miesiąc temu i było 1350. Lekarz prowadzący stwierdził że w ciąży to normalne. Do immunologa już nie chodzę. Cały czas mam dawkę 40.
    Co polecacie na zatoki w ciąży? Dopadło mnie :(

• nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny ja nie wiem co się stalo.... Wstałam z przeczuciem ze o czymś zapomniałam.... I już wiem... zapomniałam wczoraj wziaśc prolutex😭😭cały wieczór leżałam przy nim.... I poszłam spać.... Starość nie radość... Zła jestem na siebie... wzięłam teraz... Mam nadzieję że nic się nie stanie.... Za wszystkie oczekujące i testujące trzy ma kciuki i modlę sie💞

• nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    A mojego wyniku nie ma.
    Trzymam kciuki..... Bedzie dobrze😀

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuurra, na spokojnie, wzięłaś dzisiaj więc jest ok, nie martw się. Klucie jajników, bulgotanie w podbrzuszu to dobry znak, przynajmniej z mojej perspektywy. Ja mam wrażenie, że doskonale wiem kiedy było zagniezdzenie, bo brzuch mi punktowo drżał, może to zabawne ale widać to było gołym okiem a i czulam, że coś mi się tam dzieje 😅 no i też czulam dół brzucha.
    Alutka co to za labo? Zeszłabym na zawał!

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki Kochana, jak się czujesz? Pisałaś do Martiny?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Nuurra, na spokojnie, wzięłaś dzisiaj więc jest ok, nie martw się. Klucie jajników, bulgotanie w podbrzuszu to dobry znak, przynajmniej z mojej perspektywy. Ja mam wrażenie, że doskonale wiem kiedy było zagniezdzenie, bo brzuch mi punktowo drżał, może to zabawne ale widać to było gołym okiem a i czulam, że coś mi się tam dzieje 😅 no i też czulam dół brzucha.
    Alutka co to za labo? Zeszłabym na zawał!
    Majaa ,.......dziekuje w którym dniu po transfezre poczułaś to drżenie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 08:05

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ