adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Szkrab wrote:Zdecydowaliśmy, że bierzemy ten zarodek. Miałam wcześniej 3 inseminacje z nasieniem dawcy. Od samego początku nie byłam pewna tej decyzji. Wtedy nie widziałam innej opcji. Przed 4 inseminacją psychicznie się posypałam. Nie mogłam znieść myśli, że jeśli się uda to będę nosić pod sercem dziecko innego mężczyzny. Może dobrze się stało, że te poprzednie się nie udały. Musiałam na jakiś czas zrobić przerwę. Potem trafiłam na informacje o AZ. Uznaliśmy, że to jest dla nas lepsze rozwiązanie.
parviflora lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
One wrote:Z perspektywy czasu wiem, że az to także dla mnie najlepsza opcja. Już nie dlatego, że nasze 3 procedury z Kd okazały się niewypałem, ale dlatego, że to najlepsza opcja jaka nas mogła spotkać. Mocno Ci kibicuję🍀
parviflora, One lubią tę wiadomość
AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
20.10.2022r. - Agatka ❤️ -
Dziewczyny uzyskałam takie informacje z Gamety Gdynia nt badań dawców:
Zgodnie z rozporządzenie ministra badania jakim są poddawani dawcy to :
- badanie w kierunku HIV ( Anty-HIV-1,2),
-badanie w kierunku wirusowego zapalenia wątroby typu C (Anty-HCV-Ab),
- badanie w kierunku wirusowego zapalenia wątroby typu B ( Hbs-Ag, Anty- HBc),
-badanie w kierunku kiły ( VDRL),
-badanie w kierunku wirusa cytomegalii ( CMV IgG i IgM),
-badanie grupy krwi i antygenów RhD
-genetyczne badanie przesiewowe pod kątem mutacji autosomalnych genów recesywnych w kierunku mukowiscydozy ( CFTR)
- badanie kariotypu
Kilka razy padały na forum pytania nt tych badań. Wydaje mi się, ze obowiązuje to w każdej klinice, gdyż wydane jest na to rozporządzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 14:37
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
kropka wrote:One a przypomnij mi jak Twój lekarz się nazywał ? I czy myślisz że Gamety ze sobą współpracują? Mam znacznie bliżej do Łodzi ☺️ Stąd pytanie ☺️
mnie do każdego et w Gdyni przygotowywał mój gin z Łodzi.
18’córka❤️ -
kropka wrote:To nie chciałaś podchodzić w Łodzi ? Czy w Gdyni był zarodek ?
Właśnie o to samo miałam pytać
Dziewczyny powiedzcie proszę, czy odstawialyscie wszystkie leki, czy acard lub Encorton brać dalej? Nie dopytałam o to lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 06:21
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Właśnie o to samo miałam pytać
Dziewczyny powiedzcie proszę, czy odstawialyscie wszystkie leki, czy acard lub Encorton brać dalej? Nie dopytałam o to lekarza
Eweszy, ja acard biorę caly czas, a ze sterydu schodzilam do 12tc.Eweszy lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
Cherry78 wrote:Eweszy, ja acard biorę caly czas, a ze sterydu schodzilam do 12tc.
Bardziej chodzi mi po nieudanym transferze. Dzisiaj mam 10dpt i już nie ma co się łudzić, ze beta ruszy, dlatego chce odstawić leki. Acard myśle, ze zostawię i nad Encortonem sie zastanawiam.
Później spróbuje zadzwonić do lekarzaAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
Eweszy wrote:Bardziej chodzi mi po nieudanym transferze. Dzisiaj mam 10dpt i już nie ma co się łudzić, ze beta ruszy, dlatego chce odstawić leki. Acard myśle, ze zostawię i nad Encortonem sie zastanawiam.
Później spróbuje zadzwonić do lekarza
Encorton miałam 10mg . Przy odstawieniu ( nie udany transfer) miałam brać 5 dni 5mg i koniec .Eweszy lubi tę wiadomość
-
kropka wrote:To nie chciałaś podchodzić w Łodzi ? Czy w Gdyni był zarodek ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 11:12
18’córka❤️ -
Dziewczyny po tym zasranym covidzie wyskoczyła mi na ustach opryszka. Od czasu do czasu miewalam - ale tak ze 2 razy do roku. I akurat teraz musialo
I mam pytanie- myslicie- ze moge smarowac zoviraxem? W ulotce jak zwykle - zapytaj lekarza lub farmaceute. Mama ginekolog pisze, ze mozna stosować to samo co przed ciąża. A ja oczywiście juz sama nie wiem. Wiecie?Marmis -
Marmis ja też mam opryszczke obecnie na ustach🙄 a nawet dwie... Wysłałam męża do apteki, to farmaceutka powiedziała, że ciężarne mogą tylko Vratizolin i to tez mi kupił, ale ile w tym prawdy to nie wiem...🤷♀️
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Marmis wrote:Dziewczyny po tym zasranym covidzie wyskoczyła mi na ustach opryszka. Od czasu do czasu miewalam - ale tak ze 2 razy do roku. I akurat teraz musialo
I mam pytanie- myslicie- ze moge smarowac zoviraxem? W ulotce jak zwykle - zapytaj lekarza lub farmaceute. Mama ginekolog pisze, ze mozna stosować to samo co przed ciąża. A ja oczywiście juz sama nie wiem. Wiecie? -
Dzieki dziewczyny. W akcie desperacji napisałam do mohej gin. I o dziwo odpisala. Napisala- ze moge smarowac zoviraxem. To smaruje . Ale cos czuje, ze to jeszcze nie koniec atrakcji . I chyba cos z pecherzem zaczyna sie dziac. Na razie wysylam meza po sok z żurawiny . Ehhh...
Zocha, a Ty tego 22.11 idziesz do szpitala?PS. Wiecie co u Amilki, bo coś ostatnio zamilkla.Marmis -
Marmis wrote:Dzieki dziewczyny. W akcie desperacji napisałam do mohej gin. I o dziwo odpisala. Napisala- ze moge smarowac zoviraxem. To smaruje . Ale cos czuje, ze to jeszcze nie koniec atrakcji . I chyba cos z pecherzem zaczyna sie dziac. Na razie wysylam meza po sok z żurawiny . Ehhh...
Zocha, a Ty tego 22.11 idziesz do szpitala?PS. Wiecie co u Amilki, bo coś ostatnio zamilkla.Marmis, parviflora lubią tę wiadomość
-
Zocha wrote:Teraz idę 17 albo 18 do lekarza to się dowiem dokładnie. 22.11 nie mogę, bo umówiłam się do fryzjera 😁 i na barwienie rzęs. Nie mogę iść do szpitala taka wypłowiała. Jak to się mówi: boso, ale w ostrogach czyt. Nago, ale z twarzą
Zocha lubi tę wiadomość
Marmis