X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania wrote:
    Cześć,
    Weszłam na forum bo mam straszny mętlik w głowie. Szukam odpowiedzi i pomocy, a z tego co czytam jesteście kopalnią wiedzy. Ja jestem świeża w temacie, choć nie najmłodsza już. Jestem dobrze po 40 mój mąż również. W zeszłym roku udało nam się naturalnie zajść w ciąże, którą niestety straciliśmy w 20 tyg. (wada letalna). Od 7 miesięcy staramy się ale bez rezultatu. Dlatego wylądowaliśmy w Gyncentrum w Ostravie. Ja brałam pod uwagę kd, z uwagi na wiek i wcześniejsza tragedię. Jednak okazało się, że badania męża też nie rokują najlepiej. Lekarz zaproponował az i to najlepiej od razu dwóch, że w naszym wieku to najlepsze rozwiązanie bo to ostatni moment na ciążę i że za jednym razem możemy mieć podwójne szczęście w domu. Najpierw byłam w szoku bo nie brałam takiej opcji pod uwagę, ale pomyślałam o tym, że 2 zarodki to większa szansa że się uda choć jednemu, uznałam że to dobra rada. Ale Pani embriolog zasugerowała, że zdarzają się przypadki podziałów i z dwóch zarodków mogą urodzić się trojaczki. Do tego po powrocie weszłam na forum i przeczytałam, że czeskie zarodki są dość dobrej jakości, a z badania usg wychodzi że mam dobre warunki "w środku" więc jest duża szansa na ciążę. I tu zaczęła się myślówa czy organizm w moim wieku podoła takiemu wyzwaniu jak ciąża bliźniacza, co dopiero jakby okazało się że trojacza? Dodatkowo przy ciąży pojedynczej jest większe prawdopodobieństwo wykrycia wad niż w ciąży mnogiej, a ja po wcześniejszych przejściach nie wyobrażam sobie takiej niepewności. Jak było u Was dziewczyny? Miałyście transfer pojedynczych czy podwójnych zarodków?
    Musisz rozważyć co będzie bardziej korzystne, miało większą szansę powodzenia i obniżone ryzyko komplikacji ze wzgl. zdrowotnych. Czy nie masz jakichś dodatkowych obciążeń. Ciąża jest obciążeniem dla organizmu, a co dopiero bliźniacza. Ja tego w ogóle nie brałam pod uwagę. My mieliśmy zawsze transfer jednego zarodka.
    Lekarz mówi, że ostatni moment? Wiele z tu obecnych dziewczyn ma +/- 40. Wiesz, nic nie stoi na przeszkodzie (oczywiście poza kasą), żeby w razie niepowodzenia z pierwszym, podejść od razu drugi raz. My tak zrobiliśmy. Powodzenia i daj znać na czym stanęło

Cherry78, Stefania lubią tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, bardzo się cieszę. Wielkie gratulacje 😍

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Hej, podpowiedzcie mi proszę czy można rozmasowywać troszkę to miejsce po neoparinie? Robią mi się straszne zrosty i krwiaki szczególnie teraz po neoparinie(po fraxi tez były ale nie aż takie).

Czy miałyście jakaś wysypkę/pokrzywke stosując Zarzio ? Ostatni zastrzyk wzięłam tydzień temu i mam bardzo wysypane plecy, brzuch i piersi i te wcześniejsze jakby zaczynaja się trochę łuszczyć wiec chyba się goja ale zaczęło mi się tez pojawiać na szyi a wizytę mam w klinice 9.05 na usg to pokaże wtedy lekarzowi ale zastanawiam się o co chodzi, ze aż tak mnie wysypało.

Parvi - ja zawsze po neoparinie przyciskałam miejsce przez chwilę, można tez przyłożyć kostkę lodu, często robią się te siniaki ze względu na to, że te igły są cholernie tępe 😝
    Po Zarzio nigdy nic nie miałam ale zapytaj lekarza o takie objawy na wizycie.

Jak się poza tym czujesz kochana? 💖

parviflora lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania wrote:
    Cześć,
    Weszłam na forum bo mam straszny mętlik w głowie. Szukam odpowiedzi i pomocy, a z tego co czytam jesteście kopalnią wiedzy. Ja jestem świeża w temacie, choć nie najmłodsza już. Jestem dobrze po 40 mój mąż również. W zeszłym roku udało nam się naturalnie zajść w ciąże, którą niestety straciliśmy w 20 tyg. (wada letalna). Od 7 miesięcy staramy się ale bez rezultatu. Dlatego wylądowaliśmy w Gyncentrum w Ostravie. Ja brałam pod uwagę kd, z uwagi na wiek i wcześniejsza tragedię. Jednak okazało się, że badania męża też nie rokują najlepiej. Lekarz zaproponował az i to najlepiej od razu dwóch, że w naszym wieku to najlepsze rozwiązanie bo to ostatni moment na ciążę i że za jednym razem możemy mieć podwójne szczęście w domu. Najpierw byłam w szoku bo nie brałam takiej opcji pod uwagę, ale pomyślałam o tym, że 2 zarodki to większa szansa że się uda choć jednemu, uznałam że to dobra rada. Ale Pani embriolog zasugerowała, że zdarzają się przypadki podziałów i z dwóch zarodków mogą urodzić się trojaczki. Do tego po powrocie weszłam na forum i przeczytałam, że czeskie zarodki są dość dobrej jakości, a z badania usg wychodzi że mam dobre warunki "w środku" więc jest duża szansa na ciążę. I tu zaczęła się myślówa czy organizm w moim wieku podoła takiemu wyzwaniu jak ciąża bliźniacza, co dopiero jakby okazało się że trojacza? Dodatkowo przy ciąży pojedynczej jest większe prawdopodobieństwo wykrycia wad niż w ciąży mnogiej, a ja po wcześniejszych przejściach nie wyobrażam sobie takiej niepewności. Jak było u Was dziewczyny? Miałyście transfer pojedynczych czy podwójnych zarodków?

Stefania - zarodki do az są od zdrowych czeskich dawców, wiec jest większa szansa na powodzenie.
    Ciąże bliźniacze oczywiście się zdarzają ale najlepiej porozmawiać na ten temat z lekarzem prowadzącym i zastanowić się razem z mężem. Jeżeli czujesz się na siłach do podjęcia takiego wyzwania to dlaczego nie 😊
    Ewentualnie zawsze można wrócić po rodzeństwo, jeżeli zamrozicie pozostałą cześć zarodków.
    Jeżeli lekarz sam zaproponował takie rozwiązanie to moim zdaniem, ze swojej perspektywy uważa, że Twój organizm poradzi sobie z ciaza bliźniacza 😊💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 21:38

Stefania lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Parvi - ja zawsze po neoparinie przyciskałam miejsce przez chwilę, można tez przyłożyć kostkę lodu, często robią się te siniaki ze względu na to, że te igły są cholernie tępe 😝
    Po Zarzio nigdy nic nie miałam ale zapytaj lekarza o takie objawy na wizycie.

Jak się poza tym czujesz kochana? 💖
    Dzięki za odpowiedz, to będę troszkę przyciskać i może okład na chwile bo już jedna polowe brzucha mam sina faktycznie te igły jakieś niefajne są.
    Tak zapytam dr na wizycie w poniedziałek chociaż nie wiem czy będzie wiedział o co chodzi bo On mi nie przepisywał tego leku tylko Wilku a mój dr w immuno nie siedzi ale może coś poradzi na to.
    Dziękuje, ze pytasz, czuje się dobrze oprócz bólu piersi w sumie dziś nie czułam brzucha wiec oczywiście zaczynam się martwić czy wszystko ok i przy aplikowaniu proga ta szyjka mi się tak nisko wydaje ale mam nadzieje, ze to tylko strach a wszystko z Kropkiem jest ok.
    A jak u Was? 🤗

Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Altair Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania wrote:
    Cześć,

Ja sie leczyłam w Gyncetrum Ostrava i lekarz powiedział, że w moim wieku 2 zarodki na raz to duże ryzyko - mam 39 lat i poza niepłodnością jestem zdrowa.
    My rozważaliśmy 2, bo oczywiście dla osób po długich staraniach perspektywa bliźniaków wydaje się na pierwszy rzut oka bardzo kusząca - jedna ciąża i od razu dwoje dzieci. Jednak kiedy się wczytać, to ciąża bliźniacza jest bardziej obciążająca i niebezpieczna dla matki. Jest także pewne niebezpieczeństwo, że jeśli z jednym płodem stanie się coś złego już w trakcie ciąży, to dojdzie do poronienia obu. Zdarzają się szczęśliwe i bezproblemowe ciąże bliźniacze, ale jednak mnie ryzyko odstraszyło. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na jeden zarodek. Pierwsze podejście się nie udało, z drugim zarodkiem jestem w ciaży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 22:19

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania wrote:
    Cześć,

Hej Stafania. U mnie lekarz bardzo zniechecal do planowania blizniakow. To sa ciaze wysokiego ryzyka i jak przepatrzysz badania na ten temat to statystycznie sa o wiele wieksze szanse na powiklania i u matki i u dzieci. Do tego istnieje prawdopodobienstwo, ze jeden z zarodkow sie podzieli i beda trojaczki :) U mnie byla nawet klauzula w umowie, ze jak tak sie stanie to oni nie robia redukcji...

Co do wieku, to transfery AZ robi sie do 45-50 lat, zalezy od kliniki, bo w koncu wiek ma wplywa na jakosc komorek, ale jak ma sie mlode i zdrowe zarodki to samo cialo jeszcze dlugo ma sile, zeby donosic ciaze. Jezeli rozpatrujecie wiecej niz jedno dziecko to moze lepiej zarezerwowac wszystkie zarodki od jednej pary i potem po jednym dziecku wrocic po rodzenstwo biologiczne?

To sa trudne decyzje. Sa kobiety, ktore pozno mialy blizniaki i wszystko bylo ok, a sa mlode dziewczyny z komplikacjami przy jednym dziecku. Ja urodzilam majac 39 lat i szczerze to nie wiem czy mialabym sile na blizniaki. A wydawalo mi sie, ze bylam w bardzo dobrej formie przed ciaza.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Dzięki za odpowiedz, to będę troszkę przyciskać i może okład na chwile bo już jedna polowe brzucha mam sina faktycznie te igły jakieś niefajne są.
    Tak zapytam dr na wizycie w poniedziałek chociaż nie wiem czy będzie wiedział o co chodzi bo On mi nie przepisywał tego leku tylko Wilku a mój dr w immuno nie siedzi ale może coś poradzi na to.
    Dziękuje, ze pytasz, czuje się dobrze oprócz bólu piersi w sumie dziś nie czułam brzucha wiec oczywiście zaczynam się martwić czy wszystko ok i przy aplikowaniu proga ta szyjka mi się tak nisko wydaje ale mam nadzieje, ze to tylko strach a wszystko z Kropkiem jest ok.
    A jak u Was? 🤗

A może mogłabyś napisać maila do Wilka? Ja miałam bezpośredniego maila do Pasnika i zawsze odpisywał.
    Na pewno z dzielnym Zuchem jest wszystko dobrze 💖, jeszcze tylko kilka dni do usg ✊🏻💝.
    U nas dzień za dniem szybko mijają, Tygrysek skończył 5 miesięcy 🫣❤️, kiedy to minęło?? 😂
    Relaksuj się i odpoczywaj bo to bardzo pomaga maluszkowi 💖

Marmisku - odezwij się jak będziesz miała siłę. Myślimy o Was i przesyłamy buziaczki 💖

parviflora, Virginia lubią tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczynki nasze największe Szczescie i Skarb jest juz od piatku z nami. Nie.było łatwo- bo w trakcie cesarki Mała się zaklinowała i nie mogli jej wyjac.Nie od razu oddychała, ale dosłownie po kilku sekundach zaczeła donosnie płakać. Były to najdłuzsze sekundy mojego zycia. Ale usłyszeć ja, a za chwilke zobaczyć - nie do opisania. Nie.mogę uwierzyc ze jest z nami . Zamiast odpoczywać i chocuax chwilke zdrzemnac to ciągle nią patrzę Nie dali mi je od razu- bo chcieli poobserwowac- ale maz mogl na chwilke tam wejsc. A po 3.godzinach juz była przy mnie . Chociaz marny był ze mnie pożytek bo.jeszcze.unieruchomiona byłam przez znieczulenie . Mamy tez zoltaczke wiec sa naswietlania - ale dajemy radę . Ja probuje uruchomic laktacje- łatwo nie jest ale walcze. Wszystkie starajace sie dziewczyny nie poddawajcie sie!! Trzeba walczyć i wierzyc do konca!!
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Zdrówka dla Was! Bo wszystko inne już macie SIEBIE😍🥰🌷

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Mayu85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczynki nasze największe Szczescie i Skarb jest juz od piatku z nami. Nie.było łatwo- bo w trakcie cesarki Mała się zaklinowała i nie mogli jej wyjac.Nie od razu oddychała, ale dosłownie po kilku sekundach zaczeła donosnie płakać. Były to najdłuzsze sekundy mojego zycia. Ale usłyszeć ja, a za chwilke zobaczyć - nie do opisania. Nie.mogę uwierzyc ze jest z nami . Zamiast odpoczywać i chocuax chwilke zdrzemnac to ciągle nią patrzę Nie dali mi je od razu- bo chcieli poobserwowac- ale maz mogl na chwilke tam wejsc. A po 3.godzinach juz była przy mnie . Chociaz marny był ze mnie pożytek bo.jeszcze.unieruchomiona byłam przez znieczulenie . Mamy tez zoltaczke wiec sa naswietlania - ale dajemy radę . Ja probuje uruchomic laktacje- łatwo nie jest ale walcze. Wszystkie starajace sie dziewczyny nie poddawajcie sie!! Trzeba walczyć i wierzyc do konca!!
    Marmis gratulacje, tyle przeszlaś ale nie odpuściłaś i Wasz cud juz jest z Wami, zdrówka dla Was 😊

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
    Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    Nifty pro OK :) 🩰
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    A może mogłabyś napisać maila do Wilka? Ja miałam bezpośredniego maila do Pasnika i zawsze odpisywał.
    Na pewno z dzielnym Zuchem jest wszystko dobrze 💖, jeszcze tylko kilka dni do usg ✊🏻💝.
    U nas dzień za dniem szybko mijają, Tygrysek skończył 5 miesięcy 🫣❤️, kiedy to minęło?? 😂
    Relaksuj się i odpoczywaj bo to bardzo pomaga maluszkowi 💖

Marmisku - odezwij się jak będziesz miała siłę. Myślimy o Was i przesyłamy buziaczki 💖
    Wow ale szybko leci ten czas🥰 I Malutka pewnie rośnie jak na drożdżach❤️
    W poniedziałek jak mój dr nie będzie wiedział co z ta wysypka to napisze do Wilka. Dzisiaj mnie jakiś stres złapał ale zaraz idę do pracy wiec się czymś zajmę.

Cherry78 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• ambrozja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Poza tym macierzyństwo jest bardzo trudne rzadko się tu o tym piszę ale przez lata leczenia idealizujemy je rzeczywistość jest inna niż marzenia które wykreowaliśmy ja ledwo daje radę przy jednym dziecku jak mąż wyjeżdża w delegację muszę prosić o pomoc rodziców mój terrorysta budzi się w nocy co godzinę w dzień jest nieodkładalny mam problemy z zalatwianiem potrzeb fizjologicznych a co by było z bliźniakami myślę że trzy lata wyjęte z życiorysu.

Ewuszek widzę, że jedziemy na jednym wózku 😆

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:49

Stefania, Virginia lubią tę wiadomość

• Pola_96 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wracam już z maluchem na pokładzie standardowo jedziemy na frytki 🤣 6 lat temu zdałam dokładnie tego dnia prawo jazdy za drugim razem.. a dziś mój drugi transfer . Oby to była dobra wróżba 🙏🙏🙏 całuje was wszystkie i życzę każdej spełnienia naszego największego marzenia 🤰❤️

Zuzanna., mała, Lili_94, kid_aa, parviflora, Luusia, Virginia, Basiula83, Sara00, Eweszy, Altair, Ada M, Zocha lubią tę wiadomość

X 2021 klinika Gameta Rzgów
    AMH 0,01
    I 2022 kwalifikacja do AZ
    05.04.22 FET - beta 2,3 :(
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_96 wrote:
    Cześć dziewczyny, wracam już z maluchem na pokładzie standardowo jedziemy na frytki 🤣 6 lat temu zdałam dokładnie tego dnia prawo jazdy za drugim razem.. a dziś mój drugi transfer . Oby to była dobra wróżba 🙏🙏🙏 całuje was wszystkie i życzę każdej spełnienia naszego największego marzenia 🤰❤️
    Trzymamy ✊✊✊ niech maluszek się wgryza i zostanie z mamusià

Pola_96 lubi tę wiadomość

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_96 wrote:
    Pola! Trzymam kciuki za Was! 🍀🤞🍀

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_96 wrote:
    Pola, trzymam kciuki niech Maluszek się rozgości na 9 miesięcy ❤️

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• Basiula83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_96 wrote:
    Pola 96 trzymam mocno kciuki z Was ♥️

Ja 39 lat niby wszystko ok ,
    AMH 5,5.podejrzenie PCOS,cykl regularny ,hiperprolatynemia
    2020 - AMH -4,3
    On.40lat ,miała ilość plemnikow i niskie HBA .

Starania od 2017 bez stresu

2018 początek badań i szukanie problemów.
    03.2019 ciąża biochemiczna 😥
    01.2020 klinika Invimed,
    03.2020 stop koronawirus.😑
    06.2020 Gravida 👍👍👍
    07.2020 punkcja
    Mamy 2 ❄❄
    27.08 transfer 🍀✊- FET nieudany 😪 ciąża biochemiczna
    28.09 transfer 🍀✊FET nieudany
    11.11.start 2 IVF ✊✊🍀

20.11 punkcja
    22.11 transfer CL.4.1 ✊🍀
    01.12 beta hcg ,9dpt <1,2 mUl/ml
    01.2021 Nowa klinika Gameta Warszawa
    Badania immunologiczne
    03.2021 start 3 IVF Gameta Warszawa
    20.03 punkcja 🍀
    Brak ❄😪
    07.2021 start klinika Eurofertil Czechy
    Mamy 4 ❄🍀
    08.2021 transfer nieudany
    Ciążą biochemiczna 😢
    09.2021 transfer nieudany 😪
    10.2021 histeroskopia-polipy w macicy
    01.12 transfer ❄❄🍀
    7.12 beta <2
    Koniec Czeskiej przygody
    😭😭😭😭😭
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, ogromne gratulacje :) Trzymajcie się w zdrówku. Ciepło pozdrawiam.

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
    20.03 prenatalne
  • Stefania Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi i informacje dotyczące moich wątpliwości. Bardzo doceniam. Dam znać jak tylko podejmiemy ostateczną decyzję. Pozdrawiam serdecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 18:03

Virginia, kid_aa, parviflora, Alutka77, Zuzanna., Altair lubią tę wiadomość

45 lat
    2021 r. ciąża naturalna strata w 20 tyg.
    2022 r. decyzja o adopcji zarodka
    Klinika Gyncentrum Ostrava- cykl sztuczny
    - 06.22 transfer nieudany (embryoglue) beta < 2,3
    progesteron 9,52
    09.22 r. podejrzenie wodniaków jajowodu - laparoskopia - wykluczenie wodniaków
    zmiana kliniki
    - 11.22 r. Klinika Reprofit - cykl naturalny
    - 12.22 r. zbyt wczesna owulacja
    - 01.23 r. brak owulacji
    11.03.23 r. TRANSFER
    6dpt prog 44,44
    7dpt beta 52,60
    9 dpt beta 122,10
    11 dpt beta 281,70 prog 44,56
    14 dpt beta 1152,90 prog 35,50
    16 dpt prog 32,87
    18 dpt beta 7227,30 prog 32,49
    23 dpt beta 25902,80 prog 30,77
    25 dpt ❤️ CRL 6 mm
    Polówkowe: dziewczynka
    event.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ