adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Transfer był w sobotę, drżenie czulam w niedzielę i poniedziałek. Moja blastka podczas transferu wyszła już z otoczki, więc z tego, co mi mowili to, że ona praktycznie od razu zacznie się zagnieżdżać. Miałam wrażenie, jakby coś mi się wgryzało w brzuch😅.
Virginia, Zuzanna., Krakowska lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
ambrozja wrote:Zocha a jakie masz wyniki jeśli mogę wiedzieć? Ja badałam dimery jakiś miesiąc temu i było 1350. Lekarz prowadzący stwierdził że w ciąży to normalne. Do immunologa już nie chodzę. Cały czas mam dawkę 40.
Co polecacie na zatoki w ciąży? Dopadło mnie
Na zwykłe przeziębienie są leki dla ciężarnych z serii Prenalen - spray do nosa, saszetki, syrop i tabletki do ssania.ambrozja lubi tę wiadomość
-
Majaaa wrote:Laki Kochana, jak się czujesz? Pisałaś do Martiny?
Ktoś mi polecił w Krakowie dr. Ludwin on podobno dobrym histeropatą jest umówiłam się na wizytę żeby jeszcze na tego mięśniaka zerknął. Chociaż sama Martina napisała że on nie miał wpływu.
Chciałam się też umówić do dr. Cygal w Katowicach ale do niej są mega terminy.
Ale się rozpisałam. -
Alutka77 wrote:Beta 0. Ogromny żal.Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
kropka wrote:parviflora jak sytuacja u Ciebie ?Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Alutka przykro mi bardzo.. wiem co czujesz... trzymaj się 💗
Nuurra spokojnie, nie stresuj się, to są bardzo ciężkie chwile dla was obojga i emocje wygrywają... u mnie też nie jest ciekawie po ostatnim transferze. Mocno oddalił nas od siebie..
Wszystko się ułoży 💗Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
Starania od 01.2016
2018 laparo i hisero
2018 3x IUI
05.2019 transfer beta 0
09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
12.2019 transfer beta 7, 5, 0
07.2020 laparo
03.2021 AZ 😢
08.2021 AZ 😢
Kariotyp ✔
ANA✔
P/c p. Antyg. jajnika✔
P/C P. kardiolipinie ✔
Mutacja MTHFR ❌
Homocysteina ✔
V Leiden +Mutacja genu ✔
Antykoagulant toczniowy ✔
Komórki NK 30% ❌
Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
Prolaktyna skacząca
TSH 1,4 -
Alutka tak mi przykro 😢 ściskam
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy jak jedziecie na wizytę lekarska do kliniki to lekarz wystawia Wam zwolnienie ? Mam wizytę w piątek, a do kliniki mam 120 km i muszę wziąć wolne w pracy i tak się zastanawiam jak to zrobićAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Laki21 wrote:Dzięki Majaaa że pytasz bardzo ciężko nigdy nie dopuszczałam myśli że coś takiego może mnie spotkać. W dzień jest ok noc jest najgorsza budzę się nagle z wielkim poczuciem winy może mogłam coś zrobić aby tego uniknąć. Pierwsze to że lekarz uśpił moją czujność z progesteronem mówiłam mu na wizycie że na 10.9 mi spadł to powiedział że biorę wystarczającą dawkę a duphaston wogóle jest nie wykrywalny a jego poziom bardzo szybko się zmienia. I że w chwili pobrania mógł być taki wynik a za godzinę dużo wyższy. Żałuję że nie uparłam się o prolutex. Tak pisałam do Martiny w sumie to to samo mi odpisała co i lekarz mi powiedział i co ja sama wiem. Że się zdąża w tak wczesnej ciąży i przyczyn może być wiele. Od stanu zapalnego przez genetykę i immunologię.
Ktoś mi polecił w Krakowie dr. Ludwin on podobno dobrym histeropatą jest umówiłam się na wizytę żeby jeszcze na tego mięśniaka zerknął. Chociaż sama Martina napisała że on nie miał wpływu.
Chciałam się też umówić do dr. Cygal w Katowicach ale do niej są mega terminy.
Ale się rozpisałam.Laki21 lubi tę wiadomość
Marmis -
parviflora wrote:Hej, u mnie chyba transferu w tym miesiącu nie będzie. Dzisiaj mam 9dc a nadal mam krwawienie. Wczoraj się już kończyło a dzisiaj rano znowu żywa krew.. Nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam. Jutro zrobię rano badania i w piątek pójdę na podgląd ale endo pewnie będzie beznadziejne.. Po poronieniu wszystko mi się rozregulowało w organizmie 😪
Ciekawe co lekarz na to -
Marmis wrote:Laki Kochana nie obwiniaj sie. Zrobilas co moglas. Wiem- ze czlowiekowi byloby łatwiej gdyby znał przyczynę- ale czasami tak się po prostu dzieje i nie ma na to zadnego wytłumaczenia . Taki przewrotny los. Zobacz- ja niby juz mam dobry progesteron- a dzis znowu jakies plamienie przyszło. Juz myslalam- ze jest lepiej i będzie dobrze A tu dzis niespodzianka . I znowu ogromny stres. No bo jak prog dobry - to skad znowu plamienie. Przytulam Cie mocno i duzo sily do dalszej walki zycze❤
Marmis lubi tę wiadomość
-
Eweszy wrote:Alutka tak mi przykro 😢 ściskam
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy jak jedziecie na wizytę lekarska do kliniki to lekarz wystawia Wam zwolnienie ? Mam wizytę w piątek, a do kliniki mam 120 km i muszę wziąć wolne w pracy i tak się zastanawiam jak to zrobićEweszy lubi tę wiadomość
-
Eweszy wrote:Alutka tak mi przykro 😢 ściskam
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy jak jedziecie na wizytę lekarska do kliniki to lekarz wystawia Wam zwolnienie ? Mam wizytę w piątek, a do kliniki mam 120 km i muszę wziąć wolne w pracy i tak się zastanawiam jak to zrobićMarmis -
witajcie kobietki. Jestem juz ze swoja kruszynka. najbardziej stresujące 10 dni przede mną.
Wczoraj kruszynka zaparkowała w moim brzuszku. Z lekarzem podjęliśmy decyzje że ze względu na mój wiek i wcześniejsze niepowodzenia nie ma na co czekać i dodatkowo zdecydowaliśmy sie na Assisted hatching oraz embro Glue.
Tak sobie myślę że skoro było nacięcie to implantacja przy dobrych wiatrach powinna nastąpić dziś lub jutro.
poprawcie mnie jesli coś źle liczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 13:37
Virginia, Laki21, Alutka77, Zuzanna., Krakowska, parviflora lubią tę wiadomość
-
kaska2000 wrote:witajcie kobietki. Jestem juz ze swoja kruszynka. najbardziej stresujące 10 dni przede mną.
Wczoraj kruszynka zaparkowała w moim brzuszku. Z lekarzem podjęliśmy decyzje że ze względu na mój wiek i wcześniejsze niepowodzenia nie ma na co czekać i dodatkowo zdecydowaliśmy sie na Assisted hatching oraz embro Glue.
Tak sobie myślę że skoro było nacięcie to implantacja przy dobrych wiatrach powinna nastąpić dziś lub jutro.
poprawcie mnie jesli coś źle liczęMarmis