X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer był w sobotę, drżenie czulam w niedzielę i poniedziałek. Moja blastka podczas transferu wyszła już z otoczki, więc z tego, co mi mowili to, że ona praktycznie od razu zacznie się zagnieżdżać. Miałam wrażenie, jakby coś mi się wgryzało w brzuch😅.

Virginia, Zuzanna., Krakowska lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ambrozja wrote:
    Zocha a jakie masz wyniki jeśli mogę wiedzieć? Ja badałam dimery jakiś miesiąc temu i było 1350. Lekarz prowadzący stwierdził że w ciąży to normalne. Do immunologa już nie chodzę. Cały czas mam dawkę 40.
    Co polecacie na zatoki w ciąży? Dopadło mnie :(
    Dimery mam 960, badanie z wczoraj i dopiero za tydzień idę do immunologa, zobaczymy co powie
    Na zwykłe przeziębienie są leki dla ciężarnych z serii Prenalen - spray do nosa, saszetki, syrop i tabletki do ssania.

ambrozja lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora jak sytuacja u Ciebie ?

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Laki Kochana, jak się czujesz? Pisałaś do Martiny?
    Dzięki Majaaa że pytasz bardzo ciężko nigdy nie dopuszczałam myśli że coś takiego może mnie spotkać. W dzień jest ok noc jest najgorsza budzę się nagle z wielkim poczuciem winy może mogłam coś zrobić aby tego uniknąć. Pierwsze to że lekarz uśpił moją czujność z progesteronem mówiłam mu na wizycie że na 10.9 mi spadł to powiedział że biorę wystarczającą dawkę a duphaston wogóle jest nie wykrywalny a jego poziom bardzo szybko się zmienia. I że w chwili pobrania mógł być taki wynik a za godzinę dużo wyższy. Żałuję że nie uparłam się o prolutex. Tak pisałam do Martiny w sumie to to samo mi odpisała co i lekarz mi powiedział i co ja sama wiem. Że się zdąża w tak wczesnej ciąży i przyczyn może być wiele. Od stanu zapalnego przez genetykę i immunologię.
    Ktoś mi polecił w Krakowie dr. Ludwin on podobno dobrym histeropatą jest umówiłam się na wizytę żeby jeszcze na tego mięśniaka zerknął. Chociaż sama Martina napisała że on nie miał wpływu.
    Chciałam się też umówić do dr. Cygal w Katowicach ale do niej są mega terminy.
    Ale się rozpisałam.

• nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i ryczę... 😭No tak się z mężem pokłóciłam z rana że na pewno nic już z tego nie bedzie😭😭😭sorki dziewczyny znikam... Może popatrze z krzaków do was..... Powodzenia.

• Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 0. Ogromny żal.

• parviflora Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Beta 0. Ogromny żal.
    Przykro mi bardzo 😥 Jaki masz teraz plan?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Beta 0. Ogromny żal.
    Alutka bardzo mi przykro.

• parviflora Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    parviflora jak sytuacja u Ciebie ?
    Hej, u mnie chyba transferu w tym miesiącu nie będzie. Dzisiaj mam 9dc a nadal mam krwawienie. Wczoraj się już kończyło a dzisiaj rano znowu żywa krew.. Nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam. Jutro zrobię rano badania i w piątek pójdę na podgląd ale endo pewnie będzie beznadziejne.. Po poronieniu wszystko mi się rozregulowało w organizmie 😪

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Nasta Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka przykro mi bardzo.. wiem co czujesz... trzymaj się 💗

Nuurra spokojnie, nie stresuj się, to są bardzo ciężkie chwile dla was obojga i emocje wygrywają... u mnie też nie jest ciekawie po ostatnim transferze. Mocno oddalił nas od siebie..
    Wszystko się ułoży 💗

Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
    Starania od 01.2016
    2018 laparo i hisero
    2018 3x IUI
    05.2019 transfer beta 0
    09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
    12.2019 transfer beta 7, 5, 0
    07.2020 laparo
    03.2021 AZ 😢
    08.2021 AZ 😢

Kariotyp ✔
    ANA✔
    P/c p. Antyg. jajnika✔
    P/C P. kardiolipinie ✔
    Mutacja MTHFR ❌
    Homocysteina ✔
    V Leiden +Mutacja genu ✔
    Antykoagulant toczniowy ✔
    Komórki NK 30% ❌
    Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
    Prolaktyna skacząca
    TSH 1,4
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka tak mi przykro 😢 ściskam
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy jak jedziecie na wizytę lekarska do kliniki to lekarz wystawia Wam zwolnienie ? Mam wizytę w piątek, a do kliniki mam 120 km i muszę wziąć wolne w pracy i tak się zastanawiam jak to zrobić

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Beta 0. Ogromny żal.
    Alutka strasznie mi przykro. Przytulam mocno.

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Dzięki Majaaa że pytasz bardzo ciężko nigdy nie dopuszczałam myśli że coś takiego może mnie spotkać. W dzień jest ok noc jest najgorsza budzę się nagle z wielkim poczuciem winy może mogłam coś zrobić aby tego uniknąć. Pierwsze to że lekarz uśpił moją czujność z progesteronem mówiłam mu na wizycie że na 10.9 mi spadł to powiedział że biorę wystarczającą dawkę a duphaston wogóle jest nie wykrywalny a jego poziom bardzo szybko się zmienia. I że w chwili pobrania mógł być taki wynik a za godzinę dużo wyższy. Żałuję że nie uparłam się o prolutex. Tak pisałam do Martiny w sumie to to samo mi odpisała co i lekarz mi powiedział i co ja sama wiem. Że się zdąża w tak wczesnej ciąży i przyczyn może być wiele. Od stanu zapalnego przez genetykę i immunologię.
    Ktoś mi polecił w Krakowie dr. Ludwin on podobno dobrym histeropatą jest umówiłam się na wizytę żeby jeszcze na tego mięśniaka zerknął. Chociaż sama Martina napisała że on nie miał wpływu.
    Chciałam się też umówić do dr. Cygal w Katowicach ale do niej są mega terminy.
    Ale się rozpisałam.
    Laki Kochana nie obwiniaj sie. Zrobilas co moglas. Wiem- ze czlowiekowi byloby łatwiej gdyby znał przyczynę- ale czasami tak się po prostu dzieje i nie ma na to zadnego wytłumaczenia . Taki przewrotny los. Zobacz- ja niby juz mam dobry progesteron- a dzis znowu jakies plamienie przyszło. Juz myslalam- ze jest lepiej i będzie dobrze A tu dzis niespodzianka . I znowu ogromny stres. No bo jak prog dobry - to skad znowu plamienie. Przytulam Cie mocno i duzo sily do dalszej walki zycze❤

Laki21 lubi tę wiadomość

Marmis
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Hej, u mnie chyba transferu w tym miesiącu nie będzie. Dzisiaj mam 9dc a nadal mam krwawienie. Wczoraj się już kończyło a dzisiaj rano znowu żywa krew.. Nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam. Jutro zrobię rano badania i w piątek pójdę na podgląd ale endo pewnie będzie beznadziejne.. Po poronieniu wszystko mi się rozregulowało w organizmie 😪
    Kurde 😏😏😔😔
    Ciekawe co lekarz na to

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Laki Kochana nie obwiniaj sie. Zrobilas co moglas. Wiem- ze czlowiekowi byloby łatwiej gdyby znał przyczynę- ale czasami tak się po prostu dzieje i nie ma na to zadnego wytłumaczenia . Taki przewrotny los. Zobacz- ja niby juz mam dobry progesteron- a dzis znowu jakies plamienie przyszło. Juz myslalam- ze jest lepiej i będzie dobrze A tu dzis niespodzianka . I znowu ogromny stres. No bo jak prog dobry - to skad znowu plamienie. Przytulam Cie mocno i duzo sily do dalszej walki zycze❤
    Marmis trzymaj się będzie dobrze.

Marmis lubi tę wiadomość

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy jak jedziecie na wizytę lekarska do kliniki to lekarz wystawia Wam zwolnienie ? Mam wizytę w piątek, a do kliniki mam 120 km i muszę wziąć wolne w pracy i tak się zastanawiam jak to zrobić
    Ja nie pomogę nigdy nie pytałam czy mogą wystawiać i nigdy też nie proponował mi z kliniki niktL4 a byliśmy aż w dwóch. Ani po iui ani po transferach. Zawsze jakoś kombinowałam a tych wizyt naprawdę było sporo.

Eweszy lubi tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Ja nigdy nie bralam l4..wydaje mi sie- ze tak na zwykla wizyte to raczej nie wystawia. Bardziej na dzien transferu.

Marmis
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:36

Eweszy lubi tę wiadomość

• kaska2000 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki. Jestem juz ze swoja kruszynka. najbardziej stresujące 10 dni przede mną.
    Wczoraj kruszynka zaparkowała w moim brzuszku. Z lekarzem podjęliśmy decyzje że ze względu na mój wiek i wcześniejsze niepowodzenia nie ma na co czekać i dodatkowo zdecydowaliśmy sie na Assisted hatching oraz embro Glue.
    Tak sobie myślę że skoro było nacięcie to implantacja przy dobrych wiatrach powinna nastąpić dziś lub jutro.

poprawcie mnie jesli coś źle liczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 13:37

Virginia, Laki21, Alutka77, Zuzanna., Krakowska, parviflora lubią tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaska2000 wrote:
    witajcie kobietki. Jestem juz ze swoja kruszynka. najbardziej stresujące 10 dni przede mną.
    Wczoraj kruszynka zaparkowała w moim brzuszku. Z lekarzem podjęliśmy decyzje że ze względu na mój wiek i wcześniejsze niepowodzenia nie ma na co czekać i dodatkowo zdecydowaliśmy sie na Assisted hatching oraz embro Glue.
    Tak sobie myślę że skoro było nacięcie to implantacja przy dobrych wiatrach powinna nastąpić dziś lub jutro.

poprawcie mnie jesli coś źle liczę
    Niech sie pięknie wgryza✊✊🍀🍀

Marmis
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ