X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • One Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Jasne chodziło mi już raczej na etapie bycia pacjentka. Właśnie o dr Czech czytałam nie zbyt dobre opinie
    Tak, wtedy odpowiada zawsze :)

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkrab wrote:
    Zdecydowaliśmy, że bierzemy ten zarodek. Miałam wcześniej 3 inseminacje z nasieniem dawcy. Od samego początku nie byłam pewna tej decyzji. Wtedy nie widziałam innej opcji. Przed 4 inseminacją psychicznie się posypałam. Nie mogłam znieść myśli, że jeśli się uda to będę nosić pod sercem dziecko innego mężczyzny. Może dobrze się stało, że te poprzednie się nie udały. Musiałam na jakiś czas zrobić przerwę. Potem trafiłam na informacje o AZ. Uznaliśmy, że to jest dla nas lepsze rozwiązanie.
    Z perspektywy czasu wiem, że az to także dla mnie najlepsza opcja. Już nie dlatego, że nasze 3 procedury z Kd okazały się niewypałem, ale dlatego, że to najlepsza opcja jaka nas mogła spotkać. Mocno Ci kibicuję🍀

parviflora lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Szkrab Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Z perspektywy czasu wiem, że az to także dla mnie najlepsza opcja. Już nie dlatego, że nasze 3 procedury z Kd okazały się niewypałem, ale dlatego, że to najlepsza opcja jaka nas mogła spotkać. Mocno Ci kibicuję🍀
    Dziękuję 🙂. Nie udzielam się wiele na tym wątku ale na bieżąco czytam i kibicuję wszystkim starającym się. Natomiast historie osób, którym się udało są bardzo budujące.

parviflora, One lubią tę wiadomość

AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
    20.10.2022r. - Agatka ❤️
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uzyskałam takie informacje z Gamety Gdynia nt badań dawców:

Zgodnie z rozporządzenie ministra badania jakim są poddawani dawcy to :
    - badanie w kierunku HIV ( Anty-HIV-1,2),
    -badanie w kierunku wirusowego zapalenia wątroby typu C (Anty-HCV-Ab),
    - badanie w kierunku wirusowego zapalenia wątroby typu B ( Hbs-Ag, Anty- HBc),
    -badanie w kierunku kiły ( VDRL),
    -badanie w kierunku wirusa cytomegalii ( CMV IgG i IgM),
    -badanie grupy krwi i antygenów RhD
    -genetyczne badanie przesiewowe pod kątem mutacji autosomalnych genów recesywnych w kierunku mukowiscydozy ( CFTR)
    - badanie kariotypu

Kilka razy padały na forum pytania nt tych badań. Wydaje mi się, ze obowiązuje to w każdej klinice, gdyż wydane jest na to rozporządzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 14:37

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Tak, wtedy odpowiada zawsze :)
    One a przypomnij mi jak Twój lekarz się nazywał ? I czy myślisz że Gamety ze sobą współpracują? Mam znacznie bliżej do Łodzi ☺️ Stąd pytanie ☺️

• One Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    One a przypomnij mi jak Twój lekarz się nazywał ? I czy myślisz że Gamety ze sobą współpracują? Mam znacznie bliżej do Łodzi ☺️ Stąd pytanie ☺️
    W Łodzi dr Połać, w Gdyni dr Śliwiński. Tak, współpracują :) mnie do każdego et w Gdyni przygotowywał mój gin z Łodzi.

18’córka❤️
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    W Łodzi dr Połać, w Gdyni dr Śliwiński. Tak, współpracują :) mnie do każdego et w Gdyni przygotowywał mój gin z Łodzi.
    To nie chciałaś podchodzić w Łodzi ? Czy w Gdyni był zarodek ?

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:

Właśnie o to samo miałam pytać

Dziewczyny powiedzcie proszę, czy odstawialyscie wszystkie leki, czy acard lub Encorton brać dalej? Nie dopytałam o to lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 06:21

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Właśnie o to samo miałam pytać

Dziewczyny powiedzcie proszę, czy odstawialyscie wszystkie leki, czy acard lub Encorton brać dalej? Nie dopytałam o to lekarza

Eweszy, ja acard biorę caly czas, a ze sterydu schodzilam do 12tc.

Eweszy lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Eweszy, ja acard biorę caly czas, a ze sterydu schodzilam do 12tc.

Bardziej chodzi mi po nieudanym transferze. Dzisiaj mam 10dpt i już nie ma co się łudzić, ze beta ruszy, dlatego chce odstawić leki. Acard myśle, ze zostawię i nad Encortonem sie zastanawiam.
    Później spróbuje zadzwonić do lekarza

7 IVF beta 0 😢
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Bardziej chodzi mi po nieudanym transferze. Dzisiaj mam 10dpt i już nie ma co się łudzić, ze beta ruszy, dlatego chce odstawić leki. Acard myśle, ze zostawię i nad Encortonem sie zastanawiam.
    Później spróbuje zadzwonić do lekarza
    Acard zostawiałam ( genetyk kazała mi grać cały czas aspirin cardio , ale gin acard tylko przed transferem )

Encorton miałam 10mg . Przy odstawieniu ( nie udany transfer) miałam brać 5 dni 5mg i koniec .

Eweszy lubi tę wiadomość

• One Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    W Łodzi miałam procedury z Kd i jeden fet z az, łącznie 10 zarodków. Wtedy mój gin zaproponował Gdynię i po kolejny pojechałam więc do Gdyni. Mam z niego córkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 11:12

18’córka❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po tym zasranym covidzie wyskoczyła mi na ustach opryszka. Od czasu do czasu miewalam - ale tak ze 2 razy do roku. I akurat teraz musialo
    I mam pytanie- myslicie- ze moge smarowac zoviraxem? W ulotce jak zwykle - zapytaj lekarza lub farmaceute. Mama ginekolog pisze, ze mozna stosować to samo co przed ciąża. A ja oczywiście juz sama nie wiem. Wiecie?

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis ja też mam opryszczke obecnie na ustach🙄 a nawet dwie... Wysłałam męża do apteki, to farmaceutka powiedziała, że ciężarne mogą tylko Vratizolin i to tez mi kupił, ale ile w tym prawdy to nie wiem...🤷‍♀️

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny po tym zasranym covidzie wyskoczyła mi na ustach opryszka. Od czasu do czasu miewalam - ale tak ze 2 razy do roku. I akurat teraz musialo
    I mam pytanie- myslicie- ze moge smarowac zoviraxem? W ulotce jak zwykle - zapytaj lekarza lub farmaceute. Mama ginekolog pisze, ze mozna stosować to samo co przed ciąża. A ja oczywiście juz sama nie wiem. Wiecie?
    Ja miałam też oprychę w ciąży i smarowałam sonolem. Moja lekarz POZ mi mówiła, że wszystko co działa zewnętrznie mogę stosować, np spray na ból gardła, maść na ból stawów (nue wiem czy na ból d***też mogę😁)itp. Co innego wszelkie leki do łykania i picia.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. W akcie desperacji napisałam do mohej gin. I o dziwo odpisala. Napisala- ze moge smarowac zoviraxem. To smaruje . Ale cos czuje, ze to jeszcze nie koniec atrakcji . I chyba cos z pecherzem zaczyna sie dziac. Na razie wysylam meza po sok z żurawiny . Ehhh...
    Zocha, a Ty tego 22.11 idziesz do szpitala?PS. Wiecie co u Amilki, bo coś ostatnio zamilkla.

Marmis
  • ambrozja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka pisała na innym forum, jest już świeżo upieczoną mamusia 🤩.
    Ja opryszczkę smarowalam zoviraxem.
    Na pęcherz urasept, dużo, dużo wody z cytryną i sok żurawinowy tylko taki naturalny.

• Zocha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dzieki dziewczyny. W akcie desperacji napisałam do mohej gin. I o dziwo odpisala. Napisala- ze moge smarowac zoviraxem. To smaruje . Ale cos czuje, ze to jeszcze nie koniec atrakcji . I chyba cos z pecherzem zaczyna sie dziac. Na razie wysylam meza po sok z żurawiny . Ehhh...
    Zocha, a Ty tego 22.11 idziesz do szpitala?PS. Wiecie co u Amilki, bo coś ostatnio zamilkla.
    Teraz idę 17 albo 18 do lekarza to się dowiem dokładnie. 22.11 nie mogę, bo umówiłam się do fryzjera 😁 i na barwienie rzęs. Nie mogę iść do szpitala taka wypłowiała. Jak to się mówi: boso, ale w ostrogach czyt. Nago, ale z twarzą

Marmis, parviflora lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Teraz idę 17 albo 18 do lekarza to się dowiem dokładnie. 22.11 nie mogę, bo umówiłam się do fryzjera 😁 i na barwienie rzęs. Nie mogę iść do szpitala taka wypłowiała. Jak to się mówi: boso, ale w ostrogach czyt. Nago, ale z twarzą
    No masz rację. Fryzjer musi.byc. Mam.nadzieje, ze jak wyjde juz z tego całego g.. to tez sie jakos ogarnę.

Zocha lubi tę wiadomość

Marmis
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:41

Zocha lubi tę wiadomość

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ