X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dziewczyny pozwolicie, że wrócę do mojego pytania a acard lub aspirin cardio. Oczywiście naczytałam się głupot, że przyjmowanie ich w ciąży jest niebezpieczne, są też publikacje np. Mamy ginekolog, że wręcz przeciwnie ale mimo wszystko zapadło mi to w pamięć i myślę 🤔
    Która z Was bierze acard lub aspirin? Albo która brała i wszystko jest w porządku?
    Spokojnie bierz acard
    Ja brałam cała ciąże 2x75 plus heparyna 0.8
    Musialam na chwilkę odstawić bo były plamienia/krwawienia ale tak jak One napisała bardziej się bałam odstawienia niż krwawienia.
    Wróciłam do poprzedniej dawki a moje Szczęście urodziło się zdrowe i właśnie skończyła 2 latka💓
    Powodzenia ✊

Majaaa lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis jestem myślami z Tobą i cały czas ✊✊✊✊🤗
    Jak się czujesz?

Marmis lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Marmis jestem myślami z Tobą i cały czas ✊✊✊✊🤗
    Jak się czujesz?
    Kochana dziękuję Dziś juz duzo lepiej Lekki katar i zmęczenie. No- ale ciagle mysle o tej mojej Malutkiej. Nie mam kompletnie zadnych objawów. Wcześniej tez nie bylo jakos za soecjalnie dużo, ale cos tam bylo. I strasznie się martwię. A na wizyte moge isc najwczesniej w poniedzialek- bo do soboty izolacja. Zastanawiam się, czy na cito nie kupic detektora tętna .

Marmis
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Kochana dziękuję Dziś juz duzo lepiej Lekki katar i zmęczenie. No- ale ciagle mysle o tej mojej Malutkiej. Nie mam kompletnie zadnych objawów. Wcześniej tez nie bylo jakos za soecjalnie dużo, ale cos tam bylo. I strasznie się martwię. A na wizyte moge isc najwczesniej w poniedzialek- bo do soboty izolacja. Zastanawiam się, czy na cito nie kupic detektora tętna .
    Marmis wszystko jest napewno dobrze 😊

Marmis lubi tę wiadomość

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Eweszy ja moge powiedziec o Gamecie Gdynia. Tam transfer to 1800 zł+plus koszty badania jakie mieli dawcy - zazwyczaj kilkaset złotych. Z kolei w Czechach w Reprofit Ostrava maja zarodki od par zdrowych nie leczacych sie i tam koszt to 1280 euro z zarodkiem nieprzebadanym, a cos około 2180 euro z zarodkiem przebadanym. Podglady endo mozesz robic w Polsce a u nich tylko na sam transfer. No- ale trzymam jeszcze bardzo mocne.kciuki za jutrzejsza bete.

Marmis a jakie badania maja dawcy w Gamecie Gdynia?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u mojej gin . Oczywiście milion pytań o polowie zapomniałam, ale teraz na spokojnie myślę o USG dziś 6 DC i Endo 6.6
    Pęcherzyki w jednym jajniku 11mm w drugim 6 mm i oczywiście myślę, czy jak na 6dc to Endo nie jest za grube ??? I pęcherzyki rowniez ? Czy Wy też macie po dwa lub 3 pęcherzyki w jednym cyklu ? Wydawało mi się że powinien być 1 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Gin tylko wspomniała że jest dość duże jak na ten DC . Ale dobrze że nie ma powyżej 8.

Zdziwiłam się bo zawsze mam kiepski Endo .
    Jak to jest u Was na początku cyklu ?

• kropka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Marmisku Ja bardzo polecam detektor . On po moich przejściach mnie zawsze uspokajał. Tętno małej było słyszalne od ok 12-13 tyg. Próbowałam już w 10 tyg ale ciężko było wychwycić . Więc jeśli masz być spokojniejsza to kupuj . Mnie na prawdę dużo pomógł nawet już w zaawansowanej ciąży

• parviflora Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy, przykro mi ale nie poddawaj się proszę i walcz dalej ❤️

Eweszy lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Marmisku Ja bardzo polecam detektor . On po moich przejściach mnie zawsze uspokajał. Tętno małej było słyszalne od ok 12-13 tyg. Próbowałam już w 10 tyg ale ciężko było wychwycić . Więc jeśli masz być spokojniejsza to kupuj . Mnie na prawdę dużo pomógł nawet już w zaawansowanej ciąży
    A jaki masz? Bo czytam.i nie wiiem, który kupic.

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie u mojej gin . Oczywiście milion pytań o polowie zapomniałam, ale teraz na spokojnie myślę o USG dziś 6 DC i Endo 6.6
    Pęcherzyki w jednym jajniku 11mm w drugim 6 mm i oczywiście myślę, czy jak na 6dc to Endo nie jest za grube ??? I pęcherzyki rowniez ? Czy Wy też macie po dwa lub 3 pęcherzyki w jednym cyklu ? Wydawało mi się że powinien być 1 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Gin tylko wspomniała że jest dość duże jak na ten DC . Ale dobrze że nie ma powyżej 8.

A ten co ma 11 mm to nie jest wlasnie ten dominujacy? Ja to niestety wlasne owulacje roznie miałam- i nie za bardzo sie znam..Emdo rzeczywiście juz sppre. Ja teraz do transferu mialam 8, 5. Nie martw sie na zapas. Moze taki .cykl, ze owu wczesniej bedzie, stad takie endo. Kiedy teraz wizyta?

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Marmis a jakie badania maja dawcy w Gamecie Gdynia?
    Nie wiem dokladnie. Ale skoro to pary leczace sie to pewnie to , co my. Czyli kariotypy , te wszystkie wirusowki, wymazy, nasienie. Pewnie w zaleznosci od problemu danej pary badania moga byc rozne- ale te podstawowe to pewnie wszyscy maja.

Eweszy lubi tę wiadomość

Marmis
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:

Bez stymulacji zawsze mam tylko 1 pęcherzyk wiec mając dwa miałbyś szanse na bliźniaki. Endo może być duże jak na ten dzień cyklu bo pewnie 2 pecherzyki produkują więcej estradiolu niż jeden, a on ma wpływ na wzrost endometrium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 19:33

kropka lubi tę wiadomość

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie tabletki antykoncepcyjne przepisał wam lekarz w pl żeby zgrać cykl z dawczynią?

Luusia lubi tę wiadomość

Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Nie wiem dokladnie. Ale skoro to pary leczace sie to pewnie to , co my. Czyli kariotypy , te wszystkie wirusowki, wymazy, nasienie. Pewnie w zaleznosci od problemu danej pary badania moga byc rozne- ale te podstawowe to pewnie wszyscy maja.

Właśnie zastanawiałam się, czy w mojej klinice tez takie badania robią.
    Dziewczyny ja juz czuje się lepiej. Dziękuje Wam raz jeszcze za tyle ciepła i wsparcia 🥰🥰🥰🥰
    Włączyłam sobie jakaś komedie i dzielnie czekam do soboty. Myśle, ze wtedy powtórzę betę.
    Aha i najważniejsze tak Wrazie czego umówiłam się juz do Gameta Gdynia na 26.11 😊jeśli okazałoby się, ze beta pójdzie w górę to odwołam, ale Wrazie czego trzymam. Tylko nie wiem, czy moja klinika da mi jakaś historie leczenia. Co prawda wszystkie wyniki mam w domu, ale tak się zastanawiam. Jak to było w Waszym przypadku przy zmianie kliniki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 20:19

Luusia lubi tę wiadomość

7 IVF beta 0 😢
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy zawsze możesz poprosić o wydanie kopii dokumentacji medycznej - trwa to kilka dni zanim ja przygotują ale maja obowiązek ja wydać. Przechodząc do Bociana z Vitrolive poprosiłam o to i nie robili żadnych problemów.

Eweszy lubi tę wiadomość

age.png
    44 lata
    ANA 2 - ujemne

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Dziewczyny, jakie tabletki antykoncepcyjne przepisał wam lekarz w pl żeby zgrać cykl z dawczynią?
    Miałam zacytować, a wcisnęłam lubię 🤦‍♀️Mi nie przepisali żadnych anty bo nie synchronizowali mi cyklu - podchodzę do crio transferu na cyklu naturalnym - powstałe zarodki z KD i nasienia męża zostały zamrożone.

age.png
    44 lata
    ANA 2 - ujemne

20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    A jaki masz? Bo czytam.i nie wiiem, który kupic.
    Ojjjj ja to kupowałam ponad 12 lat temu 🙈🙈🙈 nie pamiętam jakiej był firmy 😔

• kropka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    A ten co ma 11 mm to nie jest wlasnie ten dominujacy? Ja to niestety wlasne owulacje roznie miałam- i nie za bardzo sie znam..Emdo rzeczywiście juz sppre. Ja teraz do transferu mialam 8, 5. Nie martw sie na zapas. Moze taki .cykl, ze owu wczesniej bedzie, stad takie endo. Kiedy teraz wizyta?
    Właśnie sama się zdziwiłam czemu takie skoro zawsze marne 😔 ale tak myślę skoro teraz miesiączką trwała 1.5 dnia to może słabo się oczyściło 🤔🤔

Teraz wizyta 12 stycznia . Mam mieć drugi streaching endometrium 🤦🏼‍♀️ zamiast histeroskopii. Już się boje ,bo dla mnie to dość bolesne i wolała bym mimo wszystko histeroskopie.
    Już raczej immunosupresji mieć nie będę. Lekarka ma się głęboko zastanowić co jeszcze zrobić by się udało 😔 transfer był by w lutym o ile wszystko będzie ok .
    Metformax zmieniamy na 1000 z 750.

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Eweszy zawsze możesz poprosić o wydanie kopii dokumentacji medycznej - trwa to kilka dni zanim ja przygotują ale maja obowiązek ja wydać. Przechodząc do Bociana z Vitrolive poprosiłam o to i nie robili żadnych problemów.

Bardzo dziękuje Kochana, wystarczyło ze powiedziałas im telefonicznie? Czy jakieś pismo musiałaś pisać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 20:53

7 IVF beta 0 😢
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Bez stymulacji zawsze mam tylko 1 pęcherzyk wiec mając dwa miałbyś szanse na bliźniaki. Endo może być duże jak na ten dzień cyklu bo pewnie 2 pecherzyki produkują więcej estradiolu niż jeden, a on ma wpływ na wzrost endometrium.
    Właśnie nie mam pojęcia dlaczego od czasu stymulacji mam po kilka pęcherzyków i tak jest co miesiąc 😔😔😔
    Wcześniej też zawsze lekarz mówił o jednym 😔 a od ponad roku ciągle kilka . Oczywiście nie pomyślałam żeby zapytać lekarki czemu tak się dzieje bo było tyle innych spraw 😔

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ